- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szricsi_0917
tag
Szia
Sub kmfrissites_auto()
Dim auto As Worksheet
Dim utnyilvan As Worksheet
Dim szerviz As Worksheet
Dim lastrow
Dim lastrow1
Dim lastrow2
Dim i As Long
Dim a As Long
Dim vMax As Double
Dim xMax As Double
'On Error GoTo kmfrissites_auto_Error
Set auto = Sheets("Autó")
Set utnyilvan = Sheets("Útnyilvántartó")
Set szerviz = Sheets("Szerviznyilvántartó")
lastrow = auto.Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
lastrow1 = utnyilvan.Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
lastrow2 = szerviz.Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
For i = 2 To lastrow
For a = 10 To 21
auto.Range("V" & i) = Evaluate("=SumProduct(Max((Szerviznyilvántartó!B2:B" & lastrow2 & " = Autó!B" & i & ") * (INDIRECT(""'Szerviznyilvántartó'!"" & address(2," & a & ",4) & "":"" & INDIRECT(address(" & lastrow2 & "," & a & ",4)) = ""Motorolajcsere"") * Szerviznyilvántartó!G2:G" & lastrow2 & "))")Átalakítottam az általad javasolt megoldásra viszont újabb probléma merült fel.
Több feltételt szeretnék hozzárakni. A probléma, hogy a 2. feltétel más méretű tömb mint a többi így ugye hibára fut a képlet.
For ciklussal oldottam meg, hogy a 2. feltételnél oszloponként megy újra végig és mindig az utolsó legnagyobb értéket hagyja meg így a végén megkapom majd a maximum értéket.
A probléma, hogy az indirect megoldással mindig érték hibára fut. Mi lehet a probléma? -
szricsi_0917
tag
Szia
Köszönöm a segítséget, nem gondoltam volna, hogy a VBA nem tudja kezelni a MAX képlettel.
Sajnos én olyan verziót használok amiben nincs MAXHA függvény pedig már rég kész lenne.
AB.MAX-ot vagy kimutatást azért nem akartam, mert ez egy userformhoz tartozik és ezután még lesz pár számítás így az csak plusz lépés lett volna és nem tudom mennyire lenne lassabb mikor már több ezer sor van, a másik pedig, hogy így elegánsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3398, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3371,100% Akkumulá
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus E-SIM 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest