Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rizso
addikt
Soha sem értettem ezt a "dropbox lerontja a képek minőségét". Egyszerűen nem a public mappából linkelsz - de még erre is van gyógymód , lásd itt a pókos képed
legiaap: alkalmaztam egy kis nokiás "csalást" Egyébként azt a képet nézegetve nekem is az volt az érzésem, hogy jól esik a szemnek, olyan természetes, nem az a tipikus mobilos fotó...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
-
rizso
addikt
Fingani ér? Nem? Akkor csalok De hogy fair legyek, itt a 16MP-es eredeti kép is. És hogy legiaap is örüljön, csináltam egy pár kattintásos tuningolt verziót - hátha ez még jobban tetszik a szemének
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
hito
nagyúr
válasz legiaap #34942 üzenetére
Most megint van nálam egy QX10, úgyhogy ha érdekel lőhetek 1-2 képet. Most elég rendesen el vagyok látva mobil-fotós apparát tekintetében (átmenetileg):
Samsung Galaxy K Zoom, Lumia 1020, Sony QX10.
Ezek vannak most nálam.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
irgum
addikt
Bakáts téri templom original verzió
iPhone 5s
-
Oppenheimer
nagyúr
Oneplus One: Ferenciek terefere
HDR módban készült.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
legiaap
félisten
válasz Oppenheimer #35068 üzenetére
920 jobbat lőtt volna!
BAZINGAHow are U today? Just kidding...I don't care!
-
őstag
válasz Oppenheimer #35068 üzenetére
Ez a hdr az, hogy alul- és felülexponál, majd összefűz, és jobb esetben lesz egy jó kép, ahol se az ég, se a táj nincs beégve,ugye? Na most az én kamera alkalmazásomban (snap camera) ez a hdr vmi mesebeli baszom fasz effektet csinál, látom az alul és felülexponált képet, de nem azt csinálja, amit én gondolok. Mivel lehetne azt, amit én akarok?
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Freddycom #35070 üzenetére
Ez a 1+1 gyári camera appja, és nem tudom, hogy valóban 3 képből fűzi-e össze, vagy csak effektet tol rá, de egész jó az eredmény.
Más: ma lövök pár fotót többek között clear image módbam is.
Hivatalos leírása:Clear Image is your camera on clarity steroids. It’s your camera over 9000. Once you switch on the new Clear Image mode in the Camera app, nothing but awesomeness will be captured. 10 individual photos are stitched together for a final super high-res photo when you snap a shot. Through interlacing and compression algorithms, the camera improves clarity, reduces noise in low light, and adds detail that other cameras cannot. But this is not all. Unlike other photo stitching software, Clear Image minimizes file sizes while maximizing for quality.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Blyan
félisten
válasz Oppenheimer #35072 üzenetére
Szépen dolgozott a marketinges.
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
őstag
válasz Oppenheimer #35072 üzenetére
Igen, effektem nekem is van, de az csak nem olyan gondolom. 1+1-en én is elég erőteljesen gondolkodtam, de végül egy olcsóbb modell mellett döntöttem, THL 4400-at vettem.
-
koboldozat
senior tag
The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro
-
jacis
nagyúr
Mostanában látom, hogy sokan nem írják a kép alá, hogy mivel készült. Változott a szabályzat?
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
koboldozat
senior tag
Csak elfelejtettem bocsi
Nokia 808 PV
The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro
-
hito
nagyúr
válasz T0rnad0 #35082 üzenetére
Akkor elöljáróban:
- pusztán képminőség tekintetében egyértelműen 1020, majd K Zoom, legvégül QX10
- a kamera feature a szempont akkor utcahosszal K Zoom, utána 1020, QX10 nagyon hátul
- ha összesítve nézem, akkor K Zoom és 1020 nálam holtverseny (kinek melyik szempont a fontosabb az első kettőből), QX10 megint a sor végén
Képekkel holnap már tudok jönni szerintem. Csak legyen napos idő. Egyébként már csináltam egy valag képet, csak sajnos a 1020-nál nem alap kamera szofttal fotóztam és be volt állítva +2 élesség meg +1 telítettség, úgyhogy az az összehasonlítás ment a kukába.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
törölt tag
válasz Freddycom #35070 üzenetére
(#35070) Freddycom
A Samsung Galaxy S4-en így néz ki a különbség egy nagy dinamikatartományú jelenetnél:
Sima fotó vs. HDR (gyári kamera alkalmazás, kézből lőve)
Nekem tetszik, de vannak, akik nem szeretik.
Fradi stadionavató (jó meccs volt)
Bazilika ma este fél hétkor, a lemenő nap tompa fényeinél
Bazilika ma, a kék órán, este nyolckor (1/17 mp expozíciós idő, ISO100, kézből, megtámasztás nélkül)
Bazilika ma, a kék órán, este nyolckor (1/17 mp expozíciós idő, ISO200, kézből, megtámasztás nélkül)A rövid záridőre és ki érzékelős telefon voltára tekintettel elégedett vagyok az eredménnyel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Várhatóan két új, telefonhoz csatlakoztatható fotós kiegészítőt is bemutat egy hét múlva a Sony. A QX30 a QX10/QX100 folytatása lesz vélhetően 30-szoros optikai zoommal. Sok értelmét a magam részéről nem látom, eddig is rétegmodell volt, egy ilyen kialakítású ultrazoom még inkább az lesz. Kézből, mobiltelefonra rögzített, vélhetően kis fényerejű eszközt zoomolva megtartani nem lesz egyszerű...
Technikailag sokkal többet ígérő lesz a QX1, APS-C méretű szenzorral, melyre a tetszőleges Sony E-bajonettes objektívjeit lehet csatlakoztatni. Képminőségben a mobilos mezőnyben aligha lesz párja, igaz, nehezen lehet majd ebbe a kategóriába sorolni.
-
-
törölt tag
Nem, de szabad kézzel megtartani még nehezebb (a telefonnak azért jobb a fogása). Ha meg állványra rögzíted, vagy megtámasztod valamivel, akkor édesmindegy, hogy telefonon van-e, vagy sem. Sőt, van egy olyan érzésem, hogy telefonra rögzítve könnyebb lesz megtalálni a vízszintest, mint egy hengeres optikával önmagában.
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
tud valaki jó time lapse appot iPhone-ra?
-
-
w333
félisten
-
randras_83
addikt
Ezt meg azért mert éppen nagyon elvoltak a srácok.
https://www.flickr.com/randras83/
-
Totheground
addikt
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
törölt tag
Hito, az Árpád-hídnál jártam ma, szinte ugyanakkor mint te a K Zoommal, le is fotóztam ugyanonnan az S4-gyel (teljesen automata, "előkap és lő"). Az S4 fotója nekem jobban tetszik, mint a K Zoomé. Zoomolni viszont nem tudtam úgy, mint te.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Futás, futópályák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- BMW topik
- Hyundai, Kia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest