Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  eFootball

Hozzászólások

(#1001) Zoolee1976 válasza VinoRosso (#1000) üzenetére


Zoolee1976
aktív tag

Aztán kikap egy góllal úgy hogy kapura sem rúgott egész meccsen!😀Inkább pár órát a gyakorlásba tolna bele,de lehet ideje kevesebb van mint pénze.👍Máj Gád...

Zoolee

(#1002) BaJaZo válasza Zoolee1976 (#1001) üzenetére


BaJaZo
tag

Mindig úgy gondoltam, hogy az ilyen-olyan szuper kártyáknak nincs akkora jelentősége, mint elsőre látszik. Jól és sokat kell nyomkodni a kontrollert, és ennyi. Ám mint kiderült, a Fifa forumokban másról sem beszélnek, mint a kártyák nyitogatásáról... Ezért is olyan a Fifa játékmenete amilyen.
Az eFootball frissitése viszont sajnos nem hozta el a valós( vagy közeli) labdafizikát, és akkor még nagyon finoman fogalmaztam.
Sokszor, valami furcsa algoritmus szerint pattan a labda. Viszont felmerül bennem a kérdés: működhet-e valós labdafizikára irt futballjáték, avagy kaotikus és játszhatatlan lenne?

(#1003) TrueGooner válasza BaJaZo (#1002) üzenetére


TrueGooner
aktív tag

Jó de a FIFA eköré gyűjti és szoktatja a játékosbázisát. Ők maguk sem szeretik a Fifák játékmenetét, de egész nap képesek kártyázni, SBC-zni, vagy Tradelni a menüben. Amikor meg elkezdenek játszani, akkor az is csak a grindről szól, mert 200 gólos meg 400 gólpasszos Objectek vannak a játékban.

A FUT egyáltalán nem a foci szeretetéről szól, hanem sajnos a függőségről. Mi értelme van minél jobb kártyákat szerezni, ha úgy is szar játszani velük? Mindegy ez az Ő dolguk, Ők ezt szeretik, tiszteletben kell tartani. Én nem tudok azzal a játékkal játszani, teljesen el van korcsosulva.

Nekem a 3.0.0 óta sokkal jobban tetszik az eFootball. A játékmenet változások is tetszenek, úgy érzem sokkal tovább nyitott egy meccs mint korábban volt, megnövekedtek a gólszerzési lehetőségek, de még sem túlzóan sok. Sokkal jobb a játék érzékenysége, de megtartotta az animációk szépségét. Ezek mellett az, hogy elég az 1 Win az 50 Coinhoz, sokkal nyugisabbá tette a játékot számomra, mert sokkal könnyebben megszerezhető mint eddig volt. A Themed Eventekhez való kölcsönjátékosok is nagyon jó húzás volt, nem kell szenvedni ott se ha nincs megfelelő játékosod. Remélem hoznak majd “Havas” vagy “Esős” tematikájú eventeket is, ha már bevezették az időjárást.

(#1004) BaJaZo válasza TrueGooner (#1003) üzenetére


BaJaZo
tag

Napszakot mikor lehet már állitani végre? Nekem már kifolyik a szemem ettől a sok esti mérkőzéstől...

(#1005) TrueGooner válasza BaJaZo (#1004) üzenetére


TrueGooner
aktív tag

Hát én azt honnan tudjam? :D Én azt se bánnám ha full random időjárás/napszak lenne minden egyes meccsen. Az is változatosabbá tenné kicsit.

(#1006) ROBREGGAE


ROBREGGAE
tag

Elképesztő ez a játék. Egyik nap minden működik, a passzok, a szerelések, a beindulások.

Másnap játszanék és gyakorlatilag a játékosaim balfaszok... Nem tudom "szebben" leírni.

Direkt váltottam LBC-ről meg Possession taktikáról Out Wide-ra. Kihasználva a szélsőket, betettem Bappét és Salaht is, mindegyik A ratingben van.

A védekezésem is teljesen szétesik most tegnaphoz képest. Összevissza rohangál mindenki. Meg csinálják megint a szokásos szerencsétlen öngólokat.

Ez lett az a kurva nagy javulás? Az, hogy ugyanúgy csal? Marad a srcipt, hogy szopasson a játék?

Egyik nap engem tol, másik nap engem butít le? Komolyan nincs értelme az energiát belefektetni, a ligát meg végképp ignorálni kell.

Megjegyzem korábban div3-ban szenvedtem 2x is, hogy feljussak div2be, érdekes amint átváltottam out wideba mindenkit megvertem. Vicc, hogy állandóan váltogatni kell a taktikát meg a felállásokat naponta... Hetente még oké is lenne, de hogy egy nap után szar lesz az egész.

(#1007) VinoRosso válasza ROBREGGAE (#1006) üzenetére


VinoRosso
veterán

Attól függ kivel játszol, ha akivel annak játszol ki kell kapnia akkor órási hátszeled van. De a fordítottja is előfordul.
Azt vettem észre, hogy valamivel kisebb mértékben befolyásolja a játékot, mint a 23, vagy csak a változtatások miatt könnyebben alkalmazkodok hozzá, de nincsenek már ilyen 10-15 meccses nyeretlenségi szériáim, a challengek jóval kevesebb meccsből teljesíthetőek, a ligában is feljebb jutottam kevesebb meccsből. Aztán lehet később majd fordul a kocka...

A taktikát tekintve szerintem csak QC-t érdemes erőltetni, próbáld ki Zeitzlerrel, szerintem egész jó kis passzos focit lehet vele játszani most.
4-3-3 variációi ellen a korábban itt felvázolt diagonális 4-4-2 nekem mindig működik, ha az ellenfél 4-4-2-t játszik akkor meg 5-4-1-et (2 AMF-1CF elől) szoktam tolni, a formációval taktikával így szinte sosincs gondom, nagyon ritka az, hogy nem működik, nincs több helyzetem vagy nem tudok dominálni. Az más kérdés, hogy ez nem garancia a sikerre, van hogy hiába jó a taktikám balfasz módon játszok, vagy egyszerűen jobb az ellenfél, na meg a játék is beleszól az eredménybe.

(#1008) ROBREGGAE válasza VinoRosso (#1007) üzenetére


ROBREGGAE
tag

Pont nem akartam QC-t, mert ez a "meta".

Játszottam ma egy div1-essel, rank 50 körül volt. Vezettem ellene, jobb is voltam, vagy a játék tolt, nem tudhatom nyilván.

Erre a kapusom, Dida, fejbe rúgta a játékosát, ami odapattant a csapattársa elé... Ezzel 1-1 lett, na és onnan teljesen megváltozott a játék. Mintha kicserélték volna a két csapatot. El is vert 4-2-re. Csak azért rúgtam a másodikat, mert megállt és engedte gyakorlatilag...

Ezeket nem tudom hogy értelmezni sehogy, mint csalás. Az én védőim bénáznak, az ellenfeleimé nem, vannak ilyen burleszk szintű jelenetek, ma is egymás után kétszer rúgom telibe a kapufát, ahonnan olyan fizikát meghazudtoló módon pattan ki a labda...

Tisztára, mintha strandlabdát rúgdosnának néha...

(#1009) VinoRosso válasza ROBREGGAE (#1008) üzenetére


VinoRosso
veterán

Ja ez is egy tipikus csalás, hogy a kapus csinál valami balfaszságot. Legtöbbször hátrapasszolod és hiába nyomod időben a kirúgást addig tököl vele amig odaér a támadó. Ezért egyből felszabadítást kell nyomni ilyenkor nem ívelést. Passzot ha pl kézben van a labda sose szabad nyomni, mert nagyon sokszor ha hosszan is nyomod legurítja a legközelebb lévő ellenfél elé, vagy ha épp röviden nyomod mert nincs a közelben ellenfél akkor meg eldobja a félpályáig is ha ott van.

Idővel rájön az ember ezekre aztán igyekszi elkerülni, bár van amit nem lehet. Ezekkel az ellenfélhez irányított passzokkal nem tudok mit kezdeni, nyomom az irányzékot előre, és oldalra adja vagy még olyan is volt, hogy hátra 180 fokkal ellentétesen mint amerre az irányzék mutat.

Meg a másik ami a 24-ben jött be, hogy nem szerel hiába nyomom többször is. Van, hogy 4-5 játékossal a nyakán is besétál a kapuig a labdával, mindeggyikkel odalépek, kontaktolok de nem csinál semmit a védőm, hiába nehezebb 30 kilóval úgy tolja el mintha szalmabáb lenne.

(#1010) ROBREGGAE válasza VinoRosso (#1009) üzenetére


ROBREGGAE
tag

Ez a tapasztalás ott is megvan, hogy hosszú idő után, gondoltam egyet, mivel Out Widenál is más a védekezés, defensive-ről levettem a két bekkemet, jelengleg Robertson és Kimmich 90%-ban, mivel általában formában vannak. Inkább a dmf-emre tettem át és mellé még kiválasztottam az anchoringot a csatárra.

Na érdekes mód, bárki ellen játszottam visszaértek, tök mindegy, hogy szélsőkkel vagy gyémánt alakzattal stb. Ugye ez volt akkor, mikor zsinórba 5-6 meccset nyertem. Ez azé is volt jó, mert szélen modjuk Bappé és Robertson, másikon Salah és Kimmich kipasszolta az ellent.

Ma nyilván már nem működött, összevissza rohangáltak. Olyat is észrevettem, hogy Romárió és az aktuális AMF helyet cserélt.

A szereléshez annyit, hogy nyilván nem próbálok kilépni a belső védőimmel, nehogy lyuk keletkezzen, de érdekes mód mai napra, az ellenfél támadói seggébe rakétát dugott a játék, mert úgy robbannak ki mondjuk egy maldini mellett is, hogy lekövetni nem tudod, meg átfolynak. S tök mindegy, hogy Messi az vagy Bappé. Nincs sebesség különbség. :W

[ Szerkesztve ]

(#1011) redingitell válasza VinoRosso (#1009) üzenetére


redingitell
senior tag

Melyik gomb a felszabadítás?

(#1012) BaJaZo válasza ROBREGGAE (#1008) üzenetére


BaJaZo
tag

Amikor egyik pillanatról a másikra az ellenfél sokkal jobban játszik, nem lehet olyan hogy egy másik csávó kezébe került a kontroller aki sokkal jobb, mint az előző? Ülhet egy kisebb társaság a TV előtt, aztán hol ez játszik, hol az. De lehet, hogy csak két testvér cserélt helyet. Ez is egy lehetséges magyarázat a nagy forditásokra, de persze nem mindre.

(#1013) TrueGooner válasza BaJaZo (#1012) üzenetére


TrueGooner
aktív tag

Túl sokszor fordul elő, hogy így legyen. :D Én még mindig a Player Emotions rejtett “feature”-de gondolok, amióta ezt olvastam hogy létezik. Jobban utána kellene olvasni, hogyan lehet ez ellen tenni. Én mostanában ha vezetek mondjuk 2:0-rá, akkor próbálok még jobban koncentrálni, mert ilyenkor szokott jönni, mintha a játékosok “visszább vennének” a fegyelmezettségből, pontatlanabbak, stb… De állítólag a játék menedzselésével ki lehet lábalni ebből. :F

[ Szerkesztve ]

(#1014) ROBREGGAE válasza TrueGooner (#1013) üzenetére


ROBREGGAE
tag

Érdekes most div2-ben ahogy egyre kevesebb meccsem maradt, elkezdtem nyerni, kellettek a győzelmek a 17 ponthoz.

Utolsó meccs egy rank700as ellen, 3080-as csapattal szemben, 6-5-re nyertem.

Minden góljára volt egy válaszom. Szinte középkezdés után rúgtam a gólokat.

Ezzel a győzelemmel benn maradtam és érezhetően engem nyomott a játék.

Tény mikor megláttam kit kaptam, 3 védővel kezdtem, meg legvégén is beálltam már védekezésbe teljesen. Viszont így is kaptam öt gólt. Szóval a gyerek biztos tudott játszani, meg hát legjobb eredménye 50-en belül volt, ha jól néztem.

Szóval csak felbasz, mert ez a 6-5 is ilyen irreális eredmény lett. Meg a meccs képe is ilyen hihetetlen kategória...

(#1015) VinoRosso válasza redingitell (#1011) üzenetére


VinoRosso
veterán

Amivel kapura lősz, röviden nyomva.

(#1016) VinoRosso válasza ROBREGGAE (#1010) üzenetére


VinoRosso
veterán

Hát Kimmich szvsz baromi lassú szélsőhátvédnek. Attól is függ kivel van párban, de az esetek zömében elmondható, hogy 90+ acceleration és speed kell minimum. Stamina is 90+, de az megvan neki.
Ha nem raksz defensivet a szélső hátvédre baromi könnyen megkontráznak a helyükön. Én QC-t játszom és így is simán van elég szélessége a támadásoknak lmf/rmf-el, nem kell, hogy szétnyíljon a csapat mint a tubarózsa mert akkor nehéz egyből visszaszerezni a labdát. Ritkán látom előnyét a widenak és egy jó target man is kell hozzá ami ritka. Ha a DM anchorman akkor megspórolhatod a defensivet. De az is csak akkor jó ha az ellenfél AMF-el játszik. Ha csak CMF-ei vannak akkor jobban jársz box2box CMF-el, amelyiknek jó a védekezése. Pl Petit nagyon jó erre.

(#1017) ROBREGGAE válasza VinoRosso (#1016) üzenetére


ROBREGGAE
tag

Azt használok, a régi Vieirám van meg, mai napig csapatomban van. Illetve Goretzka van úgymond cserének.

Anchor Mant akkor teszek be, ha Rodri formában van, amúgy dmfként Rijkaard van és Guardiola.

(#1018) VinoRosso válasza ROBREGGAE (#1017) üzenetére


VinoRosso
veterán

Azok orchestratorok, nem fognak a védelem előtt maradni defensive nélkül. Ha az ellenfél AMF-el játszik akkor mindenképp anchor mant (Rodri, Casemiro, Fabinho) érdemes használni.

Ma engem is szopatott rendesen ezzel a La Liga kihívással, ötödikre lett meg az első győzelem csak, volt minden, láthatatlan kéz által visszahúzott játékosok, mindig az ellenfélhez pattanó labda, szerelhetetlen játékos, csikaszögből rövidre kapott gólok sorozatban, ellenfélhez irányított passzok. Ezek a nagy terpeszben végrehajtott labdaszerzések zavartak a leginkább. Kilassítottam és sokszor a levegőben mozgatja a játék a védőt, úgy, hogy a támaszkodó lába is a földön mozog másfél métert, miközben a játékos álló helyzetben van. :DDD

A negyedik meccs: [link]

(#1019) ROBREGGAE válasza VinoRosso (#1018) üzenetére


ROBREGGAE
tag

Az Orchestrator én úgy tudom, hogy a mélységi irányító. Tehát azért hátul helyezkedik el, ha dmfbe van.

Amúgy nekem a challenge eventekkel kevésbé van bajom, mert azokat újra próbálhatod ahányszor akarod. Most meg már ráadásul győzelmek kellenek, nem 5 pont...

Ligánál viszont nem biztos, hogy van kedvem megint 10 meccset letolni, ha felakarok jutni. Ráadásul még coint se ad vagy valami értékeset, amiért van értelme idegbetegnek lenni. Pl. lehetne egy nyitás epic lapokból vagy fasz se tudja, bármi. Ami tényleg értelmes reward... Mert gp-t meg skillseket minden ótvar AI elleni meccsen szarásig összeszedhetsz.

(#1020) TrueGooner


TrueGooner
aktív tag

Ha már taktika, eltelt egy kis idő amióta legutóbb posztoltam a taktikámat, szóval annak akit érdekelne, most idevetem, hátha hasznos tud lenni.

Én a kezdetek óta "Possession" taktikát használok, csak Offline Eventeken használok mást, hogy a "Carrier Objectives"-el haladjak szépen lassan. Mással egyszerűen nem tudok játszani, mert nem a stílusom. Nem tudom magamra erőltetni a Rúgd és Fuss játékot, szóval ha más taktikával kell játszani, annak csak szenvedés a vége. :D

En jóideje LB/RB nélkül játszom, és nem hiányoznak. A keretet is úgy alakítottam, hogy a képen látható felállásnak megfeleljen, ami egy ATK: 3-2-4-1 / DEF: 4-2-3-1.

Kapus:
- Casillas.

Védelem:
- Gvardiol: Bal lábas, LB/CB poszton bevethető, "Build Up" játékos.
- Rúben Dias: CB poszton bevethető, 186 cm magas "Destroyer".
- Marquinhos: Jobb lábas, RB/CB poszton bevethető, "Build Up" játékos.

Középpálya:
- R. Carlos: Bal lábas LMF.
- Rice: 185 cm magas, "The Destroyer" DMC.
- Wilshere: "Creative Playmaker" CMF.

Támadósor:
- Neymar Jr: Jobb lábas, technikás SS, aki támadásnál középre mozog, helyet teremtve R. Carlosnak a szélen.
- Messi: Boosted Creative Playmaker, szerintem nem kell mondani róla semmit. Elképesztő labdavezetés, és pontosság lövéseknél és passzoknál is.
- Ljungberg: "Prolific Winger" RWF, "Pinpoint Crossing" skillel, a veszélyes elfutásokért és beadásokért felel.
- Mbappe: Robbanékony, szélsebes csatár.

Ami pedig a taktikát illeti:
- Attack 1: Defensive (Rice)
Nem fut fel a támadással olyan magasra, ezért labdavesztésnél gyorsabban feltudja venni a védekező pozícióját. A pálya közepén Wilshere, Neymar és Messi megteremti a lehetőséget a passzjátéknak, a két szélén pedig R. Carlos és Ljungberg megjátszható marad.

- Attack 2: Attacking (R. Carlos)
Sokáig Ő rá volt állítva a Deep Line, de ahhoz hogy támadáshoz is felérjen és a védekezéshez is vissza, rengeteg energiára van szükség, és bár 99 a Staminája, még úgy sem bírta mindig. Aztán jött Rice, és egy csapásra megoldódott a probléma. R. Carlos magasabban helyezkedik támadásnál mint egy utasítás nélküli LMF, így a középre mozgó SS Neymar mögé betud futni a pálya szélén, és megjátszható egy veszélyes beadásra.

- Defence 1: Counter Target (Messi)
Hogy végig a pályán maradhasson, nem jár vissza védekezni. Így brutálisan hasznos az utolsó percekben is.

- Defence 2: Deep Line (Rice)
A "The Destroyer" DMC elég ritka játékos, de Rice ilyen. Tud játszani CB, DMC, de még CMF pozícióban is. Nálam a védekezés stabilitásáért felel, és amikor az ellenfélnél a labda, Rice visszalép Rúben Dias mellé, ezzel végül is 4 CB-m van, amelynek a két széle "Build Up", a 2 közepe pedig "The Destroyer".

Bocsi, ha hosszúra sikeredett. A legutóbbi frissítés óta kifejezetten jól működik ez a taktika. Ja igen, nagyon fontos, minden meccset úgy kezdek, hogy "Level 1 Defending" mentalitása állítom a csapatot. Ez egy óvatosabb kezdés, ami Possession játéknál szinte alig vesz el valamit a támadásépítés lehetőségeiből, védekezésnél viszont sokkal jobban visszajön az egész csapat.

:R

[ Szerkesztve ]

(#1021) TrueGooner válasza TrueGooner (#1020) üzenetére


TrueGooner
aktív tag

Lehet én vagyok a béna, de valamiért nem töltötte fel a képet az előző bejegyzéshez… Szerk, igen, én voltam a béna. :D

[ Szerkesztve ]

(#1022) ROBREGGAE válasza TrueGooner (#1021) üzenetére


ROBREGGAE
tag

Én olyan béna vagyok három védőben. Egyszer próbáltam, de inkább passzoltam. Bár aztán lehet, ha beadnám a derekam és ráfeküdnék, megszoknám..

Rice-t én is használom, nekem még a west hames lapja van meg, ami destroyer, illetve van neki egy angol válogatottas, ami anchor man.

Az a Messi meg Carlos durva lap. Casillas amúgy milyen? Nem alacsony túlságosan?

(#1023) TrueGooner válasza ROBREGGAE (#1022) üzenetére


TrueGooner
aktív tag

Igazából taktikai hadrendben ez 3 védő, de védekezésnél 4 CB, ahol Gvardiol és Marquinhos fogja a széleket is. Tényleg nagyon jól működik, próbáljátok ki.

Casillas 185 cm, de a skilljei ellensúlyozzák. Eddigi legjobb kapusom.

GK Awareness 91
GK Catching 87
GK Parrying 90
GK Reflexes 96
GK Reach 92
Jumping: 91

Padon van egy Dida-m is, formától függ, hogy ki véd. Seaman sajnos kiszorult. :))

[ Szerkesztve ]

(#1024) VinoRosso válasza ROBREGGAE (#1019) üzenetére


VinoRosso
veterán

Nem egészen. Inkább csak azt lehet mondani, hogy a labda mögötti üres területekben, a hátrapasszot várva helyezkedik. Felmegy akár a 16-osig is, ha a támadás ott tart. Anchor man az nem, az a védelem elé pozicionálja magát, a labda helyzetétől függetlenül.

(#1025) ROBREGGAE válasza TrueGooner (#1023) üzenetére


ROBREGGAE
tag

Lehet kipróbálom. Gvardiol horvát lapja meg van, ráadásul mióta Lipcséből elment a Citybe van live update-je. Amúgy jó lap ő is.

Ezt a Marquinhost én is kiszedtem múltkor. Lmf-be mondjuk nem tudom kit tennék be, bár akkor úgyse megy vissza védekezni, szóval játszhat akár egy Pires, Rashford vagy Leao is stb.

(#1026) VinoRosso válasza TrueGooner (#1023) üzenetére


VinoRosso
veterán

Hát én félnék, hogy ezeket a lassú CB-ket megfutják a szélén. Ha pl Mbappé van középen én be szoktam tenni Di Marcot CB-be, és akkor nemigen tud elszakadni.

(#1027) TrueGooner válasza VinoRosso (#1026) üzenetére


TrueGooner
aktív tag

Mbappe mindenkit megfut. :DD Egyébként egy taktika sem lehet tökéletes, de folyamatosan törekedni kell rá. Nyílván amint szerzek gyorsabb CB-t akinek minden egyéb adottsága is megfelel, azt fogom betenni. Mertesacker azért került ki. Magas, mindent elfejel, mindenbe bele ér, de a sebessége botrányos sajnos, szóval Ő is a padon kapott helyet.

[ Szerkesztve ]

(#1028) redingitell


redingitell
senior tag

Hol találok egy leírást arról, hogy a különféle "játékos stílusok" pontosan mit takarnak, hogy viselkednek a meccs alatt? (Pl: anchor man, target man, stb)

(#1029) ROBREGGAE válasza TrueGooner (#1027) üzenetére


ROBREGGAE
tag

Tomori elég gyors cb, nekem sokáig ő volt az alap középsővédő, csak mostanában nem nagyon van formában.

(#1030) ROBREGGAE válasza redingitell (#1028) üzenetére


ROBREGGAE
tag

www.fifplay.com/efootball-2023-players-playstyles/

Amúgy a játékban is meglehet találni az extras résznél szerintem a help-ben. Vagy valahol ott.

[ Szerkesztve ]

(#1031) redingitell válasza ROBREGGAE (#1030) üzenetére


redingitell
senior tag

Köszi!

(#1032) underdark válasza TrueGooner (#1003) üzenetére


underdark
aktív tag

"A FUT egyáltalán nem a foci szeretetéről szól, hanem sajnos a függőségről"

Ezt jól leírtad és pont ettől lesz egy játék jó, hogy addiktív tud lenne és ez nem csak focis értelemben (szerintem) és sajnos ezért nem lesz soha jó a pes, mert nincs benne semmi.
Hiába jobb a gameplay papíron (bár szerintem már ez sem igaz), ha egyszerűen a játék nem tudja lekötni az embereket. Unalmas tét néküli mérőzések, csapatépítés két napig tart aztán kész, nincs motiváció semmi
Hiába lenne coop már az se tudna érdekelni annyira, hogy ismét ezzel a játékkal nyomjam (sajnos)

[ Szerkesztve ]

"akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán"

(#1033) VinoRosso válasza TrueGooner (#1027) üzenetére


VinoRosso
veterán

A megoldás az, hogy a csatárnak álcázott szélső támadóra belső védőnek álcázott szélső védőt állítasz követő emberfogással, hogy már az átvételnél bele tudj piszkálni. A képességeik így párban lesznek. Viszont olyan szélsővédőt kell odatenni akinek viszonylag magas a védekezése (nálam Di Marco-Walker).
Nehézséget az szokott jelenteni, ha valahogy párban van egy gyors és egy erős játékos és helyet cserélnek, azt már nehezebb levédekezni. Vagy ha három gyors játékos van elöl, akkor kénytelen vagy a szélsőket emberfogni, és a középsőre nem marad emberfogó.

(#1034) VinoRosso válasza underdark (#1032) üzenetére


VinoRosso
veterán

Az kevés egy játéktól, ha addiktív, de kétségtelen ami jó az addiktív. Lehet valami úgy is addiktív, hogy idegesítő, nem okoz örömet, csak a 'jutalomért' átküzdöd magad a kellemetlenségeken (grindolás, script, stb).
Szerintem a jó játék úgy addiktív, hogy szórakoztatáson van a hangsúly, élvezed minden másodpercét és azért játszol vele, nem azért mert ki akarsz farmolni valamit a lootboxból.

(#1035) TrueGooner válasza underdark (#1032) üzenetére


TrueGooner
aktív tag

Az hogy melyik a "jobb" játék, az teljesen szubjektív, megfogalmazhatatlan dolog, mert abszolút ízlése válogatja. Számodra az EAFC-nek jobb a játékmenete (nem fogalmaztad meg pontosan miért is), számomra pedig egy játszhatatlan műanyag vacak, amiben a nők bevezetésével örökké búcsút lehet inteni a valódi fizikának.

Nem tudom mennyit játszottál az eFootball-al, én megjelenés óta nyomom, de még mindig nincs teljesen kész a keretem, még mindig van ötletem, hogy hova kit kellene megszereznem, arról nem is beszélve, hogy párhuzamosan több keretet is lehet építeni annak, akinek van rá motivációja. A játékosoknak karakterisztikája van, ami jelentőséggel bír a meccseken, ha kicserélsz egy "Prolific Wingert" mondjuk egy "Roaming Flank"-re, teljesen máshogy fog viselkedni a csapatod azon oldala, de két ugyan olyan játékstílusú, két ugyan olyan OVR értékkel rendelkező játékos között is nagy különbség lehet a karakterisztikájuk miatt. Itt jön be az egyediség, ami maga a felhasználó képvisel, amivel megtudod teremteni a saját stílusod a pályán, és amit szem előtt kell tartanod, amikor építed a csapatot.

Ez a különbség a két játék között, de szerintem Közted és Köztem is: Te azért játszol, hogy ki grindold a Packjaid, amiből vagy nyitsz egy jót vagy nem. Én pedig azért játszom a meccseim mert élvezem a játék adta lehetőségeket, élvezem a focit, és azt, hogy (nyilván egy játék keretein belül, de) a valósághoz közelebbi akciókat tudok végrehajtani. És várom, hogy mikor jönnek a Packokba azok a játékosok akiket szeretnék. Ha pedig van elég Coin, garantáltan megtudom őket szerezni. Elég a két topic hozzászólásait elolvasni, és egyértelmű hogy melyik játék miről szól.

Számomra felfoghatatlan miért jó a EAFC féle grind, de Nekik meg az felfoghatatlan hogyan szerethetek egy olyan játékot amibe alig van licensz, kevés a stadion, nem annyira túlszaturált a grafika, stb... Nekem nem ingerekre van szükségem, csak jó meccsekre. :)

[ Szerkesztve ]

(#1036) underdark válasza TrueGooner (#1035) üzenetére


underdark
aktív tag

Én pont nem azért játszok vele, mint a többség , amit leírsz :D
Engem semennyire nem érdelelnek a pakkok meg ezek, én szeretem ha vannak feladatok amik lekötnek, és itt megszámlálhatatlan van.
Hát pes-en nőttem fel én is, így ezek a játékos stílusok nekem nem újak, de hosszabb távon nem tud lekötni már a játék, megépítettem arsenalt, hogy miylen jó lesz, de funnak elmegy, aztán amikor jönnek a 101-es játéksok elmegy tőle a kedvem, pedig maxra húztam mindenkit... Arról nem is beszélve, hogy az egész játék egy lebutított szar lett. A védekezés egy vicc kategória, a taktika nevetséges és még lehetne sorolni.
Nem védeni akarom az ea játékot, mert az is egy szar, meg ez is, csak arra válaszoltam, hiogy miért nyomják több millióan az egyiket és miért pár ezren a másikat. Több ismerősöm is azt mondja, hogy neki pes lassú, és gondolom elég nagy % gondolkozik így, hogy egy játékban nem feltétlen azt keresik ami valósághű, egy cod és társai se lennének népszerűek, ha nem lenne pörgős a játék
Én is mindig a valós dolgokat kerestem, még régi pesekben is, szétpatchelve több száz gigányi letöltött moddal, de a vége mindig az lett, hogy nem jó :D
Aztán most így kimaradt 2 év vagy fifaból, mellette az üresjáratokban efootballt toltam néh (mert inkább FM megy), de a szeptemberi update után úgy döntöttem, hogy ha kell valami erre az évre akkor nem ez a játék lesz

"Nekem nem ingerekre van szükségem, csak jó meccsekre"

Hát ahogy olvasom kommenteket itt sem sok ilyen meccs van, de van egy szép magyar közösség ott nyomják bajnokságokat, érdemes lenne kipróbálnotok. Azért még is más a játék, ha nem szétboostolt dream team csapatokkal kell menni

Majd ha lesz crossplay valaha, újra adok neki esélyt =)

[ Szerkesztve ]

"akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán"

(#1037) TrueGooner válasza underdark (#1036) üzenetére


TrueGooner
aktív tag

A lényeg hogy amikor leül az ember játszani, érezze jól magát. Szerencsére 2 játék van, hamarosan lesz több is. :D

(#1038) csababarca válasza TrueGooner (#1035) üzenetére


csababarca
őstag

Bocs, de mi az, hogy garantáltan megszerzed a játékost akit akarsz, ha van elég coin?
Egy csomagban alsóhangon van 50 de inkább több játékos, ez 5ezer coin.
Hogy szerzel ennyit hetente, befizetés nélkül?
Alig tudok párszázat összekuporgatni, nem hogy több ezret, pedig alig használok coint, és mindent megcsinálok.
Most pl Eto'o-ra fáj a fogam, de full esélytelen.
Régen sokkal nagyobb arányban dobta ezeket a lapokat, pl 10 nyitásból garantáltan megvoltak, itt viszont szinte sose ad be senkit, csak hulladékokat.

De ha van pro tipped, szívesen fogadom.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#1039) TrueGooner válasza csababarca (#1038) üzenetére


TrueGooner
aktív tag

Úgy értettem, hogy ha van olyan “akire fáj a fogad”, akkor garantáltan megtudod szerezni ha van elég coinod. Nem azt mondtam, hogy minden héten minden Legendát. :) Csak összehasonlításképpen írtam az EAFC-hez, ahol ha van egy Promo, még ennyi garancia sincs, hanem vagy benne lesz a következő Packba, vagy nem.

Eto’o-n Én is elgondolkoztam, de még a múltheti Rosicky-ra sem mentem rá, mert főleg Bergkampra várok. Egy T. Henry-ért szintén bankot robbantanék, elvileg az idei játékban benne lesz, mint Barca Legenda. Persze lehet kamu leak volt.

(#1040) csababarca válasza TrueGooner (#1039) üzenetére


csababarca
őstag

Értem.
Ehhez marha sok coin kell :)

Legjobban Cruyff-t szeretném, brazil Ronaldot (ő van a játékban?) és Rivaldot.
Egyikre sincs szemernyi esélyem a párszáz coinommal.
Vásárolni meg nem akarok.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#1041) TrueGooner


TrueGooner
aktív tag

Persze, hogy sok kell. Ez egy ingyenes játék, ebből tartják fenn magukat. Aki nem költ, annak vagy nagyon nagy mázlija kell legyen, vagy akár másfél évig kell gyűjtögetnie a kedvenc legendáira.

Csupán izgalmasabb játékmódok kellenének, és izgalmasabb Liga élményre lenne szükség, hogy játékban tartsa a felhasználókat. Na meg Crossplayre végre, az igazságosabb meccskeresés miatt.

(#1042) TrueGooner válasza ROBREGGAE (#1025) üzenetére


TrueGooner
aktív tag

Na, próbáltad?

Nekem a frissítés óta elképesztően fekszik a játék. Az a megvásárolható Messi kártya pedig elképesztő, kicsit talán már aggasztóan erősnek tűnik. :D Mindegyik Boosted lap ennyire OP lehet? Hihetetlenül jól kezeli a labdát az a kártya. Holnap lesz 3 hete hogy frissült a játék, és az Online meccsekről sem tudok rosszat mondani. Olykor ugyan úgy előjön, hogy szinte kis sem tudok jönni a saját kapum elől, de valahogy jobban kezelem ezeket a szituációkat. A taktikám is nagyon jól működik eddig, elől is és hátul is meg van a csapat. Az online kapcsolat is sokkal jobban tűnik, nagyon ritkán tapasztalok delay-t.

Az EAFC-t is kipróbáltam, 6 óra ment le a Trialból. Vegyes érzések. Sok a feladat, mindig van mit tenni, a hangulata tökéletes, de számomra a meccsek egyáltalán nem szórakoztatóak. Nem lehet belevinni kreativitást, és mivel bután mozognak a játékosok, nincs, vagy csak nagyon bénácska labdakezelések vannak benne, a játék szépsége is teljes mértékben hiányzik belőle. A labdafizika pedig nagyon furcsa. Amennyire látványosak és extrém jól néznek ki a lövések, annyira bénák a passzok. Semmi súlya nincs a labdának.

Részemről nem kérdés, hogy idén is az eFootball a nyerő, kíváncsi vagyok hova fejlődünk a következő 12 hónapban.

(#1043) ProEvoFan válasza TrueGooner (#1042) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Rengeteg offline tartalmat kérekszépen.
Bár éppen majdnem pont most töltöttem le (de mégsem, nem akarok online játszani), mert foci lázban égek, köszönhetően Szoboszlainak. :)

(#1044) ROBREGGAE válasza TrueGooner (#1042) üzenetére


ROBREGGAE
tag

Őszintén tegnap játszottam 3 meccset, de megint úgy felkúrt a játék, hogy inkább letettem a kontrollert.

Ma csak beléptem a login jutalmakért, majd holnap építek új csapatot. Úgyis live update lesz, illetve div2ről visszadob a játék div5be azt hiszem.

(#1045) TrueGooner válasza ProEvoFan (#1043) üzenetére


TrueGooner
aktív tag

Pedig most pont, hogy van Offline tartalom. Van egy Offline Event ahol 30 win kell (mindegyik nehézségen 5). Már csak 1 hétig tart, ha gondolod nézz rá.

Online nem tudom mi miatt nem akarsz játszani, az új Themed Eventek nekem szintén bejönnek. :)

(#1046) ProEvoFan válasza TrueGooner (#1045) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

[link] [link]
Innen gondoltam, hogy akkor egyelőre kuka.
Rendben, szerintem délután telepítem.
Online a pvp szerűség felbosszant minden játékban. Pl a Fifában is szivesebben játszanék kártyajátékot, ha full offlineban is lehetne futtatni a FUTot. Semeddig nem tartana nekik ezt a lehetőséget megoldani.

(#1047) TrueGooner válasza ProEvoFan (#1046) üzenetére


TrueGooner
aktív tag

Ott is van lehetőség Offline Squad Battles meccsekre. Egyik lehetőséget sem lehet kizárólag preferálni, mert van aki Online szeret játszani, van aki Offline.

Teljes értékű offline tartalmat viszont még ne keress az efootballba, csak Eventek vannak, de abból most kicsivel több, mint szokott lenni.

(#1048) bilon73 válasza TrueGooner (#1039) üzenetére


bilon73
aktív tag

Annyi kulonbseg, hogy ha nem nyitod ki eafc-ben, akkor van eselyed marketplace-en megvenni. Ugy hogy trade-elve vagy jatekjal, vagy jatekis eladasokbol lesz ra keret.

na, ez nincs meg itt. Ha lemaradtal, igy jartal.
(sosem lesz olyan neymarom, mint amit lehetett nyitni 22-ben :DD, es a mostani messi, neymar kartyak szarok )

(#1049) TrueGooner válasza bilon73 (#1048) üzenetére


TrueGooner
aktív tag

Ez a része igaz. Ezen már gondolkoztam, hogy jó lenne egy hely a játékban ahová oda kerül minden megjelent Epic, Legenda, stb… Akár irtózatosan sok GP-ért cserébe, mondjuk 10-15 millióért. Ez nem borítaná fel a pénzügyi irányelveiket sem, mert a 150-es Packokból meglehetne szerezni azonnal, de aki játszik és gyűjti a GP-t mondjuk fél évig, az vehetne magának egy tetszőleges Legendát.

De persze egy Piac is király lenne, de a GP-nek nincs olyan nagy jelentősége jelenleg a játékban, hogy megérjen bárkit is eladni. Egy sima adok-veszek meg szintén negatívan hatna a bevételeikre szerintem. Ki akarna Packokat nyitogatni, ha Piacról beszerezhető lenne bárki.

(#1050) ROBREGGAE válasza TrueGooner (#1049) üzenetére


ROBREGGAE
tag

Azt se tudják megoldani, hogy kontent tekintetében változatosabb lehessen a felhozatal vagy, hogy a live update válogatott meccsek után is lehessen meg akár bl, el-t követően...
Plusz sokszor a szerverek is borzalmasak. S még sorolhatjuk.

Akkor hogyan tudnának fifához "hasonló" piacot fenntartani? :D Régen volt az, hogy 3 azonos lapot becserélhettél bárkire. De az sem a sima gp-s lapokra volt, hanem a coinosokra.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  eFootball
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.