Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
1-es pont: még kevesebb figyelem jut majd ránk, kis tunerekre, amely kategóriába beletartozik a teljes ország a példámban, mert ma már nagyobb részt tesz ki egy eredmény létrejöttében kb egy jó proci binnelése, mint a tweak tudás és az egyéb mögé rakott emberi tartalom együttesen.
ez szerintem egyáltalán nem igaz. igen WR döntéshez kell a jó cpu, de az órajelhez efficiency is kell, ami minden benchmarknál egyéni tudást és tengernyi tapasztalatot igényel. Dancopot sokan tekintik paytoplay ocernek, de iszonyatosan becsülöm benne, hogy gyakorlatilag néhány év alatt bepótolta a hátrányát a témában és mára olyan effeket tud hozni mint bármelyik öreg róka, ha nem jobbat. elképzelhetetlen az az idő még számomra is, hogy ezt témától független munka, feleség és gyerekek mellett meg tudta csinálni. aki belelát az extrém oc-be egy kicsit is szerintem egyetért, hogy döbbenet amit leművel.
igen, valóban szúrja sok ember szemét, hogy megvannak a kapcsolatai, pénze és tudása ahhoz, hogy a legjobb legyen, de én azt mondom csinálja utána bárki aki tudja.
ha valaki villantani szeretne ott van a superpi low clock challenge, oda nem kell se ln2 se superbinned cpu csak egy jó ram és tudás.
nagyon sok olyan tuninger van akinek nem volt évekig pénze vagy folyékony nitrogén hozzáférése, hogy beszálljon a nagyok játékába mégis olyan effeket csináltak tesztekben, hogy hihetetlen tisztelet övezte az eredményeiket. (talán mond valamit ez a pár név; Bullant, 3oh6, Alex-Ro, tiborr(azóta EKWB-nél dolgozik), moonman..stb)
énis az oc-vel töltött 10+ évem alatt próbáltam sokszor kitörni ebből a hobbi-félprofi szintből, foghatom arra, hogy rossz országba születtem, sosem volt rá elég pénzem, időm, lehetőségem de lehet, hogy szimplán nem vagyok hozzá elég tehetséges.
messze kanyarodtunk, de a mondandóm lényege az, hogy minden szinten lehet kiemelkedőt felmutatni, és hidd el ha elég kitartó vagy beérik a munka gyümölcse, nem kell messzire menni nézd meg Johni5-öt és Alpi-t. mind a ketten előttem vannak most már hwboton, annyit tesztelnek, amennyit 3 másik ember együtt. nyilván más szemlélettel, ők valamiféle perverz örömöt látnak abban(bocs srácok
), hogy x éves architekturákat nyúzzanak, míg én csak a kurrenssel szeretek bencselni. szóval, aki azt mondja nincs vagy csökken az oc mögött emberi tudás, nem csinálja elég komolyan ha ilyeneket állít. 
AMD témaára...
az, hogy a mi procijaink mit fognak érni, majd a piac eldönti, de előbb lássuk gamingben egy összehasonlítást mit megy 4K-ban egy alap 7700k kontra 1700X, majd 5GHz-es 7700k kontra Ryzen. Mert konnyen lehet, hogy a 4magos Kaby gyorsabb lesz és akkor a gamert nem fogja érdekelni a +4/8 mag/szál mert úgysem profitál belőle arra amire neki kell a gép. na meg tudjanak majd eleget gyártani belőle és teríteni, mert ha csak egy két országban létezik a cpu és amugy senki nem tudja megvenni akkor nem lehet binnelni se és az árakat se nagyon fogja befolyásolni. Ahogy pedig matteo is irta, egy egy válogatott cpu ára nem igazán fog változni, ugyanúgy el tudjuk adni majd, még ha a 7700k piaci ára esni is fog. Az átlag usert pedig aki már megvette és tervezett ezzel a procival mondjuk 3évet, nem fog rajta többet bukni mint amúgy is bukna. szerintem kár előre ezen törpölni 1-1 cpu-val a zsebünkben, ez legyen a nagykerek fejfájása.Ryzen órajel...
szerintem ezek még nagyon korai eredmények, de nyilván amilyen irányba haladunk az utóbbi években, ahogy egyre nő a procik komplexitása annál kisebb órajeleket és nagyobb hatásfokot várhatunk el. szerintem ez bármennyire meglepő de normális jelenség. ott a broadwell-e azis alig megy 5GHz-nél többet extrém körülmények között. meg is lepődtem volna, ha 7GHz-et menne a Ryzen is. de ne felejtsük el, hogy a 4 magosról még semmit nem tudunk, lehet, hogy jóval nagyobb órajelre lesz képes mint a 8magosok. megint csak spekuláció, mint ahogyan az is, hogy az az 5.4GHz amit most a világ 3 legjobb AMD tuningere kihozott az architekturabol mennyire lesz átlagosnak mondható OC mondjuk 1-2 hónapon belül.nagyon nehéz megállni, de ez most a kivárás és latolgatás időszaka, nem a kőbe vésett tények megvitatásáé.
jones965: szerintem is jó döntés volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- VR topik
- Építő/felújító topik
- Lightyear - befektetési app
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen videókártyát?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), hogy x éves architekturákat nyúzzanak, míg én csak a kurrenssel szeretek bencselni. szóval, aki azt mondja nincs vagy csökken az oc mögött emberi tudás, nem csinálja elég komolyan ha ilyeneket állít.