Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- norbx: Számítógép.hu
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
Aktív témák
-
Lajtorja
aktív tag
válasz
Nordic
üzenetére
Értem én, meg azt is, ahogy a többi kolléga számol. Nálam sajnos nem ez a helyzet. 3-4 féle mmo (csak wow+wowbéta+aion megenné egyedül a 60gb-t), régi d20 játékok, fallout, steam hl1-2-cs-tf-gta-k, még másik 4-5 újabb fps, office, fejlesztős meg sulis cuccok (sok), adobe pakk, több féle navihoz/rádióhoz/telefonhoz szoftver pakkok stb... alsó hangon 200+
Ezeket, ha mind felpakolászom raid0-ra még úgy sem maradd karcsúbb ssd-n common files, mint 15 giga. Ez lenne az én bajom. És akkor még semmi nem fut ssdről :S
A kézzel registryben matatás nem hozott osztatlan sikert, főleg az ms-es dolgok körében. Lehet hagyom is francba, max kiderül mi történik ha full teleírom. Bár van egy tippem. -
Lajtorja
aktív tag
válasz
Nordic
üzenetére
Azért lenne jó program files, de főleg common files sima raid0-ra (nem ssd-re), mert 60as ssd-m van.
Az egy rendszer+pár fontosabb kisméretű util+aktuális kedvenc játék+max 15 gb szabad hely. És vége. Egy Adobe képes 4gb+ méretű szajrét felhalmozni ssd-n common filesban, úgy, hogy maga a programcsomag a raid0-ra lett telepítve.
Szóval szerintem igenis van jogosultsága a kérdésemnek, egyszerűen nincs több helyem ssd-n. Cserébe ott van egy 186/186 raid0, ami szerintem még mindig nem lassú.
A többi dolog stimmel és köszi a választ!
-
Lajtorja
aktív tag
Lenne pár ssd/win7 kérdésem, ha valaki tudna egy szép kerek választ adni, azt megköszönném

Prefetch/superfetch: ha simán registryből kilövöm akkor az összes lemezen kikapcsolja? Ha igen, jó-e az nekem? (pagefile, chrome cache, program files, stb. rendes tányéros winyókból álló raid0-on található; nem vagyok benne biztos számít-e, azért kérdem)
Létezik-e valami guszta módszer, hogy "program files" az azon belül található "common file" mappával együtt ne a rendszerwinyón (ssd) legyen? Friss os install után szintén registryben átírogattam, eddig semmi nem sírt miatta. Viszont elég kókány megoldásnak érzem.
A fenti két problémakörön, illetve indexelésen/alignáláson/trimelésen kívül érdemes-e mással bajlódnom? Létezik-e még valami tweak, ami ajánlott?
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Plus 256GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4350
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest