- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Megoldások IBS/IBD-re
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vajaskinyír újragondolva
- Asszociációs játék. :)
- Internet fejlesztés országosan!
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
válasz bigdigit #10676 üzenetére
Én alapvetően értem a racionalitást és egyet is értek vele. Szerintem inkább az a fura itt a topikban, hogy
1. Már 5x írtad le, hogy milyen nagy az EV értékcsökkenés és mennyire nem éri meg, kidobott pénz, stb
2. Ennek ellenére EV-t vettél
3. EV-t vettél és utána is ismételed ugyanazt a mantrát -
Kukipapa_rr
tag
20 év alatt lassan valahogy össze rakja a zsetont aztán 5 év spórolását kidobja
Lehet sok mindenben Kiszámolóval egyet nem érteni, de az autóvásárlásra ajánlott 3-6 havi nettó bevétel nem hülyeség. (Tudom, nehéz beleférni, mégis egy jó irányadó szám, hogy az ember felmérje, mit engedhet meg reálisan.)
További támpontok itt:
https://kiszamolo.hu/mar-megint-az-autok/
Szóval ha 5 évig kell spórolni egy kocsira, akkor az annak a jele, hogy túl drágát vesz.
Lehet idősebbet is venni, ott kisebb az értékvesztés, cserébe a szervizben meg az idődben hagyod a különbözetet.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Én az ingatlant amiben lakunk még harmadáron vettem a jelenlegi árához képest, de ez nem okoz különösebb örömet nekem, nem tudom ezt realizálni, mert laknom kell valamiben.
Ugyanígy az EV-k értékvesztése sem zavar, mert nem eladni veszem, hanem használni. De egyébként valóban más szinvonalon élünk, én nem tudtam volna és nem is akartam volna ennyi pénzért sem Suzukit, sem EV-t mint amennyit te autóra áldoztál. Nekem egy 5M Ft-os ioniq is annyira határeset, hogy komolyan spórolnom kell rá. Viszont tudom, hogy évi legalább 1-1.5M Ft-ot megspórolok majd vele a jelenlegihez képest. Ha 3-5 évet kibír, akkor utána minden további már ajándék és egy korszerübb, jobb, biztonságosabb és talán már kijelenthetö az is, h némileg zöldebb autóban szállitom a gyerekeket, mint az eddigi.
Bocs de szerintem olyan hülyeségeket írsz, hogy na. Miért dobná ki 5 év megtakaritását az aki vesz egy új olyan autót amire futja neki? Kötelező eladnia pár év múlva vagy mi?!?! Tilos vigyáznia rá és esetleg akár 15 - 20 évig használnia? Komolyan nem értem a lelki világod.
Tudom nehéz elhinni, hogy nem csak nálad tehetősebbek látják kevésbé problémásnak ezt a témát. De biztos mindenki mással van a gond itt a topikban aki elfogadja azt ami van, és neked van igazad.
[ Szerkesztve ]
-
biga
őstag
Amit mondasz a pénzügyi oldalarol, az jvaloszinüleg ogos.
A többiek mentségére legyen mondva, hogy sztem ebben a topikban a legtöbben (ha nem mindenki) föleg a következö indokok miatt vettek EV-t:
+ érdekli az ujabb technika
+ olyan terméket akar hasznalni, amit (egyelöre) kevesen hasznalnak
+ szamit az, hogy lényegesen kisebb a hasznalatbol eredö emisszioja
+ komolyabb hasznalat esetén (otthoni/mh-i töltéssel parositva) - az eddigi tapasztalatok alapjan mindenképpen olcsobb a fenntartasi költsége, beleértve a karbantartasi költségeket.
+ ez utobbi elég sokat nyom akkor ha uj autot akar venni, mert ez esetben a magas EV arak esetén is tud versenyképes lenni arban a hasonlo ICE-kkel szemben.
+ stb (mindenki hozzadhat, ha akar).Es csak a legritkabban azért, hogy akar csak gondolatban is, befektetésnek szanja. Ez a piac jelenlegi allapotat tekintve amugy is kérdéses, hiszn (bar történelmileg korabbi a technika öse mint az ICE-knek ) - egy nagyon uj technikarol van szo, még nagyon keresi a helyét, és a piac is csak elkezdte arazgatni a piacon lévö hasznalt példanyokat. Szinte teljesen biztosra vehetö, hogy aki 2024-ben EV-t vesz, az csak bukoval fogja azt tovabbadni. Igy ez nem elsödleges szempont az ittenieknek.
Pl. magam személy szerint uj auto parti vagyok, de mindig hasznalom ameddig van értelme. Eleve nem kalkulalok azzal, hogy 3-4 éven belül autot cserélek, az eddigi (uj) autoim nem kerültek ki a kezünkböl minimum 12-15 év vagy minimum 250k beletett km nélkül. Ilyen esetben nincsi is értelme azzal szamolni, hogy mennyit vesztek a dologgal, vagy mennyit nem.Bocs, ha nem akarsz, ne valaszolj, de kb hany éves vagy, hogy azt irod: " Most már valahogy ezt a kicsit kihúzom de másképp anyagi csőd lenne egy átlag embernek.". Apam 83 éves, de még azon agyal, hogy le kellene cserélni a 10 év körüli autojat, mert sok benne a km
[ Szerkesztve ]
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Tiédetis
senior tag
sztem én csórobb vagyok nálad, nekem nem tellett új suzukira, mégsem sírok az értékvesztés miatt
én minimálbéres közalkalmazott vagy a fene tudja mire lett módosítva, párom pedagógus, elég szép párosítás csóróügyi fronton.
Na lépj tovább.Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest