Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kzsolt00

tag

válasz MzperX07 #4074 üzenetére

Nem. Ilyet még sehol sem láttam. Ha a VGA-t ki lehet venni, akkor az MXM foglalatos, amit üzleti szegmensben még nem láttam. Tehát most lehet nagyon tévedek, de utána nézés nélkül ki merem jelenteni, hogy NEM lehet belőle kivenni, mert ha van is benne dGPU (nem VGA), akkor az mint a neve is utal rá, csak egy GPU. Tehát csak a mag(ok) regiszterek, stb, stb van odaforrasztva az alaplapra.

Amúgy erre felbuzdúlva kezdtem el gondolkodni, hogy mennyire nem egyszerű is megfogalmazni a dolgokat. Jobban mondva helyesen mondatba foglalni ezeket a szavakat. igp-igpu-dgpu-gpu-vga-egpu, hogy melyik pontosan mit is takar, és még ezernyi féle port (értek én itt az általam elsőként megismert agp-től a PCI generációkig, a TB, Express card portokig mindent)

Szerk: Hogy értsétek ez az egész gondolatmenetem azért jött, mert a felettem szóló olyat írt (magadra ne vedd kérlek, semmi rossz szándék nincs benne, főleg nem kioktató!), hogy dedikált videókártya. Ha a dGPU-t akarta rövidíteni, akkor ugye képzavar ahogy folytatta, mert a dGPU-k legjobb tudomásom szerint dedikált GPU-k. Tehát dedikált önálló egységek, melyek magukban nem képesek működni különálló egységként, csak valaminek a részeként. Minden esetben az alaplapra vannak forrasztva (tévedés jogát fenntartom). Ergo biztos, hogy nem lehet kivenni, ami már csak a szó jelentéséből is kikövetkeztethető. De maga a "dedikált videókártya" elnevezés valójában akkor csak egy rossz szójárás lenne? Vagy pontosan ez mit jelent?

Új hozzászólás Aktív témák