- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
5leteseN
üzenetére
A 300asról tudok beszámolni , az 40 USD körül vehető meg küldéssel . A nagyobbak kicsit drágábbak, bc250-hez elég.
Én 134 USD ért vettem a Bc250 et, most 165 USD az alja küldés +ÁFAa benn van. A ps5 ben is 16GB GDR6 ram van, 4k ban nem fog menni, de full HFDban új címek is mennek.
Az osztott GDR6 Ram speciális. Kimondott játékra jobb, mint a sima DDR.
Csak Linux, de a Bazzite elég jó. Igazából megkapod a "teljes gépet" annyiért mint egy kb hasonló tudású VGA-t De Linux only, Windows driver nem leszDe most a tálpra akartam felhívni a figyelmet , sokkal jobb, mint egy noname flex hasonló áron. Tény kell egy kicsit bütykölni
-
válasz
5leteseN
üzenetére
Nem másztam el ram topikba, nem akartam ebből olyan nagy ügyet csinálni. Meghallgattam az AI beszámolóját az alapján ahogy jól kikérdeztem. Matematikailag kielemezve elmagyarázta az összefüggéseket csak néztem hogy vágja a témát.
Mivel sokat nem hoz a konyhára nem rugózok rajta, ahogy mondod annyit nem ér, viszont megtudtam pár dolgot erről, pl nem érdemes túlhúzni. Hát jelzett a laptop, azt hittem nem jön fel.....visszahozta magát és már tudom mit és onnan ne tovább azokkal a ramokkal amiket használok.
A latency jobb lett és nekem ennyi elég is, vagyis ezt is kicsutkáztam, kellett nekem ez a tudat, itt is megtettem amit tudtam. Az AI beszámolóját pedig képernyőmentésekben mentettem, jó volt meghallgatni, mert azért hozott valamit a konyhára. -
válasz
5leteseN
üzenetére
Már voltam külföldi fórumon, (TechPowerUp....máshol is korábban)sőt először oda mentem vásárlás után és ott kaptam segítséget, jó tippet ami be is jött, hogy feljöjjön a vga kártyám. Legközelebb új vga beszerzést követően vissza fogok nézni. Ki fogom keresni a korábbi bejegyzésemet és tovább írom, folytatni fogom megmutatva most éppen mivel nyomom.
Nem akarok időt szánni ottani fórumozgatásokra, és ami korábban volt ott és más helyeken az nem volt sikeres. Aki próbálkozott annak nem jött össze valami miatt. Sem a régi Intel 3.-4. gen procis laptopokkal, sem újabb asztali procis verzióval, mintha nem lenne elég az hogy a vga sín ugyanaz lenne. De majd egy 5080 vagy más új esetén vissza fogok nézni.....nesztek, még vagyok!

Amúgy annak köszönhetem ezt a laptopot, mert kitartó voltam annak ellenére hogy nem értek hozzá, számítástechnikai ismereteim főleg játékokon nyugszanak túl nyomó részt. Meg is fizettem a tanuló pénzt nem egyszer és akkor mehettem a laptop szerelők legkiválóbb mesteréhez könyörögni. Az első gamer laptopomnál mikor a behelyezett nem oda szánt kártyámmal kinyírtam a laptopom 2017-ben. Sose feledem.
Sikerült megmenteni.
Aztán volt még sok ilyen, öltem bele a pénzt, mert olyan kellett ami senkinek sincs sok más szempont mellett. De ma már kicsit belefáradtam ebbe. A konfigom még sok évig ki tud szolgálni. Csak bekapcsolom és ott van.
Ja majd veszek bele Kínából AI kártyát m.2-es formában. Vannak még terveim.
#6893 IstvánLászló :
Most éppen alapjáraton 30-32 fok szokott lenni a vga kellemes melegben. Ház nélkül van az asztalon. Kínozva sem szokott hangos lenni, nem zajos fajta, ilyenkor azért pörögnek a ventik, mert úgy állítottam be. Lehetőleg 70 fok fölé sose menjen mint szempont.Akkor remek ha minden jó. Esetleg hozhatnál fotót a masinádról. Lehet többen kíváncsiak lennének rá hogyan néz ki, hogy van felállítva.
-
azbest
félisten
válasz
5leteseN
üzenetére
ha jól értem a második kártyát arra használja, hogy interpolált képkockákat / felskálázott képkockákat generáljon. Egpunál nem biztos, hogy ez előnyös, mert a képkockáknak át kell jutnia a másik kártyára, ahol az interpolálás megy. Esetleg, ha a külső kártya az, ami az interpolálást csinálja, hogy ne kelljen visszaküldenie a képet még be a gépbe is.
-
válasz
5leteseN
üzenetére
Ok,
most sok a munkám, esti is....megy privátra jó pár dolog.
"Például egy jó kérdés: Mi az a te lapos-specifikációidban, amiből kiderül, hogy van az az igénybe vehető 16xPCIe lehetőség(ami más gépeknél nem nagyon ám!"
VGA - MXM [link] CPU meg asztali vagy a régebbi modelleknél is cserélhető csak az még mobile proci volt. El kell olvasni mit írnak róla és megnézni róla a belső fotókat. Ott a kivehető vga kártya.
[link] Mikor indult ez a laptopos topik, akkor itt még ilyen laptopok voltak, mxm slot-os, minden cserélhető benne és én itt léptem be hozzájuk 2016-ban. Hosszú...mindig csak a vga kártyámat cseréltem, mókoltam, illetve csináltattam másokkal is. Ez volt számomra érdekes. Sokba is került. Csak játékra kellett a laptop így megérte maradni egy adott laptop típusnál.
Mennek az infók privire, csak ki kell keresnem.
-
válasz
5leteseN
üzenetére
Sajnos így nem, mert senkit sem ismerek aki így használná mint én.
Volt pár vállalkozó tavaly meg előtte aztán nem sikerült nekik valami miatt...mxm slottos clevo is talán. Szerintem user error volt részükről mivel az adapter oldalán jelezve van minden fontos dolog, vagyis jó! Én két laptoppal próbáltam, MSI GT70 és a mostani clevo és mindkettővel sikerült. Simán azonnal ott volt.....
Mernék fogadni semmi gondod nem lenne ha úgy csinálod mint én. Ha meg kiderülne hogy bios is kell valami speciális az is megoldható clevo-nál, hisz van rá egy csomó. Pl KillHates mester és még vannak páran ebben profik. Én is segítek amiben tudok.
Csak nyugodtan ugorj neki. Én lennék a legboldogabb, végre nem lennék ezzel egyedül.
-
válasz
5leteseN
üzenetére
"Miért meglepő, hogy a szintén 16xPCIe3.0 üzemmódban működő asztali 4080 Super-rel azonos teljesítményt hoz?"
Mert papíron a 4080S az már PCIe4 -es szabványú kártya. Vagyis a fogadó alaplap tudásban elmarad attól amit a kártya küldeni tudna. Nem teljesen ugyanaz a szabvány.
A kiírtak szerint X8-ban képes a vga működni ami meg nagyon minimális eltérés lenne?
Vagyis a 5000-es szabvány esetén módosulna csak x4-re, ami már meglátszódhatna? -
válasz
5leteseN
üzenetére
Szia!
A mai nap sikerült valakinek kicsit belém gázolnia laptop témában. Ezért gondoltam részvétem teszem egy pillanatra adatok megosztásában, mint továbbra is lelkes magát szerencsés amatőrnek nevezhető emberke, akit megáldott az MXM Isten.

Mint páran tudjátok nekem egy egyedi mxm csatolású laptopom van PCIe3 felülettel.
(aláírás) Van egy ehhez készített adapterem kínai oldalról. [link] Van több áruház felülete.
Itt azt írják pontosan:
Transfer speed: PCIe 3.0 x4 full speed, 32G/bps (Max.)
Na most ettől függetlenül tudom magától a készítőtől hogy veszteségmentes x16 min.
/2019/
Amit nem értek hogy ezekkel az adatokkal hogyan tudok olyan pontszámokat hozni teszteknél, ami megegyezik az asztali vga topikban található mérési eredményekkel. Gondolok itt arra pl amit az írásodban megjegyeztél. Igaz kicsit húztam a kártyámon, de a hozott teljesítmény a lényeg ami ügye átfér a résen.Friss mostani játék teszt mérés FHD és 2K. Tudok olyan tesztet is ahol a két felbontás között szinte semmi eltérés nincs gondolom a sávszél miatt, meg mert régi tesztelő progi.
Na de jöjjünk vissza a jelenbe. Az igazság az hogy ez a téma egyre jobban kezd érdekelni, főleg mert a jövőben szeretnék még ezzel a hardverrel egy vga ápgrédet rtx 5080 vagy rtx 5090-es színekben. Az általam használt preferált felbontás az 2K.
FHD

2K

Természetesen más mérést is ha valakit érdekel bármikor.

Szóval tervezgetem a feljebb lépést PCIe5 színtérre főleg a dlss4 ígéretére hallgatva, na meg azért is mert a laptopomat nem akarom lecserélni, és ez nekem nagyon számít.
-
totopad
senior tag
válasz
5leteseN
üzenetére
Igen, de ezzel tisztában voltam a vásárlásakor is, hogy nem egy atomerőmű a proci, viszont azt irták róa, hogy a single core benchmark-ok az egyik legerősebbek és single player gamingnél, inkább ez számit, tehát, ha nem is a legerősebb proci, de játékra nem rossz.
Még emésztem ezt kicsit, mert az árakat nézegetve, felkerekedett a szemem.
-
azbest
félisten
válasz
5leteseN
üzenetére
háát, nem tűnik túl gazdaságosnak mostanában. Amikor én vettem, akkor a komplett lenovo thunderbolt3 egpu ház, 500-as táppal gyárilag szerelve volt 50 ezer. Még amikor a videokártya + egpuház kombókat árulták és ezt megvették, hogy kivegyék bányászni a gpu-t, a házat meg eladták. Bár látom az aprón volt egy sapphire kisebb ház régi kártyával, el is vitte valaki.
Most meg lehet 150 körül. Vagy barkács kínai megoldások. És akkor a sávszélesség is egyre karcsúbb az újabb gpu-khoz. Ha jól tudom ilyen adatátvitelnél a tb3 és 4 is 32Gbps-t tud. De nem is nagyon kapni már őket.
itt is egy RTX 4090 + 13700H egpu video [link]
-
-
laychi
veterán
válasz
5leteseN
üzenetére
[link] Kövesd végig a válaszokat is.
43-as hibakód, stb. -
S_x96x_S
addikt
válasz
5leteseN
üzenetére
> Egyáltalán lehetséges a Latitude 3500-zal SSD-ben eGPU-t futtatni?
> Hallott/látott valaki ilyet?Nem lehet, hogy több ? M.2 SLOT-ja lenne a gépednek?
- M.2 Slot 1
- M.2 Slot 2
és talán az egyik csak M.2 SATA-s ( ami neked biztosan nem jó? )A 2230-as biztos, hogy PCIe Ge3 3x4 -es -
- próbálkozz azzal is, hogyha nem tetted volna. -
5leteseN
őstag
válasz
5leteseN
üzenetére
Nem nagyon akar akar/tud megjelenni az SSD-be csatlakozva ez a VEGA56! ...meg más sem(egyik sem) abból másik háromból amivel teszteltem: nVidia P600, AMD VEGA VII, nVidia GT 960.
Vagyis nem az AMD-t nem akarja elfogadni, hanem semmit!
Egyáltalán lehetséges a Latitude 3500-zal SSD-ben eGPU-t futtatni? Hallott/látott valaki ilyet?
Ne rugózzak már rajta, ha nem is lehetséges.
Közben ezen

gondolkozom, annyi "csavarral", (hogy kevéssé kelljen szétdarabolni a rövidesen eladásra kerülő 3500 burkolatát,) hogy egy(kisebb nyílást igénylő) SSD-toldót(reiser-t, hosszabbítót)
beiktatok a sorba. Ezzel ugyan újabb 2xsok csatlakozási pontot viszek az átviteli láncba(amitől mint hibalehetőségek egyébként égnek áll a hajam), de remélem nem fog ezen bukni a dolog. Nyilván előtte a 3500-zal az alsó burkolat nélkül csinálok egy tesztet a 4x1PCIe csatornás SSD modullal és ha úgy jó, akkor jön a "toldó". Így kiderül, hogy a távolság és a közbeiktatott érintkezők hogyan hatnak a próbálkozásomra!
Közben már jön az 1200W-os HP táphoz a bányászós tápfesz-(áram-)elosztó!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A táp tavaly óta megvan, csak a végére csatlakozó "elosztó"(17x VGA(6 érintkezős)
van úton, amiből 4-nek tervezek AI célra helyet biztosítani a Szuper-MI-"kazettában".Elsőre csak 3(-4
) MI25 lesz a próba-üzemeltetés tárgya.
-
azbest
félisten
válasz
5leteseN
üzenetére
hát csak tippelgetek, de esetleg:
- a biosban az ssd részen nvme mód van -e választva, ne ahci legyen vagy ne legyen aktiválva raid / vmd mód.
- ugye a hozzá kapott, rövid usb3 kábelt használod. Hosszabbal vagy nem usb3 kábellel elromolhat a jel.A pcie 1x slotbna van jópár érintkező, így a kell neki [link] Persze a feszültségekből van amit helyben ő előállít a boardon.
Gondolom külső tápegységet a videokártyába is bedugtad és be is kapcsolod a tápegységet. Az atx tápegység alalplap felé menő csatlakozóján kell legyen bekapcsoló jel, hogy tényleg adjon áramot. -
laychi
veterán
válasz
5leteseN
üzenetére
Igen ez van.
Bocsi, most értem haza.
Viszont nálad csak PCIe3.0 x4-en fog menni egy ilyen, mivel az nvme slotod ezt a sebességet támogatja csak.Én nemrég vettem laptopot Dell G15 5530, kimondottan vigyeltem rá, hogy 2 db nvme slot legyen benne és lehetőleg 4.0 x4
Usb C csak videooutput és usb adatátvitelre alkalmas. Se töltésre, se TB.Viszont volt kicsi Sz*pás a beállítással. Ha rákeresel a nevemre megtalálod, illetve belső/külső monitoros tesztet is találhastz
-
laychi
veterán
válasz
5leteseN
üzenetére
Mert ezt a hőfokot éri el a GPU.
Ha gyengébbre veszem a hűtést, akkor 72-74 fok is lenne símán.
Bencheknél egyébként is fix fordulatot szoktunk beállítani.
Van aki fix 100%-ot
Én pl ahogy a gpuz képen is látszik fix 55%-ra állítottamEgyébként a VGA hűtésétől is függ, illetve a házszellőzéstől asztali esetén.
Szobahőmérséklet sem mindegy3080 12 GB-om 40-45 fok kózt van vízhűtéssel.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
5leteseN
üzenetére
Kérdések:
1.) tanításra/tréningre is kell ? ( amikor is folyamatosan adattal kell ellátni )
vagy főleg inference lenne ( Ollama - LLVM -ek futtatása )
mert első esetben már szűk keresztmet is lehet a TB3.2.) Pontosan milyen GPU-t szeretnél bele ?
hobbi + kisérletezgetési szempontból az TX 4060 Ti 16 Gb ( Ami a legolcsóbb ADA nVidia 200e Ft körül - viszonylag nagy VRAM-al és nem kell túl erős tápegység hozzá )Azért reménykedem,
és figyelem a mostani Computex-et, hátha jelentenek be új TB5 -ös eGPU-kat, ami már jobban jövőállóbb mint a régebbiek.Amúgy ha kész megoldás kell akkor egy használt "Razer Core X" -et érdemes keresni a használt piacon.
-
válasz
5leteseN
üzenetére
Esetleg próbálkozz mxm felől. Az elején míg felépíted azért kerülne valamibe, de aztán ítélet időkig adhatod hozzá mindig az épp aktuális vga kártyákat. Maga a pcie 3 alaplapi sávszél nem tudom miben korlátozna. Engem játéknál még nem érint ez a része a jelenlegi csúcs vga családnál. ((Elvileg nincs veszteség, vagy nem kellene vga felől.)) Kukázz egy ilyen laptopot + adapter(az kerül valamibe)....belső kép lehet, de inkább hdmi valamire és ennyi. Jaaaa, eszközkezelőben egy beállítás a mai kártyáknál, hogy rendesen feljöjjenek.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
5leteseN
üzenetére
2 megjegyzés:
az az olcsó - akciós ( 28$) , amit kinéztél,
ha jól látom ez:
"PCI-E 3.0 M-Key M.2 to Oculink SFF-8612 SFF-8611 Host Adapter for GPD WIN Max2 External Graphics Card SSD"1.) az PCI-E 3.0 -as vagyis nem 4.0/Gen4 -es.
és emiatt fele akkora sebességet enged.
A géped elméletileg tudja a 4.0 -át
( M.2 2242 PCIe® 4.0x4 NVMe )
és ha később upgradelni akarod a gpu-t, akkor ez már fájhat ..2.) valamint az USA oldal ..
és nincs rajta a VÁM ..
amit időben ( vámkezelés) és pénzben hozzá kell számolnod a költségekhez. -
S_x96x_S
addikt
válasz
5leteseN
üzenetére
( laikus válasz )
Biztos kell egy:
- tápegység
- egy Oculink - M.2 csatlakozó - és a hozzá való dock ..
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-oculink-m.2-.html
( ~ 50 - 150 EUR )
- egy GPU ..
- és sok-sok türelem.pl.
ez ~ 100 EUR + de szerintem kell még hozzá valami 2242->Oculink csatlakozó .. ami + 20 EUR körül lehet ..
https://www.aliexpress.com/item/1005006803199398.htmlvagy ez .. ~ 45 Eur .. ha tudsz dobozt építeni hozzá ..
https://www.aliexpress.com/item/1005005425060932.htmla fentiek random találatok .. úgyhogy ne hagyatkozz
rám, a pontos kütyü kiválasztásban.de amúgy célszerű az https://egpu.io/ -t olvasgatni.
pl.
https://egpu.io/forums/custom-egpu-chassis/oculink-what-it-is-why-you-need-it-and-where-to-get-it/#post-104553megj:
Azért 8 GB RAM-al eléggé swappelni fog a legtöbb játék, ne várj túl sokat .. -
S_x96x_S
addikt
válasz
5leteseN
üzenetére
( közben csak az első felét láttam a posztodnak )
de ha ez a konfigod :
IdeaPad Slim 3 15AMN8 - AMD Ryzen™ 3 7320U -
( 8GB soldered memory, not upgradable ?? )akkor nem sok remény van.
nincs
- Thunderbolt3 csatlakozója
- nincs usb4 csatlakozója.
- és csak 1 db diszket tud kezelni
( M.2 2242 PCIe® 4.0x4 NVMe )
és ha az át van konfigurálva Oculink-re, akkor külső usb drive-ról kell futtatni a rendszert, ami kínszenvedés és elég lassú lesz.> Esetleg valamilyen megfizethető módon?

mivel kb egy hasonló konfig ~ 130e Ft újonnan ..
és ha ehhez méred a megfizethetőt,
akkor én inkább
- egy olcsó használt pc-t javasolnék,
amibe 1db GPU-t be tudsz rakni.vagy egy laptop upgrade -ben gondolkodnék.
------------------
EDIT:
Ha a wifi helyére pakolnál ??
Ha ez az a "One M.2 PCIe® 3.0 x2 slot" .. akkor akár működhet,
de ne várj túl nagy sebességet .. -
5leteseN
őstag
válasz
5leteseN
üzenetére
Kifutottam az időből...
Sziasztok!
Az iránt érdeklődöm, hogy a Lenovo IdeaPad 1-es(Ryzen 3 7320U/610M, 15,6 FHd) tud-e kötődni valamilyen módon külső VGA-hoz?
Esetleg valamilyen megfizethető módon?
Ebben a videóban, mintha 0.50 körül egy cserélhető WiFi lenne mgmutatva, és emlékeim szerint ezzel az aljzattal is van megoldás külső VGA-ra, a WiFi meg tud menni egy USB-ben.
Ha az SSD-be csatlakoztatható megoldás is van, akkor az is jó, még jobb lenne, mert az SSD tud menni a külső USB 3-ba. Ezzel kevesebbet veszítek SSD-sebességben (alig észrevehetőt), ugyanakkor brutális előnyöm lehet a valószínűleg 2x/4x-es PCIe 3.0-ba kerülő egy kicsit korosabb desktop-VGA-val is , a CPU-ba integrált Radeon 610M-hez képest:
Mi a vélemény? +Köszönve a segítséget!
-
azbest
félisten
válasz
5leteseN
üzenetére
kérdeztem már többször thisdave-et, hogy milyen videokártyával akarja összekötni a gépét, de nem árulja el

Már a 1050-es kártyámnál is lényegesen kisebb a teljesítmény az x1 sávos exp gdc-vel a thinkpad t430-as (4 mag 8 szálas) gépben, mint az x4-es thunderbolt3-as egpu házban - igaz a második gép maga is 4x gyorsabb.
-
azbest
félisten
válasz
5leteseN
üzenetére
ezek olyan riserek, amikor egy kis pcie kártya van a slotba dugva és az van külső slottal összekötve egy kábellel. Általában usb3 kábelt használnak, de ahogy mondod nem usb portra van dugva.
A legtöbb régebbi megoldás is erre épül, csak az változó, hogy milyen fajta aljzatból varázsolják ki a pcie 1x sávot.
Az exp gdc változatok is ilyenek, csak azok mPcie, Expresscard és esetleg m.2 forrásra voltak kötve és a tápellátás kapcsolására van plusz elektronikájuk. -
laychi
veterán
válasz
5leteseN
üzenetére
11.11 akcióban vettem, így olcsóbb volt.
~53 eurora jött ki szállítással. [Váltsd át 50 cm kábelre]
most 62-63 euro környéke lenne
Otthonra biztos több a magyar áfa miatt. -
azbest
félisten
válasz
5leteseN
üzenetére
"USB=>SSD átalakító van, ami az asztali nvm SSD-t tudja fogadni"
nekem van ilyen. Ezzel nem fogsz videokártyát géphez kötni. Kifejezetten ssd-hez van és a rajta lévő chip csak az ssd-vel való beszélgetést fordítja át usb mass storage-re vagy UAS-ra.A thunderbolt - nvme az más. Például kártya adapterrel be tudom tenni a thunderbolt dokkomba az m.2 ssd-t és akkor úgy látja, mintha tényleg a gépben lenne (lehet fw-t frissíteni rajta, felismeri az ssd gyártó utility-je). Az usb-nvme adapterben máshogy működik, ott nem ismeri fel a gyártó programja, nem lehet fw-t frissíteni rajta.
-
azbest
félisten
válasz
5leteseN
üzenetére
Nem. Ha olyan eszközöket kötsz össze, amelyeket nem szabad, akkor az a te hibád.
Még egyszer mondom: ez nem usb adatátvitelt használ. Egy pcie kártyáról a riserre visz át jelet, de nem usb-vel. Attól, hogy át tudod cserélni másra a kábelt és be tudod dugni másba azzal, még nem szabad, mert csak zárlatot okozol.
-
azbest
félisten
válasz
5leteseN
üzenetére
Nem. Az usb 3.2 gen 1 az csak a sima usb 3.0 port.
Csak átnevezték (usb 3.0 = usb 3.1 gen1 = usb 3.2 gen1)Nem csak a sebessége gond, hanem az, hogy nem tud pcie módot, mert nem thunderbolt / usb4 kompatibilis.
Az usb3 kábeles riserek nem usb3 -at használnak, csak a kábelt használták fel hozzá. Más adapterek meg hdmi kábelt használtak, de az sem hdmi-t szállít. Mind a két végén pcie adat van. Ez nem szabványos dolog, csak azzal működhet, amit hozzá mellékeltek csatlakozót.
Be ne dugd a risert sima, igazi usb portba mert jó eséllyel leégeted a gépet és/vagy a kártyát is. -
hpé
tag
válasz
5leteseN
üzenetére
Nincs benne Thunderbolt 3 chip.
Leirása szerint is csak USB 3.2 Gen1 az az USB-C port.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
- Több db 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- 261 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A latency jobb lett és nekem ennyi elég is, vagyis ezt is kicsutkáztam, kellett nekem ez a tudat, itt is megtettem amit tudtam. Az AI beszámolóját pedig képernyőmentésekben mentettem, jó volt meghallgatni, mert azért hozott valamit a konyhára.

A kiírtak szerint X8-ban képes a vga működni ami meg nagyon minimális eltérés lenne?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

van úton, amiből 4-nek tervezek AI célra helyet biztosítani a Szuper-MI-"kazettában".

: "...Milyen SSD=>PCIe adaptert használsz?
"

Nincs benne Thunderbolt 3 chip.