Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szricsi_0917

tag

válasz Mutt #44122 üzenetére

Szia

Sub kmfrissites_auto()
    Dim auto As Worksheet
    Dim utnyilvan As Worksheet
    Dim szerviz As Worksheet
    Dim lastrow
    Dim lastrow1
    Dim lastrow2
    Dim i As Long
    Dim a As Long
    Dim vMax As Double
    Dim xMax As Double
    'On Error GoTo kmfrissites_auto_Error
    Set auto = Sheets("Autó")
    Set utnyilvan = Sheets("Útnyilvántartó")
    Set szerviz = Sheets("Szerviznyilvántartó")
    lastrow = auto.Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
    lastrow1 = utnyilvan.Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
    lastrow2 = szerviz.Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
    For i = 2 To lastrow
    For a = 10 To 21  
      auto.Range("V" & i) = Evaluate("=SumProduct(Max((Szerviznyilvántartó!B2:B" & lastrow2 & " = Autó!B" & i & ") * (INDIRECT(""'Szerviznyilvántartó'!"" & address(2," & a & ",4) & "":"" & INDIRECT(address(" & lastrow2 & "," & a & ",4)) = ""Motorolajcsere"") * Szerviznyilvántartó!G2:G" & lastrow2 & "))")

Átalakítottam az általad javasolt megoldásra viszont újabb probléma merült fel.
    Több feltételt szeretnék hozzárakni. A probléma, hogy a 2. feltétel más méretű tömb mint a többi így ugye hibára fut a képlet.
    For ciklussal oldottam meg, hogy a 2. feltételnél oszloponként megy újra végig és mindig az utolsó legnagyobb értéket hagyja meg így a végén megkapom majd a maximum értéket.
    A probléma, hogy az indirect megoldással mindig érték hibára fut. Mi lehet a probléma?

• szricsi_0917

tag

válasz Mutt #44122 üzenetére

Szia

Köszönöm a segítséget, nem gondoltam volna, hogy a VBA nem tudja kezelni a MAX képlettel.
    Sajnos én olyan verziót használok amiben nincs MAXHA függvény pedig már rég kész lenne. :)
    AB.MAX-ot vagy kimutatást azért nem akartam, mert ez egy userformhoz tartozik és ezután még lesz pár számítás így az csak plusz lépés lett volna és nem tudom mennyire lenne lassabb mikor már több ezer sor van, a másik pedig, hogy így elegánsabb. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés