Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Baboon

senior tag

válasz g@bo #302 üzenetére

Szép jó nap!
    Az esztétikus tömésnek vajmi köze sincs a porcelánhoz, porcelánt leplezésre szoktak használni koronákhoz, de az sem olyan porcelán mint amire gondoltok.
    Bármelyik fogadhoz jó az esztétikus tömés, ugyan olyan ellenálló mint az amalgám. Plusz amalgámot szinte sehol nem csinálnak már, persze ez nem azt jelenti hogy nem jó mert tökéletes egy dolog csak ronda. Arany tömést 100 évvel ezelött használtak a könnyű megmunkálhatóság és a jó retenció miatt tudtommal. Persze kérésre biztosan ma is csinálnak.
    Egy gyökérkezelt fog élettartalma sok mindentől függ, de ha nem rohad szét vmitől akkor 15-20 évet kilehet vele húzni.
    Egy tömésre pedig anyagmennyiségtől függően sztem kb 5-10E forint között kell számítani/fog. Ha neked a front fogad lukas akkor sztem 6-7ből megúszhatod, persze nem tudom hogy most hogy alakítják az egészség ügyet és 1-2 dolog kiesik a támogatásból mennyi lesz.
    Ja igen és az egészséges dentin ami a zománcod alatt van olvasataim szerint feketés színű, ami engem is meglepett de ezt írják szóval az ha alatta sötétszürke az még jó is lehet.
    Ömmm ja és 2. éves fogorvostan hallgató vagyok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés