Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Nektek melyik a top 3 steelbook kiadvány ami ékesíti a gyűjteményeteket? Nekem ez a három tartozik a kedvenceim közé.
A harmadik Indy film ami szerintem a legjobb, megőrizte az eredeti film plakát jellegét. A cápa steelbook tervezése és elhelyezése miatt nyerte el a tetszésemet illetve a Godzilla dombornyomott mivolta miatt van a top 3 között.
-
-
Taki46
tag
válasz
Vikthor #1990 üzenetére
Viktor nekem csak egy olyan kérdésem lenne,hogy ezek közül a két Panasonic lejátszót leszámítva(azok tudják)(Sony nem tudja ,mert olyat is használtam) melyiken lehetséges még állítani a felirat luminenciát? Természetesen a felirat pozicionálás alap kell legyen. Valahogy ilyenek ről nem nagyon írnak a leírásokba.
Köszi szépen -
válasz
makkmarce #1988 üzenetére
Régebbi hsz-t felkeresve és frissítve, ezek közül lehet ma választani, ami a minőségi lejátszókat illeti.
Oppo UDP-203 vagy 205 (ebayen találsz használtan vagy bontatlant, nem olcsó, bár az egyik legjobb)
Panasonic DP-UB9000
Panasonic DP-UB820 (ár-értékben az egyik legjobb vétel)
Magnetar Audio UDP800 vagy UDP900 (highend)
Reavon UBR-X100, UBR-X110 vagy UBR-X200 (highend)
Cambridge Audio CXUHD (highend)
Sony UBP-X800M2 (szintén megfizethetőbb kategória)
PS5 (nincs Dolby Vision támogatás filmeknél) -
makkmarce
őstag
válasz
Vikthor #1986 üzenetére
elméletileg a 9000-ben, a 820-ban és a 420-ban is ugyanaz a chip van, csak a 420-ból kitiltották a dolby vision-t. Nem is lehet már azt se kapni szinte sehol sem. Helyette behozták a 450-et, amiben már a butított chip van. Agybaj az egész
most szeretnék venni majd valamit, de a 9000-rest soknak találom ahhoz képest a kb semmihez képest, amit a 820 nyújt.
-
viera
őstag
válasz
Vikthor #1986 üzenetére
Nálam sem rezonál, nincs gond vele mert jól meg van építve.De a Panasonic még jobban, ezért masszívabb.
Nem éri meg lecserélni mert kép-hangra szinte ugyanaz.
Az Oppo-nak nagy előnye a külső felirat kezelés, jó lenne ha meg lehetne csinálni a Panasonic-nál is.
Ismét 3 klasszikus.
A Vakító Fehérség-et láttam, nekem tetszik. -
Nekem az Oppo egyáltalán nem rezonál, masszív az is, jól felépített szerkezet lett, azt láttam, hogy a 9000-es Panasonic is az, de így akkor nem éri meg lecserélnem szerintem. Amíg működik addig marad ez a 203-as.
Illetve végre együtt a Kevin Costner mester "hármas pakkja" (természetesen a Dances with Wolves is megvan), illetve egy Kate Beckinsale-es krimi thriller.
-
viera
őstag
válasz
Vikthor #1982 üzenetére
Erről nem is tudtam, pedig jó lenne.
Nagyon közel van a két lejátszó egymáshoz, talán egy kicsit jobb képminőségben a Panasonic. Viszont az Oppo gyorsabb és több formátumot kezel, de ehhez kellett a cfw is. Maga a készülékház megépítése viszont sokkal jobb a Panasonic-nak, van benne anyag rendesen. -
makkmarce
őstag
válasz
Vikthor #1982 üzenetére
hát, mondjuk amennyi szöveg van a T1-ben és a T2-ben, ahhoz nem kell nagyon felirat sem
én a szinkront a hangulat miatt bírom, a feliratozás számomra elég kiábrándító
"még visszatérek" az számomra magyarul van (még VHS-en láttam először a T2-t, aztán fél évig nem aludtam)
-
Elvileg létezik egy kínai v1.66-os CFW a 9000-es panára, ami engedi a pendriveról való felirat etetést lemez lejátszása közben. Ennek a CFW-nek ugyanúgy angol a nyelve, mármint a lejátszónak a menüjének. Viszont nem látom, hol lehetne letölteni.
Milyennek találod a 9000-es panát? Milyen a 203-as Oppohoz viszonyítva? Kép/hangminőségben jobb esetleg vagy nüasznyi difik?
-
-
Végre megérkezett Hong Kongból egy bontatlan, minimálisan sérült A History of Violence című remekmű. Így a 3 "testvérfilm" együtt van Viggo Mortensentől (A Perfect Murder, Eastern Promises és A History of Violence). Nagy kedvencünk az ilyen jellegű krimi/thriller. Ed Harris pedig, hozza a maga remekelését a feszültség keltés érdekében rendesen.
Ez a kanadai változat 2005-ös steelbook kiadás.
-
Német Amazon rendelés, feleségem egyik kedvence ebben a kategóriában, The Forest (2016) steelbook edition. Van egy hangulata, aláírom, bár mintha ez is remake lenne.
-
-
Erre igen sokat vártam, mert bár megvolt a korábbi sima BD kiadvány, de sajnos igen erős azon a DNR és nem méltó a filmhez. Tegnap elérkezett a nagy nap és végre kezemben tarthatom Sergio Leone mester remekművét, ami most az 55ik évfordulója alkalmából új Dolby Vision mastert kapott. Régebbi film ez, de minden mozirajongónak kötelező darab, nagyon jó élmény nézni ezt a művészi értékű kincset újra és újra. Remek látványt nyújt. A harmonikás jelenet meg látatlanba is libabőrt okoz.
Egy kis különlegességgel készültem nektek ízelítő gyanánt, íme.
vagy
-
-
Land of Bad, nagyon izgalmas és nívós akciófilm, jó színészekkel és hangulattal. Napokban érkezett, dombornyomott fémdoboz kiadás.
Ciwil War, nos ez nem egy mindennapi alkotás, érdekes tempója van a filmnek, Kirsten jól alakítja a szerepét, bár én egy kicsit másra számítottam. Ez egy mediabook kiadvány a németektől, tartalmaz 30 oldalas kis füzetecskét, 6 képeslapot és 2 formátumon a filmet, BD & 4k UHD.
-
Neverending Story 40. évfordulós ausztrál kiadása érkezik novemberben, természetesen Dolby Vision-t kap illetve számos extrát hozzá. Gyerekkorom kedvenc meséje, bármikor újranézem.
-
-
Még a nyaralás előtt sikerült lecsapnom a Fool's Gold című filmre, faék kis film, de szórakoztató a maga nemében és a feleségem kedvence. Jó látni a már megboldogult Donald Sutherlandet viszont.
Illetve holnap érkezik a nyári adagom első fele Anssi-tól.
-
hdtomi
senior tag
válasz
Vikthor #1940 üzenetére
Szerintem is tök jó film
pláne ennyiért :)
Én ezt az Underworld gyűjteményt rendeltem meg Ausztráliából. Az ára oké, a szállítás + az országba érkezéskor fizetendő költségek lehet kicsit majd fájni fognak...
-
-
hdtomi
senior tag
-
Nem tudjátok véletlenül, hogy a Sárkányok Háza teljes második évad meg fog jelenni magyar vonatkozással mint az első évadja?
-
-
-
hdtomi
senior tag
válasz
Vikthor #1934 üzenetére
Nagyon szívesen. A kiadó egy másik gyűjteménye: YouTube link. Kép alapján a Tarr Béla kiadás fekete és fehér lesz, booklettel, poszterrel.
-
hdtomi
senior tag
-
-
Ez jó hír
https://www.bbc.com/news/articles/c99wngrw4nxo
Illetve
https://www.howtogeek.com/streaming-is-here-to-stay-but-movie-lovers-are-keeping-physical-media-alive/
-
kekesi132
tag
válasz
Vikthor #1891 üzenetére
Köszi! Mondjuk a te gyűjteményedtől még messze elmarad az enyém, de igyekszem.
A gyűjteményes kiadványoknak hála, nemrég sikerült átlépni a 300 filmet, de így is rengeteg film van a listámon, sok kedvenc is hiányzik. Csak a helyből kezdek kifutni.
A Miller's Crossing német kiadás? Szemezek a Criterion változatával, de csak egy alternatív vágást adtak ki, ami elbizonytalanított.
Egyébként, melyek a kedvenc filmjeitek a Coen tesóktól? Én idén kezdtem egy maratonba, és eddig a Fargo, a Barton Fink, a The Man Who Wasn't There és a Miller's Crossing lettek a befotók.
Hozzám most ezek érkeztek az elmúlt hetekben:
Kibontani még nem volt időm egyiket sem. Továbbá úton vannak az alábbi kiadványok:
The Long Good Friday 4K (Arrow)
La Notte (Criterion)
A Story from Chikamatsu (Criterion)
The Conversation 4K (StudioCanal)
Chinatown 4K (Paramount Presents)
Memories of Murder 4K (Curzon Film)Az első három meglévő rendelésekből maradt ki. Az Arrow konkrétan elfelejtette feladni, és közben elfogyott az exkluzív silpcoverv.
Az Amazon pedig törölte a Planet of the Vampires előrendelésem, ígyemaradtam a limitált kiadásról.
Más rendelés nincs tervben, hacsak nem lesz még nyár végén valamilyen kihagyhatatlan akció.
Pontosabban ezen a három előrendelésen gondolkodom:
ABSOLUTE POWER - Caligula: The Ultimate Cut
The Hitcher Limited Edition
Louis Feuillade : The Complete Crime Serials (1913-1918) -
Na mi a helyzet, ilyen melegben nem jönnek az új beszerzések?
-
makkmarce
őstag
válasz
Vikthor #1916 üzenetére
én is így vagyok vele, napi szinten tárgyalok angolul, de ha berakok egy agyament sci-fi-t, nem mindig értem, hogy mi micsoda
Ha nincs meg a kontextus, akkor problémás, de sajnos a startrek Pikard utolsó évéhez még magyar feliratot se fabrikáltak
Van amit végig értenék angolul, csak nem pihentet úgy, mint a magyar, és sajnos az olvasással is ez a helyzet. -
Minden elismerésem Robi-k kollegának, aki elvégezte az Oppo 203-as lejátszómon a CFW feltelepítését. Még egy kinyomtatott használati útmutatót is mellékelt hozzá, mindezt kellő alapossággal, precizitással. Hazaértem a lejátszóval, kipróbáltam, és minden úgy működik, ahogy azt mondta és leírta, végre minden régiós (A-B-C) gyári lemezt le tudok vele játszani ÚGY!, hogy magyar feliratot a filmhez pendriveról etetem hozzá! Tesztlemezem a Cruis-Streep-Redford triója, nem más mint a Lions for Lambs volt, ami amerikai és A régió záras. Zökkenőmentes minden és hatalmas
neki! Köszönöm mégegyszer!
-
válasz
spiky03 #1907 üzenetére
Igen olvastam én is, sajnálatos hír nagyon. Én illetve többek úgy tudnak "védekezni" ez ellen, hogy vesznek egy Oppo 203/205 CFW-vel és mindre lesz magyar felirat. Illetve továbbmegyek, ha megvan eredeti lemezen az adott film, akkor simán le lehet tölteni innen onnan és akkor szinkronosan is meglesz az, aki úgy akarja nézni. Tudom ez utóbbi nem adja vissza a filmgyűjtés igazi feelingjét, de ha ilyen cudar helyzetet állítanak fel nekünk... akkor jobb alternatívát nem tudok.
-
spiky03
veterán
Hát ennyi volt...
-
-
A feldarabolt Amazon rendelésem köhögve, de szép lassan, derekasan érkeznek az elmúlt hetekben...
Lions for Lambs és a Vanishing on 7th Street A régiós, de nemsokára ezeknek a lejátszása sem jelent majd problémát. A többi mind B régiós.
Pár abszolút nagy favoritom is végre itthon, A Bronx Tale, Eye for an Eye, Coma vagy a High Crimes.
Alsó sor feleségem kedvencei. Sajnos felirat nincs a Colony illetve Wrong Turn pakkon, ezek a németek szeretik kiherélni a filmeket amiket kiadnak, de van hogy a francia/olasz kiadványokon sincs semmilyen felirat. Nem baj, mert ezen is segít az Oppo 203 CFW-je, szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest