- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- N€T0X|N: EP2 -> FK2
- hcl: HP 255 G8 (250 G8) LCD csere
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
Elég sok játék esetében van az, hogy nem tetszik és törlöm is elég gyorsan, na most ezzel elég sok refund lenne, így egyszerűbb a torrent ezen esetekben. De ettől függetlenül a sok hülyeség nem kell, hogy gondot okoznak a torrentes játékok főleg amikor gog-os verzió kerül fel a netre, amit crackelni sem kell... Aki a torrent ellen van, annak minden maszatolás, még az is ha már be sem szerezhető játékról van szó, ami torrenten még elérhető, de gondolom így vagy a filmekkel sorozatokkal is, amiket nem lehet megvásárolni itthon vagy normális minőségben nem lehet, a dvd nem az....
-
Dragon3000
nagyúr
Van itthon corsair ventilátor vezérlő és aio hűtő, mindkettő esetben az icue egy fos volt. Pl ventilátor vezérlőnél egyszerűen eltűntek akár percekre a ventilátorok, így azok szabályzását nem is tudtam állítani, mert teljesen eltűnt, majd visszajött, ez mellett a hibás vissza jelzések, amikor 0 és 12000rpm-et váltogatta az 1700rpm-re képes ventilátornál és pumpa esetében is volt 10e feletti érték, amikor 5e a max... Aio esetében is megvolt a vezérlés beállításnál, mint a ventilátor vezérlő esetében és volt hogy nem reagált a beállított értékre, így nyomkodni kellett pl a gyári és a custom beállítás közt, hogy alkalmazza és itt is voltak ventilátor sebesség kiolvasási hibák...
Több szoftververziót is kipróbáltam az évek alatt, de nem volt változás, inkább csak egyre szarabb lett. -
JulianSinulf
őstag
Ez meg már izlések és pofonok.
Nekem tetszenek a Noctua ventik.
Na nem mintha sokat nézegetném őket.
A monitort szoktam figyelni, nem azt, ami a gépházban van.
Az, meg, hogy milyen hőfokot mutat a venti, tök mindegy. A hűtés legyen jó.A VGA nálam sem az üvegnél van. Amúgy sem férne oda, ahhoz túl vastag.
A ház rendes PCI slotjaihoz került a tartó. Így van bőven helye szívni a ventiknek.
Alulról amúgy is fedett, ott a táp, meg háttértárolók. Nem kétkamrás a ház.
Nincs gond a melegedéssel, elég hűvös. És elég csendes az egész gép játék közben is.
Nyáron hallani néha, de akkor elég meleg van a szobában is. És az is inkább a proci, illetve az AIO ventik, amik 85 fokos procihőmérsékletnél kapcsolnak magasabb fokozatra.
De ilyen ritkán van.Ez az ambient light sosem hiányzott. Egy homogén fény a szobában sokat számít a szemnek. A monitorok hátlapi világítása pont jó. A fehérben meg úgyis minden szín benne van
Bár mióta OLED kijelzőket használok mindenhol, ez a homogén fény sem lényeg. Nem bántja a szemem. -
JulianSinulf
őstag
A Noctua-t én is szeretem. Van is pár a házban.
A világítós ventik nem érdekelnek.
Bár a ház üveglapos, de sötétített.
Nemrég cseréltem alaplapot, azon a VRM hűtésen már van fényjáték. Nem én kértem, így adták. De alkatrészt nem az alapján fogok választani, hogy raktak e rá LED-et vagy sem.
Szépen be is van állítva fehérre és a fényerő is vissza van véve.
A VGA egy Palit GameRock. Ez baromi jól néz ki, így bekerült egy vertikális tartóba. Nameg így talán nagyobb eséllyel nem hajlik meg, mint a korábbi MSI. Ez is kapott egy enyhe fehéret. A pumpa asszem csak fehéren világít, de az is vissza van véve.
Mivel nálam a gépház monitor feletti magasságban van, így én ezekből a fényekből látom, hogy be van kapcsolva. Meg a monitorokból, mert azoknak meg a hátulja világít. Fehéren. De az egyik pixeltisztítás közben is világítva marad, míg nem végez.
Billentyűzetnél sosem szerettem a színjátékot. Csak a statikus. De a különböző blokkok, illetve játékspecifikusan a billentyűk színei másra voltak állítva. És ez játékonként változott, ha beállítottam.
De icue-n még ez is macerás volt, mert, ha már be volt állítva valami, mondjuk egy teli kék mindenre, akkor először ki kellett vennem ebből azokat a billentyűket, melyekre mást akartam állítani, különben az új beállítást és a régit összemosta és nem olyat kaptam, amilyet akartam. Nem tudom, hogy ez miért jó, de engem zavart. LGS-nél ilyen nem volt.A G910 tudott olyat, hogy GTA-ban, ha üldöztek a zsaruk, akkor a számsor ketté osztódott és kék/pirosan villogott felváltva, mint a rendőrautó szirénája. Na ez annyira kiesett még a perifériás látásomból is, hogy szinte soha nem is láttam, csak párszor vettem észre.
Így nekem igazán ezek a visszajelzések nem hiányoznak.
A billentyűnkénti színállítást a kiosztáshoz azért szerettem, mert több játékkal is szoktam játszani, illetve van amikor van nagyobb - 1 hét - kihagyás és esetleg egy-két nagyon ritkán használt dolgot elfelejtek. De így csak rá kellett néznem a billentyűzetre és láttam, hogy hova van valami konfigurálva. Adott esetben a szín azt is elárulta, hogy mi lehet az. -
Csandi
addikt
De az esztétikai szubjektív. Ma már egy sima fekete, esetleg ilyen machined aluminium szürke/ezüst kompakt norgb cucc NEKEM esztétikusanbb mint egy adag led, akármilyen színben. Minimálabb, letisztultabb.
Na meg ez az üveg hegy is, inkább teljesítmény mindenek felett és akk full mesh ház. Abba meg nagyon úgyse látod mi van, esetleg 1 oldalon van üveg persze de ha épp létezik ahelyett is mesh opció akkor nyilván az lesz választva
2019-ben így nézett ki a gépem
Szóba se jöhetett, hogy ne világítson még az egérpad is körbe
ma már semmi ilyesmi.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A magam részéről napi 10-14 órát töltök a gép előtt (meló, böngészés, médiatartalmak fogyasztása, alkalmasint játék), a hét minden egyes napján. A billentyűzet, amellett, hogy egy hobbi, keményen munkaeszköz is, és mivel már sub-40 százalékos kivitelűt használok, hatványozottan fontos lett az abszolút maximális programozhatóság/testreszabhatóság, illetve az open source platform (hogy ha később más QMK-s/Vialos motyót veszek, mert csak ilyet fogok, mindent tudjak egyszerűen migrálni).
De néha én is szoktam a vasban gyönyörködni, bár ez inkább a perifériákat érinti, mert a hardverek egy hangszigetelt, teli oldallapos és szétnoctuázott Fractal Nano S-ben laknak, az meg egy minimalista téglatest.
-
Csandi
addikt
ilyesmi szokott lebegni a lelki szemeim előtt amikor RGB-ről beszélünk, és erre mondom, hogy 10 éve mikor még gimis voltam de már bejött egy ideje az RGB láz akkor mi is mind ilyesmi gépeket (nyilván az akkori megfelelőjét) építettünk, de így felnőttebb korra átmentem abba, hogy no rgb inkább csak Noctuák és kész.most az új őrület meg ugye a mindenre lcd kijelző, az aio-ra, a ventik közepére, a házba meg a ház oldalára.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem, billentyűzethez egy szoftert, pontosabban firmware-t használunk, a QMK-t (vagy annak GUI-jait/forkjait), ami valóban jó lesz minden értelmes modellhez, mivel open source. Ha ismernéd, akkor tudnád, hogy semmilyen proprietary szoftver (iCUE, Synapse, G HUB, akármi) még csak gyertyát sem tarthat neki, olyan szinten komoly programozhatóságot/testreszabhatóságot biztosít.
Millió konfigurálható réteg (billencsfüggő, a mostani mainemen épp 6), mod tap, layer tap, tap dance, hold, combo, makrók, bármi és minden pontosan oda kerül, amelyik gombra/rétegre/aktiválási metódussal akarod, komplett egérvezérlés billentyűkről, key override, média, RGB stb. stb. stb. Vialban pl. csak a rétegváltó parancsokra 44 opció van.
Online és standalone egyaránt elérhető, semmi installáció. Természetesen futnia sem kell állandóan, mert minden elmentődik a billencs belső memóriájába. Nyilván mindent is el tudsz menteni fájlba. Komplett firmware-t vagy akár csak łogikai kiosztást, és ezek nyilván be is importálhatók vagy akár text editorral szerkeszthetők.
Az RGB itt annyi, hogy ég a gépem kék power LED-je, de már többször gondoltam rá, hogy leragasztom vagy lehúzom az alaplapról. Arra lehet, hogy jó az iCUE, ezzel nem szállok vitába. Nekem egy egeret első firmware frissítésnél egyébként konkrétan téglázott, a gyártótól kellett firmware-t kérni, de ettől eltekintve sem volt kb. soha olyan, hogy ne lett volna valami. Akár instabilitás, akár fagyás, akár nem működő beállítások. Meg a felület sem a hatékonyság mintapéldája. Mondjuk én csak billentyűzetekkel és egerekkel (mindkettőből többel is) használtam. Szóval szerintem a Corsair nagyon jól teszi, hogy az újabb motyóihoz csinált webes drivert.
A ventikhez ott van a Fan Control, mindent is tud, ami a ventivezérléshez kell, és folyamatosan fejlesztik. Van installeres verzió és portable is, az utóbbi kemény 52 MB kitömörítve, aztán szabadon másolható bárhová.
Az egeremnek pedig van egy ~6 MB-os standalone drivere, amit egyszer belövök, és annyi.
Minden is abszolút tökély, zéró bloat, maximális egyénre szabás és flexibilitás.
-
JulianSinulf
őstag
Sok szoftvert nem ismerhetsz.
Az icue egy hulladék. Tudom, használtam billentyűzethez. A sógor használja a gépéhez, aztán mindig áll neki egy venti az elejében, mert frissített az a vacak.
Nálam frissítés után fagyott állapotban "indult". Feladatkezelővel ki kellett lőnöm és utána elindítani.A Logitech Gaming Software még egész nyűgmentes és felhasználóbarát volt. Csak kinyírták és behozták a hulladék G Hub-ot.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Már javítottam, de köszi. Most szokom a 38 gombot, még van variálás a logikai kiosztással, meg reflexből félreütés, olvasni meg kb. félsoronként szoktam, szóval mindenképp jó, hogy szóltál.
"mit jelent az Icue-t nélkülöző kifejezés?"
Az, hogy nem kell a konfigurálásához iCUE, mert van webes appja, a Corsair Web Hub.
"Messze a legjobb szoftver a piacon,"
Az a QMK, és annak GUI-jai (VIA/Vial), illetve a wireless üzemre optimalizált ZMK. Meg még a gyarkolatilag VIA webfork Keychron/Lemokey Launcher. De a QMK a top, Vial erős második, és semmi proprietary driver még csak meg sem közelíti őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Acer Predator Helios 300 - PH315-51
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook S762 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I DP I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i7 I 4GB I 250GB I DVDRW I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Apple Watch Ultra 2 GPS, LTE, 49mm // Számla+Garancia //
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Új áru!!! 09.23. Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-13. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest