Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- hcl: Amúgy mi a terv?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Precorus
tag
Hali!
Üdv itt
Nem vagyok otthon a gépedben, de ahogy láttam (google keresés), mennie kell, ph-s hozzászólást is kidobott hogy megy, de majd okosabbak jönnek és mondják van-e tapasztalat. Az ec mindenesetre elég kényelmes dolog, proci is 3. gen, nagyon jó.
Most nagyon drága a pe4c, a gdc best banggood-on viszont még mindig 12k huf környékén van, ha meg nem rendele, marad ha(gyorsan rálestem, de csak mpcie-s van beast-ből, pe4c-t meg keres valaki, szóval az sincs.....)Nekem beast-em van, működik, teszi a dolgát. Ennél többet nem tudok mondani, állítólag van akinél nem stabil.
Még nem mértem, de ha úgy számolsz hogy 70-80%-ot tud csak leadni a kártya, az a biztos(megnézed a fallout 4 követleményét, és választasz egy kártyát).
Én úgy vettem tápot, hogy direkt atx-et, mert majd asztalit akarok. Most a 7970-em 300 wattot zabál a 630 ból(enermax xt), és így nagyon jól elvannak(nem ugye megvan a táp+vga az asztaliba, százasból meg megvan egy i5 ös 4. gen konfig, ami azért elég combos játékra).
Ezt nem igazán értem, hogy jön ide a crossfire

Remélem pár dolgot meg tudtam válaszolni.
-
fps8
senior tag
Sziasztok!
Szintén újként jelentkeznék a téma lelkes kedvelői közé, és nyitnék is azonnal néhány kérdéssel.
Az első dolog, amire keresem a választ, hogy el tudok-e a konfigommal, és ezzel a kiegészítővel majd kényelmesen fallout 4-ezni az unalmas hétvégéimen?
Dell Latitude E5430 (i5-M3320 Ivy)
8gb ram
HD4000A másik kérdés, hogy mely rendszert ajánljátok hozzá (akad azért választék bőven)? Számomra nem fontos a fém doboz, hacsak nem feltétlenül szükséges, ugyanis el tudom különíteni a vga-t az asztalról úgy, hogy ne pakoljak rá, vagy rúgjak épp bele...
Végezetül pedig: VGA választásnál mit érdemes figyelembe venni? (Már úgy értem, hogy az áron kívül) Fogyasztás szempont? Mert gondolkodom egy viszonylag erősebb, GTX 780-ban, esetleg 980... de ha nem okoz különleges javulást, tekintve az interfész határait, akkor megelégedhetek egy 660-al is...
Ui.: Fél éven belül szándékomban áll beruházni egy gépvásárlásra, de a vga rendszert szívesen örökíteném tovább. A jövőben is nagy valószínűséggel maradok a Dell üzleti 14"-os i5-i7 modellnél, csak hát ugye a garancia... Ezt csak azért mondom, mert úgy gondolom, hogy talán a CF kártyás megoldás lenne a legjobb, mivel elég sokat cipelem a gépet munkába. Gyakorlatilag minden hétköznap, ez pedig leginkább csak egy otthoni tuning lenne.

-
#LittleG
csendes tag
Üdv!
Kicsit elmélkedtem a lehetséges csatlakozókon, hogy melyik mit tud kihozni egy külső VGA-ból. Tekintve, hogy nekem se TB-m, se NGFF-em nincs (ami eléggé ideális lenne ilyen jellegű célra), maradt az EC és az mPCI-e.
Ami az EC-t illeti, főként azért nem alkalmaznám, mert eléggé szar helyen van (pont ott van az egér is, ami nagyon zavaró lenne így), ha a másik oldalon lenne...
Meg még mindig kételyeim vannak a stabilitást tekintve, hisz papíron gen 1.0 -t tud csak. Ok, van a Kirrr által leírt válasz, de nyilván ez lapostól is függ. Tehát kockáztatni meg nem szeretnék, nehogy instabilan legyen meg a gen 2.Marad az mPCI-e. És akkor itt jön a lényeg!
Ez a csati támogatja a Gen 2-t, tehát már ott járunk, hogy a laptop ki tudja használni a VGA 70-80 %-át.
A kérdés az, hogy ezen az értéken lehet még valahogyan növelni?
Olvasgattam "tuning" tippeket, pl: kizárólag az nVidia illesztőprogit kell telepíteni, minden mást (pl: hang) le kell tiltani, mert egyrészt ezek a tulajdonságok amúgy sem lesznek kihasználva, másrészt ezzel nő a grafikai számításokra használható sávszélesség. Illetve olvastam még azt is, hogy a PhysX-et a CPU-ra kell átállítani, mert ezzel tovább nő a sávszélesség, nem kell a kártyának külön azzal is foglalkoznia.
Létezik még valami egyéb megoldás, amivel növelhető a teljesítmény (sávszélesség/kihasználhatóság)?
-
haxxika
senior tag
válasz
AxBattler
üzenetére
PE4C-nek nagyon felment most az ára. Inkább tényleg vedd meg ami fent van, tudod azt is noti adapterrel használni.
-
Doink
aktív tag
válasz
m4csk4fogo
üzenetére
Olyan gépeken működik ahol a hotplug be van kapcsolva.
-
AxBattler
félisten
válasz
m4csk4fogo
üzenetére
Rendszer? Interfész? Adapter?
Önmagában a 1050Ti nem mond sokat... -
AxBattler
félisten
Üdv!
Olvasgattam/nézelődtem a témában, és ha az alábbiakat meglépem/megveszem, akkor van rá esély, hogy pnp menjen a rendszer (belső kijelzőn, vagy HDMI-n külsőn), vagy kell még szoftveresen valamit buherálnom (akár Setup 1.35-tel)?
- Thinkpad T/Wx30;
- PE4C V3.0 + Expresscard;
- tetszőleges GTX9x0-as kártya, külön 6pin-es tápcsatlakozóval;
- Dell DA2, vagy 75W-os VGA-nál akár sima 120W-os notiadapter;
- Windows 10 UEFI módban telepítve.Illetve Európán belülről melyik webshop-ból érdemes PE4L-t rendelni?
-
panzer2
csendes tag
na ma nem igazán tudtam haladni csak annyira jutottam, hogy sikerült szereznem normális jó minőségű hdmi portot a gond csak az, hogy smd-s tehát idegörlő lesz ezt felforrasztani de jobb lesz ez mint a jelenlegi, ugyanis véknyabb és stabilabb mint a másik. Szerintem holnapi nap mivel szabad vagyok ezt felforrasztom és lehet, hogy a marás is elkészül de addig nem tudok neki állni amíg nem fixálódik a helyzete a csatinak

-
kzsolt00
tag
-
wiggen123
senior tag
dell da-2 elvisz egy Gigabyte GTX 660 OC-t?
-
panzer2
csendes tag
Üdv mindenkinek! Mai nap végre megjött a csatlakozó

Már csak a gép aljára hiányzik egy ablak ahol majd a kábelt lehet csatlakoztatni
A kábelt a géphez a tépőzár rögzíti és meglepően jól tart. Vastagnak tűnhet a kábel és biztos azt gondoljátok hogy túl fog lógni a gép alján de nem ugyanis a gumi talpak miatt még lesz is hely hogy a kábel elférjen. A jel tökéletesen áttmegy a kábelen és eddig nem tapasztaltam anomáliát. Érdekes, hogy az mpcie kábel más mint az exprescardos ugyanis eggyikben a kábelek egymás mellett vannak addig az exprescardosnál minden kábel között további szigetelés van. A kábelek nagyon véknyak ezért normál blankoló nem jó hozzájuk kettővel is próbáltam. Ha meg is tudja fogni akkor nagy a valószínűsége, hogy elszakad ezért én pl egy kisebb gázlámpával égettem le rólla. A kimérés talán a legnyűgösebb, hogy melyik kábel hova fog tartozni de egy jo multimeterrel ez nem nagy gond inkább csak időigényes. Elvileg a holnapi napon kiszabadulok a műhelybe és akkor lesz lehetőségem befejezni
Az ilyen jellegű forrasztásokhoz mindenféle képpen állítható hőmérsékletű pákát ajánlok. Talán lehetett volna még kicsit szebb a zsugorcsövezés de lehet még lecserélem az mpcienél lévő aljzatot egy aranyozotra. -
wiggen123
senior tag
Sziasztok.
Hp 8460p Intel® Core™ i5-2520M Processzor (iGPU: HD3000) gépem van.
Express card EXP GDC ez jó hozzá EC átalakító nélkül? Ha nem tervezek cpu bővítést, milyen vga-t javasoltok mellé, amit kihajt ez a cpu? GTX960 már cpu limites ahogy olvastam. -
Kirrr
aktív tag
-
panzer2
csendes tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Pontosan ezaz hogy nem szeretnék kókányolni sem pedig annak tűnni és az, hogy egy kábel lóg a gépből non-stop akkor is ha viszem valahová már abba a kategóriába tartozik. Van marógép ithon tehát tudnék a gépre varázsolni egy új port helyet ahova ez a dolog kerülne és azt akarom elérni, hogy leteszem az asztalra a gépet a nap végén és csak be keljen dugnom a GÉPRE az egput.
-
#LittleG
csendes tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Azt elfelejtettem említeni, hogy ne ATX tápot!

Írtam, hogy minél kisebb méretűnek kéne lennie.

De azt tényleg nem írtam, hogy majd vmi mini-atx szerű házba szeretném berakni a cuccokat, ezért lenne lényeges, hogy a táp mérete akkora legyen, mint mondjuk egy xbox táp.
Codegen... Hmmm. Az nem a "bele ne rakd, vagy kinyírja a gépedet" kategória? Nem lennék nyugodt, ha ő táplálná a rendszeremet...
De azért köszi a segítséget, várom a további ötleteket

-
#LittleG
csendes tag
Heló!
Szeretném megkérdezni, hogy Ti milyen tápegységeket ajánlanátok eGPU alá?
A cél elsősorban az lenne, hogy:
- Stabil +12V feszültségi szint
- Elsősorban passzív hűtés (bár ha muszáj, lehet ventis is)
- Kis méret (mert adapter, táp, vga majd később mind egy kis házikóba menne)
- Viszonylag olcsó legyen (5000-7000 Ft-t szánnék rá...)
- Teljesítmény: 100-150 Watt (egy GTX 750 Ti-t hajtana meg (nem OC változatot!)) -
Kacsakcs
csendes tag
Re!
Ismét furcsaságot tapasztalok ... Játék alatt, néha elsötétül a kép, vele együtt hallom a "leválasztott eszköz" hangját, majd pár másodperc múlva ismét van kép és megy minden tovább.

-
Doink
aktív tag
válasz
panzer2
üzenetére
Sima hdmi kábel. Azért felesleges hosszabbítóval probálkozni mert a csatlakozók és a kábel hossza jelentősen rontják a jel minőségét.
Tehát neked a megoldás az lehet hogy egy ilyet (20cm) ráforrasztasz a mpcie-re és a mostaniból leszedsz 20-30 centit és teszel a mpcie végére egy hdmi dugót. Ha nem jó akkor az adapterre ráforrasztod direktbe a mostani kábelt.
Ahogy korábban írtad hogy majd az alaplapról leforrasztod a hdmit és oda rákötöd az teljesen overkill.
-
panzer2
csendes tag
Hdmi hosszabbító kábellel ne is próbálkozzak ugye?
-
HUNRobar
tag
Volt időm egy kicsit játszani a w520-as egpu rendszeremmel, és sikerült megcsinálni hogy a dgpu és az egpu egyszerre menjen.
Tehát lehet például multigpu rendert nyomni Blenderben, vagy Mosaicot vagy Physix-et beállítani.
Most jó gpu physix-es játékokat/benchmarkokat keresek, mert a Mafia II demo benchmarkban például dupla fps-t kapok, ha a quadro 2000m van beállítva, ami elég bíztató..
Igazából annyit csináltam, hogy miután ment tökéletesen az egpu az "integrated+disabled" bios beállítással, átállítottam "nvidia optimus/enabled"-re. Majd miután a quadronak továbbra se volt nyoma sehol, az eszközkezelőben találtam egy felkiáltójeles pci-buszt, arra nyomtam egy jobb klikk+illesztőprogram frissítését. Ezekután már úgy tűnt, működik a dolog, de azért biztos ami biztos visszaraktam a 362.00-ás drivert, mert idáig ez bizonyult nekem a legmegbízhatóbb verziónak. (gtx660-nal) -
panzer2
csendes tag
Megoldódott a problémám egy xfx ts450-es táppal atom stabil lett minden. Nagyon jól produkál a rendszer jelenleg win 8.1 van de tervezem majd a win10-et amint felkerül rá az új rendszer csinálok egy átfogóbb tesztet.
-
#LittleG
csendes tag
Üdv!
Még így a következő nagy "témám" előtt szeretnék egy rövid kérdést feltenni!
Dell Latitude E6420 laposomon elkezdtem tesztelgetni, hogy áll a bios a whitelist funkcióval. Mpci-e foglalatból kiszedtem a Wi-Fi kártyát, helyére pedig betettem egy elviekben NEM támogatott wifi kártyát egy ugyancsak Dell, de Latitude E4300 gépből. Az eredmény pozitív élményt hozott, ugyanis a BIOS minden probléma nélkül elfogadta a kártyát, gépet bekapcsolva a Windows egyből elkezdte a drivert keresni.
Következtetés: A BIOS-om nem whitelist-es.

Mindezt jól gondolom?
-
wody21
tag
-
panzer2
csendes tag
játék alatt ki szokott dobni egy idő után az lehet a tápmiatt? mert annyit ír ki hogy vga eltávolitva
-
kzsolt00
tag
válasz
panzer2
üzenetére
Hat lehet hogy csak nekem, de nem vilagos mit honnan hova akarsz forrasztani.
A zizego tap regota idegesit engem is. Kb nem volt meg olyanom ahol ne jott volna elo a terheles alatti zizeges. Volt noname olcso tappal tapasztalatom, volt draga cooler masterom, thermaltake, nost egy jobb fsp tapom, es mindegyikkel az van hogy amint egy intenziv terhelo alkalmazast elinditok, foleg ha 3d alkalmazas tehat a vga elkezd izzadni es tobb aramot felvenni, akkor rendesen kihallani azt, hogy most a tap is izzad. Ezt ennyi tap proba utan egyszeruen elkonyveltem hogy ez igy termeszetes. Az nem lehet hogy mindegyik rossz lenne. Foleg hogy a hangon kivul nincs mas hiba jelenseg. Evek multan sem.
-
panzer2
csendes tag
Egyébként azon gondolkom, hogy mint lehetne a leghasználhatóbbá tenni ezt az egészet a kábelek terén. Az nem működne, hogyha az mpcie-től jövő kábelt beforrasztom a gépen lévő hdmi aljzatba és akkor a gdc-t a gépre dugom nem pedig a gépet a gdc-re. Végülis a gépen lévő hdmi úgyis csak kimenet nem hiszem , hogy megzavarná gépet nem?
-
panzer2
csendes tag
Na itt egy 3d mark11
[link]
úgy látom szép eredményt hozott
de valami nem okés a tápommal mert elég fura zizegő hangot ad amikor terhelés van a kártyán szerintem holnap kicserélem. Pedig egy cooler master 600-as. -
panzer2
csendes tag
na megy az egpu eddig minden féle mókolás nélkül mindjárt csinálok pár tesztet (még a setup sem kellett) vagyis megy a rendszer anélkül, hogy tiltottam volna a dgput
-
panzer2
csendes tag
kérdésem lenne, setup 1.3 előtt már dugjam be az mpcie csatit meg töröljem le ddu-val a régi drivert?
-
Precorus
tag
Egyébként terveztem csinálni egy cikket, hogy mennyire is elég az mpcie meg az u-s proci. Tekintve hogy van elérhető fx 6300 meg i5 4460 is, nagyon jó összehasonlítási alapjaim vannak. Majd bedobom a linket ha elkészült

(szerencsére itt a vizsgaidőszak vége, úgyhogy lesz rá másfél hetem
) -
panzer2
csendes tag
Valaki esetleg tudna linkelni gtx970 egpu tesztet ami 3d mark11-es és mpcie csatin megy? Kerestem de valszeg nem megfelelően és nem igazán találtam.
-
AxBattler
félisten
Igen, Pe4l-t szerettem volna, házat meg otthon gondoltam fabrikálni. Mivel max. 75W fogyasztású VGA-t vennék (Maxwell rlz), ezért talán elég lenne egy 120W-os külső AC-DC adapter is.
De ez a Setup-os bajlódás nekem nem kell - nem a pénzt sajnálom rá, az semmi, csak nem akarok még ezzel is szívni.
W520 egy kiváló noti, gratulálok hozzá.

Ne mondd, hogy abban sem tiltható a dGPU... -
∂яσнυη
senior tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Pe4l+1 slotos vga+kompakt házikó+Dell da2 brick?
Jó az aláírások...True story sajnos xDProtézis: Köszi, a kitöltését és gratula. Üdv a klubban..Hátha AxBattlert is meggyőzi sikered a dgpu mentesség csodálatos előnyeiről(bár szerintem tud róla, mert mintha a jó múltkorában tőle kértem volna tanácsot noti ügyben, aztán vettem egy dgpus w520at xD). Végtagjaidra vigyázz azért... Nehogy bekapja a vga ventije... Drága mulatság lenne.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Protezis
őstag
Beszálltam a csapatba, táblázatot bővítettem.
-
Kacsakcs
csendes tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Ugyan ilyen laposom van. Jelenleg A18 Bios verzió. Elég korlátozott ... Nincs lehetőség a dGPU tiltására. Egyedül az optimus-t tudod ki-be kapcsolni. Be: iGpu+dGpu Ki: Csak dGpu
Setup 1.x-el könnyedén letiltod. Nálam a Gtx 760 driver-ével fut az Nvs5200, ergo nem kell két driver.Belinkeltem egy képet a bios-ról. Gondolom egyről beszélünk ...

Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Meg még mindig kételyeim vannak a stabilitást tekintve, hisz papíron gen 1.0 -t tud csak. Ok, van a Kirrr által leírt válasz, de nyilván ez lapostól is függ. Tehát kockáztatni meg nem szeretnék, nehogy instabilan legyen meg a gen 2.
akkor azóta duplázódott... nem semmi.