Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Precorus
tag
Most raktam az asztaliba egy rx 570-est. Minden a helyén, nem ad képet. Valamiért első indításnál nem tetszett neki az egér/bill, mert miután kihúztam őket, hasított.
Szóval tanulság: még olyan rendszernél is történhet érdekesség, ami arra van tervezve amire használod. Na most ezek a laptopok nem erre lettek tervezve. MINDIG előfordulhat, hogy nem fog menni, akkor is ha 100 másik embernek ment. -
Precorus
tag
Na én is rendeltem egy ilyen usb-s vackot, bár már félig össze van rakva az asztali...aztán egy darabig még úgy is koleszos leszek, úgy sem tudom kihasználni, kíváncsi vagyok ez megy-e
Majd ha megjött és lesz időm, írok 
-
Precorus
tag
válasz
kzsolt00
üzenetére
Nekem az acer-benaz egpu kábele sarokra volt hajlítva, máshogy egyrész nem fért be, másrészt persze hogy nem jó irányba állt. Rögtön az mpcie után voltmeghajlítva, soha sem volt baja. Ha szórakoztam volna vele, az egész alaplap alatt elhozhattam volna, és akkor mehetett volna vissza a bill, + kilóg egy kábel, de ennyi. Na mindegy, a beast kábelének nem lett baja, és talán egyszer ha ledobott, persze resi után visszajött. Ami meg jöhetett akár légköri zavarból is......
Más. Nekem a billentyűzet szalagkábele a sok hurcolászástól lekopott.Ajánlom a grafitceruzát, most is tökéletesen írok róla

-
Precorus
tag
válasz
Naked_Ninja
üzenetére
Nekem egyszer csak a dgpu drivere miatt kezdett el villogni a kép. Nvidia oldaláról legfrisebb driver, és megoldotta.
Nem egpu-s dolog, de jól mutatja hogy magának a drivernek is lehet baja. -
Precorus
tag
válasz
boros1004
üzenetére
Naná. Van róla vidi yt-n.
Az más kérdés, hogy felvethet további problémákat, illetve egynek is kevés a sávszél bizonyos kategória felett, de meg. Mondjuk bányászni akár simán lehet így
Mondjuk ha cf-re vagy sli-re gondolsz, azt nem tudom, de asszem nincs elvi korlátja. Csak ugye a sávszél....
Szóval egy TB-s megoldással simán jó lenne
-
Precorus
tag
válasz
taistoi
üzenetére
Hali!
Igaz nekem Acer aspire van(4210U, 8gb ram w8.1, 840M), de azzal nem szerette az intelt, szimplán a bios nem tudja kezelni, lefagy indításkor. Biztos meg lehet csinálni rengeteg sz**pással, de nem ajánlom.
Radeonnal viszont nagyon szépen megy. 7790-el megy, kb 80-90 %on járattam a kártyát, mikor hogy.
szerintem egy 470-el próbálkozz, vagy 380 körülivel. 40 k környékén mennek a 7970-280x-ek, kb kicsit drágább a 380. nem sokkal.Kérdésed van írj nyugodtan
Zsolt -
Precorus
tag
válasz
kzsolt00
üzenetére
A q szeró chipset, azért ilyen drága. Ha belegondolsz, TB-vel sem járnál jobban, vagy TB-s notival. Azok is 250 nél kezdődnek, abból meg egy nagyon kicsi asztalit összeraksz..... rendes i5-el. Mondjuk vga ki fog maradni belőle, de ez ilyen

Egyébként 27 körül van (most) a legolcsóbb, de azon nincs x4 foglalat, először abban gondolkodtam

-
Precorus
tag
Csak hogy tanuljatok a hibámból:
A billentyűzetek kábelét sajnos nem arra tervezték, hogy kb. 10 nél többször ki-be legyen húzogatva. Utána megkopik az elején lévő vezető anyag, és fújhatod. Tehát aki a billentyűzetén fér hozzá az mpcie portjához, csak csínján szedje szét és rakosgassa össze.
Persze ha valaki tud ilyen vékonyat ráfolyatni/forrasztani, annak a segítségét szívesen veszem
Amúgy következő tervem egy saját "netbook" összerakása, valami ilyesmire. Így van pcie portom, amire csak kábelt kell kihúzni, és tényleg plug&play az egész. TB-s lapot nem láttam.
-
-
Precorus
tag
Nekem a 7970 lezabál 300 w-ot, úgyhogy utólag jó ez a 630 w

Hát....elvileg rá van kötve gépre és bekapcsol vele együtt, de mint kolléga írta, melyiknek hogy tartja kedve
Nekem az is elég, ha lerakom alvásba. Olyankor mondjuk kéri a kávéját, meg van hogy makacskodik, de általában megy
-
Precorus
tag
amit linkeltem, az pont moduláris(atx 24pin meg 2x4 pin meg 2x6+2 pin van "csak" rajta)
970 gyári spec szerint 145W
Szóval szerintem el foga bírni a 220W-os
-
Precorus
tag
Simán kiszedhetném a dobozából, nem is melegszik, venti sem kellene neki

Lehet egyszer meg is csinálom o.OAmúgy bocs, benéztem

Nekem egy dual core-os dell-em volt, de az még mindig gép-annak ellenére, hogy most tölti a 7. életévét, és csak műanyag, nem alu

(persze, már túladtam rajta, ismerősnek ment, azóta is elégedett vele) -
Precorus
tag
Hali!
Üdv itt
Nem vagyok otthon a gépedben, de ahogy láttam (google keresés), mennie kell, ph-s hozzászólást is kidobott hogy megy, de majd okosabbak jönnek és mondják van-e tapasztalat. Az ec mindenesetre elég kényelmes dolog, proci is 3. gen, nagyon jó.
Most nagyon drága a pe4c, a gdc best banggood-on viszont még mindig 12k huf környékén van, ha meg nem rendele, marad ha(gyorsan rálestem, de csak mpcie-s van beast-ből, pe4c-t meg keres valaki, szóval az sincs.....)Nekem beast-em van, működik, teszi a dolgát. Ennél többet nem tudok mondani, állítólag van akinél nem stabil.
Még nem mértem, de ha úgy számolsz hogy 70-80%-ot tud csak leadni a kártya, az a biztos(megnézed a fallout 4 követleményét, és választasz egy kártyát).
Én úgy vettem tápot, hogy direkt atx-et, mert majd asztalit akarok. Most a 7970-em 300 wattot zabál a 630 ból(enermax xt), és így nagyon jól elvannak(nem ugye megvan a táp+vga az asztaliba, százasból meg megvan egy i5 ös 4. gen konfig, ami azért elég combos játékra).
Ezt nem igazán értem, hogy jön ide a crossfire

Remélem pár dolgot meg tudtam válaszolni.
-
Precorus
tag
Egyébként terveztem csinálni egy cikket, hogy mennyire is elég az mpcie meg az u-s proci. Tekintve hogy van elérhető fx 6300 meg i5 4460 is, nagyon jó összehasonlítási alapjaim vannak. Majd bedobom a linket ha elkészült

(szerencsére itt a vizsgaidőszak vége, úgyhogy lesz rá másfél hetem
) -
Precorus
tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Hali!
Én csak a saját acer aspire e571g-mről tudok nyilatkozni: nvidia dgpu mellé amd gpu semmi gubancot nem okoz, gépen se whitelist se semmi. Eszközkezelőben dgpu letilt, ennyi. Még ddu sem kell, elvan a két driver egymás mellett.(és mivel bios megcsinálja a compactiont, meg a windows is jól viselkedik, se setup, se dsdt, semmi nem kell)
Persze, ezeken csak mpcie van(a nitro családtól eltekintve, az kéne
), ami azért akadály....talán majd az optibay mellett húzom ki a kábelt, nem tudom, két nap múlva lesz csak vége a vizsgaidőszaknak 
Szóval cserébe hogy p&p, és kapsz mellé dgpu-t is ha esetleg hordozod, ha meg is oldod a kivezetést, lifegni fog a hdmi csati. Ez azért simán lehet akadály, főleg ha nem válalják neked át kiskerben a garit, mint nekem

-
Precorus
tag
válasz
#LittleG
üzenetére
Nem estem neked, csak megemlítettem

Mindenki nagyon segítőkész itt a topicban(ha valaki acer laptoppal esne be, természetesen én lennék az első, aki segítene neki), csak megemlítettem. Sokkal egyszerűbb utána úgy magyarázni(és sokkal kevesebbet kell), ha előtte beleolvasgatsz
Mégegyszer, no offense, remélem sikerülni is fog a dolog, és sokáig használod majd
-
Precorus
tag
Na, megjött a 7970-es. Még mindig bedugom oszt' jónapot, szóval megy minden. Táblázatot majd kitöltöm (5k score(firestrike sima), de szerintem húzok rajta, csak kíváncsiságból
).Azt hogy összehúzta a képet, egyszerűen a catalyst control cuccban meg lehetett oldani: valamiért nem használta a képernyő teljes részét, de csak feljebb kellett húzni a csúszkát 100%ra, most pöpec minden.
Érdekes, hogy msi afterburnerben mértem kicsit, és space engineers meg wot közben is a gpu 99% on dolgozott, de a proci csak 50 körül(mindegyik mag), max 60 ig ment fel. Ahhoz képest hogy 15w-os proci, nem is rossz a dolog.(4210U)Majd ha játszogatom vizsgaidőszakban, kicsit komolyabban próbára teszem. Egyébként nekem beast van, és eddig soha nem dobálta le a kapcsolatot, meg nem csinált semmi rosszat. Miért mondtátok hogy instabil?(abb, mint a pe4c).
Szerk.:Hogy tudok linkelni firestrike eredményt, és nem csak beírni a pontot? Nem találtam a sajátom linkjét

-
Precorus
tag
válasz
#LittleG
üzenetére
Ha pár oldalt visszaolvasol, több mint a fele kérdésedre választ kapsz. Tekintve hogy a többiek családos/ elfoglalt emberek, és nem feltétlen van idejük minden embernek elmagyarázni ezt mind, kicsit visszaolvashatnál. Persze azért el fogják, és én is szívesen segítek, de azért kicsit olvass vissza.
-
Precorus
tag
Nem feltétlenül. Mint írtam, amd-vel megy simán.
Egyébként meg ez alap (lenne), csak az ember előszőr vesz laptopot, utána eltelik egypár év, esetleg jön külsö monitor is nagyobb felbontással, és kevés a belerakott vga.....és nem fordítva

Persze ha tudtam volna erről a lehetőségről, én is ec-s gépet vettem volna, de ez van
Köszi, majd ha meglesz az új, megcsinálom

-
Precorus
tag
Hali!
Nekem csak annyi a kérdésem, hogy akkor mikor használtam, tökéletesen ment egy r7 370-es mpcie-n keresztül (acer aspire 571g, i5 4210u, 840m->dgpu miatt nvidia lehetetlenség, pedig bricklayer kollega segített nagymemót csinálni), viszont most összehúzza a képernyőt.
Rendesen kirakja fhd-ba, felismeri, minden, még a hangszórót is(amit amúgy a laptop csatiján keresztül nem-wtf?)de marad oldalakon 3 cm hely, felül-alul meg 1,5-2 cm, nem tudom pontosan. Nem zavart (különösebben), amíg be nem léptem space engineers-be, és konstatáltam, hogy nincsenek a helyükön a gui elemek(minden fél centivel lejjebb van, ezért ennyivel feljebb kell kattintani-ahol ugye már nincs ott a gomb).
Szóval van valakinek ötlete, hogy ez miért lehet?
Másik. Vettem egy 1060-at, de mint írtam, nem sikerült megcsinálni. Kollega nagyon segítőkész volt, megoldottuk a nagymemót, összekötöttem, semmi. setupba be, dgpu letilt,belép w8-ba(ez ugye hosszabb, mert hotswapolni kell, amit amúgy is utálok, mert mindig cserélgetni kell a foglalatban a kártyát), és még mindig semmi. Nem érzékelte a képernyőt. Nvidia vezérlőpult a kártyát se. Evgát vettem, a saját programjuk se észlelte. Mindezt úgy, hogy már fenn volt a driver, és eszközkezelő jelezte hogy semmi gond!
Na és ezek után a winsows fogta, és feloldotta a setup-ban letiltott 840m-et. Ekkor kaptam agyhúgykövet, és adtam el.Szóval tanulság: Akinek Acer gépe van dgpu-val, az ne vegyen a dgpu márkájával megegyező vga-t

Csináltam firestrike tesztet az r7 370-el, fel is raktam a fájlba. Majd még csinálok oc-s tesztet is, kíváncsi vagyok mennyit fog dobni

-
Precorus
tag
Valaki van esetleg Pécs környékén(Bonyhád? Esetleg?
) kölcsönbe amd-vel? 380-470 érdekelne igazán, azzal p&p-e a dolog, mert eddigi 2 tesztelt amd-vel az volt 
Ettől függetlenül még próbálkozom a 1060-at megcsinálni, már csak a dsdt override kéne, de az is vicces dolog, persze....Valahogy éreztem az elején, hogyha két kártyával zökkenőmentes volt, akkor a harmadikkal szívás lesz

-
Precorus
tag
Majd holnap ragasztok. Ha nem írtam, akkor most, hogy másik gépben néztem már, tökéletesen megy, játék alatt terheltem, nem fagyott, nem volt probléma. Szóval a kártyával se lehet gond(elvileg). Asszonypajtitól majd kölcsönbe kérek egy 960-at, hátha azzal megy. Ha nem, akkor sanszos hogy nem komálja az nvidiát.
-
Precorus
tag
Yep. Mondjuk valamiért a videókártyára gyanakszom. A másikat ha bekapcsolom, az felpörög, ez meg ódzkodik tőle......(feljebb linkelt videó)(vagy persze a gép nem tud értelmes jelet leadni, és azért csinálja ezt)
Azt a 22.es pines ragasztásost még nem próbáltam, de meg fogom. Közben keresgéltem angol fórumokon, meg úgy gúgliban, de setupot írnak, illetve egyet találtam, ahol az összes megoldást felsorolják(ezt a ragasztósat is), viszont a setuppal kezdenek. De azt nem akkor kéne ha már látja a gép a karit? o.O
Mondjuk ez megint nem egzakt dolog, szóval végül is........
-
Precorus
tag
Már próbáltam, úgy is hogy a pwr-t földeltem, meg úgy is hogy a kapcsolót birizgáltam- mindkettőnél eza baj:
videó dzsátubén
Feltöltök egy képet: nem tudom mitől, de egy fehér csíkocska megjelent a bal felső sarokba(egyből elöntött a büszkeség, hogy na, haladunk
), de azóta semmi.... biost frissítettem, win10 et raktam azóta(tuti nem az a baj, de hátha).Olyan, mintha a kártyában valami vezérlő lenne a ludas. Szóval most ott tartok, hogy miért nem forog maxon a ventilátor?
Bár egyszer sikerült(ki-be kapcsolgattam a tápot bekapcsolás közben), meg is ijedtem, mi ez a zaj.....de így se látta a winfos
-
Precorus
tag
válasz
Precorus
üzenetére
Ja igen, még valami: ha menet közben kapcsolom be a kártyát, akkor a ventilátor csak kicsiket pördül, kb 1/20-ad fordulaton(épp 2szer körbeér csak maga körül), nem kezd el forogni rendesen. Ez jelenthet valami?
(nem tudom hasznos-e, de a 370 nem csinálja, az csak pörög maxon amíg drivert nem telepítek......ja, és mindent jól dugtam össze, ugyan úgy megpróbáltam megint azzal, és bebootol, eszközkelező látja általános videókártyaként, meg is terheltem múltkor space engineers-el, nem cicergett, úgyhogy táp is tökéletes kell hogy legyen)Szóval így a kérdés, hogy a ventilátor gyenge és fura pörgése jelenthet valamit?
-
Precorus
tag
Amúgy nekem csak atx pw switch van( on/off, off az alap), a ptd (off, 7, 15), meg van középfele egy slim line (standard/ultra, standardon van alapból)
Ilyenek nektek is van? o.O És melyiket baszkuráltátok? Jó, gondolom a ptd-t, de a többihez nyúltatok? -
Precorus
tag
Hali!
Na, meglett 1060-am. Bebootolni se hajlandó
(fekete kép a laptop és külső kijelzőn is. amd 4850-el, 370 el ment plug&playre)
Ha alvásra teszem a notit, és úgy kapcsolom be a tápot a 1060 al együtt, akkor se észleli, de mivel túljutott a booton, már a gép használható.......
Valaki tud valami megoldást rá? Vagy próbálka, a dsdt-t/setup-ot?(acer aspire e15 571g (4210u, 8gb ram, 840m), beast v8)
Nem lehet hogy a boot menüben kéne valamit állítgani? (pl secure boot-ot, de ott meg minden szürke, nem tudok belenyúlni)
-
Precorus
tag
válasz
Nanu97fly
üzenetére
Mondjuk ahogy látom, a thunderboltos dolgok sokkal drágábbak....legalábbis ebben a fél órában amióta nézem, nem találtam 200 dollár alatti árcimkét....és akkor még se táp, se vga

pedig abban gondolkodtam én is, hogyha nem asztali, akkor majd tb3-mas noti......de amilyen árban lesz, inkább röghöz kötöm magam
-
Precorus
tag
Hali!
Pár hete írtam ide, azóta rendeltem egy mpcie-s beast-et, 12 ért ebayről, meg is jött(4-5 nappal korábban, mint amit írtak szállítási időnek, szerintem 2 hét se volt), és teszteltem is a notim(acer aspire e5 571g 670c) egy 4850 mellett. Igaz 8.1 re a vista legacy drivere volt csak, de így is nagyon szép eredményeket produklál. Majdnem olyan szinten van, mint a 840m, ami a masinában van

Bár ilyen régi kártyával azért történnek érdekességek(megnyitom a catalyst szoftverét,és elkezd pöttyözni a kép, de csak asztalon; le kell tiltsam mindkét másik gpu-t(intel hd és 840m) hogy rájöjjön hogy ő itt van; és a non + ultra, hogy nem is tudja valamiért a fhd-t, csak 1600x1200-ast).
Na de, egy egész jó kis dolog ez. Illetve lesz, ha megoldom hogy hol vezessem ki a kábelt.....nekem ilyen egybe szétkapós a gép, úgyhogy egyelőre lent van a billentyűzet, csak a power gomb van dádugva gépre.
Egy 1060at tervezek szerezni, ahogy láttam, már írta valaki hogy van neki és fajintos

Hát asszem ennyi lett volna, bárki ilyesmi kártyával próbálkozna, kérdezzen nyugodtan

Zsolt
-
Precorus
tag
Kár, pedig izgatta a fantáziám

Akkor muszály lesz pcie helyére kötnöm....... aztán vehetek usb-s wifit, ha azt is akarom használni szerelgetés nélkül
Köszönöm szépen a választ!
A cpu-m 4210u, ami ha jól tudom, már haswell, szóval a sávszéllel sem lesz gond(már amennyire).
-
Precorus
tag
Sziasztok!
Akkor most ha én express cardos verziót rendelek, azt át tudom alakítani usb re? Vagy az úgy nem működik?
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc Raiders
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest