Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fred23

nagyúr

válasz callmeakos #8770 üzenetére

"Le szeretném küzdeni magam 100 kiló alá, de egyelőre még kitartok az izomfejlesztés mellett."

Zsírvesztés közben is lehet izmot építeni, pont azt csináltam egész évben. Az más tészta, hogy negatív kalórián tényleg nem jön sok. Viszont fontosabb egy elhízott embernél, hogy negatív kalórián legyen, minthogy esetleg kicsivel jobban tudjon izmosodni. Már csak azért is, mert hormonálisan egy kövér nincs jó helyzetben:

“Itt érdemes megemlíteni az ösztrogén és a zsírszövet kapcsolatát is. A zsírszövet ugyanis ösztrogént is termel és tárol, ami pedig hozzájárul a zsírraktárak növekedéséhez. Éppen ezért fordul elő gyakrabban ösztrogéndominancia azoknál, akiknek magasabb a BMI-jük, ami pedig még tovább ront az ösztrogéndominancián”- magyarázza Dr. Mutnéfalvy Zoltán, az Endokrinközpont endokrinológusa. Forrás.

Vagyis még az izomépítés se lehet optimális magas testzsírszázalékon, rengeteg zsírt szed fel közben az amúgy is elhízott ember. Szerintem jobb inkább alig izmosodni, de mellette leadni egy csomó zsírt. Én tippre kábé 1 kg izmot szedtem fel idén, viszont az évet 92 kilón kezdtem, és 75 kiló leszek szilveszterre menetrend szerint.

A súlymellény viszont szerintem jó ötlet, ha nem leszel a viselésétől sokkal éhesebb.

Viszont valamit biztosan nagyon rosszul csinálsz, mert nem 103 kilón kéne most állnod.

Új hozzászólás Aktív témák