Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bujdy81

aktív tag

Egy gondolat, ami lehet, hogy hülyeség, de nem nagyon láttam még leírva, ezért megosztom:

Amit Putyin nem biztos, hogy átgondolt a háború előtt, amikor Kínára támaszkodott

Kínában teljesen máshogy gondolkodnak, mint nálunk, Oroszországban, vagy az USA-ban. Teljesen mindegy, hogy mi lesz ennek a háborúnak a vége, Kina NEM fogja lerohanni Tajvant. Tajvan önként, népszavazás után fog visszatérni Kína kebelére. Ha nem 2022-ben, akkor 2050-ben. Vagy 2100-ban. Kit érdekel, Kína nem évtizedekben gondolkodik. Az öregjeik el tudják olvasni a 4000 éves írásaikat. Az oroszok el tudják olvasni a 4000 éves írásaikat? Oh wait. Kína ráér. Előbb-utóbb felnő egy generáció, ami nem emlékszik a Tienanmen térre, nem emlékszik Csang-Kaj Sekre, csak nagyon homályosan. És előbb-utóbb egy teljesen demokratikus népszavazással is vissza lehet csábítani Tajvant.

A másik, amit Putyin nem gondolt át, hogy ha jönnek a nyugati szankciók, akkor Kína segít neki. Nos, tegye fel a kezét, akinek Kína 'segített'! Senki? Bizony! Kína nem 'segít', legfeljebb megvesz. Lehet, hogy egy-két vásárlása nem térül meg 5-10 év alatt, akkor majd megtérül 50-100 év alatt.

Vajon az angolszász brigád meg az EU elad minden orosz eszközt, ki fogja megvenni? Nyilván Kína. De nem holnap, amikor újra kinyit a moszkvai tőzsde, hanem inkább jövő héten, amikor már töredék áron tehetik meg. És mikor Putyin (vagy az utódja) szembesül azzal, hogy egy 1,4 milliárdos atomhatalommal kell egyezkedni a gáz áráról, nem pedig egy 10 milliós országgal, akkor rájön, hogy az ominózus dákó keletről nyugat felé tájolódik, de abban az esetben már ő a rossz végén lesz...

Ha nem hagyják abba a háborút kb. egy héten belül (márpedig jó eséllyel nem fogják), akkor Kína apróért gyarmatosítja Oroszországot. És egy 1,4 milliárdos atomhatalomnak nem fogja azt mondani Putyin (vagy az utód) pár év múlva, hogy 'bocs, államosítunk'. Vagy ha igen, akkor eléggé pitty-putty lesz. Mondjuk egy orosz-kínai háborúban kb. minden pofon jó helyre esik...

Mit gondoltok a fentiekről? Hülyeség, vagy csak azért nem olvastam még így, mert tájékozatlan vagyok? :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés