Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ooloo
őstag
válasz Laraxior #27390 üzenetére
Szia ,
Vettem egy PCI-e adaptert ahogyan javasoltad . Beszereltem . Az operációs rendszer gond nélkül indul... leteszteltem , de a várt eredmény nem következett be . Gyakorlatilag a sebessége maradt ugyan az , mint az M.2 - es foglalatban . ( Intel 600P 256 GB M.2 SSD )
[ Szerkesztve ]
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
ooloo
őstag
válasz Laraxior #27392 üzenetére
Már rákerestem ...
Csak az miatt , hogy ASUS , vagy van más különbség is ( kidolgozásbeli különbség , anyagminőség , tartósság , megbízhatóság stb ) ?
Abszolút laikusként kérdezem ....
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
ooloo
őstag
válasz Laraxior #27385 üzenetére
Szia ,
Ezért nem cserélem le az alaplapot ... akkor már processzort és memóriát is cserélni kell(ene) . A fő szempont az volt , hogy megduplázzam a tárhely kapacitását ( 120 ról 240 re ) , és felszabadítsak egy SATA aljzatot .
Árban nem volt akkora különbség a hagyományos SATA és az M.2 csatlakozású tárhelyek között . Később , egy architektúra váltásnál az SSD - vel már nem kell foglalkoznom .Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
jeni
félisten
válasz Laraxior #27213 üzenetére
játék szerint mennyit veszítene a VGA ha 16x helyett 8x csatolóban menne?
teszteltem én is PCIe NVMe Intel P600 ami ezen érték mellett nem veszek észre lassulást. pedig nem egy csúcs modell az Intel. Érdekes képen a 950 Nvme kisebb 100 TBW értékkel azonos seb. értéket mutat 2x drágábban. Az Intelre 144 TBW van megadva
-
-
-
őstag
válasz Laraxior #27183 üzenetére
Akkor marad így .
Annyira nem fontos a sebesség. Így is sokkal gyorsabb mint egy sima SSD, amit váltottam.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
-
Raymond
félisten
-
dugo_
veterán
válasz Laraxior #27131 üzenetére
Amíg nem jött firmware update, addig ez volt ajánlgatva a 840 topikban:
http://www.puransoftware.com/DiskFresh.htmlBár anno ez a lassulás ilyen 100-200MB/s körüli értékre csökkenést jelentett, szerintem a kapott 400+os érték csak simán a belakásnak köszönhető.
Volt anno egy Samsung Performance Restoration nevű gyári program, aminek a lefuttatása ennek az EXT0DB6Q firmware-nek az előfeltétele volt, hasonlóan működött, mint a fenti DiskFresh szoftver. Valamikor ezen a SSD-n is meg kellett csinálni, anélkül nem frissült volna szerintem.
-
Raymond
félisten
válasz Laraxior #27128 üzenetére
A nem hasznalt adatoknal all fent a vesztes veszelye, az volt az eredeti hiba. Az elso firmware annyit csinalt ha jol emlekszem hogy beolvasott es ujrairt mindent (vagy valami hasonlo), de ez nem volt eleg mert kesobb megint lassult es volt egy masik fix is. En mondjuk lementenem az adatokat (image) aztan egy update es javitas:
"Simply doing a firmware update and doing an advanced performance optimization yielded significantly better results."
"After updating the firmware and optimizing the performance, my SSD is finally reaching over 400MB/s. The performance isn't as steady as a freshly formatted SSD, which is to be expected, but is IMO, is within acceptable ranges."
Az ott lathato eredmenyek szerint viszont max 440MB/s lesz az olvasas. Ha a legujabb firmware-en vagy akkor lehet mar nem kell csinalnod semmit. A Samsung Magician majd megmondja.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
válasz Laraxior #27126 üzenetére
Letezik itt-ott ha problema van a firmware-el, de a 840EVO-nal a lassulas egy ismert dolog, eleg nagy vihar volt miatta 1-2 eve: [link]
Nalam a Crucial MX200 is belassult, regi hibas firmware van rajta, updatelni kene
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
törölt tag
válasz Laraxior #26225 üzenetére
Pont hasonló dologgal küzdök én is. Van a gépemben egy Samsung 850 EVO m.2 500GB SSD, de piszkosul melegszik. A SMART szerint az eddigi legrosszabb 54fok volt, ami elég durva. Nehezítés, hogy egy mini-ITX alaplap hátoldalán van a foglalat, azaz szépen be van zárva az alaplap és a géphéz közé. Esélytelen bármivel hűteni vagy bordát szerelni rá. Nem tudom ennek köszönhető-e, de 2nap működés után a HDSentinel szerint már csak 99% a kondíció.
Úgy érzem rossz ötlet volt m.2-t választani ... -
Songo
senior tag
válasz Laraxior #26221 üzenetére
A konfig lista:
Ház: Sharkoon Rebel 12 Big-Tower
Alaplap: GIGABYTE GA-X99-Ultra Gaming
Cpu: Intel Core i7-6800K 3.4GHz LGA2011-3
Cooler: Thermalright HR-02 Macho Rev. B
VGA: GIGABYTE GeForce GTX 1080 G1 Gaming 8GB GDDR5X 256bit PCI-E (GV-N1080G1 GAMING-8GD)
Ram: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
Tápegység: Corsair AX760 760W (CP-9020045)
SSD: Samsung 950 PRO M2 256GBköszönöm
-
atus72
őstag
válasz Laraxior #26170 üzenetére
Ez Samusng SSD? A maricát lekaptad gondolom, a gari meg ugrott?
A Holdig rugdalnám azt aki a matricát a chipekre tette (a panel alsó fele teljesen üres és sima) ellehetetlenítve azt hogy garivesztés nélkül hűtőbordát tehessünk rá
Persze lehet hogy nagyon óvatosan le lehet a matricákat húzni, még nem mertem. -
Pubszon
veterán
válasz Laraxior #26127 üzenetére
Akkor a tesztelt kép készítésekor 2 ilyen SSD volt a gépbe?
Egyik az alaplapi M.2, a másik a PCI-e-es adapterben?
Az alaplapom ASRock Z77 Extreme4, a déli híd 8 sáv 2.0, az északi híd (CPU) pedig 16 sáv 3.0-t tud.
Fizikailag pedig 2db 2.0 x1 és 2db 3.0 x16-os slot van.
De mivel nem tudom csak a PCI-e 3.0 x16-os slotba dugni, emiatt osztozna a VGA-val 3.0 x8/x8 módba és félek, hogy vissza fogná a VGA-t néhány helyzetben.
Sajnos én nem tudom a Déli hídra kötni, csak az északira.
Jó lenne a gyakorlatba kipróbálni, mert az adapter még nem is nagy összeg, viszont az SSD már az.
Jók az elgondolásaim?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
jeni
félisten
válasz Laraxior #26038 üzenetére
lapot kéne cserélnie?
Asrock Z87M Extreme4
vagy
Asrock Z97M Pro4[ Szerkesztve ]
-
prokxy
veterán
válasz Laraxior #25399 üzenetére
Nekem ez a 3. SSD-m, szerencsére nincs baja a 98%-os kondíción kívül, ami nem ugye nem gond.
Viszont októberig a tárhely most kéne, mert tele van az SSD-m linkelgetéssel:
pl.:
mklink /J "C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 4 CTE" "D:\Games\Origin Games\Battlefield 4 CTE\"Láttam, h eladó, UP-oltam is!
Fent is a saját gyorsban!
[ Szerkesztve ]
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
prokxy
veterán
válasz Laraxior #25397 üzenetére
Kicsit rendet akartam tenni a fejemben ezzel, ill. tisztázni, h akkor most mi az igaz, ki mond valósat és ki árul kamu garival. Sajnos nekem ha bukom 30e-s SSD-t, akkor nem lesz másik egy ideig, mert másra ment el a zseton, emiatt járok inkább utána és hátha ez vkinek segítség!
Új, boltira nem futja, szóval marad a használt, papíros garis!Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
félisten
válasz Laraxior #25320 üzenetére
És akkor most milyen módban/sebességgel is megy az NVME meghajtód? (csak mert 2 külön módban/2 külön PCIE porton biztosan nem...)
UI: Z97-el nem lehet kihajtani a meghajtót(spec alapján igen, de gyakorlatban ritkán. Egy sebességmérést betehetnél)...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Anonymus23
veterán
válasz Laraxior #25308 üzenetére
Tegnap előtt kipróbáltam, hogy mennyire is megy fel az SSD hőmérséklete (SM951 - 512GB AHCI), és bizony 68 fok körül maxolt (CDM-et futtattam).
Nekem ilyen hűtők vannak otthon, de a papír címke miatt nem lehet felrakni rá
ITT is javasolják a hűtőt, mondjuk az én házam elég jól szellőzik (4 hát ventilátor van benne).
[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
Viperator
őstag
válasz Laraxior #25308 üzenetére
Talán valahol olvastam, hogy jó a 950-es drivere a 951-eshez.
Kíváncsi leszek, hogy működni fog-e nálad! Egyébként még nem vettem, de tervben van.
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Viperator
őstag
válasz Laraxior #25306 üzenetére
Ott találtam:
Features:-
- Windows 7, 8.1 and 10 bootable
- Compatible with Samsung SM951/950 AHCI & NVMe SSD's including boot functionKi kell próbálni...
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Laraxior #25275 üzenetére
Ja az a legkevesebb. Ha garanciáztatni vinném akkor biztosan megpróbálnám leirtani azt az adatot is amit még lehetséges. Semmi fontos adatot nem tárolnék rajta, csak mégis személyes
radi8tor:
Igazad van, kevertem a kettő kifejezést De akkor ez esetben 5 év jótállás van rá, nem szavatosság, ha jól értem
Akkor 1 szónak is száz a vége. Ha Samu szervizbe kéne vinni esetleg az se okozna semmi nehézséget, mert ott is kicserélik/javítják, belátható időn belül.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Laraxior #25248 üzenetére
Se a méréseidből se a prospektusból nem látok semmilyen jelentős gyorsulást:
Mérésedben a Seq olvasás valóban jelentősen nőtt, de az írás változatlan maradt(!), a 4K olvasás is változatlan a többi enyhén (kb 10%) nőtt. Sajna az eltérő program miatt nehéz a pontos összehasonlítás. mindenesetre az alaplapi M.2 specifikációjába mindkét mérés belefér, nincs itt a várt nagy ugrás..
-
Doky586
nagyúr
válasz Laraxior #25244 üzenetére
Mert az én alaplapgyártómnál is már kint vannak az M2 alaplapjai már több mint egy éve, használható is az M2, de csak mostanában jelentek meg az NVMe bios frissítések. Azt hittem ez javítja a sávszélességgel kapcsolatban megfogalmazott problémádat is. A Te gyártód esetén is.. (informális kérdés volt)
[ Szerkesztve ]
-
glaci
őstag
válasz Laraxior #25239 üzenetére
A másik topicban fűztem hozzá egy mondatni megjegyzést.
Persze ettől függetlenül a gyorsulás meg van, csak a pontosság kedvéért tettem.
(Esetleg csinálhatnál egy új CDM mérést a régebbi verzióval is. Bár feltételezem, hogy óriási eltérés már nem lenne.)[ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
bul07
nagyúr
válasz Laraxior #25131 üzenetére
Az a baj hogy nem akarok bajlódni vele mert lehet hogy megvennék egy utángyártottat és nem töltené, elállás visszaküldés és lehet hogy a sokadik lenne jó
Mint például ahogy ő is járt nemrég, innen olvas
Én gyárit nem fogok venni mikkor ilyen 60-70e körül lehet venni sima böngészős 15,6"-os új laptopot
Ha meg kifog az ember egy Tescos akciót akkor még 50e Ft-ért is lehet újat venniAkkor költsön az ember 20-25e Ft-ot akkumulátora(után gyártott 10-15)(Ez ilyen f@s beépített akkumulátoros)
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Laraxior #24817 üzenetére
60 fokig biztosan nem lesz gond vele. De a gyártó oldalán le van írva mennyi az üzemi hőmérséklettartomány, ahol használhatod:
Hőmérséklet
0 - 70 °C működési hőmérséklet⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest