Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Apollo17hu

őstag

Az egylábas guggolással kapcsolatban korábban írtam néhány hsz.-t.

Röviden összefoglalva: ha a boka rotációja nem engedi és/vagy a túl hosszú combcsont miatt ereszkedéskor mögéd kerül a súlypontod, akkor bizony hátraesel. Ez genetikai adottság, a rotáción lehet valamelyest javítani.

Nekem "natúrban" úgy megy az egylábas, hogy elemelkedik a sarkam a talajtól (-> szabálytalan). Kipróbáltam súlyokkal is: egy 10 kg-os tárcsát nyújtott kezekkel magam elé tartva már nem dőlök hátra, de 2 db-nál többet nem tudok megcsinálni - érthető okokból. :)
    A Margitszigeten szoktam egylábazni a szabadtéri edzőparknál, ahol van egy olyan fémállvány, amin derékmagasságban kétoldalt kapaszkodók vannak. Ezeket csak érintéssel fogom, pont annyira, hogy ne essek hátra. Így már mennek a 8-10 db-os sorozatok is teli talppal. (Hülyeség, hogy nem szabad teljesen leguggolni, az egésznek az a lényege, hogy minél hosszabb távon kelljen izommunkát kifejteni. Inkább a felemelkedésnél nem szabad teljesen kiegyenesíteni a lábakat, mert akkor már lényegében nincs rajtuk terhelés, tehát egy kicsit mindig legyenek rogyasztva.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés