Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TheProb

    veterán

    Sziasztok!

    Szeretnék áttérni a házilag készült kenyerek/bagettek/stb.-k világába, mert szeretnék friss és minőségi pékárút fogyasztani az étkezések mellé.

    Egyelőre a legalapabb receptekkel próbálkozok, amikhez nem kell gép. Viszont hiába követem a recepteket, szívok a tészta előállításával. Többnyire nehezen kel, vizes, iszonyatosan ragacsos és kezelhetetlen marad a tészta. (Eddig előtésztás tésztákkal próbálkoztam). Igazábal ha liszttel pótlom, akkor a végeredményt sikerül kisütni és jó lesz a végeredmény. Csak nagyon messze van attól, amiket a videókban látok, hogy kézzel lazán tudja hajtogatni, formázni, forma tenni.

    Most azon lamentálok, hogy kenyérsütőgép vagy egy normális, dagasztós robotgépet vegyek-e. Mivek a kenyérsütő gépekben készült, kocka/téglatest alakú kenyerektől rosszul vagyok, így azt max arra gondolnám használni, ha bedagassza és megkelessze a tésztát. a sütést mindenképp sütőben tervezném.

    Aki gyakorlott a témában és esetleg próbálta mindkét verziót, melyik javasolná? Én a robotgép felé húzok, de nincs tapasztalatom, hogy megéri-e a kb 30e forintos ktg-et.

    Ami számora fontos, hogy sok effortot nem szeretnék bele tenni. Egyszerű és gyors recepteket keresnék, amikkel nem kell irreálisan sok időt pepecselni.

    Még annyi kérdés: Sokszor látom, hogy fedeles, öntöttvas edényt javasolnak, hogy abba süssük a kenyeret a sütőben. Ez milyen hozzáadott értéket képvisel?

    Köszi előre is a tapasztalatokat, tanácsokat! :R

    "Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés