Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gjanner

tag

válasz Patice #49235 üzenetére

Patice & zsolt501 köszi a válaszokat!

OK, az simán lehet, hogy gyenge a "szerverem". Azonban amit furcsállok, hogy a Direct Play esetén (ha jól olvastam) a kliens app (jelen esetben a Plex app for Samsung) kell megbirkózzon a file-okkal és a lejátszással. Ebben az esetben úgy gondolom a TV-n lévő Plex egy (teljesebb értékű) médialejátszó, így tudnia kellene egy mkv-t kezelni. Vagy rosszul gondolom?

DLNA esete: igen a TV képes rá, utána nézek hogyan lehet beüzemelni... azonban ebben az esetben a TV saját Media Playere fogja kezelni a dolgokat (ha jól gondolom?), ami pedig lévén 2011-es, nem minden mkv-t fog tudni kezelni (részben ezért is tértem át 2 éve a HDD TV-re kötve, beépített MP megoldásból egy dedikált HTPC-re). Szóval úgy gondolom DLNA-val sem fogja tudni lejátszani.
    A Plex-nek ezért örültem meg első körben, mert hogy az biztos benyeli az anyagot és nem fog szenvedni tőle.
    Sorry, ha kissé értetlen vagyok, de nem teljesen világos, egyik-másik esetben ki végzi a lejátszás feladatát és miféle korlátok vannak adott media fájlok kezelésében Plex / DLNA esetében.

Szerk:
    @zsolt501
    OK, de attól hogy kikapcsolom itt is, ott is, a Direct Play módnak még működnie kellene, nem? Jelenleg kliens oldalon nem használom (szerver oldalon még nem ellenőriztem), szóval egyszerűen csak az engedélyezés/tiltás bezavarhat a közvetlen lejátszásba? :F

• zsolt501

nagyúr

válasz Patice #49235 üzenetére

Bőven elég lenne az a gép is, de nem bekapcsolt transzkódolással, ha kikapcsolja a TV-ben és a kiszolgálón is a transzkódolás lehetőségeit akkor nem lesz gond, alap DLNA-van samsung esetén sokat szívtam, mert pl a hang váltás és a felírat megjelenítés eléggé össze vissza működött, az okát máig nem sikerült kiderítenem.

Új hozzászólás Aktív témák