- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
djdaniel #734 üzenetére
az kemény sztori, nem semmi lehetett ezt kibírni :/ mindazonáltal erős kétségeim vannak az eredeti fogorvosod szakértelméről is. egy rendes gyökérkezelés után nem szabadna, hogy begyulladjon a fog, hiszen nem is él, nincsen benne élő szövet. én azt sem tudom értelmezni, hogy visszamentél és "gyökérkezelte" a fogad. nekem egy ilyen fogam van, annak a kezelése így nézett ki:
- röntgen a fogról és a gyökércsatornákról
- gyökércsatornák kitisztítása, reszelése
- újabb röntgen, hogy a tisztításra használt tűk, reszelők elértek-e a csatornák csúcsáig
- gyógyszeres/antibiotikumos tömés a gyökerekbe + ideiglenes tömés a koronába2. alkalomnál (8-10 nappal volt később)
- újabb adag gyógyszeres tömés a gyökerekbe, ideiglenes tömés felülre3. alkalom, szintén jópár napra rá, hogy legyen ideje hatni a gyógyszeres tömésnek
- végleges gyökértömés
- röntgen, hogy teljesen kitöltötte-ea tömőanyag a gyökereket4. alkalom: végleges koronatömés
szóval valahogy így kell kinéznie egy rendes fog gyökérkezelésének, nem pedig azonnal megcsinálni, végleges töméssel. bár vidéken tény, hogy nehezebb jó dokit találni, de azért számomra akkor is durva, hogy ezt így egy alkalom alatt lerendezik.
-
Szólista
senior tag
válasz
dragonfx #735 üzenetére
Én ide megyek ha muszáj:fogcentrum a kispesti rendelőbe.A fogászati székben ülő hölgyhöz járok,dr Szalay Ildikó.
-
dragonfx
veterán
bp.n tudtok valami jó megbízható magánrendelőt?
egy fogpotlás lenne a cél. -
djdaniel
senior tag
Gondoltam megosztom veletek, hogy hogyan jártam a múlthétvégén Pécsett a Lánc Utcai ügyeleten.
Az egész kálvária múlthét kedden kezdődött, lyukas volt a bölcsesség fogam elmentem a fogorvosomhoz akihez járok ( tiszteltetem előtte kiváló és remek szakember akihez évek óta járok)
kifúrta és letömte a fogamat, ám csütörtökön elkezdett fájni ( eddig soha nem történ ilyen avval a fogammal amit ő kezelt)
pénteken vissza mentem hozzá gyökér-kezelte a fogam, és mondta hogy szombatig fokozatosan csökkennie kell a fájdalomnak, ha nem akkor menjek el a lánc utcai ügyeletre.Eljött a szombat és még mindig nagyon fájt a fogam, kb 5 órát aludtam az nap, itt volt fél 9 mondom keresek valami magánfogorvost mert lassan megörülök a fájdalomtól ( mivel akihez járok, minden hétvégén Hajdúszoboszlón van)
A lánc utcai ügyeletre nem akartam menni mert ott csak húzni tudnak mást nem.
Bekapcsoltam a gépet, rákerestem az interneten találtam is egyet az ****Dental-t, rögtön a honlapjuk alján oda van írva hogy ; Ügyeleti magánorvosi ellátás Pécs (+36) 30/ xxx-xx-xx
mondom már az se érdekel ha ott hagyok 50k-át, felhívom felveszi egy nő, mondom neki mi a szitu és közli hogy a Doktor úr nincs Pécsett, mondom f*sza akkor minek van oda írva!?
Gondoltam van még egy csomó fogorvos Pécsett, kb felhívtam az összeset és azt a választ kaptam hogy; hétvégén nem dolgozom, nem vagyok Pécsett.
Így végső elkeseredésben elmentem a Lánc utcai ügyeletre, egy idős fogorvosnő volt, bementem megnézte és megkérdezte húzzam ki vagy tisztítsuk ki ?
mert itt a további kezeléshez nincs meg a megfelelő felszerelés hozzá, mondom f*sza.
Mivel kihúzatni nem szerettem volna, mert féltem hogy bele törik a gyökerét, szerintem a nők nem tudnak fogat húzni, így maradtam a tisztítás mellet.
Kitisztította és bele rakott 2db vatta a szerű izét a fogamba, és közölte hogy öblögessem corsodyl-al, komolyan vicc hogy még tömő anyag sincs ott, ez kérem szépen a gettó fogászat Pécsett!
Eljött a vasárnap megint pár órát aludtam, nos elhatároztam kihúzatom mert már nem bírom tovább a szenvedést, se aludni se enni nem tudok ez így nem mehet tovább.
Nos beérek a lánc utcai ügyeletre, egy fiatal doktornő van megnézni és mondja húzzuk ki!?
mondom igen mert már nem bírom annyira fáj, beadta az érzéstelenítőt és kint várakoztam.
10 perc múlva behív, leülök a székbe, előveszi a fogott..stb
erre beszól nekem, ma még kihúzzuk !?
tiszta ideges volt, minősíthetetlen ahogy viselkedett csapkodott mindent.
Gondoltam csak kitudja normálisan húzni a fogamat elvégre csak valamiért kapta a diplomáját, sajnos rosszul gondoltam.
Próbálkozott már vagy 30 perce, mert nem tudta kihúzni, elővette egy másik fogott addig feszegette a fogamat amíg sikerült eltörnie.
Nos ezután neki esett fúróval és fogóval hogy kiszedje a gyökeret, próbálkozott egy ideig és a végén fogta oda csapta a tálcára a fogott , majd közölte hogy ;
ez szájsebészet, ő nem tud már mit csinálni.
De előtte elmehetek a fogorvosomhoz hátha kitudja szedni.Szívem szerintem, megkérdeztem volna tőle hogy akkor mi a f*sznak törted bele b+ !?
nos kezembe nyomták a beutalót, és receptet ( fájdalom csillapító és antibiotikum) távoztam az épületből rá nézek a beutalóra és látom Tompa Mihály van rá írva,
mondom ez most valami vicc!? hát sikerült nekik el írni, ebből látszik mennyire figyelnek oda.Ezek után célba vettem az árkádot és kiváltottam a gyógyszereket ( xilox, klimicilin) úgy-e a panalgorin és a beunoron ami otthon volt fájdalom csillapító de nem hatott.
xilox-ra 2x1 volt rá írva, úgy-e nekem azt mondta az asszisztensnő az ügyeleten ebből annyit vegyek be amennyit akarok. ha fáj a fogam.
Haza értem bevettem 2db-ott, vártam másfél órát de nem hatott továbbra is fájt, nos eltelt 6-8 óra és már 9db xiloxnál tartottam.
Hajnali fél 4 volt, már nagyon rosszul voltam a sok gyógyszertől, de továbbra sem tudtam aludni, kint ültem a macskával a konyhában ő tartotta bennem a lelki erőt meg a cigaretta.
Reggel 8-ra elmentem a fogorvosomhoz, megnézte és közölte hogy annyira beletörték az ügyeleten hogy nem tudja kiszedni és azonnal menjek a szájsebészeti ambulanciára.
Nos gyorsan el is mentem, bementem az épületbe sorba álltam a recepciónál annyira rosszul voltam, a recepciós elment és szólt egy orvosnak, oda jöttek 3-an és kérdezték hogy mit vettem be ?
mondom 9db xilox-ott, úgy néztem rám mint valami elmebeteg emberre, és megkérdezték hogy ez most komolyan mondom ?
mondom igen, de nem hatott 2db ezért vettem be még, mondtam hogy az asszisztensnő a lánc utcába azt mondtam hogy bármennyit bevehetek belőle, ha nem akar enyhülni a fájdalom.Gyorsan lefektettek a székekre, és hoztak egy vérnyomás mérőt, 150- volt a vérnyomásom és adtak valami löttyit egy pohárban.
Ez után jött egy ápoló, felmentem vele a 2. emeletre lifttel, behívott a doktornő megnézte a fogamat és kérdezte hogy mitől vagyok rossszul elmagyaráztam neki amit fentebb leírtam,
beültettek egy tolószékbe és levittek röntgenre és ott már annyira remegtem hogy fekvőkocsit kellet hozatni és avval vittek fel, megmérték a vérnyomásom és 180 volt a sok xiloxtól és közölte a doktornő hogy így nem tud megműteni,
mert az érzéstelenítőtől még jobban felmegy, és nem akarják hogy agyvérzést kapjak, gyorsan hoztak nekem egy frontin nyugtatót
kb 1óra múlva lement a vérnyomásom 140-re, és már neki lehetett állni kiszedni a gyökeret, kiszedték majd össze varrták. -
Sanyi.mTs
addikt
ki milyen elektromos fogkefét (+fogzuhanyt) használ?
illetve mit nem ajánlotok? -
engine88
aktív tag
Udv
Evekig helytelenul mostam fogtam hagyomanyos fogkefevel es 'leradiroztam' az inyem a fogamrol eleg sok helyen. Foleg a szemfogaimrol. Ezaltal azokon a helyeken ahol 'alacsony' az inyem, ott nagyon erzekeny a fogam a hidegre.Mit tud ez ellen csinalni fogorvos?
-
A jobb alsó bölcsességfogamtól könnyes búcsút vettem ma reggel. Szájsebész főorvos szedte ki jó 6-8perc masszív vésés-kalapálás után. Most, hogy lassan múlik az érzéstelenítő hatása már eléggé fáj az ínyem. Fel is duzzadt egy kicsit. Jegelem illetve szedek napi 2x Cataflam-ot a gyulladás ellen. Remélem hamar lemegy a duzzanat és nem lázasodok be. Kicsit érzéketlen lett az arcom jobb oldala remélem ez hamar elmúlik. Egy élmény volt.
-
wmati
addikt
Mit jelent a DEP ? valamiért nem osztotta meg velem a doki
-
feka007
veterán
Azért az durvának számít, ha kb 3-4 mm-es szélességű és mélységű lyukat fúrt ma a doc az első zápfogamra, nem?
Úgy mentem oda, hogy van rajta egy kis lyuk, erre belefúr és belül meg mint egy barlang. Elég durva látvány volt, mikor tömés előtt megnéztem a tükörben a fúrást. Gondolom jól tettem, hogy elmentem vele fogorvoshoz, elég előrehaladott stádium lehetett ez már
-
gabor20
tag
Sziasztok! Mennyibe kerül manapság Pesten egy gyökértisztítás+gyökértömés? Dr.Ackermann Gábort ismeri valaki?Vélemények? Köszi!
-
schwartz
addikt
válasz
Albert Vikto #724 üzenetére
Miert nem jelented az Orvosi Kamaranal? Semmi ertelme itt ragalmazni bizonyitekok hijan.
-
Albert Vikto
újonc
Figyelem, elkezdték változtatni a vállalkozás nevét. Most Dr. Mészáros Dóra néven fut ez az egészségügyi csalás és a fogászati csapokkal való kisded játékok, a HATTYÚ UTCÁBAN, amikor is súlyos száz ezrektől fosztják meg a magyar állampolgárokat!
-
Pénteken átestem életem első bölcsességfog műtétjén, bal alsó ill felső együlésben. Nem volt kellemes, de profin és gyorsan megoldották, jegeltem így első nap nem dagadt fel ill nem kékült zöldült. Ma estére már úgy néz ki mintha bekaptam volna egy fél teniszlabdát, de nem vész
Mindenkinek ajánlom a kreativ dentalt, iszonyat profi rendelő. Azt hiszem én voltam ott akkor az egyetlen magyar páciens.
-
Albert Vikto
újonc
Vigyázat csaló! Több áldozata is van már annak a csalás-sorozatnak,
amelynek elkövetője fogorvosként hirdeti magát. Dupla, sokszor tripla árat számol fel az áldozatainak, pl. 4 fogászati csap helyett 8-at számol, miközben a higiéniai viszonyok is többszörös fertőzés veszélyt jelentenek. A neve Szentmiklósi Péter, Fogászat + Fogtechnika, I. kerület, Hattyú utca 16. fsz. 1. Figyelem, Vigyázat!, fogászati csalás.
Új hozzászólás Aktív témák
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest