- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #10864 üzenetére
A csoki nagy mennyiségben egészségtelen, káros, csak felesleges kalóriákkal mérgezed a szervezeted.
[link](ez persze nem akadályoz meg abban, hogy én is kilószámra egyem
, van például a Lindtnek egy sajtkérmmel töltött csokija: MENNYEI)
Ezzel szemben egy olyan konfig, amin az FSX szépen fut, sok-sok boldog órát és örömöt okoz.
Van még kérdés?
-
wolruf
őstag
válasz
Korcsii #10864 üzenetére
Az FSX nem szereti/nem támogatja jól a multithread dolgokat, csak a több magos procit. Mint írtam, nekem 4870-em volt még pár napja, most GTX460 Nvidia van helyette. Tegnapi nyüstölésem után azt mondom, nem bántam meg a cserét, a 3 gigán hajtott Q6600-as szerintem kellemesen kiszolgálja FSX alatt (megnéztem kíváncsiságból GTA IV-et is, 1680x1050-ben minden maxra tekerve kb. 70%-ra terhelte a rendszert - elégedett vagyok egyelőre
)
-
Korcsii
őstag
válasz
Korcsii #10809 üzenetére
Előfordulhat még backtrack vagy másik pálya keresztezése gurulás közben, azt illik megírni, főleg ha van forgalom:
* LHBP tfc, backtracking on rwy 31L (hehe, múlt heti ködben pont a BAW csinált ilyent a valóságban)
* KJFK tfc, crossing rwy 22RAmúgy szerintem VATSIM meg IVAO között nincs nagy különbség, a cél ugyanaz.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #10795 üzenetére
De nem is ez a lényeg, előtte valahol BNN és a final között majdnem volt egy birdstrike-om. Elég közel volt.
Még mindig szerencsésebb vagy mint a Thomsonos fiúk, pont VR-nél bekapni egy madarat...na az a nagyon durva.
#10797) Korcsii : Magát a videót pedig fraps vagy hasonló programmal tudod felvenni. Érdemes szabványos felbontást beállítani (pl 1280x720)
És ezt hol kell?
-
uRSul
tag
válasz
Korcsii #10715 üzenetére
Amikor már elküldtem, tudtam én is, hogy hülyeség a magyar nyelvű fónia, hiszen a repülés (vagy légiirányítás) nyelve az angol, szóval azt meg kell tanulni. Bár ha a beépített ATC-t nézem, ott azért elboldogulok nem tudom mennyivel másabb egy live irányítás.
Köszönöm, megnézem ezt a VATSIM-et is, de még lehet, hogy lesznek kérdéseim! -
uRSul
tag
válasz
Korcsii #10710 üzenetére
Köszönöm gyors válaszodat!
Ja, online nem időgyorsítanék!
Csak offline szoktam néha, de az esetleges fagyás miatt inkább ritkábban.
Ennek a kettőnek utána olvasok, egyiket már néztem is, bár nem akarok én virtuális légitársaság pilótája lenni, csak néha repülni egy jót úgy hogy mások is ezt teszik és valódi irányítás is van. Egy rövid utnak kb azt képzelem el, amit te is leírtál, felszállás, némi idő utazómagasságon majd a leszállás előkészítése és végrehajtása, 2 óra max.
Próbálom képezni már magam, igaz a fónia még nem annyira megy. Olvastam, hogy lehet szövegesen is kommunikálni, nem feltétlenül szóban, bár gondolom ha magyar az irányítás, akkor menne az is, egyébként az angol kifejezéseket meg kell tanulni.
A gép most már viszi az FSX-et, REX-et is indítva általában 30 fölött tudom tartani az fps-t (köszönhetően az itt leírt okosságoknak)! -
cintula187
addikt
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #10646 üzenetére
AivlaSoft EFB
De cserében utána nem kell többet fizetnünk (fixme) - ha frissítjük a repülők AIRAC-ját navigraph-on keresztül, akkor ugyan úgy frissíthetjük ezt is, további költség nélkül.
20 kredit kifizetése után minden támogatott addonhoz (jelenleg 48 féle) elérhető a legfrisebb AIRAC.
Ha jól emlékszek, a szó szoros értelmében vett chart-ok nincsenek benne, helyette a jeppview-hez hasonlóan jelennek meg a navigációs pontok, útvonalak, és ha jól emlékszem, a SID/STAR útvonalak is (csak másik fülön, vagy hogy).
Igen, így van.
Chartok valóban nincsenek, de chartszerű a megjelenítés és minden szükséges adatt elérhető a "térképeken".Nagyjából jepview szerűen leht útvonalat is tervezni benne, meg van egy rakás további funkciója is, ami kompaktabbá teszi, és egész repülés alatt segítséget nyúlt.
Taxi tervezés, Metar lekérdezés, checklistek betöltése, pályaorientáció megjelenítése, moving map (földön és repülés közben egyaránt), route log mentése pdf-ben, FP-export, stb. Mondjuk ha emellé még használsz FS2CREW-t is, akkor nincs is miről nagyon beszélni. Elérted a szimuláció jelenlegi határát.
-
djfules
tag
válasz
Korcsii #10646 üzenetére
Köszi a kielégítő választ, tényleg van próbaverziója ki is próbálom ma
ha tetszik megveszem!
Félre akarom már tenni teljesen a "papír alapú repülést" eleinte nyomtattam a térképeket (én hülye) A5-őebe ahogy kell de már nem fértem el tőle és túl drága is lett meg persze mindig cserélgetni...
Most meg a sok pdf-től nem férek már, jó lenne már egy two-in-one program ( útvonal tervező és térképek ) -
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #10611 üzenetére
Basszus!!!
Direkt szóltam, hogy ne fotózzanak. Nem szeretem a reflektorfényt, csak az extrém nagy magasságokat.
Egyébként: CYPRES (Cybernetic Parachute Release System) automatically initiates the reserve parachute at a predetermined altitude.
A 729 mérföldes sebességet átélni pedig nagyon brutál lehetett. Le a kalappal.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #10566 üzenetére
Azt sohasem állítottam, hogy a PMDG a pontos határidők
világbajnokalenne. Ha csak az NGX másfél éveskésését veszem, akkor simán odaadhatjuk nekik a serleget.
Egyszer megkérdeztem R Randazzot chatben, hogy kb mikor jelenik meg az NGX. (Akkor már kb egy éves késésben volt a prodzsekt és minden szimes ismerős anyázott, hogy milyen megbízhatatlan és fos cég a PMDG.) Szóval feltettem a kérdést és ennyi volt a válasz: When I was ready.
-
Korcsii
őstag
válasz
Korcsii #10529 üzenetére
Localizer elkapásától pályaelhagyásig belső nézetből, majd külsőből kb 300 lábtól.
A megközelítés végét elrontottam, kicsit ellebegtettem, centerline se lett meg. Igazából arra volt jó, hogy egyrészt rájöttem, hogy mennyire elszoktam tőle (2 éve sokkal normálisabb landolásokat hoztam össze), másrészt igazából talán a calloutokra figyelek inkább, meg a hajtómű hangjára.
Remélem azért valamit segít.
Talán majd máskor csinálok egy jobb videót. Most csőstül jöttek a gondok. Első körben a videózás miatt csökkent az FPS is és egyben az egyetlen egy HDD adatátvitele is, ami miatt vannak benne nagyobb akadások, vibrálás stb. Aztán bár 1600x900-ban vettem fel, valahogy csak 4:3-ra akarta megenni a szerkesztő progi. Fél nap szenvedés után végül virtualdub-bal ezt megoldottam, rögtön át is méreteztem 720-ra. Videoszerkesztő megette, ki is exportálta a végén, csak épp olyan volt, mintha eltűnt volna az élsimítás. Lépcsősek voltak a vonalak (vagy talán mintha elcsússzak volna a sorok, pedig elvileg nem volt interlaced a videó). Végül meguntam az ezeregy fájltípus és lehetőség kombinálását, és feltöltöttem a két videót, amit a virtualdub dobott ki magából, és youtube-on illesztettem össze. Úgyhogy most egy darabig azt hiszem hanyagolom a témát, legalábbis a problémák megoldásáig mindenképp.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #10535 üzenetére
Igen, erre gondoltam. De ez szerintem nem közelkörzet....vagy igen.
Jorus?
(#10538) 00KID: : A DC-6 és az tripla 7-es egymással párhuzamosan készül, mivel előbbi a Classic széria tagja lesz és külső programozók is résztvesznek a fejlesztésben (ami úgy tudom elég döcögősen halad). 777 bétateszt a tervek szerint jövő hónapban indul és sokkal rövidebb lesz, mint az NGX tesztelése. Elsősorban azért, mert a két modell alapjai (programozási oldalról) megegyeznek mindössze a rendszerszimuláció és még néhány dolog lesz más.
Egy update csak nem lesz egy komplett gép ára...
Erre azért túl sok pénzt ne tegyél fel.
(#10539) Rudi50 Köszi, én is erre tippelek.
-
Freiherr
őstag
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #10505 üzenetére
Nem tudtam, de hát sajnos érthető ez a lépés is. Most valljuk be, a mai világban ki engedheti meg magának, hogy bármi olyat is fenntartson, ami nem hoz kimondottan nyereséget és abból is baromi sokat. Egyébként a Microsoft megtehetné, mert azt hiszem van elég más programja, ahonnan dől a lé, de a jelek szerint meg nem akarja megtenni...
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #10439 üzenetére
Kint ültél a szárnyon? Szeles élmény lehetett.
(#10427) Geryson: Teszteredményem nincs sajnos. Csak olyan barátom akinek ilyen konfigja van és FSX-et használ. Ha kell össze tudlak hozni vele.
(#10440) wd.taz: Szomorú.
(#10447) Korcsii: Az ADIRU egész gyorsan magához tért.
06:10-től vajon azok gyári hangok, vagy valamilyen add-on?
(#10448) Asbee: 5870-est cseréltem 7970-esre pár hónapja, kb 60 százalékkal gyorsabb és a 3 giga RAM-nak köszönhetően nincsenek fekete csempék sem. Feltételezem a 7870-es sem lehet sokkal rosszabb.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #10340 üzenetére
Nem kell rohanni, szerintem mindannyian megvárjuk amíg elkészülsz.
Más: [Ebből] a videóból többet tanultam az Airbus FMS logikájáról, mint az elmúlt évben összesen.
A 110 csomós lassulás mindössze 1600 láb süllyedés mellett pedig nagyon brutál. Próbáltam lemodellezni NGX-el. Nem ment.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #10336 üzenetére
És mennyit kell küldenem a PayPal accomon keresztül, ha én is szeretném majd használni.?
Ezek a virágok ugye ORBX-ból vannak? FTXP-n kiköpött így néznek ki.
Cargolux festés nekem is nagy kedvencem azóta mióta megnéztem a róluk készült DVD-t. Tulajdonképpen azt hiszem ha választhatnék cargo pilot lennék. Igazi cigány élet, de bármikor cserélnék velük. Egy 747-est letenni a havas Anchorage futóra, na az igen.Más: elképesztő amit az LH-s fiúk [művelnek]. Micsoda kitartás és szorgalom.
-
Cypresss
senior tag
-
wd.taz
aktív tag
válasz
Korcsii #10328 üzenetére
Na igen, de a HD6850-n 2 DVI,1 HDMI, 1 DP van, vagyis egy DP->DVI átalakító kell az Eyefinity-hez, mert a HDMI-t nem lehet munkába fogni hozzá. Arról nem is szólva, hogy csak 1 GB DDR5 csücsül rajta.
Persze tudom én, venni kell pl. DELL moitort amelyiken van DP, de 90K darabja..... khhhmmm
LED, IPS, a szemem meg kifolyik tőle.
Mostanra már van 2db 24" Samu és találtam egy 3.-at is, töredék árért, egy DELL árából meg is van a három, ami azért nem aprópénz.Ami nekem egyébként nem tetszik az az, hogy csak 192BIT a sávszél a 660TI-n. Ez meg az NV hülyesége, hogy-hogy nem tud egy 256BIT-es vezérlőt összehozni rá....
Ha olyan megoldással megy mint a 384BIT-es akkor már nem is olyan f@sza.
Tazi
-
wd.taz
aktív tag
válasz
Korcsii #10301 üzenetére
Á, SSD miatt ki van kapcsolva. Amikor láttam, hogy gubanc van, visszaraktam én az előzőt, sőt a gyárival kezdtem, de nem áll helyre.
Rendesen feltelepít, legalább is azt mutatja, de nem ismeri fel a videó kártyát és csak a WIN7 Driver van fent (besz@rás).Soha nem jártam még így, viszont be kell szerezzek egy 120GB-os SSD-t mert akkor már arra tenném fel az FSX-et. A többi meg megy HDD-re, amit nem kell beletelepíteni.
-
hhelikopter
tag
válasz
Korcsii #10294 üzenetére
Szia!
Sajnos nem oldotta meg a Registry Repair Tool sem a problémát. Most a változatosság kedvéért az asztalra akar telepíteni mindent, és az istenért sem lehet a telepítés során kiválasztani a kívánt helyet. Valóban a registry-ben van a probléma. Azt nem lehet átírni, vagy az, hogy működik?
-
-
RCH663
aktív tag
válasz
Korcsii #10227 üzenetére
stabilitás nálam O.K.. Patch előtt nagyon fps zabáló volt. Régen repkedtem vele, és nem túl sokat, eyecandybe elég tuti volt (mindent nyitsz, csuksz, szines szagú szélesvásznú) viszont egy a rendszer szimuláció azért annyira nem mély. Minden megvan ami kell, de azért nem feltétlen kell állandóan a user manuál után kapkodni, (pláne pmdg után) de jól el lehet vele lenni, és van rendes(? lnav,vnav, sid/star, performance table) fmc meg dual AP.
-
Korcsii
őstag
válasz
Korcsii #10182 üzenetére
Drága PMDG B748F-em pár perc taxi után megdöglik.
Ötlet?
Gyanakszom a joystick-re, mert általában akkor fagy, amikor épp a gázkart lökdösöm veszettül. FSX-ben minden assignment off, axis és buttons-nál is. Csak FSUIPC-n keresztül irányítom. Logitech profiler-ben minden default-ra állítva (értsd: a gombokhoz nincs hozzárendelve semmi). Már semmi más nem fut mellette, és még mindig fagy. EGKK, EHAM, LHBP, default LHDC ugyanaz. Próbáltam alap gépekkel, ugyanaz. Helikopterrel mondjuk repültem vagy fél órát, és semmi.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
Korcsii #10031 üzenetére
Korcsii: "Mondjuk, ha ugyan olyan tolóerővel megy, akkor elvileg egyszerre fogy ki. Hmm... "
Na ja, erre írtam, hogy "beugratós kérdés"
BigBlackDog: Bámulatos ez a leírás... teljesen kínai a számomra....
Tiszta szégyen, hogy szinte semmit sem tudok a repülésről, pedig kellene. Merthogy a génjeimben van a repülés, a " véremben". Bár 30 évig teljesen elfojtottam... talán még beletanulhatok... legalább is igyekszem.
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #9888 üzenetére
Úgy értettem a kamu-t, hogy a CLX VA-ba nem lépek be, mint ahogy eddig sem tettem, csak úgy rontom a nevükkel a levegőt...
A Malévnál most még szigorodott a logger, ami egyébként nem gond, de gépcseréről szerintem szó sem lehet. Amúgy szinte teljesen mindegy, mert akkor meg 30 desztinációra nő a kínálat, ezek közül 28 nem is érdekelne kb...
Alig várom már, hogy longhaul-ozzak, lehet tolok is a hétvégén egy Luxemburg-Szingapúr-Sydney járatot oda-vissza úgy, hogy Szingapúrban csak tankolok.
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #9883 üzenetére
De, de az enyém. Közben rájöttem, hogy a 747x kell, mert az kell a 747-8i-hez, tehát csak az NGX-től válok meg.
Az az igazság, hogy nincs időm már a Malév VA-ban repülni, sőt van kb. 6 desztináció 800-ra, ami valljuk be, elég nudli. Akkor inkább nekifekszem a 747-nek megint és "kamu" CLX livery-vel teli dobálom a világot csomagokkal (remélhetőleg így többet repülve Veled is).
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #9825 üzenetére
Korcsii, köszönöm, nagyon jó ez az oldal amit másodszorra ajánlottál. Simán be tudtam tenni REX-be az FP-t, úgy néz ki ezzel nem lesz gond.
Viszont más: megőőőrülök. Most indulok másodszorra a 800-as NGX-el és egyszerűen nem indulnak el az előttem lévő navigációs kijelzők. Tökre olyan, mint amikor inicializálja magát, annyi különbséggel, hogy soha nem indulnak el, 1 órát vártam rájuk. Mi a retkes franc lehet a gond. Már betöltöttem a gépet is újból...
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #9825 üzenetére
Este megnézem, köszönöm. 1113-as???
1205-ös is kijött már, tegnap töltöttem pont le.
Most annyiban változott a dolog, hogy írtam az Active Sky gyártójának a Hi-Fi-nek és kaptam egy jó 50%-os ajánlatot az ASE-re, amiben mintha azt olvastam volna, hogy van már egyenkénti pontbevitel. Esetleg Te nem ASE-t használsz?
-
Korcsii
őstag
-
Korcsii
őstag
válasz
Korcsii #9823 üzenetére
Mondjuk, nem teljesen ugyan abból az adatbázisból dolgozik, mint az navigraph, így lehet, hogy nem ismer pár waypoint-ot, meg esetleg kicsit arrébb rakja őket. Én azért szeretem, mert előre meg lehet nézni vele google maps-on, hogy merre vezet az utam. De mondjuk annyi eltérés shortcut-ok miatt is lehet (én most speciel egy ilyen hibára emlékszek, EGLL-LHBP, EDDF környékén hiányzott pár közbülső waypoint, így directnek vette - pedig az airway-t felismerte).
-
uRSul
tag
válasz
Korcsii #9774 üzenetére
A flaps beállításnál mindig igyekszem figyelni a sebesség mérő panelen a piros, jelző csíkot, és a két szélső érték közzé tekerni. Persze a 40-es flapst extrém beállításnak szántam, hogy történjen már valami, értem, hogy ott miért nem történt!
Akkor ezek szerint FMC-ben nincs erre beállítás, csak a megfelelő flaps szabályozáson múlik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flotta- ajánló keresés belépéshez
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- World of Tanks - MMO
- Gaming notebook topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Kingston FURY 64GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black
- PlayStation Portal 2026.12.03-ig gyári garanciával eladó!
- ASRock B560 Steel Legend + i5 11500 + ID-Cooling + 16 Gb Corsair Vengeance RGB Beszámitok!
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest