Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• _Smooth

senior tag

válasz devil-k #39094 üzenetére

Néha olyan sznob megjegyzésekbe futni bele filmekkel kapcsolatban... mintha csak az agyatlan parasztok olcsó szórakoztatására találták volna ki a szinkront és a 3D-t.
    Rengeteg film rendelkezik kiváló szinkronnal, nagyon jó munkát tudnak itthon végezni néha. Persze előfordulnak csapnivaló darabok is, de sok film/sorozat van, ahol nekem pl. a szinkronos verzió még jobban is tetszik az eredetinél. Színesebb, élettelibb, élménydúsabb, kifejezőbb.
    Ahogy a 3D is igen látványos, szórakoztató eszköze tud lenni, ha tudatosan, figyelmesen használják. Pl. The Great Gatsby. (eredeti nyelven, 3D-ben nagy kedvenc... remekül passzolnak a képivilágához, hangulatához a térben eltolt kézírások).
    Többnyire eredeti nyelven nézünk filmeket, meg sok sorozatot is, de jellemzően csak jobb minőségű audio miatt. Nem minden esetben volt jobb/élvezetesebb.

Nolan denevéres trilógiája pl kizárólag eredetiben adja. Korábban véletlenül futottam bele 1-1 szinkronos jelenetbe, és nem értettem, miért van úgy oda mindenki Heath Ledger joker karakteréért. Aztán, mikor elkészült a "mozink", megnéztük elejétől végéig mind a 3at. Hát libabőr volt. Brutális (talán csak Balet leszámítva).
    De pl. Inception kimondottan jó szinkront kapott.
    IT crowd, True Detective csak eredetiben, South Park szinkronban sokkal jobb, de Game of Thrones is inkább szinkronosan jött be.

Új hozzászólás Aktív témák