- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rayman15
csendes tag
Hát én is érzem, hogy ez így már sok egy kicsit (nagyon).. Azért írtam, hogy csak ha tényleg van rá ideje/kedve... Ha csak egy kicsit is macera akkor ne bíbelődjön vele, mert annyit nem ér (neki meg főleg nem, hiszen önzetlenül szívességből csinálta az egésszet egy tök ismeretlen embernek, amit nagyon becsülök)... Közben megkeztem VB-s ismeretek gyűjtését és majd azért megpróbálkozom magam modosítani a dolgokon...
És nem lehet elégszer elmondani, hogy mennyit segített ezzel... De megköszönni még meglehet párszor, úgyhogy: Köszönöm
Üdv: Rayman -
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1372 üzenetére
Bocs, hogy csak most írok de megkezdődött az elkészült műremek tesztelése... Jól sikerült, jól használható, nagyon hálás(ak) vagyok/ vagyunk érte
Pár észrevétel: Elő-elő fordul hogy az összesen gomb elnyomása véletlenül elmarad.
Ezt elkerülendő volna egy kérdésem.. Megoldható e az, hogy amikor betöltök egy helyiségcsoportot akkor azzal a gombnyomással tegye ki az összesent az előző helyiségcsoport végére, majd a végén mikor a mindösszesent nyomom, akkor az tegye ki az összesent az utolsó helyiségcsoport végére... Nem tudom hogy ez kivetelezhető e, de ha igen akkor megszüntetné ezt a hibalehetőséget.
És még vmi: elég sokszor adódnak olyan helységek amelyek megegyeznek meglévő helyiségcsoportokkal, és ilyenkor -mint már említetted- megkavarodik az excel. Ezt elkerülendő szeretnélek megkérni hogy a Garázs és a Tároló a helységcsoportoknál szerepeljen ilyen: à -val. így ha normál á-val beírjuk ugyenezeket a neveket az nem okoz kavarodást. Ami gyakran szerepel még az a terasz. Ezt pedig a végén lehetne ilyen: ż -vel szerepeltetni a helyiségcsoportok között.
És esetleg azt lehetne e még ha menet közben módosítunk egy adaton és újra rányomunk a mindösszesenre, akkor ne tegye ki újra a mindösszesen sort, hanem a régi sor értékét számolja át?
Amúgy tényleg minden elismerésem, tökéletesen használható már így is a ''program''...
Ha esetleg még szánnál rá egy kis időt és megnéznéd ezeket azt nagyon megköszönném
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1370 üzenetére
Köszönöm szépen ez már tényleg majdnem teljesen tökéletes.. Huhh mikor először beírtam a fórumba nem gondoltam volna hogy eljutunk ideáig.. Nagyon hálás vagyok hogy így felkaroltad az ügyet, jó látni hogy vannak ilyen önzetlenül segítő emberek.
Tehát az volna még hogy ha jól látom a kerekítés az alapterületnél úgy van megoldva hogy az egész oszlopban nincsenek tizedesjegyek... Na ez így nem tökéletes, mert az alapterületek két tizedesjegyig vannak megadva és azokat úgyis kell bevinnem, csak az összesen sorban kéne hogy kerekítve legyen, vmint a mindösszesennél (de ott már a redukált is)
Remélem érthető.
Rayman15
csendes tag
válasz
Rayman15 #1356 üzenetére
Na megpróbálom normálisan megfogalmazni.
Először is a fooldal munkalapot át kellene nevezni helyiségcsop. -ra. Kérdés: ezt én simán átnevezhetem, vagy ehhez Te kellesz?
És akkor ami kéne még: az összesen alapterületeket kerekítse 0-ra ( a redukált alapterületek ne!) A mindösszesennél pedig mind két értéket kerekítse 0-ra (tehát mind a mindösszesen alapterület, mind a mindösszesen redukált alapterület)
Legyen félkövér az összesen alapterület és az összesen redukált alapterület, valamint legyen félkövér a mindösszesen alapterület és a mindösszesen redukált alapterület.
Aztán: amelyik helyiségcsoportot én betöltöm (tehát használatban lesz az adott helyiségkönyvnél), azt külön mentse ki mondjuk a listák munkalap A26os cellájába. Az ehhez a helyiségcsoporthoz tartozó összes alapterületet mondjuk tegye alá az A27es cellába, a hozzá tartozó redukáltat pedig az A28ba. A következő helyiségcsoportot akkor tegye mondjuk a mellette lévő B26os cellába és így tovább... És mondjuk ezek alá az A30as cellába a mindösszesen alapterületet és mellé a B30ba a mindösszesen redukált alapterület. (Persze egyátalán nem fontos hogy pont így legyen, ahogy Te jónak látod)
Megpróbáltam mindent összeszedni ami még kell ha ez meg van ígérem hogy nem nyaggatlak többet!
Köszönettel: Rayman
[Szerkesztve] -
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1355 üzenetére
Hello!
Akkor megoldható, amit az 1355-ös hozzászólásomban írtam? Tehát még az fontos lenne hogy ezekre tudjak hivatkozni, meg a kerekítések, az hogy félkövér legyen az meg gondolom már nem gond...
Ha ezeket még megoldanánk akkor tényleg egy tökéletes verzió jönne létre..
Segítségedet előre is köszönöm
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1355 üzenetére
Én is feltételeztem, hogy csak vhogy így lehet majd megoldani. De egyébként ez így jó, ahogy elmesélted.
De akkor már azt kéne hogy az éppen használatban lévő helység csoport neveket is mentse ki és mellé a két összesen (azért mert a helységcsoport nevekre is kell majd még hivatkoznom)
És akkor kéne még a mindösszesenből a kiszámított alapteület és a redukált alapterület.
Jah és még vmi a helyiségcsoportonkénti összesen alapterületet, és a mindösszesent kerekíteni kéne egyesekre... és az összes számított értéknek (összesen alapter, red. alapter; mindösszesen alapter, red. alapter) félkövérnek kellene lennie.
Uhh nem tudom hogy hogy fogy tudni ezt meghálálni -
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1352 üzenetére
Köszönöm szépen.. Ez fantasztikus, pontosan erre gondoltam!
Édesapám is nagyon hálás!
Még egy vmi, ami elég fontos lenne: hogyan tudok az összesenre és a mindösszesenre kijövő eredményre hivatkozni egy másik munkalapon? Mert ugye így ezek a számok mindig máshova kerülnek.. Vmi olyasmi kéne hogy az összesen sorában lévő B cellába lévő érték, vagy a mindösszesen sorában lévő B cella értéke.. Legalábbis én így képzelem el. Remélem érthető. Köszönöm
Rayman15
csendes tag
Jah és még vmi: hogy lehetne azt megoldani hogy a választó rész ne kerüljön bele a nyomtatásba? Mert ezt ki kell nyomtatniuk és hát az nem igen lehet rajta...
-
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1349 üzenetére
Az oszlopok azokat amik a linkelt képen vannak, annyi eltéréssel hogy a végén nincs a megjegyzés oszlop. Tehát: Alapterület/m2, Redukált fok, Redukált alapterület/m2, Belmagasság/m, Aljzatburkolat, Falburkolat. Szükség szerint rövidítve hogy egy oldara ráférjen.
Nem biztos hogy minden cellába lesz írva.
Hát akkor majd meg mondom hogy a beírt helységnevekkel egy időben töltsék ki az adatokat! -
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1347 üzenetére
Ohh nagyon köszönöm pontosan erre gondoltam... De tényleg. Nagyon jó lett!
Már csak azon kell gondolkodnom hogy hogyan adom össze ezeket. Mert ugye össze kell adnom külön külön minden helyiség csoport elemeinek területét, és a legvégére kéne egy mindösszesen, ami pedig az összes helységcsoport területét adja össze. És utánna erre a mindösszesenre még hivatkoznom is kell majd egy másik munkalapon és ugye így a mindösszesen mindig máshova kerül. Ezt hogy tudnám megcsinálni? Vmi dinamikus hivatkozás kell? Köszönök mindent:
Rayman -
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1344 üzenetére
Nah meg is történt: Alagsor, Földszint, Emelet , Tetőtér, Erkély, Terasz, Pince, Garázs, Tároló, Melléképület, Egyéb épület
Akkor ezek lennének. Ez kifér a montitorra egy sorban? Vagy megoldható több sorban is? De azért meghallgatnám, hogyan bővíthető, hátha
Örök hálám: Rayman -
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1344 üzenetére
Ha a listák munkalapon átírom attól még a sárga választórészben az eredeti marad...
De akkor sztem az lesz, hogy egyeztetem apummal, hogy pontosan mik a helységcsoportok és akkor azon már nem kell többet variálni.
Akkor a félkövért köszönöm.
Aha akkor az úgy lenne a legjobb. A helységnevek azok jól mennek a helyükre, és akkor a helyiségcsoportoknál meg úgy kéne hogy az előző csoport utolsó eleme után legyen egy üres sor és utánna. Akkor megoldható ez így?
Az összesent meg még végig gondolom hogy legyen a legjobb...
Addig is ezeket köszönöm.
ÜDv: Rayman -
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1341 üzenetére
Megnéztem, köszönöm. Ez már használhatónak tűnik. Bár lenne még pár dolog. Hogyan tudom változtatni esetleg a helyiségek nevét, vagy hogyan tudok betenni több helységcsoportot? Esetleg lehetne, hogy a helyiségcsoport nevek félkövérrel legyenek írva?
Ezzel a megoldással ugye az összesen sor a számításokkal nem idomul a helységekhez.. Ami probléma mert nekem egy félig-meddig automatikus dolgot kéne létrehoznom, ők az irodában már nem akarják ezt szerkesztgetni... A helyiségcsoport kiválasztása az tetszik, és hogy utánna a megfelelő lista jelelnik meg, nem lehetne azt megoldani hogy automatikusan a következő cellába tegye? Tehát ezek mindig az A oszlopban vannak és egymást követő cellák. Úgyhogy sztem az nem kéne hogy kattintással lehessen szabályozni hogy hova kerüljön a lista eleme: úgy lenne az igazi hogy rákattintasz és egyből az A cella következő üres sorába teszi. De ez csak a lista elemeire vonatkozik, a helyiség neveknél jó a kattintós, mert ott úgyis kell üres helyet kihagyni, az előző helyiségnév összesen sora után. Csak ugye még akkor is ott van az az összesen...Van ötleted?
De sztem jó nyomon járunk és köszönöm a fáradozásodat!
Rayman15
csendes tag
Adott ez a tábla: http://www.kepfeltoltes.hu/060713/excel_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Tehát mint láthatod, az egyes helyiség csoportokban, több
helyiség található, mellette további adatok.
Nekem ezt úgy kéne megoldanom, hogy pl a Földszint csoport, legyen monjuk egy lenyíló lista, és én ebből a listából, tegyük fel kiválasztok két szobát, egy nappalit, egy étkezőt, meg egy fürdőszobát, mert az adott háznál csak ezekre van szükségem.
Mellé ugyanígy mint ebben a táblázatban tudjak beírni adatokat.
És utánna akkor így nézzen ki:
Földszint
szoba
szoba
nappali
étkező
fürdőszoba
és ezek után egyből jöjjön az összesen (az összesen meg ugye persze úgy kéne hogy alkalmazkodjon ahhoz, hogy éppen hány elem van, és úgy adja össze az értékeket)
majd az Emelet és azzal is ugyanígy tovább
Tehát a lényeg az hogy így nézzen ki mint ez, de csak mindig azok az elemek szerepeljenek a listában amire az adott helyzetben szükségem van.
Remélem így már világos(abb
ÜDvayman
-
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1321 üzenetére
Hát minden segítséget örömmel veszek...
Checkbox? Az mi? Megköszönném ha leírnád részletesen a használtát.
Olyan 20 elemnél nem kéne több.... -
Rayman15
csendes tag
Hát azóta próbálkozom, de sajnos nem sikerült előrelépnem... Nagyon megköszönném a segítséget, mert édesapámnak csinálom, és megígértem, hogy segítek.
Akkor leírom egy kicsit részletesebben: van x cellába beírt szöveg. Nekem nincs mindig mindre szükségemre, ezért listából szeretném kiválaszani azokat amikre szükségem van. Nekem ez csak úgy sikerült hogy minden egyes elemre külön listát csináltam egymás alatt lévő cellákban. Csak ugye így mit csináljak ha a 10ből csak 3elem kell. A 3elemet szépen ki tudom választani, de ilyenkor ugye ott marad a másik 7 lista.Remélem érthető. Ti sokkal jobban értetek ehhez biztos tudtok, egy rendes haszálható ötletet adni. Ha így van legyetek szívesek részletesen leírni... Előre is hálás köszönet:
Rayman -
Rayman15
csendes tag
-
Rayman15
csendes tag
Nekem is ugyanez lenne a kérdésem: megoldható e az, hogy egy megadott számot betűvel írjon ki a program, magyarul? A neten böngészve találtam vmit, viszont ehhez teljesen láma vagyok, ha vki leírná pontosan,hogy hogyan tudnám használni,nagyon hálás lennék. Na szóval itt van:
Function ftszoveg(ft)
Dim n1(9), n2(9)
n1(1) = ''egy''
n1(2) = ''kettő''
n1(3) = ''három''
n1(4) = ''négy''
n1(5) = ''öt''
n1(6) = ''hat''
n1(7) = ''hét''
n1(8) = ''nyolc''
n1(9) = ''kilenc''
n2(1) = ''tíz''
n2(2) = ''húsz''
n2(3) = ''harminc''
n2(4) = ''negyven''
n2(5) = ''ötven''
n2(6) = ''hatvan''
n2(7) = ''hetven''
n2(8) = ''nyolcvan''
n2(9) = ''kilencven''
w = ''''
wo = Format$(ft, ''000000000'')
w1 = CInt(Mid$(wo, 1, 1))
If w1 <> 0 Then
w = w + n1(w1) + ''száz''
End If
w2 = CInt(Mid$(wo, 2, 1))
If w2 <> 0 Then
w = w + n2(w2)
End If
w3 = CInt(Mid$(wo, 3, 1))
If w3 <> 0 Then
If w2 = 1 Then
w = w + ''en''
End If
If w2 = 2 Then
w = w + ''on''
End If
w = w + n1(w3)
End If
If w1 + w2 + w3 <> 0 Then
w = w + ''millió''
End If
w1 = CInt(Mid$(wo, 4, 1))
If w1 <> 0 Then
End If
w2 = CInt(Mid$(wo, 5, 1))
If w2 <> 0 Then
w = w + n2(w2)
End If
w3 = CInt(Mid$(wo, 6, 1))
If w3 <> 0 Then
If w2 = 1 Then
w = w + ''en''
End If
If w2 = 2 Then
w = w + ''on''
End If
w = w + n1(w3)
End If
If w1 + w2 + w3 <> 0 Then
w = w + ''ezer''
End If
w1 = CInt(Mid$(wo, 7, 1))
If w1 <> 0 Then
End If
w2 = CInt(Mid$(wo, 8, 1))
If w2 <> 0 Then
w = w + n2(w2)
End If
w3 = CInt(Mid$(wo, 9, 1))
If w3 <> 0 Then
If w2 = 1 Then
w = w + ''en''
End If
If w2 = 2 Then
w = w + ''on''
End If
w = w + n1(w3)
End If
If IsNull(w) Then
w = Mid$(w, 2, Len(w) - 1)
Else
w = UCase$(Left$(w, 1)) + Mid$(w, 2, Len(w) - 1)
End If
ftszoveg = w
End Function
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- PlayStation 4
- Milyen házat vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EA Sports WRC '23
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged