- Durrogtass
- Hogyan férhettek el az őseink a Földön?
- Digitális Állampolgárság Program
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
Kollégának csináltam két képet Sofirn C8G névre hallgató lámpámról SFT40 6500k LED , fokozatmentes állítás , de ha kell tud fokozatokat is , nekem kettő van ( 5 őt vettem annó olyan jó árba volt 3 at ismerősöknek ) az egyikbe tetem SfT40 LED et , egy picit messzebb vér és szűkebb is , de nem tetszik , most jön egy Xhp50.3 hi LED és az lesz a jó
Turbó a kertbe ( ez nem táv neki ) ! és a következő kép olyan negyed fényerőn , szerintem ezzel nyári melegben is bőven elmenne végig !! ha megjön az Xhp50.3hi LED is majd beszámolok , de sokkal több szórt fény kell legyen vele -
Vlah
tag
válasz AndrewTdi #81495 üzenetére
De, sft40et vadásztam, mert a másiknak nem sok értelme van. Az Xhp50.2 változatban a két fénnyaláb egyforrma, egyformán flood, csak az egyik nagyobb színhűségű 5000K, a másik pedig hidegebb és erősebb 70 CRI-vel. Aliexpressen megtalálod a sft40-es változatot, de a sofirn saját oldalán is, csak általában az ali olcsóbb, de ott többet kell b@szkodni a kuponokkal, meg egyebekkel. Én 10k(26$)-ig le tudtam nyomni az árát.
-
sarajhvh
tag
válasz Digitalpimp #81485 üzenetére
Köszönjük szépen, viszont kívánjuk! BUÉK!
-
H-Zol
senior tag
válasz Szulita28 #81480 üzenetére
[link] , nem rossz lámpa , a méretéhez képest stabilan végigmegy át 1500 lumen de utánna egyből jön az 5000 lumenn az nem tetszik az én lámpáim fokozatmentes állítást tudják 80% és sokszor jó volna 1500 felett és én szépen fel tudom nyomni ahová akarom , mondjuk 3000 lumenra ezt meg csak turbóra , ott meg egy kettő elvérzik !!
Ezt nekem kiváltsa a Sofirn SP70, Astrolux FT03 S -SFH55 LED -el , kisebb lámpában a Sofirn IF25A vagy az Emisar D4V2 !! -
WestBam
Topikgazda
BÚÉK!
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Vlah
tag
válasz AndrewTdi #81465 üzenetére
Én is pont most vettem ilyet valakinek. Ha azt szeretnéd, hogy egy lámpát tudj a közeli bíbelődéshez és a távolba nézéshez is használni, akkor aligha. Van a hs42, annak kevésbé koncentrált a távoli fénye, de van benne piros és stabilizált a kimenete, valamivel kevesebbet fogyaszt, viszont a kezelése gyengébb.
Annyi hátránya van a hs20-nak, hogy vannak nála könnyebb lámpák, illetve kicsit sokat fogyaszt és halvanyodik a merülésnél. A fényáram kb 300 lm állandóra, az is lehetne több. Nincs benne piros fény.
De, ha nem akarsz futni benne akkor a súlya sztem oké, ha meg nem túlélőtúrára mész, akkor az üzemidő sem lesz gond, max veszel pótakksit hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
Lámpákban és fényben gazdag boldog új évet kívánok!
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
-
-
bedvóter
tag
válasz Jack72 #81477 üzenetére
Parancsolj, itt kapható.
A lámpa egyetlen hátránya, hogy csak 5000K-s verzióban kapható (mindig is csak egyetlen verzió volt elérhető). Nem rajongok a kissé sárgás fényért, de ebben az esetben lenyeltem.
Most látom, már csak zöld külsővel kapható.[ Szerkesztve ]
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
bedvóter
tag
válasz Jack72 #81473 üzenetére
Itthon ilyen kvalitású lámpát ne keress !
A gyártótól (Kínából) korrekt áron és gyorsan megérkezik mindenféle külön költség nélkül.
Én már több lámpájukat is tőlük vásároltam.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
H-Zol
senior tag
válasz perdator507 #81464 üzenetére
" Az igazi kihívás olyan lámpát találni ami nagy területet világít be de mégis van középpontja "
Wurkkos FC12 egy ilyen lámpa , közelre is tökéletes , és aránylag van valamennyi hatótávolság is [link] !!
-
H-Zol
senior tag
válasz AndrewTdi #81465 üzenetére
2700 lument nehéz lesz überelni ,nem tudom mi nem tetszik benne , de ha nem zavar a súly akkor itt van a Convoy H4 [link] választható SFT40 -es LED -el is , fokozatmentes fényerő állítás , de akár Andurilal is lehet választani , de jobb az alap , az állandó áramú meghajtó, és lehet hozzá választani Vapcell F60 6000mAh aksit , és ha van kedved kísérletezni ugyanitt van hozzá [link] Tir optika szett ( olyan vetítési képe lessz amilyet szeretnél ) , az optikát egy ilyen [link] fogóval tudod cserélni , és ez az egéssz 10 ezer + - Ft lessz ( ár érték arányban ez verhetetlen ) !!
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok! Ár értek arányban an most jobb fejlampa választás, mint a Sofirn HS20? Horgászathoz használnám.
Aliexpressen szinte csak a XHP50.2 verziót találom, de úgy gy olvasgattam, hogy ésszerűbb választás lenne a SFT40, amit viszont nem nagyon találok Alin[ Szerkesztve ]
-
perdator507
újonc
Kösssz
Naná hogy azért vetted az S8-at én is azé akarom
A C8-ban viszont az sft25 még talán egy kicsit szűkebbnek tűnik mint a Culpm1
Az igazi kihívás olyan lámpát találni ami nagy területet világít be de mégis van középpontja. A wurkkos TS23-at nézegetem de 100 méteren már nem csinál semmit csak az utat világítja meg alattad ami visszaveri a fényt és szembe meg nem lácc semmit, kár hogy nem olyan a beam-je mint a Convoy M21G-nek. -
H-Zol
senior tag
válasz perdator507 #81458 üzenetére
Van itt néha minden
Biztos jól muzsikál a C8+ ban is az Sft25, nekem Osram LED -el van az is jó de egy kicsit szűkebb , az S8-at a méret miatt vettem , kis helyen elfér és nagyot világít !!
Boldog Új Évet neked is , és minden fórum társnak 🥂 -
H-Zol
senior tag
válasz alexandrosz #81459 üzenetére
Tervben volt egy új ( újabb ) kocsi de félek , ismerős körbe több márka , és aránylag fiatal kocsik lépten nyomon esnek buknak
-
H-Zol
senior tag
-
perdator507
újonc
Huha..látom van itt minden (is) hűtőláda meg régi japán verda -éljeen nekem is az van-
Kössz az aggódást Jack, már nem tudok lámpa nélkül maradni annyi van.
Persze tudom hogy az S8-ra gondoltál azt is előkerítem ha kell föld alól is, majd megpróbálom nagyanyám laptopjáról illetve találtam egy oldalt (flashlightgo) ahol van C8+ sft25 és amig nincs S8 addig lehet ezzel kárpótolom magam még meglátom.
Nemtom vajon igaz lehet-e hogy 250 ezer kandela felett tud mint ahogy azt egy kommentelő állítja a video alatt ami azt jelentené hogy nagyjából egy szinten van a wurkkos TD01-el ami elég nagy jackpot lenne mert ugye a C8 jóval takarosabb méretBUÉK mindenkinek
-
H-Zol
senior tag
válasz Jack72 #81452 üzenetére
Nállam kimarad a mai lámpázás , mert olyan köd van , hogy pár métert lehet látni !!
Az L 6 egy igazi jó lámpa , testvérek az én Sofirn SP70 - nemmel
önvédelemre is kiváló , ezekben van anyag , nem tudom , hogy menne egy Xhp70.3hi LED -el, még nem nagyon van fent videó rolla !! -
Jack72
aktív tag
Akkor legyen már on is.
Az év utolsó sétáján az L6-ost vittem magammal. Továbbra is a kedvenc lámpám, jó az ergonómiája, jól tartja turbón a fényt és alig melegszik.You're a disease and I'm the cure
-
H-Zol
senior tag
válasz alexandrosz #81438 üzenetére
Nektek ilyen fiatal kocsiaitok vannak Honda Civic Aerodeck 2000 évjárat , sokszor úttalan utakon megyek vele ( egyszer az asszony megkérdezte mellettem , hogy ez már nem kocsinak való út ) ez [kép] a képem van itt fent rolla , de nagyon egyben van a kocsi , rozsda semmi , na majd keresek képet amikor fel mentem vele a Bihar tetőre ( asszony mellettem félt ) , de nem sorolom itt fel , hogy mennyi régi dolgom van és félek , hogy ha tönkre mennek akkor be kell állni a fogyasztó társadalmi sorba ( hűtőládám Lehel , nem Zanussi Lehel , csak Lehel 350 literes , köszönni szépen jól van 30+ éves ) , na meg ezt a motorom Honda VFR RC 24 1986 ból aki ismeri ez a fojtatlan verzió ( egy állat ) csak sajnos 14 éve nem volt beindítva !!
-
H-Zol
senior tag
válasz sarajhvh #81442 üzenetére
"Ez is úgy van mint az elemlámpáknál, nem mindegy milyen a minőség."
Most mellé nyúltál , mind Philips csövek voltak , de ott a tető alatt biztos volt 50 hanem több fok , ott mindegy azt a hőt semmi nem bírta volna !! Megteheted a leg márkásabb reflektort és tedd ki a napra , kapcsold be és búcsút inhetsz neki !!
De miért is olyan ez mint az ellemlámpáknál én itt több Brand lámpát láttam meghibásodni , mint az alsó polcosakat , és azokat jól lehetne javítani !! -
Jack72
aktív tag
Az év lámpája: [link]
Verhetetlen ár.You're a disease and I'm the cure
-
sarajhvh
tag
Ez is úgy van mint az elemlámpáknál, nem mindegy milyen a minőség.
A Kormányhivatal épületébe sokat járunk be, legtöbbet az állategészségügyre, ötödik éve
vannak led fénycsövek, a kazánházba is, pedig ott van 40 fok fölötti hőmérséklet,
és bírják.
Az olcsó cob ledes, silány elektronikával, persze hogy nem bírja! -
FBLLMAG
senior tag
Acebeam lámpák összehasonlítása.
-
iatti
aktív tag
válasz alexandrosz #81438 üzenetére
én mostanában bimmer exprets-et nézek, csak pillázok. persze ez minden márkára érvényes. /experts/
[ Szerkesztve ]
-
Jack72
aktív tag
Persze, én is szeretem a tartós dolgokat de sajnos magasabb árkategóriában is sok a vacak. Egy teljesen banális példa: felmosóvödör és a hozzátartozó rongykicsavaró vagy 30 évig a garázsban pihent. Most elővettem és azt használom pár éve. Az újak pár hónap alatt eltörnek.
Vagy a Varta zoomos zseblámpám, ami 3 évet nem bírt ki...ki kellett dobni...
Mondjuk ennek nagy előnye, hogy megtaláltam ezt a fórumot, a nagy hátránya meg majdnem az a 200K pénzecske off lett.You're a disease and I'm the cure
-
iatti
aktív tag
válasz Jack72 #81432 üzenetére
ha nem is örökké, de szeretném ha addig menne mint a karancs t4 sütőm, a 25 éves mikróm, a 15 éves zanussi hűtőm, na meg a vasblokkos sor hatos benyás bömbim. /ezek még használatban vannak/ beleolvasok itt a prohardveren pár topikba. szépen fel lett pörgetve ez a fogyasztói társadalom pár évtized alatt. ledöglik egy hűtő, mosógép, csoda sütő, stb. 5-8 év alatt. nincs gond, vesszük a következőt. nézek mostanában pár autós-szerelős videót. 100-150e km széthullanak a motorok, váltók, stb. valami nagyon el lett kúrva mostanában.
-
H-Zol
senior tag
válasz Jack72 #81431 üzenetére
Ez megtörtént eset , ( nem most volt , még a lámpás korszak előtt és Windows 98 volt a sztár ) megyek az egyik haverhoz , mondom neki mi van azzal a szamitógéppel , úgy megy mint egy rossz traktor , aszongya elborult az agya és végig rugdosta a konyhán és a proci hűtő ventilátor le is esett de letört egy lapát és elkezdett verni 🤣🤣!! Szét szedtem neki és még kettőt letörtem , hogy ki legyen centírozva , és még egy jó darabig úgy használta , és szépen ment !!
-
Jack72
aktív tag
Gondolom nem az örökkévalóságig akarod használni egyik lámpádat sem...
Mindenhol lecsökkent a tervezett elavulási idő, kell a gyakori bevétel. Több külföldi lámpás fórumot olvastam az utóbbi időben és bizony a nagy márkákat is többször lehúzták. Amit hiányolok idehaza, az a szűk piac. Az USA-ban azért jóval nagyobb a választék és elérhető szinte minden.You're a disease and I'm the cure
-
iatti
aktív tag
válasz Jack72 #81414 üzenetére
én nem hiszek már ezeknek a teszteknek. sok minden fent van a jutubon./más témában is/ mindenki ossza az észt. most nem mondom melyik márkában csalódtam, amelyiknél öt év átlagos felhasználás után megadta magát a nyomógomb. aki képben van, tudja. jelenleg elvagyok, max egy másik pipa lesz helyette a mindennapokra. de legközelebb csak olyan ami szétszedhető, cserélhető. aztán jönnek a részletkérdések színhő, vetítési kép, fokozat kiosztás/nagggyon lényeges / mágneses talp, na meg egy fasza fejpánt. na meg ne legyen csillió az ára.
-
FBLLMAG
senior tag
A Fenix LR36R egészen jóra sikeredett.
-
iatti
aktív tag
válasz perdator507 #81411 üzenetére
én csak egy amatőr laptop nyomogató vagyok, mind az öt lámpámat egy topiktárs rendelte. de nálam működik. keress meg egy javasasszonyt, le kell venni a rontást a gépedről
-
H-Zol
senior tag
válasz Jack72 #81423 üzenetére
Ez a tanyán a gabona raktár ( csarnok ) teteje
[kép] [kép] , 40 méter hosszú és 8 armatúrában 16 csövet tettem , jó is volt az , addig ameddig egy aratási nap kint 38 fok , a lindap tető alatt , gondolom vagy 60 fok és azt nem bírták , egy nap alatt mind a 16 darab cső kiégett ! Most elől hagytam négy LED -est , az nappal nincs felkapcsolva , mert a nyitott kapun , jön be fény , és hátulra visszatértem a régi gázos csöveket , azok bírják a meleget !! -
H-Zol
senior tag
-
Jack72
aktív tag
"Az optimális hőmérséklet -20 és +45°C között van, ami azt jelenti, hogy a LED világítás a legtöbb hőmérsékleti viszonyok között használható."-azért ez nem mindig tartható egy zseblámpánál...
"A LED fénycsöveknél például nincs kezdeti villogás, mint a hagyományos neoncsöveknél."
És gyújtótrafó sincs bennük.You're a disease and I'm the cure
-
H-Zol
senior tag
Nem kimondott zseblámpa de a LED a téma [link] , mese az egész , de ha nem is olvassátok el , csak nagyjából , de a hozzászólásokat érdemes elolvasni , hogy meddig is tart valójában egy LED izzó, fénycső, reflektor stb !!
Ponta a minap keltettem életre egy alig használt 30W LED reflektort , betörtem az üveget , és kidobtam a megszakadt LED -et, és áthídaltam , és még valameddig megy [kép] ! -
H-Zol
senior tag
Csinálj úgy mint én , sétály át a szomszédba , én is úgy szoktam ( de nekem ő rendel Kínából )
De tényleg , nézd meg valaki másnál , vagy valami PC fórumon érdeklődj utánna , vagy a barátod a Google , kérdezd meg tölle !! -
H-Zol
senior tag
válasz Jack72 #81412 üzenetére
De próbálta másik böngészőben és ott sem ment neki , tegnap írtam , hogy egy időben az AliExpress T nem tudtam megnyitni , sem számítógépen, sem telefonon , ha a telefon a wifire volt csatlakoztatva , csak mobil netten ( és ha osztottam mobil netet a pc -re akkor az is megnyitotta ( valamiért a wifi nem engedte , de semmit nem csináltam és egyedül hejre jött ) !!
-
Jack72
aktív tag
Tudom, minden lista valahol szubjektív de azért van "némi" tudás és sok-sok teszt a hátuk mögött...
2024 legjobb zseblámpa márkái szerintük: [link]You're a disease and I'm the cure
-
Jack72
aktív tag
Hint: Töröld majd telepítsd újra a Chrome böngészőt. Talán az segít...
You're a disease and I'm the cure
-
WestBam
Topikgazda
Egy kis ünnepi hangulatromboló lámpás ON:
Elővettem a kis Zebrám (SC5w MKII) és olyan haloványnak tűnt a fénye. Cseréltem akkut, megint. Mérem, ~220 lumen ami kijön maxon belőle.
Előveszem a másik Zebrám (H502w) mondom mérem egyből, hát ez is kb. felét tudja a gyári adatnak.
Írom nekik, hogy van-e tippjük, mert már mindet próbáltam ami tőlem tellik, kontakt tisztítás, kb. minden itthon található NiMH akku fullre töltve, Energizer Lithium primer elem, de ez bizony nem tud többet egyiksem a felénél mint kellene.
Visszaírtak, hogy hogy reseteljem őket (ami már megtörtént, írtam is nekik az üzenetemben).
Boszantó, mert mindkettő szép és jó lámpa volt, plusz mindkettő patika, alig használt újszerű, minimális üzemidővel. Gari persze nincs, hiszen régebbiek, meg talán ha 2 évet adnak ezekre.
Azt hiszem újabb márkát húzhatok ki a képzeletbeli listámról⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Jack72
aktív tag
Akkor tévedtem...nem követem napi szinten az eszement, nacionalista politikájukat...
Ettől függetlenül nem igazán kedvelik a magyar beszédet sok helyen a határokon túl az elcsatolt területeken. Nekem ez a személyes tapasztalatom. Nem is szívesen megyek olyan helyekre...You're a disease and I'm the cure
-
-
-
H-Zol
senior tag
válasz Jack72 #81401 üzenetére
Nállam is megy , nem tudom , hogy a kollégának miért nem mehet !!
Innen már csak kiválasztod a megfelelő LED -et , SFT25R, 8 A stabilizált drivert ( az csak 12 csoportban van , de annyiból csak talál az ember egyet ami megfelel ), és lessz egy jó kis lámpád is ( vésztartaléknak ) !! -
FBLLMAG
senior tag
válasz Jack72 #81400 üzenetére
Azért sok normális is van közöttük.
De hogy lámpákról is szóljon a dolog, a Ledlenser P5 Core, P6 Core, P7 Core sorozatát mutatnám be. A P5 Core AA -s, míg a P6 Core és a P7 Core AAA akkut / elemet eszik. A P5 Core 1AA, a p6 Core 3AAA, és a P7 Core 4AAA rendszerű.
P5 Core - 15, 60, 150 lm - 90 m
P6 Core - 25, 300 lm - 190 m
P7 Core - 450, 250, 40 lm - 300 mA P5 Core és a P6 Core klipsszel szerelt, zsebben hordható, míg a P7 Core az oldaltáskába, ővre való.
A P5 Core és a P7 Core csúszkás fókusszal rendelkezik, a P6 Core csavarós fókusszal.
A P5 Core dimmelve lép fokozatot, míg a P6 Core és P7 Core gyorsan fokozatot kapcsol.Mind kicsit más. Más, más felhasználásra lett kitalálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nem biztos, hogy ez a belépőszint kulcsajánlata
- Autós topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Durrogtass
- Yettel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest