- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
tomcs
őstag
''Én inkább csak arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy csak azért mert kellően tudományos valami, nem szükségszerű, hogy helyes is legyen. Jópár jól hangzó tudományos elmélet hullott már el a történelem során.''
erre is utaltam mar korabban :) hogy tiszteletbol nem szabad dolgokat ervek nelkul elhinni, szarmazzon a tisztelet barhonnan, korabbi tudomanyos munkassag, vallasi tisztelet, szuloi tisztelet, barmi
szvsz lesz meg az elmeletben par helyreigazitas, tartalmazhat nehany vakvaganyt de alapjaiban mar nem fog megremegni mert mar eleg kozel van a valosaghoz. persze ez csak egy megerzes, elofordulhat hogy megis -
tomcs
őstag
sok elnevezes megmaradt ami mara jelenteseben 1 kicsit santit. egy ezek kozul az atom. a gorogok mellesleg annyibol indultak ki (az en emlekeim szerint meg a gorogoktol jott de ebben nem vagyok olyan biztos) hogy bizonyara vannak olyan reszek amit mar nem le7 meg kisebb reszekre osztani. egyreszt a mai jelentese joval kesobb ragadt hozza masreszt meg igy is elegge hasonlit a mai modellhez 1 szintig. mas kerdes hogy a fenyt mar nem modelleztek ilyen jol a ''latosugaraik'' amik a szembol jottek...
amugy ilyen pl az is hogy az elektronok a negativ polusban vannak. amikor letrejott a modell meg sehol nem voltak elektronok tudtommal es igy utolag derult ki hogy pont forditva. de tulajdonkepp mind1
amugy a kapcsolat tenyleg jo pelda, es a hit nem azonos a vallassal, az is igaz. 1 volt oszt.tarsam pl tudta hogy az ufok azert repulnek mert higany kering az aljukban -
tomcs
őstag
nem olvasol? 2 hozzaszolassal lejjebb irtam hogy _szerintem_ miert hasonlitanak. :)
evolucioelmeletben meg termeszetesen vannak resek, es szepen be is lesznek tomkodve. lehet hogy a folyamat soran par dolog komolyabb valtozason megy keresztul, de ugye ez jelensegek modellezesenel nem ismeretlen. volt amikor az elektromossagrol annyit tudtak hogy ha osszedorzsolsz dolgokat akkor szikraznak. aztan meg mar vilagitasra is jo volt ma meg egesz sokmindenre vitte. az meg hogy valami epp annyira vizsgalhato-e mint az uristen vitatkoznek. az uristen ugyanis azon tul hogy nem lathato semmilyen modon nem mutathato ki, nem modellezheto stb. pl atomokat se sokan lattak megis tudjuk hogy az anyag atomokbol all azok meg meg kisebb reszecskekbol. -
tomcs
őstag
vegulis. kerdes az hogy a topik csak es kizarolag a teremtesrol szoljon vagy egyaltalan a vallasokrol. szerintem a masodik. mellesleg ezt az egesz vallas dolgot a romaiak csinaltak igazan jol, ha osszefutottak valami idegen kultusszal amit rokonsagba le7ett hozni valamek istenukkel akkor megtettek. lasd gorog istenek meg 1 rakat mast is ''azonositottak''.
ha meg a teremtesrol van szo en is evolucio mellett vagyok, az elso lepesek kialakulasahoz boven eleg a ''probalkozasok'' hatalmas szama, elobbutobb letrejonnek valahol onmagukat reprodukalo feherjehalmazok. innentol az egesz a szaporodasi hatekonysag kerdese. ami tud szaporodni az fennmarad. az egesz evolucio tulajdonkeppen masolasi hiba, megfuszerezve 1 kis random-al. tulajdonkeppen bizonyos eloismeretek mellett (amivel okorban nem rendelkeztek) pofonegyszeru az egesz. mas kerdes hogy miert pont itt nalunk, es hogy csak itt nalunk-e. amikor az egesz elindult a fold ''kivetelezett'' helyzete annyiban allt hogy megfelelo nap korul volt megfelelo tavolsagban es megfelelo anyagokbol allt. sokan probaltak mar megszamolni a csillagokat de nem sokra jutottak :) nem hihjetjuk hogy ezekkel az adottsagokkal csak ez az 1 bolygo letezik, ezek kozul volt egy a fold. az ''amit nem latok az nincs'' modszerrel tovabbra is le7 szo szerint elfogadni a vallasos teremtestortenetek valamelyiket (a feltuno hasonlosag a kor gondolkodasmodja miatt van, pl a mai embernek ha azt mondjuk idegen urhajo akkor vagy valami gombkozeli (cseszealj) vagy foldi raketakhoz, repulogepekhez hasonlo dologra gondol. hasonloan idegen leny is csak humanoid le7, jol kive7o fejjel es 2 karral 2 labbal) szal akinek ez jo tegye azt de attol meg az evolucio 1 sok pontban bizonyitott elmelet.
mas. nyilvan a vampiroknak is valami kereszteny eredetuk van (kereszt, szenteltviz...) megis okkultnak szamitanak. akkor hogy is van ez? es sarkanyolo szent gyorgy?
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Amazon Fire TV stick/box
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- Diablo II: Classic és Resurrected
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Futás, futópályák
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse RX 6600 XT - eladó!
- ÚJ DELL XPS 14 9440 PROFI Laptop, -70% 14,5" Ultra 7 155H 12Mag 16/512 FHD+ 120Hz /Millió! Ft/
- Vadonat új garanciás laptopok hihetetlen áron! Szeptember Októberi lista! Razer blade zephyrus
- ÚJ HP ENVY x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab -30% 15,6" AMD RYZEN 7 7730U 8Mag 16/1TB FHD
- 512MB (3db) - 1GB (16db) - 2GB (21db) DDR2 RAM-ok (és RAM-Kitek)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX SCAR 15 Gamer notebook - i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB WIN11
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Gyári független / 12Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3333
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest