Hirdetés
-
LOGOUT
Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Árpi001 #2518 üzenetére
Muzeálisra nem lehet viselési engedélyt kérni. A Keserű egyes típusaiból van ilyen verzió (Onesta, Revenge), a különbség az, hogy nincs akasztó a csőben. Az Alfa vagy a Zoraki mind akasztózott - az Alfára nekem is van viselési engedélyem, bár sosem akartam élni vele, csak ezen próbáltam ki két éve az online rendszert.
-
Endii
tag
AZ lesz. Köszönöm a tanácsot!
-
Zoraki, a minőségét tekintve elmarad az Alfáktól, de azért egy sztenderd minőséget hoz, viszont a gumisok közül a legkisebb kaliberű (10-11 mm). Én első körben továbbra is azt javaslom, hogy hívd fel a Keserű Műveket, és érdeklőd meg, hogy milyen cuccaik vannak jelenleg, illetve feliratkozva milyenekre lehet még valós esélyed a közeljövőben, és utána döntsél.
Amennyiben elég bizonytalannak tűnik a Keserű vonal, akkor vállald be a Zorakit, már ha revolverben gondolkodsz, mert ahogy közeledünk az év vége felé, vagyis a betiltáshoz, az év utolsó hónapjaiban garantáltan semmit se lehet majd kapni, használtan meg horror áron esetleg. -
Endii
tag
Miért csak fél év garanciát vállalnak rá?
Röhm, Weihrauch gyártmányok?
(#2512) Árpi001
A home defenderhez volt már szerencsém, mókás kis "játékszer", de kicsit nagyobb a kelleténél.Sajnos az egyre kevésbé kivitelezhető...
(#2513) pendre54
Igen, pont ma mondta egy eladó meg azt is, hogy betiltják az EU-ban. Nem kellett volna évek óta halogatnom
És a Zoraki? Azt mondta, hogy török, csak a Keserű alatt fut papírozás miatt, viszont jobb minőség. -
Szia!
Nekem ez a két revolver van, és a szabványosnál erősebb gumikkal használom. [link]
A cseh Alfát én is javasolnám, de a jelenlegi felfokozott helyzetben gyakorlatilag beszerezhetetlen, esetleg használtan, de ahhoz se fűzzél sok reményt. Szóval maradnak a hazai Keserű Művek cuccai, de azoknál se kell túl sokat hezitálni, mert azokat is viszik mint a cukrot.
Ami nem a Keserű Művek cucca, és tökéletes otthonvédelemre, az még az Atlas Zalán shoti [link] , ráadásul ebből van hagyományos tusás, és van pisztolymarkolatos verzió is, viszont az áruk is csúcskategória körüli. -
Endii
tag
Gumiképes gáz-és riasztófegyvert vennék. Ajánlások, esetleg mit kerüljek?
Üdv Endi
-
makkmacika
csendes tag
válasz
lomposfarkas #2508 üzenetére
Igen, arra gondoltam.
Mely területen hasznosítható még a gumigolyó ?
-
lomposfarkas
tag
válasz
makkmacika #2507 üzenetére
Ha a gumigolyóra gondolsz, azt nem csak a stukkerek miatt gyártják.
-
makkmacika
csendes tag
Árpi001
@mriya@Köszönöm szépen válaszaitokat.
Remek, az EU csupa remek és ésszerű rendeleteket hoz ( középső ujj smiley !!! )Remélem, hogy töltényt még lehet majd gond nélkül szerezni 2023-at követően is...
-
@mriya@
őstag
válasz
makkmacika #2504 üzenetére
nem lehet gumilövedékes fegyvereket kapni a fegyverboltokban Magyarországon (pontosabban a gumilövedék kilövésére alkalmas gáz-és riasztófegyvereket)
-
Árpi001
senior tag
válasz
makkmacika #2504 üzenetére
Nem lehet majd kapni..
-
makkmacika
csendes tag
Sziasztok,
Érdekelt volna véleményetek, mégpedig arra vonatkozóan, hogy jelen esetben a 2023-tól életbe lépett törvénymódosítás a gumilövedékes lőfegyverekre vonatkozóan mire lehet számítani, milyen változásra kell számítani ?
Köszönöm, üdvözletem
-
-
Pötyi
őstag
válasz
Cray Tyler #2499 üzenetére
Hol tudtál rakétát venni hozzá?
-
-
tornas
őstag
válasz
Cray Tyler #2497 üzenetére
Acél menetvédő a csőtorkolathoz.
-
-
Na, hát nekem meg a remek Kuzey 911 SX mondta be az unalmast. 2-3 tár után 31-én szépen elgörbült a vadiúj stukin a szánakasztó tengelye. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy erre a combat zone mit fog mondani (ahol elveim szerint nem veszek semmit, de különösen grp-t nem, na mindegy az önvédelmiboltnál még mindig jobbak és Kuzey esetében olcsóbbak is), mert pótalkatrész gondolom ehhez nem létezik. 14 napon belül ilyen esetben vajon van egyáltalán lehetőség azt mondani, hogy kösznemkell vagy ezt mindenképpen jótállás keretein belül kell lebokszolnom velük?
-
shield
őstag
válasz
lomposfarkas #2494 üzenetére
Visszavittem a vadászboltba, ahol vettem.
11.-én mennek a Keserűhöz, feltehetőleg mindjárt meg is bütykölik, valószínűleg a rugó fordult át, mondta a boltos.
Nem vagyok fegyverszakértő, de itt valami nem méretpontos, egy ilyen egyszerű szerkezetnél nem igen lehetne meghibásodás.
Amikor lesz hozzá energiám, megnézem én azt a szerkezetet, mi nem stimmel, mi nem pontos.
Esztergályosként másként értelmezem a pontosságot. A megmunkáláson talán lehet kicsit még javítani, ami sokat számítana.Ezekiel Ston nem tudom milyen "20-al drágább"-ról beszélsz. Az Önvédelmibolt árlistáját néztem, kétszer annyiba kerül. Igaz, az Alfa valamivel spécibb, de igen csak túlárazott és jóval gyengébb. Két darabot kellett vennem, Alfánál már brutál összegre jött volna ki.
-
-
Árpi001
senior tag
Sziasztok.
Tervezem hogy a pitbul mellé, beszerzek egy zoraki 914 automatát.
Van valakinek, jó v rossz tapasztalata vele? -
-
Ha még nehezebb is, az gyanús. Nem fémporos véletlenül? Bár az önvédelmisek tudtommal nem árulnak olyat. Az Alfába a keményebb (kaucsuk-profi) való, az még úgy jó is lenne. Tömegben nem érezhetően nehezebb, csak keményebb, mint a tömítésgyári. De a töltővel azt simaliba beletölteni.
-
-Ben-
veterán
Végül úgy néz ki, hogy részben neki is igaza volt. Vettem egy új töltőt, amivel már sikerült megtöltenem az Alfát, viszont az önvédelmi boltból származó gumival sokkal nehezebb. Nem értem, hogy miért, hisz a méret ugyanaz és tudtommal a keménysége is… Mindenesetre jól belenyúltam, mert a töltő és részben még a gumi is rossz volt…
-
Nem csak sokkal szebb, de jobb is. A HD inkább telephely őrzésre való, otthonra több szempontból overkill szvsz, meg asszonka kezébe sem való, ha úgy adja a helyzet. Én Onesta RP-t vennék otthonra - olcsóbb, könnyebb, 4 lövésed még mindig van. De az Atlas-szal sem lősz mellé (eh...
), nagyon jó minőségűek. Egy puska elég elrettentő tud lenni már a megjelenése miatt, a lövésszám jó esetben inkább elméleti.
-
Dorian
félisten
Mi a véleményetek, otthonvédelmi célra elegendő lehet kétlövetű puska? Pl. Ez: [link]
-
Ezekiel Ston
senior tag
Én Alfa G030-asommal nem tapasztalom ezeket a problémákat amit írsz...én szintén önvédelmiboltból vettem a cuccot igaz a zsírt nem onnan de ez az egy feltétel nem kéne hogy gondot okozzon. Sok kenőanyag kell hozzá hogy rögtön csússzon is...5,5 éves lányom is megtömi a pisztolyt gumival. Szóval "a hiba az Ön készülékében van" állhat csak fent. Lehet rossz méretet kaptál. Telefonálj rájuk hogy gondban vagy, biztosan segítenek.
-
Alfa 030, a fegyverellátós töltő, ráadásul én nem is az ott kapható 55 shore keménységű, 120 mm-es szabvány bogyókat használom, hanem külön rendeltem 70 shore keménységűeket, amiket a keménységük okán, még nehezebben lehetne tölteni. Kb. vagy 100 lövésen vagyok túl, de ezzel a töltővel nincs ilyen gondom, a keményebb gumik is simán mennek a dobba.
A videódat nézve, nekem is úgy tűnik, hogy azok a gumibogyók nagyobbak 12-13 mm-nél, mindenképp mérd le.
Az elég necces lenne, ha a töltőt méretezték volna el, de ha mégis az van, cserélik.
Ha már szóba került a szabványnál keményebb lövedékek, egy kis tapasztalat az e havi lövészetről.
Én általában tokból előrántva, egy szuszra kitárazok, az asszony szokott csak pötyögtetni.
Az Alfa mellett van még egy RevengeM-14-es cuccom is, 15 mm, szintén 70 shore keménységű gumival. A lövészetre a helyi bútorosnál vágatok kb. 2 cm vastag, 50x50 cm-es bútorlapot, arra megy rá a lőlap.
5 méter távolságból, két-két sorozat után, így amortizálódik a bútorlap.
Mondta is a lőtérvezető, hogy nem állna oda próbababának, törné a csontot. -
-Ben-
veterán
A kérdésem leginkább azokhoz szól, akik vettek a fegyverellátónál [ilyen] gumilövedék töltőt.
Őszintén: mekkora erőbedobással jár egy ilyennel megtölteni egy fegyvert?
Vettem egyet és képtelen vagyok megtölteni vele a fegyverem...
Nyomom, préselem, kalapálom, ráhasalok, de egyszerűen nem megy bele a golyó.Felvettem a kapcsolatot a fegyverellátóval, de nem nagyon tudtak segíteni. Úgy néz ki, hogy vissza fogom küldeni, de ettől függetlenül szeretném megérteni, hogy miért nem megy nekem az, ami másnak játszi könnyedséggel....
Videó: [link]
Eközben a youtubeon: [link]
Érthetetlen...
Ahogy a videóban is látható, jó alaposan be lett zsírozva, az erőkifejtéssel pedig ilyen téren nincs gond.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Teljesen új, ám de lelkes érdeklődő vagyok a légpuskák (pisztolyok is) körében. Van a topikban olyan, aki hobbi szinten használ vagy inkább a gumilövedékes pisztolyosok vannak többségben?(Ami azért elég ijesztő, hogy Mo-on mennyien vesznek önvédelmi célból - bocsi, nem Mo-on élek)
Sig Sauer és Umarex típusokat néztem első körben. A felhasználás a saját magam szórakoztatása, teljesen hobbi szinten. Nem a legolcsóbb, de nem is a legdrágább érdekel. Bár, ha még jobban rákattan az ember, akkor mindegyMondjuk nagy álom lenne egy a valódi M1-hez hasonló
Szóval, ha van vki aki tudna nekem segíteni, akkor nagyon hálás lennék -
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #2457 üzenetére
MasterDeeJay, N€T0X|N:
Köszi!
-
válasz
#74353664 #2455 üzenetére
Tisztító szett felesleges, egy sima kefe amit adnak a fegyverhez az elég. Ha nem adnak akkor sima fogkefe is jó. Nem kell túlgondolni, nem koszolódnak ezek jelentősen hogy gond legyen. Én akkor tiszítok fegyvert ha már gondot okoz a működésében a kosz, orosz kispuskánál ha már nem bírom visszazárni a zárt a kosz miatt akkor elgondokodok a tisztításon.
Védőszemüveg ajánlott, de a sima szemüveges vagy az fölé nem kell pluszba, a visszapattanó nem okoz nagy kárt ha csak nem vagy túl közel a célhoz. -
törölt tag
válasz
#74353664 #2454 üzenetére
Holnapig leadom a rendelést. Ha már rendelek, akkor rákérdezek erre is: érdemes ilyen, vagy hasonló tisztító szettet venni? Vagy ezekhez a gumis fegyverekhez nem kell ilyesmi? Védőszemüvegnek gyakorláshoz van értelme?
-
válasz
#74353664 #2450 üzenetére
Ahol vetted ott nem volt? Fegyverboltok szoktak tartani, jellemzően azt a piros-fehér tubusos 60 grammosat. De akármelyik jó. Pont az a lényege, hogy legyen gazdagon, le nem rakódik úgymond, csak lövészet után kell eltakarítani, ami ráég a zsírból meg olajból az alkatrészekre, de revkónál ez nem nagy etvasz. Van, aki havonta tisztítgatja ha lő, ha nem, de ha pormentes helyre van elzárva, akkor szvsz felesleges folyton simogatni (az eszmei értékét leszámítva, ha amúgy élvezed
).
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- World of Tanks - MMO
- Nők, nőügyek (18+)
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest