Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
-
LOGOUT
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzsolt00
tag
válasz
MzperX07
üzenetére
Nem. Ilyet még sehol sem láttam. Ha a VGA-t ki lehet venni, akkor az MXM foglalatos, amit üzleti szegmensben még nem láttam. Tehát most lehet nagyon tévedek, de utána nézés nélkül ki merem jelenteni, hogy NEM lehet belőle kivenni, mert ha van is benne dGPU (nem VGA), akkor az mint a neve is utal rá, csak egy GPU. Tehát csak a mag(ok) regiszterek, stb, stb van odaforrasztva az alaplapra.
Amúgy erre felbuzdúlva kezdtem el gondolkodni, hogy mennyire nem egyszerű is megfogalmazni a dolgokat. Jobban mondva helyesen mondatba foglalni ezeket a szavakat. igp-igpu-dgpu-gpu-vga-egpu, hogy melyik pontosan mit is takar, és még ezernyi féle port (értek én itt az általam elsőként megismert agp-től a PCI generációkig, a TB, Express card portokig mindent)
Szerk: Hogy értsétek ez az egész gondolatmenetem azért jött, mert a felettem szóló olyat írt (magadra ne vedd kérlek, semmi rossz szándék nincs benne, főleg nem kioktató!), hogy dedikált videókártya. Ha a dGPU-t akarta rövidíteni, akkor ugye képzavar ahogy folytatta, mert a dGPU-k legjobb tudomásom szerint dedikált GPU-k. Tehát dedikált önálló egységek, melyek magukban nem képesek működni különálló egységként, csak valaminek a részeként. Minden esetben az alaplapra vannak forrasztva (tévedés jogát fenntartom). Ergo biztos, hogy nem lehet kivenni, ami már csak a szó jelentéséből is kikövetkeztethető. De maga a "dedikált videókártya" elnevezés valójában akkor csak egy rossz szójárás lenne? Vagy pontosan ez mit jelent?
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra - 12/256 GB Használt, karcmentes 6 hónap garancia
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest