Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
helltp
aktív tag
PE4L 2.1b -n ahogy látom egy x1-es PCIe socket van, de ki van vágva az egyik fele. Figyelnem kell bármire amikor kártyát veszek, vagy belemennek simán az x16-os kártyák is?
-
fps8
senior tag
Újra itt, újabb egetverő kérdés (legalább is nekem igen fontos
)A gép: egy Dell Latitude E5430 Ivy magos i5-el (3320), 8gb rammal, ssd-vel.
A kiválasztott szlot: Express Card
Megvásárolt átalakító: linkKérdés: Vehetek bele 1060-at úgy, hogy megfelelően kihasználjam, vagy maradjak inkább a 970-nél?
Nem könnyű a döntés, hiszen nagyjából azonos az árfekvés... Előre is köszönök mindenféle építő jellegű hozzászólást! 
-
Protezis
őstag
válasz
Max1mus
üzenetére
Kb 20.000 Ft. Bár mostanság nem használom munkára a gépet, de ha mégis kedvem lenne, ott is sokat dobna a 4 mag, szóval felesleges biztos nem lenne az upgrade. És 2-3 évig elég lesz még szerintem.
∂яσнυη: Ezt a gépet két féle hűtéssel szerelték, a dGPU-s verziót kicsit combosabbal. De netes tapasztalatok alapján 47W TDP-s CPU-val is hajtják mások, a 4702mq meg 37W-os (persze, nyilván több hőt termel, mint az i5, nem vitás).
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Protezis
üzenetére
Oké. Ez azt jelenti, hogy biososan támogatott, de ettől még szerelhették más méretű hűtéssel ami nem birkózik meg a plusz hővel és throttlingol...
Egyébként proci igényes alkalmazásoknál, ami tud 4 magot használni(lásd benchmark) meg fog látszódni. Ami grafikus, ott pár fps lesz az eltérés.
-
Protezis
őstag
Az nem kérdés, hogy menne-e, utánanéztem elég alaposan.
http://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_e6440__i7-4702mq_16gb_ram_240gb_ssd700gb_hdd_g_1
https://www.techinferno.com/index.php?/forums/topic/5481-14-dell-latitude-e6440-owners-lounge/ -
Protezis
őstag
Sziasztok!
CPU fejlesztésén gondolkodok, jelenleg i5-4200m van a gépben, GTX 960 egpu-val (bővebb infó a 33.sorban). Mennyit dobna a teljesítményen mondjuk egy i7-4702mq?
-
-
kzsolt00
tag
-
-
Sajnos attól hogy abban a prociban elég bőven van L2-L3 cache, még egy egpu-hoz vérszegény lenne. Szóval a válasz nagyon röviden (bocsi) az hogy nem érdemes belevágni ezzel a rendszerrel egy építkezésbe. Általánosan igaz, hogy lenovo üzleti >14" típusoknál x2x-től felfelé érdemes építkezni (pl. w520, t520, t530, w530 stb.), régebbieknél addig többnyire gen1-es core i5 és i7 fogható ki, de még az is gyengusz.
Látszik hogy hol itt a probléma, és ez még csak egy gen2-es intel prockó (tehát egpu szempontból az ajánlott minimuma). Én a helyedben a w700-ast feldobnám az apróra 59.990 Ft-os irányáron, hátha valakinek nagyon mocskosul kell a 17"-os LCD és annyiért már kapsz egy jó állapotú T520-ast, T420-asból pedig még jobbat vagy olcsóbban.
Na, nem is lett olyan rövid végül.

-
válasz
anytime
üzenetére
Az ugyanaz a gép egyem a lelked, csak a fotón mindkét oldala szerepel.

Az SC slotod mindenképpen marad, a másik oldalon kellene nézelődni.
Na azért megvárjuk holnap megtalálod-e a gép bal oldalát.

(#3669) haxxika
Zseni vagy! Tényleg anytime, pötyögd már be mi van a service matricán pontosan, vagy még jobb lenne ha lefotóznád. Nem lehetetlen amúgy hogy nincs neki EC slotja, üzleti kategóriában elvileg a kedves ügyfél sokkal több opcióval vagy tiltással rendelheti (lásd lenovonál nincs kamera egy 500.000 Ft-os laptopban, stb.
). -
joeetm
tag
Sziasztok,
Olyan dilemmába kerültem hogy van egy asztali gépem, mellé pedig egy w700-as thinkpad, szóval mondhatjuk hogy 2 asztali gépem van.
Szerintetek a w700-al mennyire lenne érdemes nekivágni egpu-rendszer kiépítésnek?
[a mostani felállásban x9100-as c2d processzor van benne és 4 giga ram, de célom beszerezni egy qx9300-at és 8 giga ramot mellé]
Vga egy 750ti lenne az asztaliból, és expresscard-os egpu adapterrel gondolkodnék.
[gondolom az még fontos infó, hogyha játszanék rajta akkor külső monitoron, és nem a legújabb játékokkal]
Remélem valamennyire érthető az elképzelés, és köszönöm előre is a válaszokat
-
haxxika
senior tag
válasz
anytime
üzenetére
A másik oldalt esetleg nincs?
Lehet kevered a típust, a gép alján van egy service tag, tedd már közzé kérlek, és hamarabb meg tudjuk oldani a problémádat. A képen a felső gép egy E6430, alsó az E5430, előbbinek a másik oldalán van ilyen slot, ami ráadásul a szélesebbik 54mm-es, de ebbe belemegy bármely 34mm-es csati. -
anytime
őstag
válasz
Max1mus
üzenetére
Köszi, igen, nekem a kék van

Tehát, ha jól gondolom, amit linkeltél, azt ha megveszem, akkor a mostani SC helyett lesz egy EC slotom, magyarán megbontom a házat és a slotot cserélem?
Utána pedig jöhet az express card - átalakító - táp + vga sorrend és talán az öröm és boldogság?
Az összeg valóban nem vállalhatatlan. -
kzsolt00
tag
válasz
anytime
üzenetére
Nem szükséges fénykép. Az teljesen más port. Az Smart Card port. Hitelesítésre használják cégeknél. PL nálam az órák jóváhagyása, vagy titkosított levelek olvasása avval történhet. Hitelesít téged.
Magyarul az neked nem jó!
Marad a mPCIe, és remélheted hogy az legalább gen2-es mert akkor nagyobb lenne a teljesítményed. -
anytime
őstag
válasz
anytime
üzenetére
... az EC ...
OMG ...., köszi ...Köszönöm, nagyon boldog a napom

Elkezdem összeszedni az alkatrészeket, utána ha megengeditek, jönnék és véleményeztetnék, segítségeteket kérném ismét.
A mostani konfigom az adatlapomon, ha még vetnél erre egy pillantást. Véleményed szerint, ugyan ez a VGA-t használva egy külső adapterben használva mennyivel kevesebb grafikus teljesítményt érhetek el ezzel a megoldással, ha lehet %-ban kifejezve?
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
anytime
üzenetére
Igen, ilyen egyszerű is lehet. Keress egy expresscardos adaptert itt aprón(exp gdc vagy pe4). Szerezz egy gtx 970-hez megfelelő tápegységet. És mehet a móka...
ott van az...
-
anytime
őstag
válasz
anytime
üzenetére
Ha jól olvasgatom a T. Fórumtársak eGPU-s rendszereit felsoroló táblázatot, akkor esetemben - ha a notim alkalmas erre a feladatra, akkor nekem egy:
- express card-ra;
- egy adapter-re;
- magára a vga-ra lesz szükségem,amiket elvileg plug-n-play módon be is tudom talán üzemelni? Jól gondolom az eddig elolvasottak alapján vagy olvasgassak tovább? Ennyire egyszerű is lehet(ne)?
Nagyon köszönöm!
A -
anytime
őstag
válasz
kzsolt00
üzenetére
Szia,
ez az én laposom: DELL Latitude E5430, Core i5-ös cpu-val..
Alkalmas lehet egy külső egy eGPU-s rendszer kiépítésére a megplévő 970-es dVGA-mal, ami az asztali gépemben van?
Ha igen, akkor az nagy öröm és még több kérdés lenne a részemről ....

Nagyon köszönöm!!!
Üdv:
A -
anytime
őstag
Sziasztok,
van egy munkára vásárolt és használt DELL Latitude E5430-as notebook-om, Core i5-ös cpu-val, rendben teszi a dolgát. Irodai alkalmazásokat futtatva, még így is két, szerényebb monitort tudok használni, tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Azt láttam a listában, hogy az i7-es 5440-es alkalmas lenne erre a célra.
A kérdésem az lenne, hogy ennek a notinak van ebben a fórumban helye? Azaz lehet hozzá csatlakoztatni külső videókártyát?
Átfutottam az összefoglalót, amit természetesen átolvasok rendesen is, nem akarom sem az időt megspórolni, szívesen tanulok, ha a meglévő tapasztalataitok alapján azt mondjátok, hogy a gép lehetővé teszi ezt a megoldást.
Nem azt várnám természetesen, hogy az AAA-s címek ultrán fussanak rajta, hanem egy-két netes játék (pl. WT) élvezhető legyen arra 1/2 - 1 órára, ami rendelkezésemre áll 2-3 naponta. Van egy ASUS Strix 970-es dVGA-m, őrá gondoltam volna

Előre is köszönöm, üdv:
A -
-
helltp
aktív tag
Sziasztok!
Vadászgatom az alkatrészeket az egpu rendszerhez. Szerintetek TP X230-as laptophoz 54mm-es expresscard foglalatba bele lehet tenni a 34mm-es csatis PE4L 2.1b adaptert?
-
HUNRobar
tag
Helló!
Lenne egy hülye triviális kérdésem amire nem találtam egyenes választ.
Szóval van egy Exp GDC + Dell Da-2 rendszerem, ennél ugye a videókártya plusz tápját az oldalsó portba dugott 6+8 pines kábellel tudjuk megoldani. Ha teszem fel vennék egy olyan vga-t, amin 2x6pin csatlakozó van (pl. gtx670, gtx760) akkor egyszerűen a 8pines kábelt kellene bedugnom a második 6pines csatlakozóba? -
Doink
aktív tag
válasz
you_zsolex
üzenetére
Nem működik.
-
you_zsolex
csendes tag
Erről esetleg van valakinek tapasztalata:
SATA 22pin -> mSATA M/F konverter működne a dolog?
[link] -
Dizi
csendes tag
43-as hibakód volt már valakinél?
Egy MSI GTX1060 Ti 4 GB Gaming alá akarok drivert installálni.
Nem telepíti fel 43-as hibakóddal.
-
Dizi
csendes tag
Köszönöm.
Whitelist probléma megoldásra tud valaki útmutatót adni?
vazzee00 kollégának láttam ilyen gépet futni.
Hogyan tudnám elérni?
-
Dizi
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo g580 laptopot szeretnék egpu-val fejleszteni.
mPci-e sloton kötöttem össze a beast 8.0-val és nem észleli a GTX 1050 Ti videokártyát a laptop.
A geforce videokártya le van tiltva a biosban, csak az integrált látja a gép.
Dell táppal van összekötve.
Whitelist miatt moddolt BIOS szükséges hozzá talán?
GTX 960-al valószínűleg nagyobb eséllyel menne?
A segítséget köszönöm előre is!
Üdv.
-
Doink
aktív tag
válasz
m4csk4fogo
üzenetére
A játék alapból mutatja ha bekapcsolod, nem kell hozzá semmi segédszoftver.
-
Doink
aktív tag
Most hogy már jópár update kijött a Doomhoz újra megnéztem mi a helyzet, hátha már játszható.
A régi ~30fps(opengl: ~20) helyett átlag 70fps-el(opengl: ~48) hasít i7-2630qm-el.
Még mindig a cpu fogja vissza mert a cputime ~15ms, gpu ~7ms ultrán.
Annyi bug van hogy ha bejön a weapon upgrade overlay akkor ~27fps és a cpuidő az egekbe száll. -
Precorus
tag
Nekem a 7970 lezabál 300 w-ot, úgyhogy utólag jó ez a 630 w

Hát....elvileg rá van kötve gépre és bekapcsol vele együtt, de mint kolléga írta, melyiknek hogy tartja kedve
Nekem az is elég, ha lerakom alvásba. Olyankor mondjuk kéri a kávéját, meg van hogy makacskodik, de általában megy
-
fps8
senior tag
válasz
Precorus
üzenetére
Eredetileg nem akartam dobozt, de most picit változott a kép. Úgy döntöttem, hogy engedek a táp árából (amit te vettél, az aránytalanul drága, és felesleges, hiszen 400w bőven elég a feladatra, tekintve, hogy nem veszek asztali gépet), így ez lett belőle (már úton van felém). Korábban volt egy ugyan ilyen tápom, tökéletesen meg voltam vele elégedve. Az adaptert is megrendeltem. Ha sikerült megálmodni a vga-t, azt is megveszem, de még van idő, hiszen 7-12 nap, mire megjön az átalakító. Aztán összerakom, leméregetem és választok valami csinosabb mATX házat. Fúrok rá lyukat oda, ahová szükséges (ha szükséges, de az is lehet, hogy csak ragasztani fogom), aztán valahogy belerögzítem az egészet.
Még lenne pár kérdésem:
Hogyan működik a bekapolás ennél a dolognál? Külön gombra van kötve, vagy indul a géppel együtt?
Menet közben lehet csatlakoztatni, vagy újra kell majd indítani hozzá a gépet vajon? -
Precorus
tag
amit linkeltem, az pont moduláris(atx 24pin meg 2x4 pin meg 2x6+2 pin van "csak" rajta)
970 gyári spec szerint 145W
Szóval szerintem el foga bírni a 220W-os
-
Precorus
tag
Simán kiszedhetném a dobozából, nem is melegszik, venti sem kellene neki

Lehet egyszer meg is csinálom o.OAmúgy bocs, benéztem

Nekem egy dual core-os dell-em volt, de az még mindig gép-annak ellenére, hogy most tölti a 7. életévét, és csak műanyag, nem alu

(persze, már túladtam rajta, ismerősnek ment, azóta is elégedett vele) -
-
-
fps8
senior tag
-
fps8
senior tag
válasz
Precorus
üzenetére
Nagyon is sokat segítettél. Köszönöm!
Crossfire-ről nem volt szó. A gépcserét mindössze azért hoztam fel, hogy olyan rendszert akarok venni, amit nem kell utána eladni, mert mondjuk az új gépeken már nem lesz EC, vagy ilyesmi. Ahogy nézegettem a Dell E7470-esek tűnnek szimpatikusnak... azokon meg talán pont nincs már EC. Ellenben, ahogy látom, elég lesz csak egy új kábelt venni pl. ehhez.
Az árfekvés az teljesen rendben van, főleg, ha azt nézem, hogy így bőven megspórolom a Gamer laptop árát, amit igazából nagyon elvétve használnék ki
szóval ha egy picit drágább is, mint "általában", akkor sincs semmi vész. 
A másik dolog, hogy nézegettem közben a játékokat is. Mivel nem rajongok az "ultra" grafikákért, főként a sok elmosás, meg fényhatás zavar, így szerintem megállapodok a GTX660 -mellett, csak azt nem tudom, ebből melyiket érdemes venni. Egyrészt ott van a sima, 2gb (gondolom az 1 és 1.5gb verziók alapból felejtősek...), aztán a Ti, és most találtam egy 3gb-os vékonyított kivitelt is. Miért van az, hogy a 3gb-os típuson jóval kisebbnek tűnik a hűtő LINK?
Talán kevesebb a fogyasztása is?Egyébként UK-ben élek, így a fenti linkekben szereplő bolt az, ahonnan valószínűleg meg fogom venni a kártyát.

Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
Nem könnyű a döntés, hiszen nagyjából azonos az árfekvés... Előre is köszönök mindenféle építő jellegű hozzászólást!

OMG ...., köszi ...