Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
Den
veterán
én is keveset eszek ezek közül, és szükség lenne igazi informatív tájékoztatókra amivel az enmberek fogyasztási szokásait meg leheetne váloztatni, de ez így csak a tudatlanságot fokozza, újabb tévhiteket indít útjára.
fura kiemelés pl az aszpikos felvágott. ugyanis ott még látható húsdarabok vannak tehát viszonylag kontrolálható mi van benne, szemben a többi itt nem említette,l, ahol a homogén állag miatt lövése nincs az e,bernek mi van benne, és hogy nem sok juó az tuti
a szafaládéban még bízztam múlt hétig. illózióim nem voltak, de a szállas állaga utalt némi hústartalomra
múlthéten sikerült viszzont olyat kifogni, ami főzés után eyszerűen undorító szagu és ízü volt, nem is ettem belőle, tele volt nyomva disznóbőrrel, meg amit értek. innentől bolykottálom az ilyen megfőzős magíyar húsipari termékeket.még teszek egy próbát importal aztán meglátjuk.
egy szó mint száz törekedni kell a minnél kevésbé feldolgozott ételek fogyasztására, és erre kell az embereket buzdítani, de sztem ezek a listák csak riogatásra jók (nem arra gondolok hogy te akarsz riogatni, bár érdekes hogy miért terjesztesz egy ismeretlen eredetű és hitelességű listát
) -
Den
veterán
na, akkor lehet hogy én értem félre, de mintha ott az lenne írva hogy az is nacl, csak mellette még egyéb ásványokat is tartalmaz többekközt káliumot is (ami télleg jó a szívnek különösen magnéziummal együtt)
Meg a cikk szerint (ahogy én értem) a szervezet megoldja sótöbblet és az álltala visszatartott víz kiürítését, egészséges szervezetnél (ezt egyébként egy felmérés is alátámasztja amiben a világ különböző vidékein élő embereket hasonlítottak össze, és azt állapították megg hogy a sófogyasztási szokásoktól függetlenül mindenhol ugyanannyi a szervezet nátrium koncentrációja)
És félre ne érts, nem utazok rád, nem kötekedésből ''akadtam'' megint pont a te hsz-edbe
-
Den
veterán
-
Den
veterán
oké, megynyugodtam, hogy nem hülyeséget beszéek

azt én se mondom, hogy kevés zsír, az rossz emésztést okoz, csak arra akartam utalni, hogy mindennek megvan a szerepe, mivel az ember nem ''l-karnitint'', cukrot, zsírt, fehérjét, stb... vadászott, gyűjtögetett, termesztett, ... története során hanem komplex táplálékot, a szervezet fel van készülve ezek feldolgozására, nem kell nekünk kiválogatni a hasznos, haszontalan, vagy káros összetevőket, pláne hogy nem is tartunk még ott hogy kijelenthessük, hogy midről tudjuk hogy mire jó, vagy nem jó -
Den
veterán
válasz
_Volkovy_
üzenetére
de, és az is. agyzúzó kicsit szélsőségesen nézi a táplákozást
. egyrészt a táplálék nem csak egyszerűen az alkotó elemek halmaza, másrészt abba a hibába esik, hogy ha egy sok száz (ezer?) komponensre bontható élelemben van egy olyan alkotóanyag ami gyanús, akkor az egész táplálékot egészségtelennek nyilvánítja. -
Den
veterán
te írtad

''A tejtermékek alapvetően zsírosak vagy cukorsak és mellé lassítják az anyagcseréd! Hát kell ez neked?''
persze fölháborodásod olvasva, most hirtele felötlött hogy hozzáadott zsírra is gondolhattál, akkor sztornó
Anyit azért kötözködnék (bár lehet ezt is megbánom
), hogy ha az emberi szervezet képtelen megemészteni a tejcukrot, akkor hogy lesz tőle szééép zsíros malacka 
(itt az (általam vélt) ellentmondásra utalok, nem a tejcukor emészthetetlenségét vitatom) -
Den
veterán
hát konyhanyelven (merthogy csak érdeklődő amatőr vagyok nem szakértő) de a zsír (zsírsav?) váltja ki egy olyan hormon termelését amitől a az epehólyag meg a hasnyálmirigy vezetéke öszzehúzódik és az emésztőrendszerbe üríti az emésztőnedveket.
egész biztos van amit rosszul írtam, évekkel ezelőtt olvastam (vagy tévébveb láttam) egy orvos biológustól aki az emésztéssel foglalkozik vagy harminc éve, remélem a lényeg azért érthető -
Den
veterán
jó mondjuk az átlag tej kb 2 százalék zsírtartalmú, ami egy literre kb annyi vajat jelent mint mondjuk egy vastagabban megkent szelet kenyéren van.nem kell tulzásokba esni. és a szervezetnek zsírra is züksége van pl az emésztő nedvek megfelelő emésztőrendszerbe ürüléséhez
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone SE 2020 64GB független, fekete
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)