Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• beencee

őstag

Húha, pörög a topic :) , ez jó.

micro
    Én ilyen témákban elfogult vagyok, mert sikítófrászt kapok, amikor HTPC-kbe, 26 magos processzort, 1900W-os tápot, 8900GTX-OCQ-SUPER videokártyákat, meg ilyeneket raknak... Szerintem is elég akár egymagos proci is, de pl. időtállóság miatt egy olcsó, kisebb kétmagos persze, hogy jó.

htpccsaba
    Ilyen nickkel ilyen kérdéseket ;] legalábbis eléggé magabiztos nickválasztás. Különösen a "tv-kábel" kitétel tetszett, de a többi se rossz... Ennek analógiájára: szerinted melyik kábel a számítógép-kábel :F
    A másik: egy HTPC-t természetesen egy TV bármely "kép", vagy akár "hang" bemenetére köthetsz a kompozittól kezdve a HDMI-ig, a különböző analóg bemenetektől kezdve a különböző digitálisokig. Természetesen a dolog konkrét megoldási módja attól függ, hogy milyen kimenetek vannak a HTPC-den, milyen bemenetek a TV-den, használsz-e valamilyen erősítőt (hogy ebbe az erősítőbe is be akarod-e vinni a video jelet, vagy csak a hangot), a TV adást TV kártyán akarod-e fogni a HTPC-ben, vagy a TV beépített tunerjét használod és még ezer féle kombináció...
    A time-shiftet nem bonyolult használni: amikor meg akarod szakítani az adott adás nézését, megnyomod a megfelelő gombot, majd ha folytatni akarod, akkor megint... Ennyi. Egy picit olvasnod kellene a téma után, ha mást nem, mondjuk ezt a fórumot, egyéb HTPC-s fórumot.

Jimmy66, Bermi
    Azt, hogy milyen front-end szoftvert használj, azt az igényeid mondják meg. Ha nem zavarnak a fixre belehegesztett megoldások, elegendő a funkcionalitása és nem akarod bővíteni, nem zavar, hogy teleszemeteli a zenei és egyéb könyvtáraidat, stb. akkor teljesen elegendő akár az XP-s, akár a Vistás Media Center. Ha bármelyik ezek közül nem teljesül, akkor kezd el nézelődni a front-end szoftverek között, sok szempont szerint válogathatsz. Ha választottál egyet, akkor az alá azt az oprendszert és azt a hardvert tedd, amilyet az igényel.

Új hozzászólás Aktív témák