Hirdetés
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
-
LOGOUT
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
őstag
Az Ali-kon (is) óráról órára változik a helyzet.
Igen, a szokásos, és logikus köröket(szállítás, ...) itt is(mint mindig is) ajánlott megfutni a "Megrendelem-katt" előtt.
A végső ellenőrzés mindig az Illetékes feladata!

-
Lehet nem voltam elég világos.
Maga a vga természetesen "korábban" legyen áram alatt, mivel összedugva a laptoppal indulni fog mikor bekapcsol a laptop. Hát nálam ez így van. Mikor kikapcsolom a laptopot, vagyis leállítom, akkor a vga is leáll. Van egy led ami kialszik és a ventik is leállnak....mivel nincs ami működtesse. Na most nehezen tudom elképzelni hogy más e-gpu esetén ez máshogy menne, sosem próbáltam olyannal mint amire a kérdés jött. Maga az adapterem úgyszintén ADT-Link által gyártott, csak a csatlakozási pont máshol van. (MXM port)
Szóval még ragozva. Amíg nem megy a laptopom addig a vga sem megy. A tápegységre is kötve azon a bekapcsoló gomb aktív és be van dugva a konnektorba. Szóval azt sosem piszkálom, kivéve ha összepakolnék mindent.
-
xabolcs
őstag
Az RTX3050 szulo eszkozet le tudod ugy tiltani, hogy ne vigye magaval az Intelt is?
Nalam nagyon jol bevalt az "oda vezeto ut" letiltasa, de pl. Razermazer-nek nem segitett.
-
laychi
veterán
A laptop indításakor indul a kártya is.
Ha külső monitorra kötöm indításkor, akkor jön a login képernyő, vagy be tudok még lépni és ott fagy ki, vagy be sem tudok lépni. kifagy.
Töröltem a drivert, újraraktam, próbáltam újabbat is, mint korábban a K43SG-vel.
Jön a 43-as hibakód kezelése, ott a progi jelzi, hogy az kezelve lett, de jelzi, hogy még valami 31-es hiba még fenn áll.
Ugyan úgy, mint korábban letiltottam a dvga-t a laptopon belül.
Újra indítom és a fenti hibával kezd.
Unsupported graphics Card, ezután kicsivel a vga leáll.
Eszközkezelő megfelelőnek jelzi a működését.
-
-
5leteseN
őstag
Elméletileg egy ADT-link 4.0-ást vettem, az AliExpress-ről (ahol nem mindig az érkezik amit kér a vevő), és a PCIe4.0-ás jött 15€-ért(..."csak"
)"!Mivel most nincs 4.0-ás vas a házban, ezért nem tudom a 4.0-ás sebességét tesztelni, a 3,0-ás kapcsolat ment, sebességet nem teszteltem.
Van esetleg valami program, ami magát sebességet is tudja tesztelni, nem csak azt, hogy meg van a kapcsolat.Közben meg is néztem az Ali-s oldalamat, valóban 4.0-ás, de csak 1 csatornás(16Gbps).

Gondolhattam, volna, 4-csatornásnak túl "jó-áras" volt(a kb 15€), és a vezetékek is "kevesek" a 4 csatornához.
Nem gond egyébként, mert még mindig szinte csak AI(MI)-hez lesz, oda ez (és a CPU-sem) nagyon fontos, a VGA dönti el a teljesítményt.
Ha majd PCIe 4.0-ás vas kerül alá, akkor kb tudni fogja a 4-csatornás PCIe3.0 sebességét.
Néztem, hogy kb az nVidia 4000-es család szuper-felső harmadánál(4060Ti-4090Ti-ig) jelent korlátot (AI-MI-s)használat közben ez az egy csatorna(PCIe4.0 esetén).
Mivel a hobbi-AI kategóriát művelem, nem fenyegeti a 4000-es VGA-beszerzés veszélye a családi költségvetést.
Megelégszem a költséghatékony beszerzéssel majd(rövidesen).Nem koppanás(om) ez kis-bakis beszerzés, hogy "csak" PCIe4.0x1-est vettem, bár legközelebb azért jobban bogarászom majd a termékoldal alját is!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ali-knál ezek szerint ez bszinte kötelező!

Ez az eGPU:

szinte biztosan 4 csatornás a szalagkábel szélességéből következtethetően.
Nem is drága, ha valakinek kell a PCIe5.0-ás laposhoz valamilyen grafikai feladathoz, videó-vágáshoz, játékhoz. A gyári beépített VGA árának a töredékéért lehetővé teszi egy asztali VGA bevetésését eGPU-ként, a gyári teljesítmény szintjén
.
Én egy 2.0 NVMe Reiser-t/toldót tennék hozzá, hogy ne legyen fix-állandó a beépítés. A toldó nélkül elveszne a "lapos" hordozhatósága, ami azért alapvető.
Rövidebb toldóknál (szerintem) még nem gond a jelátvitel stabilitásnál a kábelhossz és a csatlakozások. Nem pont a PCIe5.0-nál, de láttam 90-180-fokban elforduló toldót is, ami még könnyebbé teszi az ideiglenes és könnyen bontható eGPU csatlakoztatást és a komfortosabb elhelyezkedés révén a jobb használatot is.Vannak jó dolgok, egész jó kombinációk összeállíthatók kis összevadászás után!

-
5leteseN
őstag
Nem teljesen ismerve ezt a területet: a PCIe 3.0-ás/-4.0-ás eGPU adattereket néztem és ott semmi látható különbség nem volt a kettő között. Itt most a csak 3.0-ás és a 4.0-ás(ami lefelé kompatibilis, tehát egyben 3.0-ás is) közötti összehasonlításra gondolok. Mikor 2-3 hónapja a vásárlásom miatt néztem ezeket direkt kerestem nagy felbontású képeket az eladóknál.
Lehet egyébként különbség, csak kíváncsi voltam(vagyok), mert a nagy (és ezért gazdaságos) gyártásszám miatt ez az elfelejtett kiskapu is lehetséges (
), elképzelhető, hogy ugyanarról a típusról van szó. A rosszabbik eset az, hogy a 3.0-ást árulják 4.0-ásként(de nem tudja azt), ahogy azt az USB 3.0(+)-os adapterekkel is teszik, holott mint írtam az USB(3.0)-kéken kívül a Fake-kínai-USB3.0-Host semmit nem tud, még az USB 2.0 öt darabos érintkezősora sincs bennük.A lassan általános példa után visszatérve az eGPU-hoz: a gazdasásossági gyártásszám miatt elképzelhetőnek tartom akár ezt a "bakit" is, még Kínában is.
A DELL laposok között is hivatalosan 16/32GB RAM-os modellek vannak, holott a laposok a valóságban tudják a CPU-adatokból nyilvánvaló dupláját? Szemesnek áll a világ!
...amíg BIOS-ban majd le nem tiltják!
Megjött közben az én eGPU adapterem is (Ali)Express gyorsasággal. Ha haza értem, megnézem, hogy a 4.0-ást, vagy a 3,0-ást rendeltem(a jelenlegi laposhoz a 3.0-ás is elég), nem emléxem melyik lett.
Valami jobb árra emléxem, de amit rendeltem az a berakotthoz képest egy no-name kínai, annak a kockázatával. -
Kíváncsian várom a tesztjeidet vagy másét vajon pl egy rtx 4080 -as kártyával (PCIe 4.0 max 320W) mennyit vertek rám pontszámilag laptopon keresztül.
Azt megnézném ezzel az adapterrel vagy akármilyennel ilyen csatlakozás mentén. Addig is még én vagyok a király sebességben egpu fronton.
Tessék megfosztani.
Természetesen ugyanez él majd PCIe 5.0 esetén is. Adapter, VGA és laptop + tuning minden érvényes. Lepjen meg valaki.
Látni akarom!
-
5leteseN
őstag
Ezeket a köröket már lefutottam.
Most is megnéztem.A Latitude 3500-ben nincs d(irect)GPU, csak IGP. A BIOS-ban nincs semmi eGPU-ra utaló bejegyzés.
Mivel az M.2 NVMe aljzatba kerül bekötésre a jelenlegi x1-es adapter, azt engedélyeztem, NVMe módban, de kipróbáltam már azóta letiltva is: semmi!
A Windows 10 Eszközkezelő-ben nem is jelenik meg a VGA kártya sehol, tehát Videó megjelenítőknél sem.Valami hardver közeli gondra, beállítási vagy hardver hibára gyanakszom, mert a Windows nem is jut el a VGA észleléséig.
A Windows teljes újratelepítésen kívül már minden esélyes hardver elemnél frissítettem a meghajtókat(Eszközkezelő).
-
5leteseN
őstag
Bár nem a tapasztalat miatt írok, amire rákérdeztél, de "kapcsolódik". Ez az elvesző mobilitás engem is zavart, ezért én két részben oldottam meg ezt az eGPU(=>AI/MI) projektemnél: első elemként az adat láncba ezt

... a toldót-adaptert-reisert tettem be(optimista múlt idő, még úton vannak),
és csak utána jön az eGPU adaptert, EZ:
Mint írtam, még úton vannak, 2 hét kb amíg valamelyik aktuális "Selyem Úton" Kínából(AliExpress) megérkeznek.
A viszonylag kis toldót (terveim szerint, remélve, hogy sikerül) fixen bent hagyom a "laposba" beépítve(SSD M-key, PCIe3.0x4), alul egy diszkréten meghúzódó burkolatba rejtve majd a "kilógó" SSD toldó-adapter végét.
Az ehhez csatlakozó eGPU meg a 60cm-es vezetékével bekerül egy másik "dobozba"(szintén még terv szinten), amiben ott dolgozgat majd a mellette lévő tápegység és a ki-/bemeneti ventikkel megsegített VGA-m.
A BIOS-ban kellett valamit beállítanod, hogy működjön?
Mert: Az itthon talált "sima" PCIe3.0x1-es bányászós adapterbe (PCE164P-N03 VER 006C... a típusa és 1 csatornás (PCIe3.0x1to16), rakott AMD Radeon VEGA 56-ot nem látja a Latitude 3500-as. A BIOS-ban nincs nyoma(lehet, hogy nem is kell), de a Windows 10-sem látja ezen a jelenlegi SSD-s adatvonalon keresztül. A DELL T5810-ben működik a VEGA 56, ugyan ezzel a Windows 10-es WinToGo-val.
-
sasNAXO
aktív tag
Nekem ez van, ez csak pcie 3.0 x4, ha jól értem. (Bár a kínaiaknál nem lehet tudni.)
Igen láttam hogy szépen teszteltél. Én most nem vállalom, hogy szétszedjem a nagy gépet a 3070 miatt.
(Sőt a nagy gép kéne a pcie 4.0 teszt miatt is.)
De amúgy egyszer meg akarom majd csinálni, mert nekem az tetszik ebben (és van már pcie 4.0 x8-as oculunk is amúgy), hogy egy kisebb igp-s géppel el lehetne az ember és csak akkor kellene a nagyobb gpu-t rákötni és bekapcsolni, ha ténylegesen kell játékra vagy akármire. -
sasNAXO
aktív tag
Youtube-on az ETA Prime szeret ilyen oculink-es / mini gépes videókat megosztani, működik a dolog.
Én hitelen felindulásból/ kíváncsiságból vettem egyet, de nem notebook, hanem igp-s konfig mellé gondoltam, odáig jutottam, hogy egy ivy bridge konfig mellett egy GTX 1050-nel teszteljem.

Gépben a kártya:
Oculinken a kátya:
Nyilván ez nem modern kártya és nem PCIe x4, de hátha ér valamit...de azért off-ra raktam. -
5leteseN
őstag
Igen, ez a VRAM felé a legjobb sávszél! Ez már úton is van hozzám.
A problémám az, hogy ezek szerint rosszul választottam a célhoz(az éppen olcsón beszerezhető) "lapost", mert nincs másik olyan lehetőség adatsebességű csatlakozási lehetőség, amire az adathordozót(SSD-t) rá tudom akasztani.Olyan Laposra kell(fogom) cserélni a jelenlegit, ahol két belső SSD, vagy SSD+Thunderbolt3(-4) együtt vannak jelen.
Ha esetleg valaki talál egy második PCIe3.0x4-et(vagy hasonló adatsebességű lehetőséget) a Latitude 3500-ben, szívesen venném a hírt!
+ 
Milyen SSD=>PCIe adaptert használsz?
Szimpatikus darab!
-
Én csak azt tudom hogy külső vga-val annyi a pontszámom mint mindenki másnak az asztali topikban. Amúgy ha nem x16 akkor x12. Elvileg veszteségmentes így van hirdetve az adapterem. Azért tegyük hozzá a PCIe mindig ilyet mér minden kártyával amit eddig használtam.

Igen azt veszem hogy pcie 3 van nálam nem 4. Valami ezért lehet, csak nagyon minimális a veszteség, szinte észre sem venni.
-
laychi
veterán
A 3dmarknál használt OC-val, illetve a cpu is meg lett picit húzva
Külső monitor
vs belső kijelző

#6660RM007
MIndjárt nézem.
Külső monitorral, azt hiszem úgy van nálad is.
Display fül? Anti aliasin mire van állítva?
egyéb beállításokat is jó lenne látni.szvsz nálad sem veszteségmentes.
nincs PCIe x16, gpu-zvel terheld le és ott kiírja.
nálam x8 4.0-t jelez, de szerintem ez is fals, mert asztalin is csak x4 volt
nvme csati x4-es
-
Betudnád állítani ezeket a paramétereket és úgy csinálnál egyet? Ez nálam 3070-el, ami majdnem ugyanaz. Tudod nálam veszteségmentes viszonyítsunk hozzám amennyire lehet. Tudom más a proci is. És külső monitor.

Van pár tesztem de csak 3070-el és fölötte.Meglepően magasak a pontszámaid.
-
-
S_x96x_S
addikt
> Csavarral rögzítve az nvme portba az egpu adapter
érdemes lenne minden információt egy helyen megadni,
hátha akkor több szem többet lát:- Pontosan milyen gép ( típus ? )
- Milyen Windows ? ( gyári? pl. Lenovo ? )
- Biztos nvme port vagy csak M.2 formátum? ( M.2 SATA SSD vs-. M.2 NVMe SSD ) ?
- az nvme port - pcie 2.0; 3.0; 4.0 ? sávszám: x2 vagy x4 ?
- pontosan milyen eGPU adapter? és milyen GPU-t tettél az eGPU-ba?egyes adaptereknél írják is ..
" only supports M.2 NVMe interface does not support M.2 SATA interface, does not support M.2 WiFi interface, does not support M.2 WWAN interface, does not support USB interface."tudom ezek már amolyan basic kérdések,
de saját tapasztalatból tudom,
hogy mindig vannak vakfoltok, amit nem veszünk saját magunk észre
-
S_x96x_S
addikt
> ötletek:
csak annyi, hogy nézd újra :
- Frissítsd && Ellenőrizd a Drivereket és a szoftvereket.
- Frissítsd && Ellenőrizd a BIOS beállításokat
( Főleg ha van eGPU/TB/... opció a BIOS-ban )
- Nézd meg a csatlakozásokat.
- Próbáld ki egy másik TB3 portban ( hogyha van ilyen )
- Windows Eszközkezelőben újratelepítés , vagy a hibaelhárítás használataA legvalószínűbb ok a driverek vagy a BIOS beállítások környékén lehet.
-
laychi
veterán
A beígért CP2077 tesztek:
1440P:
CP77 RT ULTRA DLSS QUALITY 1440p
PCIe 4.0 x16
PCIe 4.0 x4
PCIe 3.0 x4 
CP77 ULTRA DLSS QUALITY 1440p
PCIe 4.0 x16
PCIe 4.0 x4
PCIe 3.0 x4
CP77 ULTRA FSR OFF 1440p
PCIe 4.0 x16
PCIe 4.0 x4
PCIe 3.0 x4
1080P:
CP77 ULTRA DLSS QUALITY 1080p
PCIe 4.0 x16
PCIe 4.0 x4
PCIe 3.0 x4
CP77 ULTRA FSR OFF 1080p
PCIe 4.0 x16
PCIe 4.0 x4
PCIe 3.0 x4
1080p-ben RT+DLSS tesztet nem futtattam PCIe 4.0 x16-ban(kimaradt), így mivel nem lenne mit mivel összehasonlítani, nem futtattam teszteket a K43SG-vel sem. -
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Maga a vga természetesen "korábban" legyen áram alatt, mivel összedugva a laptoppal indulni fog mikor bekapcsol a laptop. Hát nálam ez így van. Mikor kikapcsolom a laptopot, vagyis leállítom, akkor a vga is leáll. Van egy led ami kialszik és a ventik is leállnak....mivel nincs ami működtesse.
)"!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(Sőt a nagy gép kéne a pcie 4.0 teszt miatt is.)

PCIe 4.0 x4
PCIe 3.0 x4 
PCIe 4.0 x4
PCIe 3.0 x4
PCIe 4.0 x4
PCIe 3.0 x4
PCIe 4.0 x4
PCIe 3.0 x4
PCIe 4.0 x4
PCIe 3.0 x4
4.0 x4
4.0 x16