Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- weiss: Autó költségek
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Nekem ilyen Blitzwolf van. [link]
Nemrég vettem és nulláról csak bicajkerekeket fújtam vele, autogumikra csak ráfújni kellett (Kb 1.8-ról-2-ről).
Viszonylag hamar végzett velük, amit észrevettem hogy több perces használat után a csatlakozónál jó forró lett, szóval nem tudom mennyire lesz tartós.
Ez amúgy ilyen lámpa + 20.000-es powerbank + bikázó + kompresszor egyben. Nálam is bent van a csomagtartóban. Gondoltam veszek most már egyet mert lassan 5 éves lesz az akksi, ne tudjon megtréfálni télen. -
H-Zol
őstag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Nem fogja tudni , a Bosch egy kis kapacitású, mind az aksi , mind a pumpa téren , nekem egy [link] Yatós van , de egy leengedett 15 colos keréknek 0 bárról 2,2 -re kell neki szinte három és fél perc !!
-
Audience
aktív tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Én ilyet használok egy 2,5Ah-s 18V-os akkumulátorral 4 kereket felfúj gond nélkül és az akkuban is marad rendesen. Időt nem mértem de kb. 1bar nyomást néhány másodperc alatt, bőven kevesebb mint egy perc, beletol egy 17"-os gumiba. De fújok vele labdát, matracot, gumiszirszarokat is. Nekem bevált, ott van a kocsiban ha kellene.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Én eztet nem tudom de ami nyáron kapható volt parkside mini kompresszor az fel tudta fújni 2,5ig mind a 4 kereket.
Igaz, nem tudom miért de ha beállítottam 2,5ig akkor csak 2,3ig fújta, szóval 2,7-re állítottam és akkor 2,5-nél állt meg.
Kicsit csalfa ez mit ne mondjak -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok.
Van egy Bosch easypump pumpám. Most kerékcsere alkalmával mind a 4 gumiban 1 bar alatt volt a nyomás. 2 gumit kín keservesen fel is fújt 2-re aztán lemerült.
Végső elkeseredettségemben elővettem az autóhoz adott pumpát. Én azt hittem ez is olyan, mint a suzukihoz adott, hogy azt a ragasztót vagy mit is bele kell tekerni.
Szerencsére nem kellett.
Easypumnak tartott 1 kerék 10 percig 0,9-ről 2-re.
Ennek tartott 0.9-ről 2,5-re mindössze fél perc alatt.Szerintetek egy Bosch universalpump tudna ilyen sebességet?
-
a2d2
addikt
Szerintem is, tényleg úgysem használom úgyhogy még a vizkozitás is mindegy kb. Megint megy majd bele ami van itthon maradék.
@zoli03: 3 év még nem sok, de lassan elkezdnek majd kikopni. Ha azt veszed észre hogy nem tudja megcsinálni rendesen a nyomást, esetleg enyhén olajos foltot látsz a mosó alatt akkor cserés már. -
H-Zol
őstag
Azt nem tudom de ő is dugattyukat mozgat mint egy motor , vagy kompresszor , a kompresszor olajakról regéket zengenek [link] , pedig a mi traktorjainkon gyárilag van kompresszor és be van kötve a motorolajhoz , úgyhogy azt is a motorolaj keni és megy hosszú évekig gond nélkül !!
Szerintem a motorolaj a magasnyomású mosóba is jó ! -
zoli03
őstag
Nekem Parkside PHD 170 van, azon még semmit nem kellett cserélni. Ha jól emlékszem, most volt 3 éves, 2-3 kocsi van vele mosva tavasztól őszig, eddig csak a bemenő vízszűrőt pucoltam ki egyszer. A lándzsa végét kicseréltem normálisra, így sokkal erősebb a víznyomás, meg vettem hozzá normális habosítót.
-
a2d2
addikt
válasz
dorika87
üzenetére
Nekem ilyen 2200W-os Aldi-s van: [link]
Jó volt, aztán az utóbbi időben elkezdett szarakodni. Szétszedtem és szimmering cserés.
De előbb utóbb az összesel ez lesz. Még keresem hozzá egy helyről a megfelelő szimmeringeket (2x3db).
Amúgy ugyanez volt pár év alatt a Black and Deckerrel is, ott is el kellett ezt játszanom.
Tényleg, egy kérdés: hivatalsoan milyen olajjal kellene feltölteni a forgattyús házat? Mert múltkor azt töltöttem bele ami volt itthon, gondolom valami motorolajat. Pár deci kell csak bele amúgy. -
Nagya21
addikt
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Nekem sárga Aldis van 2000w-os.
Eddig jó.
Üdv Nagya -
dorika87
őstag
Üdv. Magasnyomású mosót keresek jó ár/érték arányban. Tudtok ajánlani olyat ami fűnyíró tisztítás mellett terasz, térkő kerti bútor stb... tisztításra is tudok majd használni? Köszönöm!
-
a2d2
addikt
válasz
gyenesmartin
üzenetére
-
-
a2d2
addikt
Szerencse hogy a bankok is próbálják tartani a lépést a kiberbűnözéssel szemben.
Régebben simán leemelték volna a pénzt a fizetésnél is, a kártyaadatokat is megszerezték volna és utána még leemeltek volna egy nagyobb összeget - utána persze kárpótolta volna a bank az ügyfelét biztosítás keretében.
Most legalább már nézik az oldalakat honnan megy a rendelés, és letiltják a fizetést is meg a kártyát is korlátozzák egyből. -
H-Zol
őstag
Elhiszem , én voltam kabzsi , és nem gondoltam át a dolgot , az akció ideje is rövidült , munkába siettem és majdnem elkapkodtam , de szerencsére biztonságos kártyám van , ezt írta a bank sms- be , Google forditót használtam !!
Üdvözöljük! Pénzének biztonsága érdekében korlátoztuk az xxxxx sorozatú Visa betéti kártyáját, amely feltörhetett. Csak készpénzfelvételre használható bármely ATM-ből, napi 4000 lejes limiten belül. Új kártya kibocsátását kérheti a *2000-es telefonszámon vagy bármely Raiffeisen irodában, vagy letilthatja meglévő kártyáját és közvetlenül az új digitális alkalmazásokból - Új Raiffeisen Online vagy Új Okos Mobil - igényelhet másikat. Később SMS-ben értesítjük, hogy mikor veheti át új kártyáját. Köszönöm!
Letiltottam és új kártyát kértem !!
Ilyenekröl idáig csak olvastam , tv-ben hallottam , most meg majdnem szívás volt
-
a2d2
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nem szerencsére, csak villogot a zscaler security, meg leblokkolt csomó elemet az oldalon, szinte csak szöveget láttam ömlesztve.
-
ncc1701
veterán
Szinte minden banknál van olyan virtuális kártya, amire annyit utalsz, ami épp kell, és ezt adod meg az utalásnál. Ekkor nem történik semmi gond. Max 1 perc telefonról a történet.
Vagy revolutnál még van egyszer használatos, eldobható "kártya" is.
Sehol ne add meg a bankkártyád adatait, soha ne fizess azzal neten sehol sem. -
-
jeni
félisten
válasz
dellfanboy
üzenetére
Reggel még lehetett kosárba tenni, de utána már nem csak furcsa módon olcsóbbak is voltak az árak megadva
nem mertem rendelni onnan. Gondolom a Biatorbágyi Shopban most nem nagyon van akciót a a cuccok.
-
jeni
félisten
-
H-Zol
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Családilag dolgozunk 150 hektáron , minden gépünk megvan ( öreg gépek , de jól kárba vannak tartva ) , erről a területről a gabonát el tudjuk tárolni de az utóbbi három évben olyan döcögősen megy a mezőgazdaság , hogy nagyon ott kell legyen az ember esze , mert könnyen padlót lehet fogni !!
-
H-Zol
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Békés megye , csak a határ túl oldalán ( rossz helyre húzták anno a határt ) , de határ zóna , ha sietek egy kicsit 15-20 perc alatt Magyarországon vagyok !
-
H-Zol
őstag
válasz
hzsolee
üzenetére
Egy öreg ( 1990 - ből )Claas Dominátor 108 - SL Maxi [link] , kisseb gyors lefújást kibír egy fél aksi , de például napraforgó vágáskor igényesebben , mire mindent átfújunk a második aksi is félig merül , de erre a célra nagyon praktikus , sokan benzinest használnak , de még olyat is tudok aki háti motoros permetezővel nyomja
!! -
vodrosjozsi
addikt
Na hát most teszteltem, fél órát dolgoztam vele és még meg se moccant az akksi.
A gép emellett fantasztikus, de tény, hogy nehéz. -
a2d2
addikt
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Lombszívó extra energiaéhes. A tools&stuff-os srác is azzal tesztelte pont az akksikat.
-
H-Zol
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Ja értem akkor most 6 évesek az aksik ( azt hittem újak ) , de ha nem voltak használva akkor elméletileg még mehetnek egy pár évet ! Vannak zseblámpáim , amik 18650 es asksikkal üzemelnek ( és van fogyasztás is rendesen , pont mint egy szerszám gép ) és 10+ éves aksiaim is vannak és még üzemelnek !
Szerszám gépemben , porszívóba majd ha kell én akarok aksikat cserélni , sokat olvastam utánna , videókat néztem és nem olyan Ördöngős dolog , egy ponthegesztő kell hozzá ( amit már meg is vettem ) !! -
vodrosjozsi
addikt
Hát jólenne ha annyi munkám lenne, hogy napi szinten kelljen használni, de sajnos nem így van.
2018-as elvileg a gyártás, simán kéne mennie, bár most egy lombszívót 15 percig tudott üzemeltetni.
Kérdés, hogy ez a gép miatt ennyi (valszeg igen) vagy az akksi nem túl jó már. Bár se az akkun se a lombszívón nem volt használati nyom. -
H-Zol
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Egy két évnél azért tovább kéne menjen az aku , nekem vannak 5-6 éves aksiaim és még tökéletesen üzemelnek !
Ezek a lítium aksik töltési ciklus után mennek tönkre , ha napi szinten van használva ( töltve , merítve ) akkor tényleg egy két év és végük !! -
vodrosjozsi
addikt
Nyehehe, ma ért ide egy Gardena powercut akkus sövényvágó.
Az alapja egy Husqvarna 115hdi45, de 20 centivel hosszabb és a vágási szélesség is nagyobb, de ugyanúgy felülről lehet berakni az akkut.
Érdekessége ezeknek, hogy nem olyan a foglalat mint a husikban, de ha a gardena akku tönkremegy akkor lehet egy adaptert kapni a husi akkukhoz. Remélem 1-2 évig még tudom ezzel az akkuval használni azért
Egyetlen hátránya, hogy viszonylag nehéz, masszív gép, nem ezzel fogom a nagy sövény tetejét vágni. Holnap kipróbálom, remélem nem keltem fel vele a halottakat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zoli03
őstag
válasz
herdsman12
üzenetére
Szombattól lesz.
-
herdsman12
őstag
Kerestem ma a Lidl-ben szerelőlámpát, de még a helyét se találtam. [kép]
Esetleg találkozott valaki, valahol ilyen lámpával? -
H-Zol
őstag
Egy kicsit elbeszéltünk egymás mellett
, azt hittem a kis sarokcsiszolót veszed elő kisseb fordulaton metsző ollót élezni !!
Nekem is csak akkor fog kelleni az ág daráló , ha metszek ( olyan 100 darab gyümölcsfám van a portán ) , tavasszal , esetleg nyár végén , zöld metszés de az nem mindég csinálok !! -
peppe79
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Kinek mi. Én is javarészt a ház körül dolgozom. Emellett hobby asztaloskodom, viszont nem akkora a melléképületem, hogy az kényelmes legyen műhelynek. Elég sok szerszámgépem van, rengeteg tartozékkal, kiegészítővel. Utóbbit annak idején egy görgős szerszámkocsiba pakoltam, de elég gyorsan rájöttem, hogy ez nekem nem felel meg. Készítettem inkább OSB-ből egy 270x200-as polcot, amin igyekeztem ésszerűen elrendezni a gépeket, tartozékokat, kiegészítőket. De nem szerettem, hogy amikor szükségem volt valamire, mindig hátra kellett mennem a "kirakodó vásárba" valami apróságért. Nekem kényelmesebb egy olyan szerszámtartó, amiben van hely a leggyakrabban használt kiegésztőknek is. Összegyűlt már néhány systainer kofferem is. Legutóbb például a Kamodynál vettem Hikoki fúrókalapácsot hitbox-szal mellékelve, kb. 3 ezer forinttal többért. De annak is örülök, ha normál hordtáskát adnak az adott gép mellé, csak legyen benne plusz hely. A sarokcsiszoló kofferbe is igyekszem majd belezsúfolni azt, amit a hely enged: csiszoló tányért, vágókorongokat, fazékkorongot, stb.
-
H-Zol
őstag
-
YAS-dude
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Aki műhelyben dolgozik, annak szintén nem kell koffer, aki meg külső helyszínekre mászkál, az előbb-utóbb megunja a harmincféle koffert és beruház egy tárolóláda-rendszerre, annak meg azért nem kell

-
peppe79
senior tag
Alacsonyabb fordulatszámon azért megvannak a korlátai, cserébe viszont kapsz egy nagyon könnyű, és kicsi, kézreálló sarokcsiszolót.
A szerszámkofferben pedig elfér mellette akár egy kisebb akksis gép, vagy egyéb szerszámok, vágótárcsák (amik rögzíthetőek). Ennyi pénzért szinte ajándék, csak a koffer megér önmagában 6-7 ezer forintot.
-
AxBattler
félisten
Aldiban most 5 év garival 99k HUF a marógép: Scheppach HF50, 24.o.
-
peppe79
senior tag
válasz
YAS-dude
üzenetére
Nem egykezes használatot említettem, hanem balkezeset, mint - elvileg - opcionális ehetőség, azaz: a hajtóműházat 180 fokkal elforgatva, és a bal oldalamon, bal kézben tartva a gépet, jobb kézzel fogva a kiegészítő markolatot. Na, ez az, ami nem működik.
De mindegy, már nem foglalkozom vele. Némi kompromisszummal ugyan, de megtaláltam a számomra ideális gépet: egy fordulatszám szabályzóval ellátott Metabo WEV 850-125 sarokcsiszolót. A Tímárnál most nagyon kedvező áron adják: mindössze 21,5 ezer forint a műanyag kofferres változat.Gondolkodtam még a nagyobb nyomatékú, és jobb felszereltségű WEV 10-125 típuson is, ahol már szerszám nélkül állítható a védőburkolat, van s-automatic biztonsági kuplung, hosszabb a kábel, jobb a markolat, m-quick gyorsszorító anyával szerelt, és nem kínai, hanem még német gyártmány. Ez is viszonylag jó árban van (~35e), igaz, koffer nincsen hozzá. Csak ez már egy nagyobb gép, picit nagyobb a kerülete, nekem a gyorszorító anya sem jön be, és állítólag a fordulatszám szabályzó potméter tárcsája nem a legjobb megoldás.
-
hzsolee
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
Pedig sajnos nekem ez a tapasztalatom. Most már lehet tűzelni, sajnos más megoldást nem találtam rá. Lehet érdemesebb lenne más fajtára áttérni. Mondjuk állítólag nehéz kiírtani. Az biztos is, hogy nálunk ami az agyagos/sziklás hegyoldalban gyökeret tud verni az szívós növény...
-
válasz
hzsolee
üzenetére
turkesztáni szilt nem hajlandó rendesen elvágni, csak csócsálja
Oh, ezt nem olvastam kitörő örömmel.De azért figyelem tovább a témát, mert hamarosan kelleni fog nekünk is egy.
Elég sok ágat vágunk (orgona, szil), és visszaforgatnánk a talajra (Szomoru Miklós előadást hallgattunk... és a mi vacak homokos talajunkon alig marad meg valami...) -
peppe79
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Én is tudom mindkét kézzel használni mondjuk a lepkét, és a szerszámgépek többségét is, balkezes létemre. Viszont! Nem az építőiparban vagy a fémiparban dolgozom: a sarokcsiszolót mindössze időszakosan, itthoni kisebb munkákra használom. Nem arról van szó, hogy nem tudnám jobb kezes állásban megtartani. De az talán nem bűn, hogy fel tudom mérni egy-egy adott szerszámgép veszélyeit, és kellő gyakorlat hiányában, a minél nagyobb biztonságra törekszem. A 'flexet"' balkezes tartásban valamivel biztosabban tudom tartani, és jobban tudom kontrollálni. Ennyi az egész.
Illetve az, hogy a gyártók többsége sajnos félrevezeti az embereket, mivel egy sarokcsiszolót nem lehet tökéletesen átalakítani balkezes használatra. Ennek a tanulsága lett volna a lényeg.
-
H-Zol
őstag
válasz
Morris
üzenetére
És az nem is olyan egyszerű , mint a fejét megfordítani , és a forgás irány marad változatlan , a forgás irányt is meg lehet fordítani , de ott az álló rész vezetékeit a szénkefén kell felvcserélni !!
Soha nem néztem meg a fúró pisztolyt , de szerintem az is ugyanúgy lehet csak ott a kapcsolóval forgatod jobbra , balra , mert ugye az is egy sima szénkefés motor !
De itt a nagyobb probléma , hogy leszabadulhat a lap , ( oda akkor egy balos menet kellene ) ! -
Tasunkó
őstag
Ha visszafele forog, akkor ha kicsit megugrik feléd megy, viszont ha alapállásban hagyod akkor tőled elfele igyekszik. A takarót szoktam úgy forgatni, hogy ne kifejezetten a motorba szikrázzon lehetőleg. Még az anyagot is úgy vágom, hogy a kör mindig kifelé igyekezzen belőle, tehát ha egykerekű motorbicikli lenne akkor előre tudjon szaladni, ne az ölembe, vagy lefele, ha megszorul vagy bármi.
-
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
válasz
Morris
üzenetére
"hzsolee"
Én már lassan 30 éve így forgatom
, a mesterem így tanított meg , és én ezen már nem tudok változtatni !!
Ha valaki nállam a kezébe vesz egy sarokcsiszolót hamar rájön , hogy valami furcsa neki , de általában szólok , hogy hagyd majd én ! A 2000 W Fein nagy flexet azért meg szoktam fogni rendesen , mert az nem játékszer , azzal nem is szokott vágni senki csak én !! -
hzsolee
őstag
Ezzel munkahelyen megőrített egy kollega. Neki is ez volt a heppje, hogy előre dobja a szikrát. Viszont így másképp "ránt" a gép... nálam ez elég szokhatatlan, balesetveszélyes volt. Állandóan forgattuk a fogantyút meg a védőborítást. Aztán az lett a vége, hogy 2 flex lett...egy ilyen meg egy olyan 😁
-
Morris
veterán
Ez hatalmas hiba. Én pár éve így vágtam el a lábamat.
Megszorult a korong egy pillanatra és nem volt a gépben ilyen védelem.
Persze megugrott a gép felém és nem tudtam hirtelen meg fogni.
Ez egy 2kw-os nagy flex volt.
Ezért inkább rád hordja a szikrát. Így ha véletlen megszorul a korong akkor a gép előre fog repülni.Ez kb ugyanolyan mint a mikor valaki a láncfűrésszel dolgozó ember előtt van. Szemben a géppel.
Ha szakad a lánc, vége az egészségnek! -
H-Zol
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
De változik a forgás irány
, én hosszú évek óta minden sarokcsiszolót megfordítok ( nem vagyok bal kezes ) , azért , hogy a szikrát előre dobja , ne rám és ne a motorra ( amit a motor be tud szívni ) !! Általában mind úgy jött gyárilag , hogy hátra felé dobta a szikrát , kivéve a kis Yatós sarokcsiszoló , megszokásból kivettem a dobozból és meg fordítottam , csak amikor bekapcsoltam , akkor láttam , hogy ő jó felé forgott , úgyhogy megint forgatás lett !! -
peppe79
senior tag
válasz
hzsolee
üzenetére
Most, hogy jobban belegondoltam: a hajtóműház elforgatásával valóban csak annyi fog történni, hogy a kapcsoló egy balkezes számára is kézre esik majd. Nekem viszont az lenne a lényeg, hogy változatlan maradjon a forgásirány, ami ugye kivitelezhetetlen. Azt hiszem, elengedem ezt a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fotók, videók mobillal
- Xbox Series X|S
- Házimozi belépő szinten
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- PlayStation 5
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, ígyis úgyis akartam venni egy fordulatszám szabajzósat ( mert van több sarokcsiszolóm , de sokszor kisebb fordulat kellene ) !!