Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Üdv mindenki! Szóval jó 10 éve nem voltam fogorvosnál, és romlik a helyzet.
A történet röviden, szóval félek a fogorvostól de pokolira. Mindig halogattam hogy majd bemegyek majd majd, de már egyre több fogam tör le esik ki stb. A másik hogy a nyelvem is folyton lepedékes és rámegy a nyelővöcsemre. Fogmosás meg van, szájvízet is használok, de a lepedékes nyelv rossz lehelet folyton visszajön.
Hogy vegyem rá magam a fogorvosra? Félek ha most nem megyek a helyzet még az se lesz menthető ami most van. -
Tropadf
újonc
Sziasztok!
Az egyik fogamat gyökérkezelni kell, és az Interneten azt olvastam, hogy ennek része a röntgen vagy valamilyen csatornamérő gép használata. Az itteni ingyenes fogorvosomat eléggé szeretem, de neki egyik sem áll rendelkezésére. Szerintetek érdemesebb lenne elmennem fizetőshöz, vagy így is be lehet vállalni?
-
Croft-21
őstag
Sziasztok!
Én sajnos eléggé elhanyagoltam a fogorvost, legutóbb kb 5 éve voltam fogorvosnál. Akkor az egyik jobb felső fogamat gyökér kezelték és talán be is tömték, erre már nem emlékszem pontosan, de az évek alatt a gyökérkezelt fogam ketté tört egy rágózás közben és azóta a helyén egy nagy lyuk tátong.
El kéne mennem megnézetni, betömetni? Vagy ilyen esetben már célszerű lenne kihuzatni? Amúgy nem fáj, csak azért elég csúnya, ha a tükörbe nézem.
-
sketchifun
senior tag
válasz
trialboj
üzenetére
Nem feltétlenül, mert ő nyilván a saját érdekeit védi, hazabeszél. Kérj egy másik orvostól véleményt.
Én egy magán dokinál csináltattam az alsó őrlőfogaimat, mindet sikerült rosszul, most a bal alsó ígyemben nincs meg 2 fog, a jobb alsó kettő szétporladt. Családi, genetika az oka. Azóta másik orvoshoz járok, az előző által javított 4 kettő év alatt tönkrement, a mostani dokim egyet csinált, 5 éve, tökéletes.
Egyébként ritka precíz ember, 3 havonta ő hív kontrollra, eddig 3 fogam mentette meg. Az első állapotfelmérés során elmondta, mivel van baj, mit kell kezelni. Elmondta, mit jelent a hidegre, melegre való érzékenység, a fogak felületének a nyelvel való érintés során melyik eset mit jelent. Elmondta, mi a szuvasodás első jele, hogyan lehet kezelni. Azóta nincs gondom. Ha valamit érzek, felhívom, elmegyek hozzá, és megbeszéljük hogy mi a teendő. Eddig 3 szuvasodást vettünk időben észre, és jelenleg kétszer annyi fogam van, mint a két évvel idősebb bátyámnak.
-
válasz
trialboj
üzenetére
Szia,
Én mindeféleképp elmennék egy másik orvoshoz és megnézetném vele. Csak menj el egy állapotfelmérésre, és ott a röntgen alapján illetve a fogakon található elszineződések alapján meg tudják mondani melyik szuvas és melyik nem. Nem is kell hogy mondjál semmit, egy rendes orvos meg tudja mondani, hogyha egy fogszuvasodás rendesen ki lett fúrva és betömve, vagy sem. Én korábban írtam hogy hova járok, egy állapotfelmérést megér hogy másodvéleményt mondjanak a fogaidról.
Üdv,
-
trialboj
őstag
válasz
sketchifun
üzenetére
Magán orvos, többen is ajánlották az orvost... Az nem megoldás hogy visszamegyek és megmondom hogy még mindig fáj?
-
trialboj
őstag
Két rövid kérdésem lenne:
Olyan előfordulhat hogy betömi egy fogamat ami fájt ha édeset ettem azon az oldalon, de utána is ugyanúgy fáj? Ennyire rosszul dolgozott volna, nem tudom elhinni!?
Miből állapítja meg egy fogorvos hogy 2 fogamnál is fogszuvasodás alakult ki, és viszonylag rövid időn belül csúnyán ki fog lyukadni ha most nem fúrja szét?
Nincs olyan hogy ezzel ijesztget hogy rábeszéljen egy amúgy nem szükséges műveletre? Én nem látok bele a számba nekem aztán akármit mondhat. Hogy ellenőrzöm hogy korrekt-e az analízis?Annyira elkeserítő, hogy semmivel sem lett jobb a betömött fogam

-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Bocsi, hogy nem olvasok vissza, de Budapesten tud ajlani vki egy megbizhato, ar/ertek aranyban megfelelo fogaszatot?
-
The DJ
addikt
Rossz fog(ak) miatt volt már valakinek esetleg rejtélyes ízületi gyulladása? Egyelőre nem írom le a teljes sztorit, mert felesleges, de az elmúlt 1 évben túl vagyok már minden reumatológiai vizsgálaton és kezelésen és senki nem tudja mitől rokkantam le teljesen (nyakamtól a gerincem aljáig brutális ízületi fájdalmaim vannak, az életemet is szinte ellehetetleníti). Aztán kaptam egy tippet, hogy esetleg nem kizárt, hogy rossz gócos fog okozza. Van 1-2 lyukas fogam, de ezek még nem vészesek, viszont az egyik jobb alsó örlőm teteje egy az egyben letört egy hirtelen ráharapás miatt, szóval az nagyon odavan, valószínűleg húzni is kell(ene), de az egyéb betegségeim miatt sosem ez volt a prioritás, mert fájni nem fáj. Viszont ha van esély, hogy ez okozza az ízületi gondjaimat, akkor belevágok ebbe is.
-
maestro87
őstag
Nyíregyházán tud valaki modern fogorvosi rendelőt (fogorvost) ajánlani? Modern alatt értem, hogy ne csak a fúrót ismerjék... Altatásban szeretném megcsináltatni egyszerre az összes fogamat, és elvárnám, hogy a fúró helyett pl. a fogat kevésbé roncsoló lézerrel "fúrjanak" és ózonnal fertőtlenítsék a tömés helyét.
Sürgős lenne! Esetleg Debrecen is szóba jöhet (vagy végső soron Budapest).
-
Metal213
tag
Éjjel itt voltam [fogászati ügyeleten] mert azt hittem vége a világban. Délután bedurrant, este már 1 levél cataflam volt bennem. Gyors lefolyású majdnem életvesztéssel járó gyökérkezelés volt.
Aki hasonló cipőben vagy meg megelőzné a bajt akkor menjen oda, ajánlom őket -
kiszi07
senior tag
válasz
kisselandras
üzenetére
Rendben, de hétfőnél előbb nem tudok vissza menni, mert péntek este érek haza.

-
kisselandras
senior tag
-
kiszi07
senior tag
válasz
kisselandras
üzenetére
Rendben, köszi. Azóta külföldön vagyok néhány napra, van pár darab cataflamom, ill fertőtlenítő löttyöm. Alsó fogat húztak ki, ami elég kellemes begyulladt.
-
kiszi07
senior tag
Sziasztok, pénteken voltam a szájsebészeten és kihúztak a begyulladt bölcsességfogamat, ami azóta is vérzik, ez normális? Egyébként borzasztóan fáj.
-
kpal
nagyúr
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Köszi!
Ezek az árak foganként vagy egész szájra értendő ? -
kpal
nagyúr
Maszek fogorvosnál mennyi a tömés,fogkő leszedés ?
-
Runner_fxr
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Megtörtént az implantálás a Budapest Dentalban. Alapvetően nagyon profi munkát végeztek, de a műtét után iszonyatosan fájt. Ilyen fájdalmat nem kívánok az ellenségemnek se. Szerencsére néhány cataflam bevétele és jegelés megszüntette. Most már egész jól vagyok. A duzzanat is lement. Szerintem nem lesz vele probléma.
-
adalbert1
veterán
válasz
adalbert1
üzenetére
A fogorvosnő azt mondta, hogy szerinte lehetséges, hogy a fogkő alatt már volt lyuk, és az lett látható a fogkő eltávolítás után.
Tényleg, szerintetek mit lehet megtenni a fogak/íny egészségéért?
Amiket eddig olvastam (egy része triviális, de inkább leírom mindet):
- napi kétszeri fogmosás
- este fogselyem
- szájvíz használata (itt az alkohol tartalom miatt vannak aggályaim)
- cukros üdítők, édességek kerülése
- alacsony ph-jú ételek/italok kerülése
- víz ivás, rágózás
- feldolgozott ételek kerülése
- vitaminok/étrend kiegészítők szedése (amiket olvastam, hogy jók lehetnek: D3, K2, calcium, omega-3)Esetleg nektek van valami tippetek még?
-
dicus21
újonc
Sziasztok!
Én inkább a Fehér Dentált ajánlanám Budapesten!
Nálam ők a nyerők, mindig rendesek, elsősorban megmenteni próbálják a fogat, és nagyon jól dolgoznak!
Online időpontot is lehet foglalni: Fehér Dental Fogászat Budapest
-
MattM
tag
Sziasztok! Valaki ment innen a topikból fogorvoshoz ínysorvadással? Mit csináltak vele? Mire számítsak?
-
Runner_fxr
addikt
Sziasztok! Volt már itt valakinek implantációs fogpótlása? Sajnos szükségem lesz rá, a Budapest Dental-t néztem ki, van velük tapasztalata itt valakinek?
-
adalbert1
veterán
Sziasztok,
valaki járt már úgy fogkőeltávolításnál, hogy a fogából is lepattant egy darab? A bal felső első fog alsó részéről (nem az íny felőli) van szó - itt már korábban is hiányzott belőle egy kisebb darab, viszont mintha most az eltávolítás után nagyobb lenne a hiány (másnak tűnik a hiány formája is, eddig kb. egy kisebb félkör volt, most pedig inkább háromszög formájú). Megnéztem pár fényképet, ahol látszik az érintett rész, és tényleg nagyobbnak tűnik a hiány, illetve barátnőm is ezt állapította meg.
Illetve, a bal alsó hetedik fogam is elég furcsának tűnik, ott mintha a külső oldalán lenne egy repedés, a fogkő eltávolítás előtt ezt nem észleltem, illetve, mintha belülről is a felső sarka másmilyen lenne (szóval, egyik fognál se íny körüli részről van szó, ahol nagyobb mértékben megtelepszik a fogkő).
Korábban voltam már máshol fogkő eltávolításon, és egyik alkalom után sem tapasztaltam ilyet (tehát nem azt érzem, mint mondjuk az első alsó fogaknál, hogy nagyobb lett a rés köztük, ahol a fogkő hiányzik). -
F34R
nagyúr
Sziasztok Gyongyos kornyeken hol csinalnak Cone Beam CT-t? Kicsit megilyesztettek, evek ota van egy gyokerkezelesbol szarmazo kis piros folt az inemen, tunet nelkuli viszont egyik ismerosmenk egy ilyen gyuladdas utani goc okozott csontfelszivodast. legalabb 8 eve ugy van, ennyi ido alatt mar el kellett volna halnia csontnak.
-
sketchifun
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ma reggel a lyukas fogam törötté avanzsált. Ez a bal alsó hetes. A baj az, hogy a bal alsó hatos gócos, menthetetlen. Pedig rakattam volna rá koronát...
-
T0mBd1gg3R
veterán
Voltam ma egy nagyon-nagyon régen lyukas fogammal sztk-n, miután végigszenvedtem a hétvégét. Nagyon tündéri 60-as doktornő, imádom. Megnézte, be van gyulladva, gennyes. Mondtam, hogy mentse már meg, ne húzza ki. Profi röntgenje volt, tablettel meg digitális USB-s filmmel. Azt mondta oké, beadott egy lidokaint, kiültem zsibbadni, majd neki fogott gyökérkezelni. Volt némi szenvedés, de hát sose kellemes élmény. Egy idő után leült a számítógéphez és jobban megnézte a röntgenképeket, és mondta hogy hát, sajnos ezt mégsem lehet megmenteni, a 3-ból 2 gyökércsatorna már el van záródva és nem lehet megmenteni. Kihúzta, eltört de sikerült kiszednie teljesen. Nem tudom, hogy egy belvárosi ötvenezres kezeléssel meg lehetett-e volna menteni, de gyanítom nem. Az én f*szságom volt, évek óta halogattam. Végülis elégedett vagyok, nem fáj.
-
-
kpal
nagyúr
TB-re milyen fogorvosi kezeléseket igénybe venni ? Ezzel sose voltam tisztába .

-
VIPowER
őstag
Én is úgy tervezem hogy holnap megyek, bár én 10 éve rakattam rendbe.
Azóta az egyik első fogam elkezdett fogyni, bár kívülről még nem látszik.
Ne aggódj, mindent helyreraknak. Mondjuk én rendesen be vagyok sz@rva, mert kb egy villamosszékbe is szívesebben beülnék. Iszok még pár sört, aztán másnaposan irányt veszek.
-
Orlin
addikt
Jé van ilyen topik is.

Holnap megyek én is megint dokihoz.Tavaly rakattam rendbe a fogaimat.De van még azért mit tenni.Most viszont leesett a korona a hátsó fogamról.De néztem tükörben szinte csutkára le van reszelve a fog.Sajnos lökésem sincs hogyan teszi azt oda vissza.Nagyon tartok tőle,hogy nem fogja tudni.

-
gejza24
újonc
válasz
Albert Vikto
üzenetére
ez durva!
-
dellfanboy
őstag
jo hogy van ilyen topic is. epp fogorvost keresnek fogko leszedes ill. kontrollra hogy minden rendben van-e a fogammal. budapest ors vezer tere, esetleg belvaros ill godollo, budapest XVI ker joet szoba. ha van ezen teruleteken jo fogorvos akkor orommel vennem ha megosztanatok a nevet, cimet. ill. mivel most kulfoldon dolgozok nem tudom ez okoz-e barmi gondot??(hisz igyis ugyis fizetek a fogorvosnak)
-
kisselandras
senior tag
válasz
sketchifun
üzenetére
Szia! ha nincs Tb fizetve is akkor is köteles elátni! jártam én is így utánam se fizette a cég a járandóságát !ott is hagytam őket
a másik olyan fogorvost keres ismerősök által vagy itt a hardver aprón aki tényleg szépen dolgozik és fájdalom mentesen mert azért vannak hentesek!Az hogy le tört az ínyig azt még a jó fogorvos ki húzza ha meg bírja tolni egy kicsit az ínyt és rá tud fogni a fogra természetesen ha nincs annyira elrohadva !és persze ez hozamos ideig elhúzhat ha jól tudom ha egymás mellet vannak akkor húzhat 2 db ha nem akkor csak egyet 1 nap -
sketchifun
senior tag
Kedves Hölgyek, és Urak. Komplex problémám van, megpróbálom összefoglalni.
Először is. Volt régebben egy komoly balesetem, amely után az utókezelések során megtapasztaltam a jó magyar egészségügy hozzáértését. Ezek által igen magas fájdalomküszöbbel rendelkezem.
A dolog másik részeó hogy két évet leolgoztam úgy, hogy nem fizettek utánam TBt. Persze ez csak nemrég derült ki. Van új állásom, és Tb járulékot is fizet a cég.
Első kérdés, hogy akkor mehetek sima sztks fogorvoshoz, el fog látni?
A másik, hogy ha elmegyek. És jöjjön a feketeleves.
A fogaim állapota, hááát. Kritikusak. A jobb felső négyes még régen kilyukadt. Persze nem tömettem be. mostanra épp csak kiáll a fele az ínyemből.A jobb alsó hatosból hiányzik egy jókora darab. A jobb alsó hetesen van egy jókora lyuk.A bal alsó hatos is a jobb felső négyeshez hasonlóan széttöredezett. A bal alsó hetes szintúgy lyukas. Felül is lehet baj a hátsókkal.
És hogy ne legyen unalmas. Eddig ugye nem volt TB, ezért nem tudtam foglalkozni vele. Novemberben egy szerencsétlen baleset folytán a felső mettszőfogaim letörtek. Persze nem keresztben. Átlósan. Effektíve van egy fordított V betű a fogsoromban. Tehát a külsejük épp, belül viszon ínyig letörtek.
<-Pont így néz ki. Befér egy Cigi. Nah. Ezért elöntöttem hogy rendberakatom mindet. Jól sejtem, hog ha az apám nincs a felső tízezerben, akkor felejtsem el a mgánfogorvost?A másik pedig, hogy elől, a baloldali fog mozog, nem nagyon, de mozog. Néha be is gyullad. Ha esetleg nem maradhat, mert íny alatt is sérült, BP területén hol csinálnak implantátumot? Ami mondjuk jó minőség, de azért két kiló alatt van az ára.
-
kangool
tag
Jól gondolkozol. :-)
Meg kell menteni a fogat, ha lehetséges. Kis röntgent készítess a fogról, kezdjel el a doki a gyökérkezelést, ha kell antibiotikum kúra is lehet.Szevam:
Amalgám tömést is meg lehet csinálni pöpecül. De itthon sajnos nem ez a jellemző. Az amalgám tömések 98%-ra jellemző rohad alulról. Ha nincs jól kidolgozva a szélei, akkor már onnan is elindulhat a rohadás. Ezért is célszerű kicserélni a jónak tűnő amalgám tömést is. Szituációtól függ mire érdemes cserélni, sima tömés, inlay stb... -
Szevam
senior tag
Szia! Engem az érdekelne, hogy milyen fajta tömések vannak, azok közül melyik a legjobban ajánlott (legtartósabb)?Ha nagyon régi amalgám tömése van az embernek, azt mennyire kell kicserélni, ha még jó? Egészségügyi probléma valóban keletkezhet belőle, vagy csak azért mondják, hogy a fogorvosoknak több munkájuk legyen? Előre is köszönöm a választ

-
T. M.
aktív tag
Nekem lenne!
Na szóval, jobb felső ötös fogról van szó. Még régen kilyukadt, aztán kicsit fájt, aztán nem fájt már. Ráharapásra kicsit érzékennyé vált, másnap kicsit megdagadt az arcom, másnapra kifakadt az egész. Jelenleg az van vele, hogy nem fáj, rágni is tudok vele, viszont a gyökerénél lett egy sipoly, ami néha feltelik.
Múltkor voltam fogorvosnál, letörött egy darab egy másik fogamból, ezt betömettem, meg mondtam neki ezt is. Azt mondta, hogy ez bizony foghúzás. Na mondom lapozzunk. Mindenhol azt olvasom, hogy gyökérkezeléssel jó eséllyel rendbe lehet tenni még a dolgokat.
Tényleg ennyire rossz a helyzet, nem akarok így
kinézni. Meg ráadásul felső fog, megnyílhat az arcüregem, meg beletörhet, meg szájsebészet...
Elég volt egy bölcsességfog húzás után az 5 napos szájzár, köszi nem.
Bejelentkeztem másik fogorvoshoz közben. Többen mondták, hogy ezt nem kéne kapásból kihúzni.
Ja és parázok a fogorvostól, tömhet, fúrhat, gyökérkezelhet, az nem zavar, de a fogó helyett inkább a kivégző osztagot hozzák
Tiszta roncs lettem egy szem fogtól, a többi még szerencsére megvan.
Bocs a hülye stílus miatt.
-
kangool
tag
Fogászati, dentál higiéniás kérdésekben szívesen segítek. Írjatok ebbe a fórumba.
Ace Ventura: remélem kiszedték az amalgám tömésed.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Látom nem nagyon pörög a fórum.
Van egy gyökér kezelt fogam, amalgám töméssel, ami elég nagy.
Az elhalt fog elkezdett töredezni, ezért elmentem fogorvoshoz. A doki csinált röntgent, és azt mondta, hogy nem kell kihúzni, csinál rá koronát. A fogamat lecsiszolta. Amikor a mintát levette, akkor láttam, hogy az amalgám tömés bent maradt, és arra akarja majd ráépíteni a koronát.
Ez így oké? Nem kellett volna kiszedni azt a régi tömést?
Jobb alsó 6-os fog. -
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
Sosem voltak csillogó hófehér fogaim, a rendszeres fogmosás ellenére sem.
Nagyon régóta kávézok (de se cigi, sem bor!). Mostanában azt vettem észre, h elől/alul barnás lepedékszerű valami van a fogamon. Ezt lehetséges eltávolítani valamilyen módszerrel?
Milyen fogkrémet érdemes használni? Sokan az iWhite-ot és a matricát javasolják.
Előre is köszönöm! -
sting2
addikt
Sziasztok!
3-as hidat csináltattam a helyi maszek fogorvosommal.
Elsőre nem találta el - nem zárt teljesen a két fog között.
Kifogásoltam - csinált egy újat.
Ez meg eléggé " elnagyolt " lett.
Számomra leszerepelt, pláne a fogtechnikusa..
Számla, blokk -nincs róla, nem kaptam.
Nem akarok harmadjára is neki futni, elég volt.
Vissza akarom kérni a fogak árát.
Megtehetem? -
Winner_hun
félisten
Ózonos kezeléssel van valakinek tapasztalata?
-
rii
nagyúr
sziasztok
bp-i sztk-ba, III. kerület,, érdemes elmenni fogorvoshoz?
van olyan jó mint egy maszek?
illetve mik az árak? -
Troy.
addikt
Sziasztok!
Valaki használ szájzuhanyt? Milyet érdemes venni? Kíváncsi lennék véleményekre.
-
kisselandras
senior tag
Sziasztok!
Nekem is esedékes mennem Kedden fogorvoshoz de nem nagy szívvel megyek !
1 éve ezelőtt húzta ki a fogam mert én mondtam neki mert ő tömni szerette volna de nem engedtem neki nem szenvedek többet a foggal húzza ki ! adott valami érzéstelenítőt az rendben van de amikor húzta rendesen fájt mikor mondtam neki húzás közben hogy fáj azt mondta ez természetes dolog
Nagy nehezen és fájdalmasan ki húzta nem tudom mennyi az a fájdalom csillapító amit be adhat?
Pécelen is húztak fogat de ott semmit nem éreztem mikor húzták és ott bele is törte a doktornő annyit mondott hűha baj van bele tört de semmi gond ki szedem és ki szedte fájdalom nélkül
-
dragonfx
veterán
nagyon nem.de azért ezek akkor is brutál árak...
most kissé szomoru vagyok mert 200k.t mondtak a fogamra és közelébe nem vagyok hogy ennyit rá tudjak áldozni nem tudom mi lesz bizok egy ideiglenes megoldásban....én nekem eddig szerencsére nem volt olyan probléma a fogammal amit a tb.s doki nem tudott megcsinálni..nekem 2 fogdokim volt..mind jol dolgozott sosem fájt.csak hát lassú folyamat volt... bár ahova elmentem ott is kb áprilisra tudnak időpontot adni szoval körbeérdeklődők ismerősi körben szerencsére sok alternatívát mondták.több emberrel megnézetem hátha tudnak valami jot,elfogadhatót számomra.de tisztában vagyok olyan mint volt sosem lesz.de hogy egy pár centi titán imnplantátum hogy lehet 100e...és ezt nem értem ok nyereszkedés a köbön de ez már brutál...

u.i.:eddig nekem sosem kellett még fogamat huzni megvan mind ugy ahogy,sajna a fog genetika kérdése....
-
bandus
veterán
válasz
djdaniel
üzenetére
az kemény sztori, nem semmi lehetett ezt kibírni :/ mindazonáltal erős kétségeim vannak az eredeti fogorvosod szakértelméről is. egy rendes gyökérkezelés után nem szabadna, hogy begyulladjon a fog, hiszen nem is él, nincsen benne élő szövet. én azt sem tudom értelmezni, hogy visszamentél és "gyökérkezelte" a fogad. nekem egy ilyen fogam van, annak a kezelése így nézett ki:
- röntgen a fogról és a gyökércsatornákról
- gyökércsatornák kitisztítása, reszelése
- újabb röntgen, hogy a tisztításra használt tűk, reszelők elértek-e a csatornák csúcsáig
- gyógyszeres/antibiotikumos tömés a gyökerekbe + ideiglenes tömés a koronába2. alkalomnál (8-10 nappal volt később)
- újabb adag gyógyszeres tömés a gyökerekbe, ideiglenes tömés felülre3. alkalom, szintén jópár napra rá, hogy legyen ideje hatni a gyógyszeres tömésnek
- végleges gyökértömés
- röntgen, hogy teljesen kitöltötte-ea tömőanyag a gyökereket4. alkalom: végleges koronatömés
szóval valahogy így kell kinéznie egy rendes fog gyökérkezelésének, nem pedig azonnal megcsinálni, végleges töméssel. bár vidéken tény, hogy nehezebb jó dokit találni, de azért számomra akkor is durva, hogy ezt így egy alkalom alatt lerendezik.
-
Szólista
senior tag
válasz
dragonfx
üzenetére
Én ide megyek ha muszáj:fogcentrum a kispesti rendelőbe.A fogászati székben ülő hölgyhöz járok,dr Szalay Ildikó.
-
dragonfx
veterán
bp.n tudtok valami jó megbízható magánrendelőt?
egy fogpotlás lenne a cél. -
djdaniel
senior tag
Gondoltam megosztom veletek, hogy hogyan jártam a múlthétvégén Pécsett a Lánc Utcai ügyeleten.
Az egész kálvária múlthét kedden kezdődött, lyukas volt a bölcsesség fogam elmentem a fogorvosomhoz akihez járok ( tiszteltetem előtte kiváló és remek szakember akihez évek óta járok)
kifúrta és letömte a fogamat, ám csütörtökön elkezdett fájni ( eddig soha nem történ ilyen avval a fogammal amit ő kezelt)
pénteken vissza mentem hozzá gyökér-kezelte a fogam, és mondta hogy szombatig fokozatosan csökkennie kell a fájdalomnak, ha nem akkor menjek el a lánc utcai ügyeletre.Eljött a szombat és még mindig nagyon fájt a fogam, kb 5 órát aludtam az nap, itt volt fél 9 mondom keresek valami magánfogorvost mert lassan megörülök a fájdalomtól ( mivel akihez járok, minden hétvégén Hajdúszoboszlón van)
A lánc utcai ügyeletre nem akartam menni mert ott csak húzni tudnak mást nem.
Bekapcsoltam a gépet, rákerestem az interneten találtam is egyet az ****Dental-t, rögtön a honlapjuk alján oda van írva hogy ; Ügyeleti magánorvosi ellátás Pécs (+36) 30/ xxx-xx-xx
mondom már az se érdekel ha ott hagyok 50k-át, felhívom felveszi egy nő, mondom neki mi a szitu és közli hogy a Doktor úr nincs Pécsett, mondom f*sza akkor minek van oda írva!?
Gondoltam van még egy csomó fogorvos Pécsett, kb felhívtam az összeset és azt a választ kaptam hogy; hétvégén nem dolgozom, nem vagyok Pécsett.
Így végső elkeseredésben elmentem a Lánc utcai ügyeletre, egy idős fogorvosnő volt, bementem megnézte és megkérdezte húzzam ki vagy tisztítsuk ki ?
mert itt a további kezeléshez nincs meg a megfelelő felszerelés hozzá, mondom f*sza.
Mivel kihúzatni nem szerettem volna, mert féltem hogy bele törik a gyökerét, szerintem a nők nem tudnak fogat húzni, így maradtam a tisztítás mellet.
Kitisztította és bele rakott 2db vatta a szerű izét a fogamba, és közölte hogy öblögessem corsodyl-al, komolyan vicc hogy még tömő anyag sincs ott, ez kérem szépen a gettó fogászat Pécsett!
Eljött a vasárnap megint pár órát aludtam, nos elhatároztam kihúzatom mert már nem bírom tovább a szenvedést, se aludni se enni nem tudok ez így nem mehet tovább.
Nos beérek a lánc utcai ügyeletre, egy fiatal doktornő van megnézni és mondja húzzuk ki!?
mondom igen mert már nem bírom annyira fáj, beadta az érzéstelenítőt és kint várakoztam.
10 perc múlva behív, leülök a székbe, előveszi a fogott..stb
erre beszól nekem, ma még kihúzzuk !?
tiszta ideges volt, minősíthetetlen ahogy viselkedett csapkodott mindent.
Gondoltam csak kitudja normálisan húzni a fogamat elvégre csak valamiért kapta a diplomáját, sajnos rosszul gondoltam.
Próbálkozott már vagy 30 perce, mert nem tudta kihúzni, elővette egy másik fogott addig feszegette a fogamat amíg sikerült eltörnie.
Nos ezután neki esett fúróval és fogóval hogy kiszedje a gyökeret, próbálkozott egy ideig és a végén fogta oda csapta a tálcára a fogott , majd közölte hogy ;
ez szájsebészet, ő nem tud már mit csinálni.
De előtte elmehetek a fogorvosomhoz hátha kitudja szedni.Szívem szerintem, megkérdeztem volna tőle hogy akkor mi a f*sznak törted bele b+ !?
nos kezembe nyomták a beutalót, és receptet ( fájdalom csillapító és antibiotikum) távoztam az épületből rá nézek a beutalóra és látom Tompa Mihály van rá írva,
mondom ez most valami vicc!? hát sikerült nekik el írni, ebből látszik mennyire figyelnek oda.Ezek után célba vettem az árkádot és kiváltottam a gyógyszereket ( xilox, klimicilin) úgy-e a panalgorin és a beunoron ami otthon volt fájdalom csillapító de nem hatott.
xilox-ra 2x1 volt rá írva, úgy-e nekem azt mondta az asszisztensnő az ügyeleten ebből annyit vegyek be amennyit akarok. ha fáj a fogam.
Haza értem bevettem 2db-ott, vártam másfél órát de nem hatott továbbra is fájt, nos eltelt 6-8 óra és már 9db xiloxnál tartottam.
Hajnali fél 4 volt, már nagyon rosszul voltam a sok gyógyszertől, de továbbra sem tudtam aludni, kint ültem a macskával a konyhában ő tartotta bennem a lelki erőt meg a cigaretta.
Reggel 8-ra elmentem a fogorvosomhoz, megnézte és közölte hogy annyira beletörték az ügyeleten hogy nem tudja kiszedni és azonnal menjek a szájsebészeti ambulanciára.
Nos gyorsan el is mentem, bementem az épületbe sorba álltam a recepciónál annyira rosszul voltam, a recepciós elment és szólt egy orvosnak, oda jöttek 3-an és kérdezték hogy mit vettem be ?
mondom 9db xilox-ott, úgy néztem rám mint valami elmebeteg emberre, és megkérdezték hogy ez most komolyan mondom ?
mondom igen, de nem hatott 2db ezért vettem be még, mondtam hogy az asszisztensnő a lánc utcába azt mondtam hogy bármennyit bevehetek belőle, ha nem akar enyhülni a fájdalom.Gyorsan lefektettek a székekre, és hoztak egy vérnyomás mérőt, 150- volt a vérnyomásom és adtak valami löttyit egy pohárban.
Ez után jött egy ápoló, felmentem vele a 2. emeletre lifttel, behívott a doktornő megnézte a fogamat és kérdezte hogy mitől vagyok rossszul elmagyaráztam neki amit fentebb leírtam,
beültettek egy tolószékbe és levittek röntgenre és ott már annyira remegtem hogy fekvőkocsit kellet hozatni és avval vittek fel, megmérték a vérnyomásom és 180 volt a sok xiloxtól és közölte a doktornő hogy így nem tud megműteni,
mert az érzéstelenítőtől még jobban felmegy, és nem akarják hogy agyvérzést kapjak, gyorsan hoztak nekem egy frontin nyugtatót
kb 1óra múlva lement a vérnyomásom 140-re, és már neki lehetett állni kiszedni a gyökeret, kiszedték majd össze varrták. -
Sanyi.mTs
addikt
ki milyen elektromos fogkefét (+fogzuhanyt) használ?
illetve mit nem ajánlotok? -
engine88
aktív tag
Udv
Evekig helytelenul mostam fogtam hagyomanyos fogkefevel es 'leradiroztam' az inyem a fogamrol eleg sok helyen. Foleg a szemfogaimrol. Ezaltal azokon a helyeken ahol 'alacsony' az inyem, ott nagyon erzekeny a fogam a hidegre.Mit tud ez ellen csinalni fogorvos?
-
8th
addikt
A jobb alsó bölcsességfogamtól könnyes búcsút vettem ma reggel. Szájsebész főorvos szedte ki jó 6-8perc masszív vésés-kalapálás után. Most, hogy lassan múlik az érzéstelenítő hatása már eléggé fáj az ínyem. Fel is duzzadt egy kicsit. Jegelem illetve szedek napi 2x Cataflam-ot a gyulladás ellen. Remélem hamar lemegy a duzzanat és nem lázasodok be. Kicsit érzéketlen lett az arcom jobb oldala remélem ez hamar elmúlik. Egy élmény volt.

-
wmati
addikt
Mit jelent a DEP ? valamiért nem osztotta meg velem a doki
-
feka007
veterán
Azért az durvának számít, ha kb 3-4 mm-es szélességű és mélységű lyukat fúrt ma a doc az első zápfogamra, nem?
Úgy mentem oda, hogy van rajta egy kis lyuk, erre belefúr és belül meg mint egy barlang. Elég durva látvány volt, mikor tömés előtt megnéztem a tükörben a fúrást. Gondolom jól tettem, hogy elmentem vele fogorvoshoz, elég előrehaladott stádium lehetett ez már -
gabor20
tag
Sziasztok! Mennyibe kerül manapság Pesten egy gyökértisztítás+gyökértömés? Dr.Ackermann Gábort ismeri valaki?Vélemények? Köszi!
-
schwartz
addikt
válasz
Albert Vikto
üzenetére
Miert nem jelented az Orvosi Kamaranal? Semmi ertelme itt ragalmazni bizonyitekok hijan.
-
Albert Vikto
újonc
Figyelem, elkezdték változtatni a vállalkozás nevét. Most Dr. Mészáros Dóra néven fut ez az egészségügyi csalás és a fogászati csapokkal való kisded játékok, a HATTYÚ UTCÁBAN, amikor is súlyos száz ezrektől fosztják meg a magyar állampolgárokat!
-
Pénteken átestem életem első bölcsességfog műtétjén, bal alsó ill felső együlésben. Nem volt kellemes, de profin és gyorsan megoldották, jegeltem így első nap nem dagadt fel ill nem kékült zöldült. Ma estére már úgy néz ki mintha bekaptam volna egy fél teniszlabdát, de nem vész
Mindenkinek ajánlom a kreativ dentalt, iszonyat profi rendelő. Azt hiszem én voltam ott akkor az egyetlen magyar páciens. -
Albert Vikto
újonc
Vigyázat csaló! Több áldozata is van már annak a csalás-sorozatnak,
amelynek elkövetője fogorvosként hirdeti magát. Dupla, sokszor tripla árat számol fel az áldozatainak, pl. 4 fogászati csap helyett 8-at számol, miközben a higiéniai viszonyok is többszörös fertőzés veszélyt jelentenek. A neve Szentmiklósi Péter, Fogászat + Fogtechnika, I. kerület, Hattyú utca 16. fsz. 1. Figyelem, Vigyázat!, fogászati csalás. -
orkester
őstag
Sziasztok!
Szerencsére már rég írtam ide, de ismét eljött az idő sajnos.
Elég nagy lyuk volt a fogamon, persze kívülről kicsinek látszott és éppen csak nem kellett gyökérkezelni, be tudták tömni. Csak akkor fájt ha belement a kaja, nem volt hidegre érzékeny.
Mióta betömték nem fáj egyáltalán rágni vele, de hidegre és a nagyon melegre érzékeny lett. Megyek majd amúgy is vissza, de gondoltam előbb megírom, hátha járt már így valaki és tud valami jó hírrel szolgálni.
-
joysefke
veterán
Ki "szeretném" húzatni az egyik felső hatos, gyökérkezelt, szarrátörött nagyőrlőmet.
Ki mit ajánl, melyik szájsebészetre érdemes menni?
Jó a SOTE stomatológia vagy tényleg megéri egy fizetős helyre benevezni.
Két dologtól félek:
1, gyökérdarab mard bent
2, letörik a mellette levő fogatüdv
J. -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Gondoltam irok egy kis szosszenetet, igaz csak ekezet nelkul megy, mert mobilrol vagyok.
Iskolafogaszat: nalunk videken, 70km-re keletre a fovarostol cseperdtem fel, es mint altalaban, minket is vittek iskolafogaszatra. Az iskolafogorvosno egy "kedves", torok, gyerekkoraban bevandorlo volt akkoriban (tobbet nem irok rola, mert meg magara ismer
Na vele ateltem ezt-azt. Mindig ugy furt, hogy nem erzestelenritett, fogat ugy huzott, hogy lidokain spay-el befulyta, szoval sejthetitek, parszor kapaszkodtam a szekbe nala. Akkoriban a furastol nagyon eros felelmem alakult ki. Utolso munkaja jobb also hatulrol visszafele masodik (bolcsesseget nem szamolom, meg nincs kint). A fogam egesz belso felet lefurta, betomte amalgammal, azt mondta, hogy kb egy-ket ev azt jonapot. Mondta ezt legalabb 15-7 evvel ezelott. A fog koszoni szepen, jol elvan. Szoval ez az utolso furas is olyan jol sikerult (erzestelenito nelkul fel fog), hogy nem kovankoztam tobbet ezidaig fogokihoz menni.konkluzio: barbarnak barbar volt, az utolso melonal lehet eleg lett volna a fogam kis reszet megfurni csak, de panasz nem lehet, o akkor azt mondta nagyon gaz a helyzet.
Kesobb persze (21 voltam azt hiszem), jott a bolcsesseg folul. Elkezdte nyomni ossze a fogsorom. Jobb felul hatulrol a masodik a bolcsesseg nelkul, begyulladt. 2 et hetig ~ovatosan fajt, halogattam. Utolso 3 nap pokol. Jegeltem kozvetlenul az inynel. Nem birtam tovabb, szoltam anyameknak hetfo hajnalba, hogy csinaljanak velem valamit, mert busz ele vetem magam. Be a legkozelebbi varos korhazaba, de csak altalanos ugyelet van, fogaszat nincs. Mondja a csaj, o max fajdalomcsillapitot tud adni szuribol. Mondom "jo" akkor hatra arc, es valami majd lesz a 9 orasi nyitasig. Anyam meg, "e-e, ha mar behoztunk, kerd a szurit, h ne fajjon". Kisebb katarzis utan belementem, majd beszartam, ugy fajt a hatsom. Hazaertunk reggel 6ra, de ugy kiutott a fadalomcsillapito, meg h nem tudtam aludni napok ota, hogy elaludtam. 4kor ebredtem, mondanom se kell, mit ereztem, mikor radobbentem, h a doki mar biza nemigen fogad engem. Volt olyan szerencsem, h masnap meg delutani nyitvatartas, ergo rabaxtam. Makd jott a szerencses pillanat, ket kezemet osszeteve ultem a szekbe es vartam, h kuldje a szurit. Ez egyebkent mar mas doki volt, idosebb ficko jo nagy darab, sztk-s, viszont jo hire volt. Adott szurit a kulso inbe, majd belulre, kis szosszenet, aztan mar neki is latott. Jut eszembe, mivel ez a doki biztosra ment (a fentebb emlitett torokkel elofordult, h rossz fogat huzott ki), a kis kaparos botjat megforditotta es a nyelevel rakoppintott a fogra, hogy "ez az?". Na ezt az erzest nem kell bemutatnom azoknak, akiknek volt mar istenigazabol begyulladva a gyokeruk. Csillagokat lattam, viz levert, sziv szapora lett, gondoloatok nem igen tamadtak a fejemben, pillanatok alatt visszacsusztam az evolucios letran es egy kivert vadallatnak ereztem magam.
Szoval belekapaszkodott, nyogdecselt ott a ficko is, meg en is, majd sikerult neki. "Csont nelkul" kihuzta. Nemhiaba volt hire megboldogultnak, gratula igy utolag is (akkor azt hittem, kezet csokolok neki). Szoval masik oldalt nem volt gebasz ennyire, ott azota is kicsit faj, tompan a fogam, mert nem igazan fernek el, de most jott el az ideje, megelegeltem es honap vegere kaptam idopontot, kihuzatom. Lehet mindket bolcsessegemet. Alul iny alatt vannak, es az elottuk levo fogaknak tamaszkodnak, veluk meg lesz gaz...Viszont most uj orvos van ismet a korzetunkben, legalabbis nekem uj volt maig, de mar egy par eve itt melozik. Volt egy erzekeny fogam, nyaron kiutazas elott megnezettem, akkor azt mondta nem veszes, leecsetelte, es mondta, hogy csak ket het mulva tud leghamarabb vallalni. Ebbol lett fel ev, de tartottam.tole a vegyes velemenyek miatt, meg ugye sztk-s tema, a fene tudja. Meg filoztam, h mi legyen (leginkabb a bolcsessegfog az, ami aggaszt), jott az otlet, csinaltattam panorama rontgent. Maris a laikusnak is lathatova valt, h sima ugy a fogak eltavolitasa, egyszeru gyoker, jo helyen stb. Mivel elotte a dokinak is ez volt a velemnye a nyaron ranezesre, ezert mar teljesen biztos vagyok benne, h nem fog neki gondot okozni, de majd megirom.
Jott a tomes napja, azaz tegnap. Be voltam xarva kicsit, de tudtam, ezzel magamnak teszek jot. Csak hat a regi emlekek. Majd mikor beultem a dokinenihez, olyan megnyugvas toltott el, hirtelen nem voltam ideges. Nem tuzottan, de kedves volt es mar nem azt ereztem, mint mikor kis koromban a ugyanott a szekbe ultem. Kerdezte, szeretnek-e erzestelenitot, de nem ajanlja, mert kis furas lesz csak. Itt kicsit aggodtam, majd a szemebe neztem ismset, es elfogadtam a tanacsat. Aztan mar kesz is voltunk. En ugy meglepodtem... hihetetlennel tunt, hogy lehetseges. Jol ereztem magam, foleg mert kis kozsegunknek ilyen remek kis fogidokija van. Imadom ezt a helyet, orulok, hogy itt vettem kecot es itt elek. -
steadywarp
tag
valami morfin származékot akartam szerezni de hát a nem olyan 1x szerü a máj sokat ki bír no para
néztem keresztolarancia áll fent a hatóanyagok között nem vagyok idióta

-
Gergő_
őstag
válasz
steadywarp
üzenetére
Ezek szarok csak eltompíthatják az Ultracain hatását. A májadnak meg annyi! Paracetamol+pia+ibuprofen...
A Rivotrillal csak ráfázhatsz, nem erre való, te pedig kábítószerként használod.
A héten emelték ki 2 bölcsességfogamat egyszerre. 2 injekciót kaptam, az arcom jobb fele kislabdára dagadt(ez normális). Az elsőnél semmit nem éreztem a második csak kicsit volt durva, de csak percekig. Mindkettő egyben jött ki, most gyógyul. A lényeg az, hogy jó orvosod legyen, tudja hova kell bökni, különben semmit nem ér. Alkoholt pedig tilos inni, se előtte se utána. -
steadywarp
tag
Úgy mentem el fogorvoshoz betöltöttem magamba 1 szem 2mg rivotrilt 2*400mgs ibuprofen származékot + paraecetamol 2+200 mg úgy mentem oda hogy szédülöktem de még igy is féltem doki úgy be adta az innekciót hogy nem is éreztem csak a feszülést. De rábasztam mert szarrá volt gyuladva a foggyökér először eltörte középen annyira nyomta fejem majdnem leszakadt a nyakam aztán amikor szétört egyenként ki tépte a fog gyökereket amikor ki tépte egy pillanatra nagyon fájt 3 gyökeret szedett ki egyben nagyon ügyes doki volt sokkal rosszabbra számítottam ez előző sztkás hentes után az egész nem tartott tovább 10 percnél. meg is dicsértem hogy császár a csávó nem nagyon vérzett utána el mentem meg ittam még egy feles vodkát az élményekre na az meg ütött rendesen de azóta nem érzek semmit vérzés kb 30 perc alatt elált és még most sem fáj mintha nem történt volna semmi. még 1 ilyen fog vár rám de már ismerem a kombót akartam még 2 szem aspirin 500 al kombózni a koktélom de utána olvastam és erősen csökenti a vér a alvadást ezért azt már nem vettem be

-
steadywarp
tag
Most megyek fog dokihoz hátsó iny szél alátört fogamat szedi ki őszerinte ki tudja venni lehet a szájsebésszel jobban járnák parázok tőle nagyon
majd meg látjuk ha hentes meg ütöm XD -
Nimrod
addikt
Elektromos fogkeféből ki-melyiket ajánlaná?
Nekem bevált a hagyományos fogkeféhez képest, csak már kezd itt lenni az ideje a váltásnak. -
combonari
tag
válasz
schwartz
üzenetére
Nézd, a fogorvosom azt mondta, hogy mivel a 2 fogam egybe lett tömve, plusz még a tömés is magas volt, ezért ez a fogam nyomta a többit, ergo az egész fogsorom. Ennek következtében vérzett az ínyem. (Mivel a gyulladás központja is ez a fogam volt, itt vérzett a legjobban.) Egyébként meg most, hogy ki lett cserélve (3napja) kezd jobb lenni, és már nem vérzik annyira.
-
schwartz
addikt
válasz
combonari
üzenetére
Erzestelenito nem minden esetben indokolt. (foleg nem 3 egyszerre
) Azt is ketlem, hogy a tobb helyen verzo foginy a rosszul kivitilezett tomes kovetkezmenye. (de legyen ugy, ahogy mondod). Most, hogy cserelve lett, megszuntek a panaszok?(#704) vikvuk
Savas etelek/italok fogyasztasa utan ajanlott kb. 30percet varni a fogmosassal. (remineralizalodik a zomanc idokozben) -
vikvuk
senior tag
Vacsora után közvetlenül nem szabad fogat mosni, mert savas kémhatású a száj. Várni kell vele 1-2 órát.
Ezt mennyire kell komolyan venni? Ha nem tartunk szünetet, mi baj lehet belőle?
-
combonari
tag
Sziasztok!
A történetem a következő: 21 éves vagyok, van jópár lyukas fogam. Rendellenességgel születtem, eleve gyenge a fogzománcom, és nem is nagyon vigyáztam rá. A lyukas fogaim egy magánfogorvosnál tömettem, aki elég profi volt, tehát precízen végezte a dolgát, és fájdalommentesen. Az élet úgy hozta, hogy le kellett költöznöm vidékre 15 hónapra. Közben még egy fogam lyukas lett, de mivel elég sokszor jártam már fogorvosnál, nem féltem, és kértem egy időpontot.
Eljött a nagy nap, elmentem, és beültem abba a bizonyos székbe. Ami furcsa volt, hogy a hölgy egyből kezdte volna fúrni a fogam, mire én megálljt kiáltottam, hogy azért érzéstelenítő elkellne. Kaptam is, 1 db inyjekciót ( a megszokott fogorvosomnál 3-at kaptam, és mint utólag kiderült a minimális adag FELÉT kaptam). El is kezdte a fúrást, és már az elején úgy fájt, hogy majd behugyoztam
De azért végigszenvedtem, annak ellenére, hogy majdnem kitéptem a szék karfáját közben. Eltelt 6 hónap, és azt vettem észre, hogy elferdült a fogsorom, és az ínyem több helyen vérzik, folyamatosan, egész nap. Ennek következtében, hogy a vér alvad a számban, elég kellemetlen a szám szaga is a nap 24 órájában. Elmentem tehát immár a saját fogorvosomhoz. Kiderült, hogy a tömés magasabb, mint a fogsorom, és ezáltal nyomta a többi fogam, és eltorzultak a fogaim, ráadásul (Ez a legkeményebb), "összetömte" a fogam a másikkal, ami szintén fennakadásokat okozott a számban.
Szóval újra ki kellett fúrni a fogam, eltávolítani a régi tömést, és újra betömni.Tanulság: Vidéki fogorvoshoz nem menj, különben csak így tudsz majd vigyorogni--->

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Apple iPhone 15 128 GB Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- ADATA XPG SPECTRIX S40G 4TB M.2 PCIe (AS40G-4TT-C) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezek az árak foganként vagy egész szájra értendő ?

<-Pont így néz ki. Befér egy Cigi. Nah. Ezért elöntöttem hogy rendberakatom mindet. Jól sejtem, hog ha az apám nincs a felső tízezerben, akkor felejtsem el a mgánfogorvost?
Elég volt egy bölcsességfog húzás után az 5 napos szájzár, köszi nem.
Nagy nehezen és fájdalmasan ki húzta nem tudom mennyi az a fájdalom csillapító amit be adhat?