- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Nyitlocker
- gerner1
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
Új hozzászólás Aktív témák
-
djg
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy ASUS 1201N netbookot. Ezen gyárilag win7 van és nem akarom, hogy elvesszen hogy ha valami gondja lenne később, akkor helyre tudjam állítani.
Több fórumozó is azt javasolta, hogy a Ghost programmal mentsem le az előre telepített win7-et még az első indítás előtt. Mivel se külső HDD-m, se külső ODD-m nincs és sose csináltam ilyet tanácstalan vagyok. Azonban....Elolvastam a felhasználói kézikönyvét. A gépet még nem indítottam be egyszer se.
Nem tudom, hogy ez a többi netbooknál is így van-e, de ebben van egy rész, ami ezt írja:
Rendszer-visszaállítás merevlemez partíció segítségével:
A rendszer-visszaállító partíció a gyárban az Eee PC-re telepített eredeti operációs rendszer, illesztőprogramok és segédprogramok tárolására szolgáló hely a merevlemezen.Ezen kívül adtak hozzá egy DVD-t, amin a Windows Home Premium felirat szerepel és az MS logója, alul pedig azt írja, hogy "1201N Support DVD rev.1.0". Megkukkantottam és 4,7 giga tartalom van rajta: mindenféle driverek, meg egy darab fájlként valami 2,4 gigás cucc, ASUS.WIM kiterjesztéssel.
A kézikönyv szerint: A rendszer-visszaállító (reconvery) DVD a gyárban a merevlemez-meghajtóra telepített eredeti operációs rendszer lemezképét tartalmazza.
A támogató DVD átfogó rendszer-visszaállító megoldást kínál, amely gyorsan helyreállítja a rendszer szoftverét eredeti, működőképes állapotra, feltéve hogy a háttértár-meghajtó megfelelő, működőképes állapotban van.
Mielőtt használná a Rendszer-visszaállító DVD-t, másolja az adatfájlokat (pl. Outlook PST fájlokat) hajlékonylemezre vagy hálózati meghajtóra és jegyezze fel a személyre szabott konfigurációs beállításokat is (pl. hálózati beállítások).Nekem ebből az jött le, hogy egyrészt a winyó egyik partícióján is van egy win7 a már előre telepítetten kívül, amiből aztán helyre tudom állítani, valamint ha lenne külső ODD-m, akkor a mellékelt lemezről is helyre tudnám állítani az OS-t.
Ezek után szerintem nem kell ghostolni, és semmilyen módon lementeni az előre telepített OS-t.Javítsatok ki, illetve aki ért hozzá vagy van ilyene kérem szóljon hozzá, mert kicsit tanácstalan vagyok, hogy akkor indíthatom-e a kicsikét.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Óra topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Trollok komolyan
- Suzuki topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Disney+
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- További aktív témák...
- Újszerű, 1 év alatti, csere is! ASUS Vivobook 15 X1504VA-BQ772 16GB/512GB/i5/FHD Iris Xe
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Snapdragon X Elite 32GB 1TB Win11 Pro ARM EU billentyűzet
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
- Video konferencia kamera - Vaddio ConferenceSHOT AV Camera White Intl - Űj dobozos
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xbox One S All Digital 1 TB egy kontrollerrel
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- Új HP Victus 16 FHD IPS 144Hz Ryzen7 8845HS 16GB 1TB SSD Radeon 780M+Nvidia RTX4060 8GB W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs