Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Mér' nem mér?
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gjanner
tag
válasz
Patice
üzenetére
Patice & zsolt501 köszi a válaszokat!
OK, az simán lehet, hogy gyenge a "szerverem". Azonban amit furcsállok, hogy a Direct Play esetén (ha jól olvastam) a kliens app (jelen esetben a Plex app for Samsung) kell megbirkózzon a file-okkal és a lejátszással. Ebben az esetben úgy gondolom a TV-n lévő Plex egy (teljesebb értékű) médialejátszó, így tudnia kellene egy mkv-t kezelni. Vagy rosszul gondolom?
DLNA esete: igen a TV képes rá, utána nézek hogyan lehet beüzemelni... azonban ebben az esetben a TV saját Media Playere fogja kezelni a dolgokat (ha jól gondolom?), ami pedig lévén 2011-es, nem minden mkv-t fog tudni kezelni (részben ezért is tértem át 2 éve a HDD TV-re kötve, beépített MP megoldásból egy dedikált HTPC-re). Szóval úgy gondolom DLNA-val sem fogja tudni lejátszani.
A Plex-nek ezért örültem meg első körben, mert hogy az biztos benyeli az anyagot és nem fog szenvedni tőle.
Sorry, ha kissé értetlen vagyok, de nem teljesen világos, egyik-másik esetben ki végzi a lejátszás feladatát és miféle korlátok vannak adott media fájlok kezelésében Plex / DLNA esetében.Szerk:
@zsolt501
OK, de attól hogy kikapcsolom itt is, ott is, a Direct Play módnak még működnie kellene, nem? Jelenleg kliens oldalon nem használom (szerver oldalon még nem ellenőriztem), szóval egyszerűen csak az engedélyezés/tiltás bezavarhat a közvetlen lejátszásba?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Patice
üzenetére
Bőven elég lenne az a gép is, de nem bekapcsolt transzkódolással, ha kikapcsolja a TV-ben és a kiszolgálón is a transzkódolás lehetőségeit akkor nem lesz gond, alap DLNA-van samsung esetén sokat szívtam, mert pl a hang váltás és a felírat megjelenítés eléggé össze vissza működött, az okát máig nem sikerült kiderítenem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Gumi és felni topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Spórolós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Windows 11
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen - 512GB
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi