- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
trigorin
aktív tag
Kösz

Azért nem voltam elájulva az AI teljesítményétől. Resoln volt a második birodalom, amit legyőztem. Három városa volt, nekem 6, Gildennek 5, szóval annyira már tényleg nem rúgott labdába, ez meglátszott az egységein is. Egy ütősebb stack-je volt, benne 5 db 9-10. szintű hőssel, egy tükördémonnal meg némi körítéssel. Na, ezt a sereget egy csatában egy olyan stackkel győztem le, amiben egyetlen 9. szintű hősöm volt, a maradék java része wildling, mindössze egy vagy két kicsit komolyabb gyalogos egység volt. Igazából csak morzsolónak szántam a csatát, hogy utána az ütősebb csapattal legyakjam, ezzel szemben, bár csupán a hős maradt életben, legyőztem a seregét. Utána persze már nem volt nagy ördöngösség bevenni a városait, hiába volt ott megint az öt hős, a kevés életpontjuk miatt hamar kiestek a csatából.
Mondjuk asszem az ominózus csata előtt rádobtam a stackre vmi varázslatot, ami kicsit meggyengítette a védekezését, lehet, hogy az még kitartott akkor is, de ennek ellenére furcsa volt, hogy különösebb nehézség nélkül legyőztem.
Ami viszont ügyes húzás volt, az a három egységből álló stackek pakolgatása. Beállt elém egy négyzeten vagy nyolc ilyennel, és bár nyilván simán leöltem valamennyit, egy-két körig elvette vele a mozgáspontjaim.
Alapvetően nem volt egy különösebben nehéz játék, még csak nagyon mozgalmasnak sem mondanám. Szépen, kényelmesen növögettem, legyőztem az ellenfeleim, a legerősebb pedig, mikor a végén egy kicsit fölé kerültem katonailag, azonnal hajlandó volt szövetséget kötni velem. Mondjuk sokat segített a Trath faj egyik bónusza, vagyis, hogy a kóborló szörnyek nem nagyon támadják meg. Simán elsétálgathattam mellettük, leginkább csak beszólogattak, amúgy egy-két csatától eltekintve békén hagytak.
Mondjuk jól jött az is, hogy a terep nem számított, erdőn is simán keresztül mehettek az egységeim 1 mozgáspontért.
-
kisbel32
csendes tag
szerintetek az általam létrehozott frakciók vezéreit amelyikeket éppen nem választottam ki ellenfélnek berakja felvehető hősként random mapra?
-
HaaS
addikt
Bááz, megnyitottam egy átjárót az Árnyékvilágba, dekááárvóóóóóót
! -
HaaS
addikt
Hahaha... egyet nem tudott ütni!

Király volt
!szerk: game achievement is, meg két nagyon jó reward, nincs spoiler
! -
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
A terjeszkedésnek hála, nem kell velük foglalkoznom. Az elején szétrebbent néhányszor a főcsapat élő falat alkotni, meg gyártanom kellett olcsó egységeket, hogy elálljam a pioneerek útját, de hadüzenetig nem fajult a dolog. Akár MoMban, nincs különbség. Így hát van vagy húsz városom. Érdekes volt összekötögetni őket a sárkányok miatt...
Hanem nagyon erősen ajánlom ám neked a quest scrollok vásárlását. nagyon király kvesztek vannak, voltak olyanok, hogy csak lestem. Ááá, mondom, csak ez a csata? Hát ezeket leverjük....

Aztán kidobott a térképre, és megértettem a küldetés besorolását... -
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Aaaz, aaaz... wildland. Én már kettőt kitisztítottam, most van egy harmadik, egy arctic (ezt sem láttam még), már megpillantottam a vezért, szép menet lesz... baromi messze van, kell majd némi egyezkedés, hogy odaérjünk. Na meg bekészíteni az összes piót. Alighanem hátul hagyok egy Cloud Walkos srácot, majd ő hozza őket, izibe.
Questeknél nekem már csak epic-ek maradtak, na meg ugye a vásárolható scrollok. Egy-két sárkány, meg deadly roamer az maradt, meghagyták a városhelyet nekem a drága ellenfelek. Rendesen háborúznak, én csak adok, ha kér valamelyik, oszt békénhagynak.
Hanem ez a Pariden ez nagyon jó AI... valahogy olyan.. stabil. Volt már, hogy lopott előlem world achievementet (eddig mind az enyém), de most is meglepett: küldött egy üzenetet, hogy megtaláltak valami ősi máguskódexet, csak hogy tudjam. Én meg erre azt mondtam, hogy 'Jóvan"... de hogy mit csináltak, arról gőzöm sincs.
Perpill:
-
-
HaaS
addikt
Körkérdés: kedvenc egyég, varázslat, szkill, tárgy?
Itt: Corpse Spider (még mindig), talán a Cloud Walk varázslatnak, skill egyértelmű Stun és végül tárgynak a kezdésnél választható Procipinee's Crown (nincs mana fenntartási költség).
Utóbbi vajon esik is néha? Nagyon-nagyon ritka jószág lehet... -
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Értöm.
Impozáns térkép, annyi szent... legalább egy hónap
! Majd mutatom az enyémet is, alakul
. Large, mindenki játszik
!Hajót én még nem láttam.
#285-re:
Én meg éppen most akartam egy "nemigazilyenjátéknincsis" tartalmú háeszt... Scrapyardot láttad már? Kis wildlingok összeraktak ezt-azt... nem is erőltetem a bányákat
!
Itt eddig két dungeon van, ebből egyiket sem láttam még... Scrapyard is új volt, de azt sikerült kitakarítani. Hely már itt sincs, két háború is van, engem ugye hagynak békén, durván terjeszkedem, meg tele vagyok hőssel. Van már lvl 18 item is, de én még csak 12 vagy 13. Felemelni sem fogom tudni, de majd kitalálok valamit
!
Akkor azért ismét befostam kicsit, mikor az egyik megtámadott baráti nép segítséget kért... bármit, pénzt, nyersanyagot, akármit, mert vesztésre állt a háborúban, várost vesztett. Azóta nem tudom mit csinált a lovakkal, fémmel, kvarccal... mindent adtam neki, lóvét is, aztán kötöttem egy kereskedelmi egyezményt. Meg is nézem, megvannak-e a lovak meg a többi...Ne feledd, hogy miközben semmi sincs, kvesztelgethetsz folyamatosan. Erősödnek a hirók, jönnek a cuccok, egységek.
Itt mindig van mit csinálni... most merem majd megtámadni az egyik sárkány gruppot, ami miatt szakadás van a városaim között. Nem mertem bevonni őket a területemre, mert ha mászkálni kezdenek, szétrúgnak mindent...
Milyen dungeonök voltak? Azokat is megcsináltad?
-
trigorin
aktív tag
Na, most egy kicsit leülni látszik a játék. A szörnyek nagy része kiirtva, néhány strong meg epic császkál itt-ott, némelyik quest miatt csak dekkol, semmi több. Hárman vagyunk még játékban, majdnem belakjuk aze gész térképet. Az egyikkel jóban vagyok, de az nem akar szövit, a másikkal csak kicsit vagyok haragban, de az meg nem támad meg, mert gyengébb nálam.
Szóval most vacillálok, hogy lerohanjam-e őt is, aztán Gildennel próbálok vmit kezdeni, hogy legyen diplomáciai győzelem, vagy lavírozzak kettejük között, amíg eljutok esetleg egy Spell of Making-ig. Viszont addig baromi unalmasnak tűnik az út. A Master Quest gólemjeihez egyelőre gyenge vagyok, úgy tűnik. -
trigorin
aktív tag
Ha minden igaz, még karácsony előtt szeretnének egy komolyabb patch-et kiadni, ami az AI-t és a balanszot javítja.
A random map generálás módszere, vagyis, hogy stampeket illeszt össze, nem változik. A csomagban azonban a fix térképek mellett elvileg egy csomó új stamp is érkezik, ami csak növeli a térképvariációk számát.Ezen a térképen, ami a csomagban lesz, szerinted kijönne az egy hónap játékidő: http://draginol.stardock.net/images2012/c312a0736c1b_D35C/image.png?

Te találkoztál már hajókkal? Ennek a térképnek a kapcsán valami hajókat emlegetnek.
-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Ó, ez nagyon jó hír... csak azt nem értem (hogy nagyon őszinte legyek), hogy miért sietnek ennyire. Nemigen csinálok mást, csak FE-zek, de egy játék az valami borzasztóan hosszú. Már ha nem ver agyon mindenkit gyorsan az ember fia... ez a map pack gondolom a full random map... inkább patch-cselnének még egyet, AI-ra gyúrva, nem?
-
HaaS
addikt
válasz
sovány malac
üzenetére
Tényleg, a create artifactot hogy imádtam! (Több, mint egy éve nem MoMoztam, szóval igen jókor jött ez a játék.) Mondjuk azzal is erősen lehetett "csalni" MoMban... volt egy build, amivel sokkal olcsóbban (kevesebb manáért) csináltad meg a tárgyakat, mint amennyibe be tudtad váltani... ez volt a legerősebb kombó, amit összehoztam, folyton ezt használtam.
Van annyi tárgy, hogy talán sosem látjuk mindet... még 100 óra után is bőven találok újat. A steam autopatch-csel szerintem, beállítástól függően, de hogy szól, az biztos. További infó a sztím topikban, én nem használom. (Stardock van itt.)
Visszatérbva a játékra: csak tudnám, hogy miért egyszerre kolbászolnak be mindkét szomszédps dungeonbe ezek a jómadarak itt!!! Hirtelen olyan strong meg deadly egységek néztek be a városhatáron, hogy összefosta magát kicsi, nagy. Legalább egy várost lezúznak, de inkább kettő lesz belőle
!Ezzel az új patch-el valahogy jóval nyugodtabbak a mobok a campekben... 1.00-van sznte esélytelen volt elmenni mellettük, most meg igen gyakran sikerül. Mondjuk ennek ellenére nemigen merek kockáztatni, ironman rulez
. -
sovány malac
csendes tag
Ez a játék tényleg megcélozza a Master of Magic színvonalát. Nagyon tetszik.
Még csak 15 órát játszottam vele, de még mindíg csak ismerkedem a rendszerrel. Eléggé összetett.
A Diablo 3-at kb. 3-4 hét alatt meguntam. Ez jóval tovább fog tartani.Kicsit hiányolom a Create Artifact varázslatot. Az van amit útközben találsz a legyőzött ellenfeleknél azt jónapot. Jól látom? Na jó lehet vásárolni saját területen a kifejlesztett tárgyakból, meg lovat is lehet venni a hőseidnek, ez tetszett.
Global Enchantment-et sem nagyon láttam, de azt kevésbé hiányolom.A hazai Játékboltok (cdgalaxis, 576 kbyte, M.Markt)kínálatában nem találtam meg, ezért kénytelen voltam Steam-en megvenni. Viszont nem tudom, hogy a patch automatikusan felmegy-e Steamről, verzió infot nem látok sehol, a Stardock oldaláról letöltött patch meg azt modja, hogy a Steam-es telepítés a Steam-en keresztül frissül.
-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Hehh, jól csináltad
! Tetszik a két csapatos ostrom! Vannak ostromgépek is tán, de nekem olyanom még sosem volt.Magnar asszem az, amelyik a cloak of fire-t, meg a berzerket szokta erőltetni, a véréből áldoz... ugye? Nem tudom milyen varázslatai lehettek, asszem csak fire lehetett, szintlépéstől függően I-III. Nem egy mágus alkat. Teljes városvédő seregének estem neki egyszer, aztán elkezdtem tisztelni ezt a cloak of fire-t. Őt leszedtem, mert berzerkelt is, nem volt nagy szám, de az a rahedli sereg közelharcban megoldotta... az ő javára.
Az egységek mozgatása valóban értékelendő, fene tudja, hogy gondolkodik, mikor hazahívja őket. Stackben egy csata, külön kettő... fura ez is.
Én WoM-ban sem vettem észre, hogy nincs random map, akkor is úgy panaszolta valaki... komolyan fel sem tűnt, annyi minden random.
-
trigorin
aktív tag
Láttam videóban, van szárnyas lény is. Szuper

Egyébként sikerült fényt derítenem arra is, hogy készül a random map. Vannak stampek (a játék könnyvtárában van jópár default, és elvileg lehet készíteni pluszban is), azok közül választ és illesztgeti össze utána a program. Gondolom, még elhelyezi utána a nyersanyagokat, start pozíciókat, ha nincs elég, meg ilyenek.
-
trigorin
aktív tag
Én támadtam meg, igazából csak azért, hogy történjen valami, meg hogy kipróbáljam, milyen is a háborúskodás ebben a játékban. Viszonylag könyen ment, összesen két várost kellett bevennem.
Volt azért furcsa húzása. Magnar 9. szintű hős volt, szerintem egy-két húzós varázslatot is tudott, képessége is akadt olyan, hogy azért aggódtam miatta. Ennek ellenére a csapatával történt első csatában lenyomott két olyan varázslatot, ami a saját egységeit bónuszolta, de valahogy a saját életereje nagyon lecsökkent. Ezután simán kilőttem távolról, és onnantól nem voltak komoly varázslatok a csatában, tehát legyalultam a seregét, ráadásul vele sem kellet megküzdenie egyetlen egységemnek sem. Szerintem ez nem volt túl taktikus választás a részéről. Aztán mentem az uccsó városa felé, ahol ő 7 HP-val rendelkezett már csak, hiszen még immobilized volt, egy íjász azonnal le is vette, tehát ott sem volt gond vele. Mondjuk két csapat kellett a várost bevenni, az első egy hős nélküli gyengítő osztag volt, el is vesztette a csatát, ahogy számítottam, a második viszont két hőssel és a sovereignemmel meg pár jó képességű egységgel már legyőzte a városvédőket.
Ja, és amíg vártam a városa előtt, két goblint cipelt be a településre védőnek, mellettem kellett elmenniük. A marhaság ez esetben az volt, hogy szólóban közlekedtek, tehát két lépésben veszteség nélkül leszedtem őket. Nem értem, miért nem rakta legalább stackbe őket, úgy talán okozott volna nekem is valami sebzést, ha komolyabb veszetéget nem is. Mondjuk az viszont méltányolandó, hogy volt esze arra gyúrni, hogy visszahívja a seregeit a városba. Amúgy is azt látom, hogy az egységeit jól kezeli az AI, nem hagyja könnyű prédának egyiket sem, ha teheti. Bár ez a két monstrum egy kicsit épp ellene szól ennek a teóriának.Próbáltam vazallussá tenni, de mindvégig ellenállt. Így aztán nincs többé Magnar birodalom

Hárman vagyunk még játékban, katonai erő tekintetében a második vagyok. Gilden a vezető, kereskedünk, jóban vagyunk, de csak nem hajlandó szövetséget kötni velem. Pedig próbálkozom egy diplomáciai győzelem felé menni. -
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Áhh, azt képzelném, hogy már nem nagyon tud meglepni a játék (80 óra után), de mindig találok egy új mobot, egy új tárgyat, egy új kvesztet... nem tudom mennyire SPOILER, mert ki tudja látod-e valaha (itt sosem lehet tudni), de ha nem akarod lelőni a poénokat, akkor a képet ne olvasd el
!
Röhögtem, köszönjük... pónin lovagolok, beszarás
!szerk: így elnézve a háeszt, jó nehéz nem beleolvasni a képbe. Szólj, hogyha ne rakjak be ilyeneket, visszafogom magam, de hát annyira jó
! -
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Ahogy mondod. Hát ahhoz képest a "keresem a fehér maszlagot, de miért nem működik" dologhoz képest komoly fejlődés
!Vesszenek! Vassalt csináltál belőle? Az további -2 a -3 mellé
! Nem is érdemes mindig/azonnal kitépni a lelküket, ugyanúgy -10 unrest, hisz sovereign, ráadásul olyan spelleket tudnak, amiket mi nem. Te támadtad meg, ugye?Hanem próbálj meg darkling campet, dragon lairt úgy kitisztítani, hogy már eleve zone of controlban van... ééérdekes. Ez a pioneer annyi mindenre jó... leszúrok egy outpostot és a globál varázslatok azonnal bevethetőek... nem beszélve egyéb effektekről ugye
!Mostanában nagyon sokat használom a globálokat, nagyon jók.
-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Alakul akkor
!Előbb-utóbb kirobban egy háború valahol, max. beszállsz segíteni
! Emberekkel én mindig a hősökre megyek rá, elég gyorsan összeszedek vagy tizet... kicsit kavarós, de megéri. Köbö ötödik szinten már kilrncedik hősöket fogadok fel. Vannak amelyek kisebb csapatokban jók, ők általában együtt vagy valami saját "gyártmánnyal" mászkálnak. Jó esetben pókkal, de most egy collarom sem esett
.Kalandozva is megnyerheted, előbb a normál, aztán az epic dungeon vár rád. Azokat már megtaláltad? Köss egy-két non-aggression pakkot, aztán kolbászolhatsz kedvedre. Azért erősödj még egy kicsit, de jó tudni, hogy hol van a két nagy falat. Normálból már haraphatsz azért, csak a főnököt kerüld el.
Én kénytelen voltam elkenni a száját Yíthrilnek, másfelé nem tudtam kezdeni, ő meg jött szembe a pióval. Aztán persze nagy mélykuss, mert semmi egységem nem volt, csak a két kezdő
. Egy piót még küldött, (bocsesz), aztán már ő jött, hálistennek panca archer nélkül... kemény két xp-ért lenyomtam, aztán rohantam a város felé, nehogy nagyon felgyógyuljon, manát gyűjtsön. Bruutál csata volt, három alap védő, egy gyártott 50 hápés, az íjász, két hős, meg a sovereign. Semmim nem volt, csak egy sípom, a kezdő hős, egy gyártmány, meg a drága flame arrow
! Persze így is tüdőgyuszit kapott a segítőm. Már ki tudnám gyógyítani, de hátha fontosabb dologra kell
!Figyelted, hogy van escape spell is, nem csak scroll?
-
trigorin
aktív tag
Nem vágom mindig pontosan, miről írsz, de jól hangzik

Lady Irane 7. szintű hős. Emellett két másik hősöm is van, az egyik szintén 7. a másik 5. szintű. 4 város, 3 outpost. Egy ellenfél van, aki katonailag előttem áll, ő jelenleg a vezető játékos, velem jó viszonyban van. A többiek kevésbé, viszont nem mernek támadni.
Tulajdonképpen egyelőre semmi felé nem halad a játék, gondolkodom már valami területfoglaláson, de még inkább békésen kalandozom
-
HaaS
addikt
Itt az 1.01 patch! Egy 18 órás jáéknak vetett véget
! -
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Elkapott? Ettől nem lehet szabadulni!!!
WoM? Áh, a múlt... el kell felejteni. Nyomtam néhány próbajátékot mielőtt FE-ztem, de ég és föld. Fölösleges időkidobás.
HATALMAS SPOILER KÖVETKEZIK! Bár nem ma lesz, ha egyáltalán valaha látjátok
!Ez vajon miiii
?
Kööhhh, kööhh-köhh-köhh... köööhhhh höhööhhhöhöhöööö
!
Olyan húszodalas írást tudnék erről a játékról rittyenteni, hogy... csak nem lennék mérvadó, mert jól megetettek vele
!szerk: jelen pillanatban ez plusz százegy hápét jelentene, de hát... várok má' vele egy kicsit muaáháháháháhá

-
trigorin
aktív tag
Látom, elkapott a hangulata

Tényleg szórakoztató egy világa van a játéknak.Amúgy szépen vissza lehet vezetni feature-öket a GC2 egyes játékelemeire. Kereskedelmi utak, karavánok, csak itt az út növeli a haladási sebességet, az outpostok a starbase-ek megfelelői, viszont itt fejlesztés közben döntöd el a specializációt, nem pedig ilyen vagy olyan bázist raksz le. Meg hát a legózás az egységekkel, illetve a sebzési és védelmi típusok. Azért bánom kicsit, hogy kihagyták belőle az AI real time tervezését, ami a a korábbi játékban viszont benne volt. Már csak azért sem értem, miért van így, mert a hősök menedzselése során (szintváltásnál, beszerzett tárgyak, azok használata) képes kombókat összeállítani.
WoM-ban is így ment a harc vagy ott egyszerűbben? Úgy rémlik, nem voltak megkülönböztetve sebzési és védelmi típusok, csak volt attack meg defense, és ennyi. Hogy alakult ez ott a patchek során?
Egyébként szerintem sokkal kifejezőbb itt a harcrendszer, mint a GC2-ben volt. Utóbbiban igencsak egyszerű matematikával számolták a csatát. Tetszik, hogy az FE-ben külön kalkulálja a találatot és a támadás erejét. Ráadásul, ha igaz, ami tolvastam erről, a támadás kiszámítására alkalmazott képlet is nagyon jó.
-
HaaS
addikt
Hánemtom... rahedli játékkal játszottam már, de eez... ez kiborít
.Mikor a megidézett tűzelementálom (ingyé tartom
) éget halálra mindenkit, aki megüti, vagy mikor a befogott corpse spiderem (erős, gyors, +3 poison, web, counter attack, extra hp/lvl... mi kell még?) Mélyeszti bele a fogát egy emelet magas vörös sárkányba... hát igen gyakran feláll a szőr a hátamon.szerk: folytathatnám a hősömmel, aki jégből van, a városommal, ami lesz vagy 500 fős, vagy a... ááh.
-
trigorin
aktív tag
Jól hangzik. Egyelőre én sem tudnék túől sok rosszat mondani az AI-ról, itt-ott nem vágom, mit is csinál pontosan, de alapvetően kompetensnek tűnik.
Frogboy az egész játéknak a szellemi atyja, Brad Wardell, a Stardock tulajdonosa, ő írja az AI kódját is. És ő az, aki alapvetően felelősnek tartja magát (és talán ígyis van), hogy a WoM-mal kudarcot vallottak

-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Borzasztó hosszú ám egy játék
! A leghosszabb, amit játszottam, az 8-9 órás volt, de ott is a felfedezésé volt a fő szerep. Tanulom még mindig...
Először bepróbálkoztam normál small mapen, de visszavettem az arcomból, és végül easy small 4 balanced lett a vége, itt tanultam az alapokat. Aztán mikor már dungeonöztem is, az már normal small 4 balanced volt, ezzel sokáig játszottam, de kicsit zsúfolt.
Manapság már csak normal medium 6 balanced a beállítás, itt már vannak érdekes dolgok, több helyre kell figyelni. Ja és mentés nincs, ironman nyomom, és csak végső esetben indítok háborút, figyelem az AI-t. Néha elkövetek egy-egy eget rengető baklövést, de inkább mindig csak rájövök valami újra, és kezdődik minden előlről
.Az AI rendben van.
Tacticalban van ugye ez a fő vonal, ami megkönnyíti a harcot, hogy nemigen lép el, ha áll az egysége mellett egy saját. Egyébiránt jó, bár a mágiát furán használja néha. Akár a MoM, de neeem olyan durván
!
Strategic mapen is érdekes a helyzet. Lehet, hogy csak én nem értem, de néha fura dolgokat csinál. Nem hülyeséget, csak meglep vele.Képes viszont meglepetésekre. Volt, hogy elálltam a pioneerje utját, míg az enyém odaér, hogy én tegyem le a várost... két körön át nézett, de mivel nem ért el oda, fogta magát, és helyben csinált egy outpostot, tönkrevágva a városhelyemet, és lenyúlt egy vagy két resource-t.
De az egész valahogy AI függő... tökmásképp viselkedik mostanában például, nem tudom miért... lehet, hogy nézi, hogy milyen erős a hadseregem, vagy mennyire tisztel, vagy mennyire nem akar összeveszni velem.. passz... egy biztos, az AI úgy működik, ahogy a leírásban szerepel, és ez imponáló.Az ostromoknál meg fel kell kötni a gatyát. Na meg fel kell készülni arra, hogy lesz meló a várossal... az unrest rendszer tökéletes itt is.
szerk: ki az a Frogboy
? -
trigorin
aktív tag
Maga Frogboy írta az egyik fórumban, hogy az AI nem mindegyik questet hajthatja végre, és amit megcsinálhat, azokat sem járja végig, hanem kockát dob. Na, ez annyira azért nem király.
http://forums.stardock.com/434823/page/1/#3259180
-
Szőrös
veterán
Nem olvastam végig a topikot szóval elnézést de lenne régi MoM fanokhoz egy kérdésem :
mennyire hozza ez a játék a MoM hangulatát ? Érdemes belefogni vagy inkább felejtsem el ?
Előre is köszi .
-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Második oszlop teteje a Civilization fában, előbb csak saját városok között sima utak, plusz lehetőség a kereskedelmi egyezményekre az AI-val, fővárosok között, plusz sima árucsere (gold mindenkinek), de később van út outpostig, na meg a hősök is tudnak utat építeni, ha jó a kaszt és megvan traitje
. -
trigorin
aktív tag
Az én egyik városom is megtámadta most egy kóborló szörnycsapat. Szerencsére sikerült megvédenem a települést

A kereskedelmi utak hogy működnek? Azt látom, hogy mennek rajtuk karavánok, de hoznak azok pénzt? És valamit írt, hogy ennyi és ennyi oda-vissza után fejlődik az út.
-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Te, ilyen nincs... ilyen játék nincs
!Elkezdtem mászkálni a gólemmel kicsit szétnézek, ikszpé, ezaz... közben ráakadtam Magnar egyetlen városára... na mondom, a sárkány úgyis blokkol... hadüzenet!
Következő körben elfoglaltam a városát, persze a gólem meghalt, én meg ettem a sültcombot, hogy ne irtson ki az archer, de valahogy sikerült!!! Jól van, regenerálódás, várom Magnart mikor támad be (semmit nem láttam a környező terepről), nem is építek semmi fontosat... eltelt vagy öt kör, semmi.
Közben persze ügyesen legyártottam/rusholtam egy pioneert, hogy lerakom azt a várost, oda Édenbe. El is indítom, második körben mit látok? Magnar egyetlen hőse a pioneerrel caplat a paradicsomba... óóóóóhogyaza... egyből otthagyom a várost, megyek a pióm után, aki fékezett egy nagyot, mert hát a hős kinyírná azonnal... na most mi lesz... erre mikor meglát a hőse engem is, elkezd rohanni elfelé a pióval, próbálja menteni, ami menthető (első szintű research-es hős volt, azt még egyedül is felaprítom).
Öszeállok a telepessel, megyek a leendő város felé (az egyik legnagyobb, amit valaha építettem 452-es a resource-okkal), hátha készül valamire... köv kör telepest előredobom, én meg az utolsó mohikán után vetem magam... rohanok mint állat, de pont egy körrel előttem jár, bent az erdőben... aha! Ezt már ismerem!
Diplomácia: mondom Magnarnak, legyél csak vassal de hirtelen (lééécci
). Rábólint. Zsíír... már néztem a manát, hogy tépjem ki a lelkét minél hamarabb, mert van tőle mit "tanulni", de nincs elég mana... nem gond, előbb találkozzunk, még egyszer nem baltázom el, hogy nála hagyjam a cuccait, karakterlapján láttam, az armor jó lesz.
Jól van, a folyó partján összefutunk, szegény olyan mínuszokat kapott a statjaira (broken spirit -25% all), mint a fene, nézem... nézem. Köhh. Aztán elröhögtem magam... ezt kapd ki, ilyet még nem láttam
!Eszméleten! És a sztori hozzá! Kegyetlen
!!! -
HaaS
addikt
Egyébként fontos statégiai elem: csak manát vesztek, a város ahol lábadozok az meg kapja az unrestet
!A poén egyébként az, hogy a másik oldal két mobbal van lezárva, elmenni sem lehet mellettük... mutatom... ezért forultam a másik irányba, ráadásul sivatagos, szóval kicsi az esély az új városnak... innen szép nyerni
!Az az ogre nagyon kell oda...

szerk:
Muahahahah, átengedett a sárkány, közben meg találtam egy golem tokent... itt a Paradicsom, az Éden és a minimális esély, hogy a settler is átférjen... istenem
! -
HaaS
addikt
Az "Orbitális pech" c. kép:
Második város lerakásához el kellene slisszolni itt, de hát a legjobb helyen a legjobb mobok csücsülnek
! Ilyenkor szoktam hazateleportáltatni a sovereignt, legalább nem kell caplatni
! Munkára fogom a sárkányt, hahaaa!
Tényleg, sikerült már sárkányt nevelned
? Nem volt spoiler! -
trigorin
aktív tag
Az jó. Láttad, hogy valaki felfedezte, és a fejlesztők is megtalálták sőt javították már a hibát, miszerint játék betöltése után az AI játékosok egy kör alatt befejezik az aktuális építésüket a városaikban?
Nekem az tűnt fel, hogy az egyik csapatát (két vagy három közepes erősségű hőssel együtt) jópár körön át állomásoztatta egy mezőn, mintha megfelejtkezett volna róla. Láttam, hogy van köztük olyan, amelyik körről körre regenerálódik, de úgy emlékszem, azután is ott dekkolt a csapat még egy ideig.
Nálam már némely AI ellenfél befejezte a settling fázist, már egy kicsit kezd utálni

Még nem vagyok sokkal előrébb az aktuális játékomban, de nekem is nagyon tetszik egyelőre. Ott van a "one more turn" feeling rendesen.
-
HaaS
addikt
-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Az unrestet valóban nem lehet figyemen kívül hagyni
.Csak próbáld levenni az adót nullára a játék elején... úgy ötven körig simán működik. Mivel nincs aki adózzon, mert nincs nép, a bevétel is nulla kzeli, csak fölöslegesen hátráltatja a munkát és a kutatást. Még így is érdemes az elején benthagyni kicsit a sovereignt és azonnal csinálni/rush-olni a papokat vagy a harangtornyot. utána már magára lehet hagyni a várost, nem lesz vele gond...
...kivéve persze, ha nem mászik be valami behemót és tapossa ki mindenkinek a belét. Volt már rá példa, de nagyon ritka
. -
trigorin
aktív tag
Jó előre jársz már a játékban. Én még vakarom a fejem, ha Medium sereggel találkozom

De egyelőre még mindig nagyon ígéretesnek tartom a cuccot. Ez az unrest dolog is jól ki lett találva szerintem. Úgy tűnik, nem hagyhatod teljesen figyelmen kívül, ha haladni akarsz a fejlesztésekben. Mondjuk az adót én még nem állítgattam egyszer sem, mindig Low-n hagyom. -
HaaS
addikt
Eeelképesztő.
Ezek az Outpostok is zseniálisak. Átvezetik a befolyási zónát a következő városig (-unrest), lehetővé teszik a globál támadó szpellek használatát, plusz még olyan szinten upgrade-elhetőek, mint az atom.
Megint éles fordulatot vett a játék képe: nem irtom ki az elején a mobokat a kincsért, csak azokat, amelyek szabadon kószálnak (xp és arany). Hatttalmas. Állandó xp utánpótlás, nevelhetők rajtuk az egységek, valamint nagyon jól jön a legtöbb csatáról eleve lemaradó Admin beállítottságú hősöknek is, akik a városokért felelnek.
-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Hehh, azt én is megszívtam
! Pedig írta... "tényleg biztos megtámadod a nagy máágust?!" Counterspellezni kell azonnal, két mágus nem árt a csapatba... a reward viszont nagyon komoly, de nem spoilerezek.FONTOS: a tireless march az összeadódik!!! Tehát ha van a csapatban három hős a spellel, az már öt lépés egy körben (és taktikai térképen is!) Nagyon durva!
A terjeszkedésről: ez extrém lesz, de ilyen is van
! 176 A.C. Summer (még honfoglalás időszak) és 10 város, 3 outpost, 10 hős (lvl 10 is, avg 7-8). Valamiért mindenki szeret. Nem is értem
!
Harcolj aranyért és rusholj belőle pioneereket! Működik
Igen, ha jól elkapod a fonalat, akkor nem rohannak le, mert tisztelnek.. vagy a birodalom mérete miatt, vagy a haderő miatt, vagy a presztizs miatt... amíg settling time van, addig nem harapnak nagyon.
-
trigorin
aktív tag
Az én játékomban éppen mindenki mindenkivel jóban van. Egyszer meg csatába keveredtem egy quest kapcsán egy csapattal, volt benne egy figura, na, az nyomott valami Dispairt vagy mit, erre az egész seregemet kinyírta. Durva

-
HaaS
addikt
Wohhhohohohoh... működik ám a körbelovaglás is! Mana csak egy Growth-ra volt, kitámadt Carrodusra egy kilencedik szintű obszidián! Áhh, mondom, esélytelen... imprisonment azonnal, épphogy túlélte az első köröket, aztán beindult a galoppozás
! Volt vagy 50 kör, de megvan!!!
Kapott némi tapaszt érte, azonnali szintlépés
! -
HaaS
addikt
Game Informer - 8.25/10
"Elemental: Fallen Enchantress checks off all the features that gamers like me have been longing after for nearly two decades."Ja, MoM óta (1994). Civilization, Colonization csak másodhegedűsök.
-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Igazából a gyorsabb felfedezés miatt érdemes külön mászkálni velük a legelején. Lehet, hogy észrevesznek valami jó kis helyet városnak vagy találnak monszta figurákat, utóbbi még mindig nagy segítség.
Igen, öt város... általában négyet tudok lerakni az agresszív terjeszkedésnek köszönhetően, az ötödik már vagy outpost, vagy város. (Normál+small map.) Itt még van köbö ugyanennyi outpost is. Ismét kicsit módosult a honfoglalásom: most már beékelem a Rush-t, igen jól jön egy kör alatt száz aranyért egy új pioneer, akár az újonnan alapított aprócska faluban is, ahol még csak az alapokon dolgoznak.
Itt elhatároztam, hogy nem támadok meg senkit, így kínomban betámadgattam tűzföldre. Meglepett, hogy milyen szépen haladtunk! Az a sok strong meg epic nem is igazán az, ha felkészül rá kicsit az ember. Az mondjuk komoly volt, mikor tíz percen keresztül azt néztem, hogy ki legyen az az öt, aki bemegy firelandozni + persze összetrade-elgettem, hogy kin, milyen cucc legyen, milyen gyorsan támadjon etc.
Imádom a warriorokat, nagyon jó traitjeik vannak!szerk: elég durva lehet kezdőnek az a plusz 800 arany! Az 7 extra pioneer a semmiből!!! Ez még gyorsabb kombó, mint az enyém
! -
trigorin
aktív tag
Jól néz ki
Hol vagyok én még ettől.Öt városod van? Szép.
Most Lady Irane-nel nyomulok, elvileg katonailag a legerősebb vagyok (még a játék elején tartok), és nem is pattognak az AI ellenfelek, sőt az egyik már kereskedelmi egyezményt is kötött velem. Így, hogy a szörnyek nem támadnak meg, könnyebb előrejutni. Ráadásul most az első két hősömet nem egy stackbe tettem, tehát kétfelé kalandoznak és több xp-t gyűjtenek.
-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Piercing ellen nem nagyon van mit tenni, gyorsan le kell csapdosni a spearmaneket, csapatban kellemetlenek. Nem countereznek ugye, de az armor penetration miatt fáj nagyon, ráadásul ők sem counterezhetők...
Úgy érted, hogy tudom-e a pontos képletet ahogy a gép a találatot meg a sebzést számolja? Nem én
! -
trigorin
aktív tag
Tényleg, Pierce ellen nincs védelem külön? Azt tudod amúgy, blunt és cutting esetében a megfelelő védelem tekintetében hogyan számol a gép?
-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Hogy üssed mint a gép
!Vannak mobok, amelyek különösen érzékenyek a három sebzéstípus egyikére. Van ugye a sok fegyver, három kasztban: zúzó/vágó/szúró/mágia. Hehh, na mindegy
.
Szóval a gólemet pölö vágdoshatod meg szurkálhatod, de ha odaállsz egy kétkezes kalapáccsal és rácsapsz a lábujjaira, akkor szétgurul
! Neem szereti
-
trigorin
aktív tag
Utat épít? De durva

De óvatosan a spoilerrel, tényleg.Nem a csata utáni logról beszélek. Az a fekete izé a stratégiai térképen történt. Arra a logra gondolok, ami a teljes játék eseményeit tartalmazza. Van ilyen a GC2-ben, a Civ V-ban is.
De már annak is örülnék, ha valami varázslatot nyomnak a városomra (és gyanítom, az a fekete izé amiatt volt), legalább oldalt, az eseménylistában megjelenne.Amúgy elvesztettem a második meccset is
A végén, az utolsó csatában maga Warlord Verga is harcolt. Nagyon brutális kombó lett belőle. Meg azért betett még két izmos hőst meg egy homok gólemet is a csapatába. Biztosra ment. Vergát nem tudtam Cuttinggal támadni, mert nagyobb volt a védelme, mint az én támadóerőm.Tényleg, az mit jelent, ha támadáskor azt írja a hint ablak tetejére zölddel, hogy "Vulnerable to Blunt attack"?
-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Ó, hát manuálisan kell kerülgetni a mobokat... azt az auto explore-t sem használtam még
!Ejnyemáá, hát van log is, a csata végén tudod megnézni.
szerk: jameg, rájöttem miért tűnt el a bal oldali listából az egység: mert ha guardra rakod, akkor lekerül onnan.
szerk2: collar aktiválás előtt... na eeerről beszéltem, összejött megint
!Tényleg, volt már az a hiród, amelyik tud utat építeni? meg az a.. ááh, spoiler... hagyjuk

-
trigorin
aktív tag
Azért néha lehetne informatívabb a játék. Az egyik körváltásnál valami nagy fekete gömb lebegett a városom felett, ami fekete felhővé porladt és valami fekete eső esett belőle, aztán eltűnt. Sehol semmi infó arról, ez mi volt.
Baromira hiányzik egy log. Nem lett volna nagy cucc belerakni sztem.
-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Mert az ellenfél AI (tehát a nem fajtádbeli) az irtja őket, a baráti AI meg szerződteti... azért mondom, hogy menni kell az elején rendesen
. Legrosszabb esetre ott vannak a henchmanek, de az körülményes, hosszadalmas. Ki kell használni, hogy ingyen jönnek a hirók nincs mese, küldözgetni kell szanaszét a felderítőket.
Csináltál belőle olcsót? 19 egység, háromkörös.Nem tartom hibának, hogy az egyik egy premade karakterrel könnyebb játszani, a másikkal meg nehezebb. Relias-szal háborúzni kell (én ezt tenném, azonnal a torkuknak esnék, erre jó lehet
). Igazából meg sem néztem őket, a célom az volt, hogy a nekem legjobban kezelhető kombinációt megtaláljam... sosem foglalkoztam ezekkel a default figurákkal, bevallom. -
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Balansz-hibák? Az elején terjeszkedni kell, mint az atom, elállni a pioneerjei utját, ha lehet... az a Reilas is ember, nem? Minnyá megnézem...
No... nincs ez a srác rosszul összegyúrva, de nekem marhára hiányoza az Earth Apprentice Hammer, meg a Water Apprentice extra research. Tipikus odaverős alkat, tapasztalattal nincs gond, neki is van... én inkább varázsolgatok.
Ezt a karaktert, amit játszom vagy 20 játék után "lőttem be", hát Relias-szal biztosan nehezebb lenne. De a franc tudja, néha hiányzik az Airből a extra dodge... inkább a városfejlesztéssel lehetnek gondjai. A Propaganda az nem sokat segít... esetleg rush-olni a termelést... hát jah, harcos a lelkem.
-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Biztos valamelyik zseni AI bebóklászott egy Dungeon területére, aztán azok a mobok is restless lettek, oszt gyönnek, mint a veszedelem... normálon játszod még mindig?
Próbálj az elején gyors egységekkel (scout, Anna stb.) szétnézni és nyomatni a heroes-t.. olyan durva hősöket szerezhetsz ingyen, hogy csak na. Mondjuk nálam sokat segít az Inspiration a fejlesztésben... saját hőst használsz vagy premade? Az a fejpánt az borzasztóan durva dolog ám, én benyomtam egy clumsy-t csak azért, hogy meglegyen
!Nekem sosem üzen hadat senki
! -
trigorin
aktív tag
Kicsit nehéz ez a játék. Második próbálkozásomban alig tudok előrébb jutni, annyira erős szörnyek grasszálnak a környezetemben. Volt két városom, egy outpostom. Ekkor ketten hadat üzentek nekem, és az egyik városom elfoglalták. Próbálhatom visszaszerezni

-
HaaS
addikt
De hogy a Sand Golemnek nem nullás a dodge értéke, az is biztos.
-
-
trigorin
aktív tag
Tényleg csomó baromság van a játékban

Telepített város szomszédságában eleve eltünteti a yield ikonokat? Visszatöltöttem az állást, ahol az újonnan megkezdett játékkal tartottam, és eltűntek az ikonok. De, mondom, az egyikre telepítettem korábban egy várost.
Amúgy ezek a városterjeszkedős effektek tényleg csak a következő körben lépnek életbe.
-
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
A gond szerintem azzal van, hogy nem azonnal (értsd nem még abban a körben, amikor történik valami) update-eli az erődorrásokat. Így a városzóna kitolásával járó fűmag elszórása vagy +1-es városzóna fejlesztés csak a köv körben lép érvénybe, de töltésnél már ugye aktív.
Ez egyébként megfigyelhető onnan is, hogy a +1-es fejlesztés után a városzónában nincs még benne az erőforrás a szélen (legalábbis a kijelzés szerint), de te mát elkezdheted az erőforrás kitermelését builddel.Röhögtem:
Ne rágjon mérgezett gombát, ennyi
! -
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Azért megvannak az első igazi bugok. Az úttervezés még mindig nem tökéletes, nem jól rakja ki az egységeket a városból, mindig a célhoz legközelebb, aztán utána tervez, pedig lehet, hogy gyorsabban ér oda, ha máshol rakja ki...
A nagyobb gond az meg a városlerakás. Egy újratöltés után arra lettem figyelmes, hogy olyan helyre is tudtam várost rakni, ahova eddig nem
. Azaz valahogy a belátható terület alapján számol azonnal, de a betöltésnél gondolom nagyobb területet vesz figyelembe, nem csak a láthatót... passzolom igazából, de ez tényleg gond. -
HaaS
addikt
válasz
trigorin
üzenetére
Hánemtom, én alapból végignyomogatok mindent, ha új játékot kapok kézbe... még a quicksave is bejött, bár nem tudtam hirtelen, mi csinálta, újra kellett próbálkozni. A funkcióbillentyűk is produkálnak érdekes dolgokat.
Meg ezek az apróságok, ténlyeg. A fejlesztési fában nem kell egyenként kiválasztani, hogy mi legyen a következő lépés, elég megadni, hogy mi az, ami kell, ő meg végigjárja a szükséges lépéseket. Spellbookban megy a görgő, zsír. Na meg a gyártási sorban az ikonokat lehet drag&droppolni, szóval érdemes körberakni a falut már az elején mindenfajta fejlesztéssel, hogy gyorsabban lehessen közlekedni a város körül.
Azt bírom ezekben a játékokban, hogy idővel teljesen átalakul a játék képe. Legelőször még a két hőssel együtt kolbászoltam, harcolgattam. Most meg full felfedezés, először háromkörös scout (+-), aztán azonnal pioneer, de közben már visszatér az avatar a fővárosba, hogy gyorsabban legyen kész a mínusz 10 unrest miatt, az is csak öt (+-) kör... mert már első körben plusz prod a Hammer spell miatt. Már tudom, mi az, amivel várni kell, mi az amit szólózni lehet... jóóóó ez...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Netfone
- Elemlámpa, zseblámpa
- 3D nyomtatás
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Arc Raiders
- Szigszalag tartja egyben, és? Rekordközelben van a VGA-kiméra!
- Milyen routert?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Kártyafüggetlen 12 hónap Apple Garancia, Titán & Fehér Színben
- Eladó airpods 2 pro !
- Apple Watch ULTRA 49mm titán gyönyörű állapot! Fulldoboz! Akku 86% 2026 május 30-ig Apple garancia!
- Thinkpad X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjolv gar
- Érintős Dell Latitude E3410 (i5 10 th gen, 8 GB, 250 GB SSD, FHD-touch) AkciÓ
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4521, 98% AKKSI
- Utángyártott 90W töltő 7,4x5.0mm
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

!
!

!

!
.
!
.
.
.
!
!
. Azaz valahogy a belátható terület alapján számol azonnal, de a betöltésnél gondolom nagyobb területet vesz figyelembe, nem csak a láthatót... passzolom igazából, de ez tényleg gond.