Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz qdtkhq169t #12842 üzenetére

    [link] Modernül mondva marinálásként is találkozhatsz vele. Gyakorlatilag bizonyos ideig fűszeres folyadékban hagyod állni, ugyanúgy, mint a húsoknál is, a cél, hogy magába szívja az aromákat, plusz ízvilággal ruházza fel az alapanyagot. Húsoknál a pocsék tartás/tápozás következtében létrejött és eladott végtermék javítására, ehetővé tételére is szolgáló ténykedés*. Tofunál meg kötelező, mert az önmagában íztelen. A marinálás ideje, a fűszerek összetétele megad aztán egy irányt. Izgalmas felfedezni, kísérletezni.

    *Eredetileg a bor is azért része marha- birkapörkölteknek, mert a hűtők előtti korszakokban akadtak azért esetek, mikor az alapanyag kicsit túlment. Na nem sütésileg, hanem tárolásilag. Bár a megbetegedés rémét kiiktatták főzéssel-rotyogtatással, a leginkább dögszag tartományába eső buké már nehezebben múlt, de egy testes vörös ~ehetőre tudta ellenpontozni a helyzetet. A technológia fejlődött, az örökség meg benne maradt a receptekben.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés