Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
válasz
bghistvan #7594 üzenetére
Nagyon vigyázz, hogy nehogy be legyen kapcsolva a kalapács funkció, ha ez a tokány van benne!! Egyből szétveri a gép ezt és más tokányt is, ha bele teszed. Szerintem ez le is van írva a füzetében. Ahogy más is írta már, sds plusz fúró szárát / vésőt (ha tud vésni a gép) vegyél hozzá ha a kalapács funkciót akarod használni.
-
bghistvan
senior tag
Értem,most már világos
Még egy kérdést szeretnék feltenni...a zsírzást illetően mennyire kell gazdagon bánni a kenőanyaggal és hová kell kenni?Köszi!
-
-
bghistvan
senior tag
Köszi a válaszokat,beillesztek még egy képet arról,hogy az előző képen mi is van csatlakoztatva a gépbe.
Amibe bele van csatlakoztatva,azt ugye nem tudom kiszedni mivel fix......
Tehát ami ezen a képen látható,ez a gyorsbefogó tokmány?
Ezzel nem szabad ütvefúrni?
Illetve ha megveszem az sds plus fúrószárakat,akkor azt csak simán a gépbe kell belecsatlakoztatni(és ugye jól látom ,hogy ami a gépen van gyárilag azt nem lehet kivenni?) -
jozsi252
veterán
válasz
bghistvan #7588 üzenetére
Ami most benne van az egy gyorsbefogó fúrótokmány. Ezt nem nagyon szabad használni ütvefúráshoz vagy véséshez, csak sima fúráshoz! Ha betont szeretnél fúrni akkor vegyél SDS-Plus fúrószárat, vedd ki a gyorsbefogó tokmányt, és rakd be a helyére az SDS-es szárat.
Ez a megoldás ami a képen van, sima fúráshoz alkalmas. -
Pakmara
őstag
válasz
stickermajom #7591 üzenetére
Sajna nem béna voltam...
-
bghistvan
senior tag
Üdv, sziasztok!
Nemrég vásárolt Parkside fúró és vésőkalapácsommal kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Ugye gyorstokmányos alapesetben a gép amivel nem lehet ütvefúrni-vésni, ezért tartozékként adtak hozzá egy hagyományos "tekerős" tokmányt..... amivel nem vagyok tisztában hogy behelyezni😂
Mivel a tartozék tokmány is gyorsbefogatású, így az én láma logikám szerint csak úgy kell behelyezni a gyorstokmányba mint ahogy a képen is latszodik?
(mert nem látok lehetőséget a gépen lévő tokmány leszedésére)Valamint ha a képen felcsatolt állapotban jónak tűnik, akkor a tekerős csatlakoztatott tokmányba már az sds fúrószár belemegy? Betont furnék.....
Köszi előre is, és elnézést a tudatlanságomért -
Novics
senior tag
Erőltetni nem szeretném, csak ha egál lenne a 2 gép, akkor ezért inkább a Boscht venném. De amúgy nekem is inkább a Metabo jön be.
Ez megint olyan, mint a sarokcsiszolós döntés volt, hogy igazából nincsen számottevő különbség a két gép között az adatlapok alapján, ezért érdekesek az olyan infók, hogy a korábbi Bosch modellnek lötyög a tokmánya, a Metabonak meg kicsi a tokmánya. -
csmat
senior tag
válasz
YAS-dude #7581 üzenetére
Nekem ez a Metobom van 1,5 éve., én nagyon szeretem. Kicsi, könnyű szinte mindenhova odafér, erős, és az aksi is jól bírja. Én kofferben vettem csomó bittel, fúróval kicsivel többért 2 akkuval. Azóta megvettem az ütvecsavarozó testvérét is.
Szimpatikus a sarokfúrós adapter is csak kár hogy az ütvefúróssal nem kompatibilis.
Téglába elég, kis fúrószárral jól megy, de a boltban nem ajánlották hogy éjjel nappal ütvefúrjak vele.
Egy hátrányát tapasztaltam, valóban nehezebb kicsit, jól meghúzni a tokmányt. -
Pakmara
őstag
válasz
stickermajom #7583 üzenetére
Akkor remélem legalább kettő
-
Novics
senior tag
Megkaptam tegnap a "flexet", és most nagyon belendültem. Kellene valami aksis (ütve)fúró-csavarozó. Komolyabb munkákra majd veszek egy vezetékeset.
Felhasználási terület: otthoni barkács, tégla és fa furkálás, csavar ki/behajtás.
Kvázi két kiszemelt van:
Metabo PowerMaxx SB Basic
Bosch GSB 12V-15A Bosch annyival mindenképpen szimpatikusabb, hogy a sarokcsiszolóm is az, akkor már lehetne márkán belül építkezni.
Esetleg más gép hasonló árfekvésben? -
válasz
Pakmara #7576 üzenetére
ennyiért ajándék lesz, 17 körül nincs semmi komoly gép akkuval, csak ilyen noname.
sőt, még kínai B&D sincs ennyiért, pedig az se komoly kategória
én simán venném, ha nem lenne még
azért is jó, mert kézre áll, viszonylag könnyű a súlya így egy Ikeás bútor összeszerelés alatt nem lesz Popeye alsókarod (vagy ha van, akkor nem lesz izomlázad) és nincs kiálló akku ami akadályozna szűk helyeken. 20Nm nyomaték már sok mindenhez elég. -
Betonba ezzel nem fursz semmit de téglába simán. Csak rendes fúrószár kell hozzá.
nekem van ilyenem amúgy, és nagyon szeretem. Bútorra tökéletes. -
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Nem mozgok túl otthonosan a témában ezért kellene egy kis help. Otthonra keresek akkus fúró-csavarozót. Bútor összerakásra, alkalmi csavarozásra, ilyesmi. EMag -nál lesz ez a Bosch akciós BF-alatt. Bármilyen tapasztalat vele? Esetleg alternatíva? Fal fúrásnak (kép/polc felrakás) egy ilyen kis géppel gondolom nem nagyon érdemes nekimenni vagy tévedek?
Köszi, Pakmara
-
Soma01
veterán
válasz
jeriko2 #7571 üzenetére
Amit idéztél, azt a 400-as, nagyobbik, akkus, Parkside gépről írtam. Az már nagyobb tömegű, ezért gondolom, hogy egy kézzel elég volna megtartani hosszú távon.
Az ütvecsavarozóval (és légkulccsal) tényleg nem lehet pontosan állítani a nyomatékot, ezért tervezem a nyomatékkulcsal való véglegesítést. Az biztos, hogy erősebbre húz, mint egy sima akkus csavarozó, de nekem ez kell is. De azon is múlik az elérhető maximális nyomaték, hogy mennyi ideig tatod rajta a csavarozót a kulcson. Ha a megszoruláskor szinte egyből leállítom, akkor az még nincs erősen meghúzva.Az említett Straus csavarozó milyen lehet?
Jaa... Most olvasom. Ha egy fél colos gépre tennék egy negyedes szűkítőt és bele valami PH vagy PZ, stb. bitet, azokat szerinted törné, mint a gallyat. Lehet. De a Bosch GDX 180-LI ütvecsavarozó (180 Nm) pl. egyszerre fél (négyszög) és negyed (hatszög) colos a csatlakozója. Tehát 180 Nm még nem aprítja ezek szerint ezeket a biteket. Persze csak a jobb minőségűeket nem.
Megnézem melyik a legerősebb negyedes gép...End-ru!
Köszi! pont néztem én is.zoli03!
Ez is elgondolkodtató. Ezt megpróbálom letesztelni valahogy...
-
jeriko2
tag
"hogy leszedi, fába csavarozni vele egy kézzel meg esélytelen."
Ütvecsavarozóval? Pont az a lényege, hogy nem kell ellentartani. Úgy működik, mint egy kalapács, csak forgásirányban kalapál.
A másik, hogy ütvecsavarozónál nem nagyon tudod állítani a nyomatékot, legalábbis precízen, maximum azt, hogy mekkora áramot adjon a motornak. A 1/2 colos kerékkulcs szerintem élből aprítja a csavarhúzó biteket (bár nem próbáltam). -
Soma01
veterán
Videó: [link]
És itt a példában az adapter és a dugúkulcs fej sem gépi. De a videó elején le is írja, hogy az az adapter nem a erre a felhasználásra való. (el is törik a végén) Tehát én nem így fogok eljárni és nem is ilyen adaptert fogok használni. De van egy másik videó, ami francia nyelvű. Ott lejön simán a 180-ra húzott csavar is. Ha jól emlékszem ott már jó adapterrel próbálják.
Mivel nem az a munkám, hogy kerekeket cserélek egész nap, ezért gondoltam, hogy nem lesz rossz a fent vázolt megoldás. Évente kétszer, hat autón kell ezt elvégeznem. -
Soma01
veterán
Igazán nagyon köszönöm a jó tanácsokat! Elég sok videót néztem meg a kerékcsavar leszedéssel kapcsolatban és arra jutottam, hogy kompromisszumokkal elég lesz nekem az akkus kis Parkside. Igazatok van a 1/2 vs 1/4 collal kapcsolatban is. Én is így gondoltam és most is így gondolom.* De! A használat módjának tekintetében kötöttem kompromisszumokat. Így a Parkside PDSSA 20-Li A1 gépre esett a választásom. Igen, 1/4-es. De leírom miért nem lesz az rossz nekem és lehet, hogy másnak sem... (még nem vettem meg amúgy) Volt pár egyéb opció is, amik sajnos felmentek árban ~45.000 ft környékére. Konkrétan az EINHELL TE-CW 18 LI BL és a Hecht 1256, mindkettő 2 év garival és rövid géptesttel. Van még egy B-tervem is a Parksideon kívül, az egy no-name, Straus ST/CIW21-003. Ez 1/2 colos, de sok negatívat hallottam róla és 2 akksival, 19-ért gyanús nekem. A gari is csak 6 hó (külföldi bolt) vagy itthonról 1 év garival (mivel itthon ez a minimum kötelező szavatosság ebben a kategóriában és árban) 22-ért. A feltüntetett 250Nm, számomra nem hihető. Bár lehet, hogy csak a sok negatív vélemény miatt a márkával kapcsolatban. Vagy mégis jó lenne az? Ha tud kb. 200-at, az már nekem elég lenne. A tartóssága miatt aggódok a leginkább. De rövid a gép, 3 led van rajta ami nagyon jó - úgy mint az Einhell-en - 2 akku, 1/2 col, nem nehéz. Sikerült már kézbe is vennem, helyben elérhető a gép. De a kis Parkside is 20.000 ft, ha akciós, akkor kevesebb. Egy akkuval adják és 3 év gari van rá. E miatt hajlok e felé inkább. 180Nm-es nyomatékot tud és a tesztek szerint le is tudja ezt adni mindet megfelelő feltétekkel, hiába csak 1/4 col.
És most leírnám, hogy miért a Parkside az A-terv. A fentebb említett tulajdonságokból a maximumot ki tudnám hozni a következő képpen. Minőségi, (Milwaukee) 1/4 colról 1/2 col gépi átalakítót vásárolok és gépi dugófejeket használnék a (kerék)csavarozáshoz. Mivel csak 120 Nm-re kell húzom a kerékcsavarokat, így ez a gép is lazán leszedi. Nem kell 400-as gép. Ezt a kis Parkside-ot meg tudom csavarok behajtására is könnyen használni. Ezért akartam valami rövid és könnyű gépet. A durván meghúzott csavarokat, a 400-as sem biztos, hogy leszedi, fába csavarozni vele egy kézzel meg esélytelen.Az viszont igaz, hogy a minőségi csavarozók tényleg jók és 220V-os változatok is hatékonyabbak. A keményen megszorult csavarokra meg ott van a keresztkulcs meg a hosszú hajtószár. (van még egy durva, 3/4-es "készletem" is
+csővel
) Megindítom a csavarokat még az emelés előtt, aztán emelem fel az autót, majd a géppel meg le, majd vissza pörgetem a csavarokat annyira, hogy vissza lehessen engedni rá az autót. A végén úgyis nyomatékkulccsal véglegesítem. Tehát nekem csak arra kell a gép, hogy egy sima csavarozótól erősebb legyen le és becsavarásban (Nm) is. Ja, meg ne csavarj a ki a csuklómat.
A félcolosokra is van adapter a negyedes bitek számára, szóval az se zsákutca azért.
*Tudom, hogy az ütvecsavarozóknál, már egy toldószár beiktatása is nyomatékvesztéssel jár a plusz toldás, csatlakozás, hézagok miatt. De azzal még többet veszít a felhasználó, ha nem gépi szerszámokat rak az ütvecsavarozókra, hanem csak sima "krovát" (Cr-v).
De arra kíváncsi vagyok, hogy B-tervem, ami a Straus, az mennyire lenne jó választás? Pláne a kis Parkside ellenében. -
jozsi252
veterán
Huhh van bőven adat.
Kerékcsavar leszedéséhez felejtsd el az 1/4 hex befogású gépeket, nem nyújtanak elegendő teljesítményt. Én nemrég vettem 1/4 hex befogásút és az 226Nm-t tud. És ez már ebbe a kategóriába elég erősnek számít. Viszont neki se állnék leszedni kerékcsavart vele.
Oda legalább 3-400Nm-es gép kell ami 1/2"-os gépet jelent minimum. Ha meg előtte lelazítod akkor nincs értelme egy ilyen gépnek. Nemrég volt LIDL-be 3 vagy 400Nm-es ütvecsavarozó, azzal jól jártál volna. -
jeriko2
tag
Szerintem amit szeretnél egyben, olyan nem nagyon létezik. Vagy nagy nyomaték - és nagy gép, vagy rövid géptest, de akkor lényegesen kisebb nyomaték. A barkácsolásra kifejlesztett ütvecsavarozók szerintem kicsik egy kerékanyához (erőben és méretben is - ide fél colos csatlakozás minimum kell, különben töri a szerszámot).
Most hétvégén használtam a parkside kerékulcsot, ezt még mindig lehet kapni. Simán leszedte az összes csavart, és amikor meghúztam vele, kézzel már nem tudtam mit utána húzni. Erre a célra nekem teljesen jó, de a gép nem pici. Ennek most létezik egy kedvezőbb áru, vezetékes fajtása, autószereléshez szerintem célszerűbb, nem tudom mennyit bír egy akksis.
A brushless motor műszakilag picit jobb (a nyomatéka), nem olyan hangos (ütve csavarozónál ez sokat nem számít), rövidebb, és nem fogy el belőle a szénkefe (ez mondjuk évek során szokott elkopni). Cserébe jóval drágább (kb. duplája). -
Soma01
veterán
Ja. Jó volna, ha rövid lenne a géptest és viszonylag könnyű is lenne. Esetleg ha lenne rajta 2 vagy több erősségi fokozat az is jó volna. Meg most már azon is elgondolkodtam, hogy 1/2 colos, négyzet csatlakozójú legyen, vagy a 1/4-es? Mekkora nyomatékig nyújt elfogadható teljesítményt egy negyed colos csatlakozó? Mert most vagy a kerékanyákhoz kell majd 1/4 ---> 1/2 col átalakító, vagy majd a csavarozáshoz, 1/2 ---> 1/4 col. De mivel a kerékanyákhoz kell nagyobb erő kell, ezért gondoltam eddig, hogy a 1/2 colos csatlakozás lenne a jobb. De ezek a gépek általában nagyobbak. Szóval valami kicsi (rövid) de erős 1/2 colos kellene. Pl. a Parkside gépe elég nagy, de árban és tudásban elég jó lenne.
-
csucsotke
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! Épp ezeket akarnám meghekkelni. Különféle fantázianevű márkák mint Fieldmann, Worcraft, Extool,Einhell stb. dizájnra megtalálhatók a kínai webshopokban is, egyedül a garancia a biztos különbség, de hát az 1 éves magyar garancia az nem túl biztató. A Kínából rendelt termékek általában nagyobb teljesítményűek, és jobb minőségűek mint amiket felmatricázva idehoznak. Meg a kínai mellett szól hogy csak négy 18650 van benne, könnyebb javítani az akkuját, és mégis elég masszívnak néz ki. De lehet mégis a parkside- os ütvefúrós lesz végül, mert otthon előfordul hogy szükség van hosszabb facsavar behajtására, az meg ezeket a kicsiket gondolom túlterheli.
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Én akkus ütvecsavarozót szeretnék venni. Nem nagyok az igényeim abban az értelemben, hogy elég nekem a barkács kategória, mi szerint folyamatos, nagy terhelést nem fog kapni. Havonta 1-2 napot lesz használva napi, nem folyamatos max. 3-4 órát. E miatt 35.000 ft alatt meg szeretném "úszni" a vásárlást akkuval együtt. Igények a géppel kapcsolatban: 1/2 colos csatlakozó, változtatható forgási sebesség, Li-ion akku (1db is elég) + töltő, minél több garancia, jó ha van led világítás rajta, irányváltó kapcsoló, nem alu tekercses motor, 200 Nm feletti nyomaték, ha van koffer az előny, nem szükséges hozzá járó pl. dugókulcsfejek.
Felhasználás: autó kerékcsavar lazítás (kb. 120-150 Nm-ről) és enyhe meghúzás. A nagyon beragadt, megtépett csavarokat majd hosszú hajtószárral majd én kilazítom, az nem ennek a csavarozónak lesz a dolga. Alkalomadtán egy kis otthoni faipai munka, néha nagy méretű (fa)csavarozással is.
Kérdések: a BL motor az előny, az tartósabb? A nagy márkákon kívül mi az amik még szóba jöhetnek? Mivel az ár miatt a nagyok nem jöhetnek szóba, max használtan. Nézegettem már pár fajtát, de nem tudom melyik, milyen minőség lehet? -
Findzs
addikt
válasz
csucsotke #7554 üzenetére
Ha nem bízol az Aldi-Lidl fúrókban akkor mondjuk ez:
[link]
Vagy ez:
[link]
Ezek is 2db akkuval vannak és nem kell kínából rendelni.De elég nagy a választék ezekből és lassan már mindegy melyiket is veszi az ember 20 ezer alatt mert kb ugyanaz belülről max a színük más meg a formájuk, na meg a márkanév.
De ha szeretnél egy normálisabbat kb.6 ezerrel drágábban akkor ez a metabo ár-érték arányban most 25900 ért 2 akkuval nagyon megéri:
[link] -
csucsotke
aktív tag
Helló! Akkus fúrót szeretnék. A 12V-os parkside nem nyaklik nagyon? Mivel külön van a fúrós rész, rá kell pattintani, attól tartok táncolhat nagyon a fúróhegye. Másrészt erre a kínai [lomvum] fúróra vagyok rákattanva, ha lemenne az ára. Csak hát a gari is gyenge, de kínai fúrók közül ezt látom a legalaposabban felkészültnek. Mondjuk a hammer funkció azt jelenti hogy a végével beverhetsz egy szöget a fába.
-
Findzs
addikt
Nehéz a választás mert közel ugyanolyan a 2 gép, paraméterei és árai alapján.
Én lehet hogy a bosch -t venném mert több értékelése van és kevesebb a negatívabb értékelés. [link] [link]
De otthonra mindkét gép évekig kiszolgál majd bármelyiket is veszed.
Szerintem nem lehet kijelenteni ez esetben, hogy na ezt vegyed mert ez egyértelműen jobb.Jó vásárlást!
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- OpenWRT topic
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- TP-LINK routerek
- Interactive Brokers társalgó
- OnePlus One - Kína már itt One
- Kibertámadás: rávették az IT-s ügyfélszolgálatot, hogy resetelje a jelszavakat
- További aktív témák...
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest