Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Enszuke #8873 üzenetére

De egy mostani platform sem biztos, hogy halott lesz. Eddig ilyen komplett platformok nem voltak, most viszont láthatóan minden gyártó ebbe az irányba megy. Gyk ez a jövő, szóval eléggé maguk ellen mennének, ha nem lenne folyamatos támogatásuk... így annyira én a jövőbeli kodekektől sem félek. Még ha natívan nem is támogat valamit, eléggé rugalmasan programozhatóak gpgpu alapon is, simán gyorsítható vele bármi. Gyk, ahogy a CUDA alapú CoreAVC is, ahogy már írtam példaként...

A proci meg proci marad: általános célú eszköz. Vagy lassú vagy fogyaszt. Egy E3300-nak is megnézném a fogyasztását, ha tuningolni kezdi a ember és se normális c1e, eist, se más.

A többiben igazad van, amit nem idéztem be:
    - A fogyasztás nyilván teljesítményfüggő, a hő meg fogyasztás. Ennek meg függvénye a szellőzés, ház.
    - Ill. az is igaz, hogy ha komolyabb számítási célokra kell a gép akkor jobb fajlagosan egy erősebb. Kérdés, hogy mire kell... nekem is "kell", van is erős gépem, de az meg nem HTPC célú, elrendezésű, elhelyezésű, stb... az már más dimenzió szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés