- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SunMount3r #52463 üzenetére
Én sosem ajánlom a MadVR-t, mert - számomra - túl sok megkötéssel jár a használata és megfelelő minőségű (~ bitrátájú) anyaggal etetve egy HTPC-t, vagy akár egy médialejátszót, átlagembereknél, átlagTV-n nem lesz igazán különbség. Ha váaszon + vetítőhöz kell, az már más, oda már azt mondom mehet a MadVR, amit csak dedikált VGA-val tartok ildomosnak használni.
Egyébként a HDR --> SDR konverzió szerintem már rég nem probléma szinte sehol, Kodi simán megbírkózik vele, pláne HTPC-n, IGP-vel is. Nekem személy szerint jobban tetszik a HDR-ből konvertált anyag SDR megjelenítőn.
(#52464) PuMbA:
Lehet, hogy a legtöbb 4K TV tudja kezelni a HDR-t, de hogy azt valójában mennyire képes visszaadni, na az már más kérdés. Az olcsó 4K TV-k szerintem nem igazán képesek a HDR-t jól megjeleníteni. Szimplán nem elég fényerősek ehhez a mutatványhoz.
(#52469) SunMount3r:
Lásd az első válaszom neked. A régi HD Ready plazmámon is nagyon faszán nézett ki az S905x procis lejátszómmal lejátszott Avatar 4K-ban (h.265, 10bit, HDR anyag), holott ugye a TV akkori (2009-es modell), amikor még a FullHD is épphogy elterjedtnek volt mondható. Szóval van még tartalék a FullHD megjelenítőkben is, ha jó forrással van etetve. A 4K-ból "on the fly" leskálázott anyag szerintem adott esetben jobban is ki tud nézni, mint a Blu-ray-ről származó változat.
Karácsonyra újítottam egy LG 55SK8100 TV-t, ezen is nagyon durván jól nézett ki ugyan az az Avatar 4K változat. Sötétben lehengerlő volt a HDR is, asszony nem is bírta.
(Vezetékes LAN-on kapta a TV az anyagot a házi szerverről, amikor elindult a film ki is írta, hogy HDR anyag...)
Én - megint csak magamra értve - innentől kezdve tojok a MadVR-re, meg az összes képszámolgatós algoritmusra. Inkább veszek még vinyót a szerverbe és minden otthoni TV-n tudom nézni akár a 4K/10bit/HDR/h.265 anyagokat S905x-es lejátszókkal, vagy a TV saját lejátszójával.
Problem solved, az IT hardvergyártók és szoftvermérnökök meg tehetnek egy szívességet, hogy ezidáig nem voltak képesek összehozni valamit, mert ami ezen a fronton megy már 2-3 éve az siralmas. El is vette a kedvemet a HTPC építéstől.
(Tudom, nem csak rajtuk múlik, lobbizás miatt nem akarják, hogy az UHD Blu-ray-ek is ugyan arra a sorsra jussanak, mint a sima Blu-ray.
Csak dohogok itt magamnak...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck OLED 1TB Kézikonzol!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G1: i5-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest