Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
Új hozzászólás Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
tudtok jó fogdokit pesten?
mennyi manapság a fehér v amalgám tömés? mellik jobb?
gyökérkezelt fog meddig húzza?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
whitezo88
üzenetére
tavaly javítottak 3 fogamat is. én se kértem szurit, mert egyszer egy balfék fogdoki valamit eltalált az ínyemben, azóta nem engedek tűt a számba. gyökérkezelés, fúrás, ránútt íny leszedése. semmit nem éreztem. valszeg egy húzást nem bírtam volna ki ilyen egyszerűen, de szerencsére arra nem került sor.
-
nRu3
addikt
Ma megyek dokihoz, de remélem nem ez fogg történni velem
[link] -
whitezo88
nagyúr
válasz
infrapanel
üzenetére
erről jut eszembe:
haver asszem 3 éve volt (iiletve az osztállyal) fogorvosnál, és egyik hátsó foga elég szar állapotban volt. cementtömést kapott, előtte eléggé ''ledarálták'' a fogát. a hülye meg félt a szuritól és nem kért semmit rá...
aucs... -
whitezo88
nagyúr
válasz
infrapanel
üzenetére
igen, a bölcsességfog lehet még szar, mégha nem is fáj. o.társamnak mind a 4 befelé nőtt, és az egy dolog hogy nem érzett semmit a művelezt alatt, de miután elmúlt az érzéstelenítő hatása, majd befosott napokon keresztül...
nekem 1 kijött, 2 félig a 4. most jön kifelé de szerencsére rendesen nőttek
-
infrapanel
csendes tag
egy a lényeg: olyan emberhez kell menni, aki egyben szájsebész is. és mindenképp férfi legyen, ha húzni, vagy gyökeret kell kiszedni.
nekem pl a két alsó bölcsességfogam nem felfele, hanem előre nőtt, és nem látszott ki semmit. na azt úgy ''műtötte ki''. fostam, h most mi lesz, aztán annyit se éreznem, mint egy tömésnél. csak feszítő érzés volt, meg éreztem ahogy reped, törik az állkapocs egy kis darabja. ezt egy nő, akármit mond is bárki, nem tudná csinálni. ahhoz erő kell.
ismerősömnek volt egy gyökere, a fogorvosnő (nem volt szájsebész) 15percig kínlódott a gyökérrel, majd kinyögte, h neki ez nem megy.
A szájsebészeten, mondanom se kell, egy hozzáértő 10mp alatt kiszedte egy fogóval. -
whitezo88
nagyúr
az a poén rendelőkben hogy ugye az emberek általában idegenkednek/félnek, és kiplakátozzák rohadó fogú emberekkel.. brrr hadd jöjjön meg a kedve az embernek, mi?

-
gd5424
tag
Hali!
Hogy ne csak rosszat írjunk a fogorvosokról:
Pár éve véletlenül eltörött az állkapcsom.(fejbe rúgtak,acélbetétes bakancsban)
De nem volt semmilyen külső nyoma,nem volt kék folt sehol csak egy kicsit megdagadt.
Elmentem a sebészetre,kb. 2 óra várakozás után bejutottam,és
miután elmondtam mi a gondom,elküldtek röntgenre.
Kb 1.5 óra múlva bejutottam,és 8 felvételt csináltak a fejemről,különböző szögből.
(már a sugárfertőzéstől tartottam,annyit fényképeztek)
1 óra múlva meg is lett a röntgen eredménye:nincs eltörve.
Megnyugodtan vártam a sebészet elött kb 1 órát.Benn a sebész nézegette a számat
kivülről-belülről és azt mondta:nincs eltörve,borogassam vizes ruhával.
Hiába mondtam neki hogy érzem hogy külön tudom mozgatni az
állkapcsom jobb és bal felét.Azt mondta h a röntgenen is tisztán látszik
hogy nincs eltörve.
De mivel a jobb alsó szemfogam kb fél cm-el feljebb volt a normálisnál,
elküldött a fogászatra.
A fogorvoshoz alig 1.5 órás várakozás után bejutottam.
Megnézte a papírt amit a sebészeten adtak,majd beleültetett a fogorvosi székbe
és azt mondta hogy nyissam ki a számat.Kb 10s -alatt megmondta hogy el van
törve az állkapcsom,és erőssen ráncolta a homlokát a sebészeti papírra,és olyan
jelzőkkel illette a sebész kollégáit amit inkább nem írok le.
Azonnal írt egy beutalót a szájszebészetre.
Másnap a szájsebészeten egy darabig vakargatták a fejüket hogy mi van most.
Mert ott volt a sebészeti lelet hogy nincs eltörve,és ott volt a fogorvosi beutaló
hogy el van törve az álkapcsom.
Miután megvizsgáltak kb 15percig röhögtek hogy hogyan tudták erre azt mondani
a sebészeten hogy nincs eltörve,mivel szabad szemmel átt lehet látni a csontok között
A jobb oldalon közvetlenül az állcsúcs mellett volt eltörve.
A törés mellet kihúzták a szemfogamat,és még melette jobbról 2,és balról 1.
Életem legfájdalmasabb félórája volt,amint húzta a fogat,a csont a törésnél össze
vissza mozgott,és ott nem hatott az érzéstelenítő.
Azóta nem félek a fogorvostól,ehhez képest egy sima fogtömés v húzás egyátalán
nem fáj. -
-
jakewyler
senior tag
Hali
Kéne tömni pár fogamat,csak az a igazság ,hogy magára a szuri látványára rögtön rosszul leszek,szóval valaki volt ,hogy nem kért szurit tömésnél?
Valaki azt mondja ,hogy úgy se nagyon fáj,de más meg meg azt mondja ,hogy nagyon fájdalmas szuri nélkül
-
Ariadne
őstag
No engem is borzongással tölt el a gondolat, hogy az én kedves apukám szájában olyan anyag van, amiből űrhajókat készítenek. Bár mivel mérnök, örült, mikor ezt megemlítettem neki.

A ''csattogós'' műfogsor azért nem olyan poén, pont azért találták ki ezt a ''szájbafúrós'' módszert, mert a vizespohárban alvó fogsor használat közben elcsúszik és akkor is kényelmetlen lehet, ha drágán és jól megcsinálták. A műtétes megoldással meg teljesen stabil foggyökereket kapnak, arra rárakják fixen a fogakat, és jóccakát. Brrr, vigyázok is az egyetlen tömött fogamra, nincs ínyemre
az ilyesmi... -
nyávogi
tag
tényleg elmozognak a fogak, ezért is javasolt a pótlás, a kihúzott helyére. És attól függően, hogy melyik fogadat húzták ki, nem csak koronát/hidat lehet pótlásként, hanem inlay-es módszerrel is rögzíthető a pótolt fog. Enél a módszernél kevésbé kell szétbarmolni az egyébként ép fogakat és kevésbé húzós árban (bár nem is olcsó...)
-
nRu3
addikt
Inkább kihúzatom az ősszes fogamat ha megélem azt a kort és protkot hordok és bébi étel turmixolásokal élem napjaim
de a titán csavar procit kihagynám ezt az inplatátum féle beavatkozást, mert nem mindenkinek a szervezete fogadja be igy egy idővel az is előfordulhat hogy meg kell szabadulni töle, de ez persze ritka eset. -
Ariadne
őstag
Mondjuk annyi előnye van, hogy ha idős korodra megritkulnak a fogaid, nem akkor kell átesni azon a jópár hetes műtétes procedúrán, ami után egy titáncsavart csavarnak bele az állkapcsodba.
Kicsit brutál az eljárás, de kedves szülőmnek nem volt igazán fájdalmas, bármilyen félelmetesen is hangzik. Egyébként valszeg egy foghelyre nem is lehet berakni, gondolom én. -
knajf
senior tag
na nekem is van egy nagyon rövid fogorvosos sztorim, a lényeg hogy először kaptam injekciót és mivel még nem kaptam, paráltam - feleslegesen, ugyanis semmiből szinte semmit se éreztem, és hogy legyen értelme annak amit beírok, azt is megmondom hogy a XIII. ker Visegrádi u. -ban csinálták meg és annyira jól hogy a tömés meg se látszik

-
rii
nagyúr
és a foghúzás után tényéeg el kezd jobban női a felette/alatta levő, meg befelé dőlni a két szélső?
-
rii
nagyúr
ha kihőzatom, és pótolni kell a fogat, akkor azt hogyan lehet megtenni, és mennyiért? miért is kell lecsiszolni valamelyik másikat?
-
rii
nagyúr
sziasztok ....
ez lenne a problémám:
''Én szerettem volna kíhúzatni a rossz fogamat, mert megcsálta ugyan a doki 1 hónapja, de nem akarja az igazságot, eléggé érzékeny, meg minden, viszont kihúzott fognál meg a felső nem találkozik foggal, akkor az meglazul, a kihúzott fog mellettiek pedig elkezdenek befelé dőlni, és ''megindul a romlás'' .. az ügyeletes szavaival élve ... ''
szóval ha lehet akkor el kell kerülni a foghúzást?
annyi ember él kihúzott foggal, nekem még egy fogam sem hiányzik ...
najó ... szar vicc volt ... :-/ -
-
-
nRu3
addikt
válasz
Woodslave
üzenetére
Kevés volt az injekció nálad lehet, nekem is volt olyan orvos aki az injekciót is fájdalmasan adta be és nem ért semmit végig éreztem a fájdalmat és rángatoztam, de a mostani ugy beadja eesőre hogy esélyt sem ad a szenvedésre és rángatásaimra, hiába vártam mikor fogg végre fájni.De akkor is para rulez

-
nRu3
addikt
Előfordulhat hogy a gyökérkezelt fog alat egy góc keletekezet ami sok hasonló problémát okozhat, az sem biztos hogy az ott lévő fogal van baj , csak a duzanat ott jött ki az idegnek köszönhetöen,de persze lehet hogy huzatot kapot (egy ismerösömnek a fél arca bedurant egy fél évre, de ez ritka esett)
-
nRu3
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Az orvoson mulik hogy dolgozik, vannak barbárok köztük akik csak töbet ártanak mint gyogyitanak

-
Ariadne
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Hipnózishoz, nevetőgázhoz mit szólsz? Komolyan! [link] Bár valszeg ez sem két fillér.
Bp a Stomatológiai Intézetben tuti lehet találni olyan orvost, aki altat is, a Szabó Ervin Könyvtár mögött van a Kálvin térnél, a Szentkirályi utcában. Jó tapasztalatom volt velük, és éjjel-nappal ingyen működő ügyeletük van...
-
golyani
addikt
mi van akkor ha bedagad a bal álkapcsomnál de nem fáj a fogam

mert aszem gyökerezett a fog de leesett a tömés nekem meg még nme volt időm elmenni dokihoz.
megkérdeztem apámat, mondom h nem a fog fáj hanem nagyon picit az állkapcsom, erre ő huzatot kaptam
majd elmúlik, mondja.
de jó. holnapig remélem eltűnik mer buliba akarok menni.
[Szerkesztve] -
lolee
tag
Nem tudtok teljesen fájdalommentes gyökérkezekést?
Lézeres, bénítós,altatós akármilyet! (A lézer ''jól'' hangzik)
Para rulez!
-
lorcsi
veterán
fogászat...tömés..stb...
nekem inkább a legnagyobb para hogy túl mélyen nyúl a szám méllyére, ott lehetnek gubancok -
Csazsol
senior tag
Nah, megjártam

Székbe beül, dupla lidocain...
Kinnt leül, gyomrom a torkomban.
Megin székbe beül, doki mondja:-Most jön a legfájdalmasabb, és bead még egy injekciót a szájpadlásomba. Mondom, ha ez a legfájalmasabb, akkor kibirom.
Jön a korona levétele, tényleg nem fáj csak a kellemetlen hang. Brrr. És lejött.
Na akkor innen már a szokásos: fogó megfog és nagyon könnyen ki a jobb felső 8-as.
Tehát megint a para volt a nagyobb
-
jasszer
őstag
A gyönyör és a fájdalom közötti különbség is csak nézőpont kérdése (de ez annyira evindens h félek szinte leírni)...

Igen, biztosan jó a féléves kontroll. Mondjuk ezt valószínű a fogorvosok találták ki
- talán a fűtőszál vízkövesedésével kapcsolatos tanácsokra (kalgon(al)izáljunk) hajaz a szitu.... Az biztos h ha eljutok a fogászatig az első dolgom lesz egy teljeskörű orálkamerázást kérni. Kíváncsi vagyok a doki veszi-e a lapot... 
-
Ariadne
őstag
Aha, vehetsz alkatrészt is, lényeg, hogy többes felhasználást beikszelve is max 113k költhető erre ilyen kedvezményesen. És az is csak május végéig, aztán jogszabályváltozás (hogy mit és hova tegyenek
), és csak az előző év decemberi egyenleged-nyit költhetsz sporteszközre, ha az kevesebb, mint 113k - többet akkor sem, ha milláid lennének rajta. Hm, hogy is van az, hogy a magyar lakosság jó része mozgáshiánnyal és egészségi problémákkal küzd? És hogy is van az, hogy kellene tenni valamit ez ellen? Nem is folytatom... 
Azért kissé mazochista vonásként értékelem, hogy megjött a kedved a fogorvoshoz menetelhez...
Bár azt mondják, félévente jó, ha belekukkantanak az ember szájába. Mármint a fogorvos. 
-
jasszer
őstag
Majdnem válaszoltam a saját hsz-emre. Az azonos avatar bekavar. (h ilyen kis frappáns legyek) Idióta szisztéma ez az egészségpénztárasdi, örülök h lusta vagyok utánaolvasni mert csak felidegesítene... Vajh' alkatrészeket is vehetek, v csak komplett bicajt? Lehet h a kerékpáros topikban kelle folytatnom?!

És h én is kicsivel topikközelibb legyek:
Bár évek óta nincs semmilyen gond a fogaimmal (kop-kop-kop), lassan el kellene mennem legalább kontrollra, az említett fogászhölgy meghozta a kedvem a procedúrához.
-
Ariadne
őstag
Amikor én jártam ott egy begyulladt, félig kinőtt bölcseségfoggal, akkor épp egy terhes fogorvostanhallgató lány kezelt le. Csodálkoztam, hogy tud egy terhes nő rezzenéstelen arccal égő fájdalmat okozni a fejemben... Valahogy nehezen fért össze számomra ez a ''kegyetlenség'' az áldott állapottal.

Egyébként viszont rendesek voltak, kapásból ''körberöntgent'' csináltak (ingyér'), és szóltak, hogy ingyen lehet jelentkezni fogkőeltávolításra, amivel éltem is.
[Szerkesztve] -
kew
senior tag
persze, hasznos, az tuti.
jobb, mint mikor a hátsó fogammal babrált, és hívta az asszisztenst, hogy huzza ki tükörrel a pofámat oldalra, amig valami kétkezes dolog volt..
na én akkor is majdnem elröhögtem magam, hülye érzés volt ott ülni, hogy ketten bámulják a szám, közbe egyik széthuzza az arcom 
-
Ariadne
őstag
Már megvan a lóvém rá -de jó, hogy kiderült, kevesebb kell -, kb. egy héten belül elkészül az egészségpénztáros kártyám is, akkor leadom a drótot az üzletnek és hajrá. Az egyetlen furaság, hogy ha a 113k-s határ fölötti a cucc, akkor az efölötti részt újra be kell fizetnem azegészségszámlára, ha nem akarok (még egyszer) adózni utána... LOL...
Én mindig ajánlgatom a szegedi illetőségűeknek a Károlyiban székelő (hm, ez nem volt jó szó) ex-JATÉs fogorvos nénit, szőke és időnként bőrnaciban fúr. A fiúk szerint ennek lehet némi fájdalomcsillapító hatása
mindenesetre nálam érhető okokból hatástalan volt - de a tömésem azóta is megvan, már 4 éve... 
Na azért hogy tényleg ON is legyek, a Madách Dentálról pl. csak rosszat hallottam több helyről is, azt mondják drága és rossz a ''kiszolgálás'' is. Ez a Villányi viszont tetszik, lehet, hogy megpróbálkozom velük - egy fog erejéig végülis nem lehet olyan nagyon drága, pláne egészségpénztári támogatással.
[Szerkesztve] -
jasszer
őstag
Helló.
Már épp nézegetek vázakat, lassan lesz bicaj... Te h állsz?
Szerintem csak arról van szó h könnyebb a dokinak bedugni ezt az izét és monitoron nézni h mi jót csinál, mintha begurul a páciens alá. Elképzelhetőnek tartom h vannak olyan helyek/helyzetek/szögek, amikor egy szerelőaknából is nehezen látna be a fogász az arcomba és közben ügyködnie is kell(ene). Mondjuk félő h elröhögném magam ha egy ilyennel közelítene a szám felé, de talán még mindig jobb mintha az ölembe ülne...
Bár akadnak igencsak helyre' fogászlányok is, akkor eltekintenék az orálizétől. Illetve dehogyis... jajj. 
Szerk.:Pompi beelőzött az ötlettel...
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Lehet nem tudja kezelni a tükröket és megakarja örökíteni az utókórnak a látottakat.
Amúgy tényleg vicc.. nekem nem kameráztak a számba.
Villányiék ára.. hmm attól függ milyen a tömésed? Nekem pl valami 3as tömést kellet.. a legdurvábatt + gyökérkezelés + fogfelépítés + egy kisebb tömés a mellette lévő fognál (mindezt úgy, hogy 20-21éves koromig a hibátlan volt a fogsorom) ez került nekem olyan 45fele volt az egész vége. -
Ariadne
őstag
Mivel ''lánynemű'' vagyok, ezért kissé vegyes érzelmeket kelt bennem a dolog... Na jó, itt most stop.

Most viccen kívül tényleg nem nagyon értem, mit lehet kamerázni az ember száján, ha az orvosnak van két darab szeme, amivel akár bele is nézhet...
Egyébként hali, biciklivásárlós avatarrokon!
-
Ariadne
őstag
Köszi a linkeket!
Az ''orálkamera'' kifejezés fogászati kontextusban vajon csak belőlem vált ki görcsös röhögést?
Mmm, biztos valami jó dolog lehet... Egyébként nem semmi, a Villányisék tényleg garanciát vállalnak a munkájukra! 
Őket nézegettem még, vajon nagyon ''aranyárban'' dolgoznak? Ez a hipnózisos kezelés típus tetszene, így biztos nem rúgnám ki a doki kezéből a fúrót...
[link] -
amargo
addikt
[link]
Én 1-2éve itt voltam náluk. Megszerettem a fogászatot, jó arc volt az orvosom
Viszont azért lehúzósak.. De ez mindenhol van? nem tudom. A lényeg, 1x megcsinálta rá félévre széthullott az a fogam.. jóval ár alatt 10e ért megcsinálta újra. Még garis volt a fogam (de fura ezt írni) kicsit morcos voltam, hogy még kellet csengetni.. de fognélkül sem akartam élni.
A budapest dental-ra mondják, hogy nagyon jók, de piszok drágák is! -
kew
senior tag
igen, énis ezeket olvastam róla itt: [link]
sőt, ha nemtetszik az arany szín, beis fedik neked a fogad színével egyező kerámiával.
fogorvos választásban énis bajba voltam, aztán felcsaptam a kisokost, voltbenne két fogdoki. A második két utcányira volt tőlem, úgyhogy elmentem hozzá. Nem bántam meg...
-
Ariadne
őstag
Köszi. Szvsz nem sok kell hozzá, gondolom pár gramm.
A család egy ismerőse fogtechnikus Kanadában jópár évtizede, ő mondta, hogy egy jól megcsinált aranytömés az, ami a legjobban bírja mind közül, csak drága és jó technikus kell hozzá, aki pontosan dolgozik. Állítólag ez az egyetlen tömés, ami az idővel csak stabilabb lesz.
Most jut eszembe, egészségpénztárral még olcsóbb, egyharmadát visszakapom állam bácsitól. Azt hiszem, ráugrok a témára.
Viszont a nagyobbik problémám megmaradt, nem akarok csak úgy beesni egy fogorvoshoz, elég sok rossz sztorit hallottam kontár dokikkról...
[Szerkesztve] -
-
Digital
addikt
Ha valaki jó fogorvost keres Szegeden/Mórahalmon ajánlom számára Dr Wenner Miklóst!
-
kew
senior tag
szerintem majdnem mindenütt csinálnak, ha jó és bevált dolog ez. az ár persze már kérdéses, de biztos többszöröse a normál tömésnek
főleg, mivel technikus gyártja le, az még plusz költség.
mint kicsit lejjebb említettem, nekem 23k volt egy fog pótlás, amit technikus csinált. persze nem arany, hanem mittoménmi
szal ehez mérten gondold el, mennyi lehet.
én tuti nem költenék annyit egy fogra
még így is sok, dehát ezvan 
-
Ariadne
őstag
Nem tudjátok véletlenül, hol lehetne Bp megbízható helyen aranytömést készíttetni, és mennyiért? Na nem vagyok nagyon burzsoá vagy ilyesmi, de így negyed évszázadosan is csak egyetlen tömött fogam van, arra meg inkább áldozok, hogy sokáig bírja, és azt mondják, ez a legtartósabb. Szóval ha valaki tud jó fogorvost, aki csinál ilyet, please szóljon.

mod: Nem lenne hátrány, ha egyben szájsebész is lenne, mert egy elkanászodott bölcsességfogtól is meg kellene szabadulnom. (Micsoda hülyeség kihúzatni egy egészséges fogat - de ha egyszer nem fér el...
)
[Szerkesztve] -
kew
senior tag
no hát épp ma lett kész a fogam, amit még januárban kezdett bütykölni a doki.
ugye gyökérkezelték, az volt 3 alkalom, aztán próbatömés, gyökértömés, ismét próba tömés.
ezekután kiderült, hogy túl nagy a lyuk, hogy belehessen tömni (a fél fogamnak a pereme volt csak meg), ugyhogy mintavétel és csináltatott bele ilyen pótlást. Most rakta bele, örülök, hogy végre vége
és olyan lett a fogam, mint újkorába 
az árat még nemtom, de nemlesz kevés...a kezelés 16k, ez a pótlás 23k, +2x röntgen az 6k. Ezen felül remélem nem számolt fel semmimást...
a közeljövőben megyek, és folytatjuk a következő fogammal...remélem azt már csak tömni kell, mert valahogy nincskedvem újra végigcsinálni ezt a kezelési hercehurcát
-
Miss_Perfect
újonc
Én nagyon nem szeretek fogorvoshoz menni!

-
Csazsol
senior tag
Ma elmentem a fogászatra.
Előzmények: Pár napja érzékeny a fogam, néha lüktet is.
És, hogy bonyolult legyen ez a fájdalom egy un híd alatt van.
Na fogdoki egyből röntgen, majd közölte a bölcsességfog elmozdult és átment vízszintes növekedésbe. Megnyugtatott, hogy meg tudja oldani csak a fog kihúzását a többit hadja ideiglenesen, húsvétig. Na vazz, hát nem nyugtatott meg.
Az utolsó mondata pedig lataglózótt:- Akkor holnap találkozunk fél négykor a szájsebészeten. Mert ő egyben szájsebész is...
Holnap majd beszámolok, ha tudok.
Beszari van, mert már szájsebészeten volta, 25 percig kalapálták a bentragadt gyökeret. -
Motion_Blur
félisten
Nos hát megvolt a fogászat, gyenge 30 rugóval lettem rövidebb

Kaptam két szurit, majd 2 fogamat betömte, állítólag 4 lyuk volt
(bal felső 6, 7 talán?). Ennyi, és ez volt 32K
Pofám még mindíg le van zsibbadva, pedig 3/4 8-kor kaptam a szurit (igaz, hogy kicsit még a tegnapi sörözés hatása alatt voltam
). -
kew
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
énis ezt mondogattam magamban

-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Holnap megint megyek
Remélem tényleg csak egy tömés lesz... -
nRu3
addikt
ahova én járok ott agyökér kezelése 8-15e ft + utána a betömés lezárása 6-10e ft, az ár változik a fogaktol ,3 csoportokra van ossztva és az áruk is igy változik.
Anál a bizonyos dokinál még a szuri is fájdalmas volt és után mégis fájt a kezelés és +szurit nem adott a paraszt
-
nRu3
addikt
amikor már a székbe ülök akkor már bátor mazoista vagyok, de odáig de nehéz eljutni

-
Totyi
őstag
Nem?

Akkor mesélek:
Olyan 16 éves lehettem;anyám elcibált egy fogorvoshoz(aki mellesleg vmi jóismerőse volt).
1 húzás,1 gyökér,1 tömés-mindezt megcsinálta 1 üveg whisky-ért(tehát nem is volt iszákos a pacák).
Első egy húzás;már 2 hete fájt,de nem mertem elmenni.Majd beszartam,már enni se tudtam.Váróban ülés;parázás.Bementünk,felmérte a helyzetet;kaptam szurit a húzandó foghoz(ami mellesleg fájt).Kimentünk,majd jó 20 perc után vissza.Ekkor elkezdte húzni.
Ha Te még éltél fájdalmat....egyszerűen úgy éreztem,hogy nem lehet kibírni.Hiába volt a szuri,semmit sem hatott---vagy rossz helyre adta.Sírtam mire kihúzta;anyám meg velem(bennt volt végig).
1 hét múlva gyökér,az is fájt,de nem annyira.Aztán 1 tömés...persze az alatt is majd beszartam.
Úgyhogy röviden tömören ezért nem jártam fogdokihoz. -
kew
senior tag
naigen, énis összeszoritom mindenem mikor bedugja a tűt a gyökérbe...aztán még1x és még1x...aztán készvagyunk, és neméreztem semmit

hiába, ez egy erős beidegződés, hogy félünk a fogorvostól. Pedig olyan eszeveszettül kibirhatatlan fájdalmat még nem okoztak senkinek szerintem
amúgy az normális, hogy 20-22 ezer ft lesz egy gyökérkezelés
kicsit sokallom, bár nemtudom, máshol mennyi -
Spirál
tag
jujj jujj emberek...
nagyon rossz helyekre jártok...
nem akarok itt reklámozni de amyámnak van egy fogorvosi rendejője...
rossz visszajelzést még nem hallottam.
sőt saját magamon tapasztaltam h nagyon kedvesek és bármit csinálnak együttérzéssel csinálják. Törődnek a paciensel.
én régen majd beszartam ha fogorvaoshoz kellet menni, sőt akkoris amikor anyám megnyitott és elöszőr odamentem, de azóta egyáltalán nincsenek félelmeim. (ez kicsit sablonduma de télleg így van)
szerintem nagyon megéri elmenni, ha csak kipróbálni is h van ilyen.
a konzultáció és az átvizsgálás INGYENES.
ha valakit érdekel szivesen megadom a címet telszámot privben.
ebben télleg nem fogtok csalódni (és az orvosok nők
nem is rossz nők;) már csak ezért is érdemes elmenni hátha itt ismeritek meg álmaitok asszonyát
) -
kew
senior tag
Igen, húzta is a száját, hogy ennek már nemkéne fájnia
azóta voltam még1x, úgy kezdtem, hogy kérek szurit, benyomta, kipucolta, nemis éreztem semmit. Rakott is bele valami gyógyszeres tömést. Jövőhéten újra megyek, ezúttal megnézzük, hogy érzéketlen-e érzéstelenítő nélkül, hát remélem már jólesz 
amúgy a félelem érzetem már nekemis alábbhagyott, deazér összerándul a gyomrom, mikor megérzem azt a tipikus fogorvos szagot, mikor belépek a rendelőbe
-
Totyi
őstag
Jó látni;hogy más is jár fogdokhoz.Voltam én is a héten,tömött egyet.Spraly a szuri helyére;aztán injekció...vár;pofa kinyit; ezután 15 perc és no fájdalom.A legutóbbi is így zajlott.Ebből is látszik,hogy egy kis tömés nem fáj;viszont ha gyökeres,akkor már baj van;és az már fájdalmas is lehet.
-
kew
senior tag
ma voltam újra...beültem, először nemadott érzéstelenítőt. Belenyomta a tűjét, aszittem beszarok. Aztán kértem injekciot, gyökérbe is benyomott valami keserű vackot, de még úgyis fájt
igaz, csak az egyik gyökérben, de a végébe maradt valami amimég érzékeny..
jövőhéten megyek újra, kiváncsi vagyok, most kiszedte-é vagy szenvedek megin egy kicsit
mondjuk annyi szerencsém van, hogy a legelső kezelés telejsen fájdalommentes volt.
most zsibog a fél fejem, de reménykedem, hogy jövőhéten jobblesz
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Gyúrósok ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hobby elektronika
- RAM topik
- További aktív témák...
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

,reménykedem nem nagyon fog fájni 

Utána biztos bánnám, de ez van

![[kép] [kép]](http://www.didimusz.hu/images/pictures/02.jpg)