Új hozzászólás Aktív témák

• djg

aktív tag

Sziasztok!

Vettem egy ASUS 1201N netbookot. Ezen gyárilag win7 van és nem akarom, hogy elvesszen hogy ha valami gondja lenne később, akkor helyre tudjam állítani.
    Több fórumozó is azt javasolta, hogy a Ghost programmal mentsem le az előre telepített win7-et még az első indítás előtt. Mivel se külső HDD-m, se külső ODD-m nincs és sose csináltam ilyet tanácstalan vagyok. Azonban....

Elolvastam a felhasználói kézikönyvét. A gépet még nem indítottam be egyszer se.

Nem tudom, hogy ez a többi netbooknál is így van-e, de ebben van egy rész, ami ezt írja:

Rendszer-visszaállítás merevlemez partíció segítségével:
    A rendszer-visszaállító partíció a gyárban az Eee PC-re telepített eredeti operációs rendszer, illesztőprogramok és segédprogramok tárolására szolgáló hely a merevlemezen.

Ezen kívül adtak hozzá egy DVD-t, amin a Windows Home Premium felirat szerepel és az MS logója, alul pedig azt írja, hogy "1201N Support DVD rev.1.0". Megkukkantottam és 4,7 giga tartalom van rajta: mindenféle driverek, meg egy darab fájlként valami 2,4 gigás cucc, ASUS.WIM kiterjesztéssel.
    A kézikönyv szerint: A rendszer-visszaállító (reconvery) DVD a gyárban a merevlemez-meghajtóra telepített eredeti operációs rendszer lemezképét tartalmazza.
    A támogató DVD átfogó rendszer-visszaállító megoldást kínál, amely gyorsan helyreállítja a rendszer szoftverét eredeti, működőképes állapotra, feltéve hogy a háttértár-meghajtó megfelelő, működőképes állapotban van.
    Mielőtt használná a Rendszer-visszaállító DVD-t, másolja az adatfájlokat (pl. Outlook PST fájlokat) hajlékonylemezre vagy hálózati meghajtóra és jegyezze fel a személyre szabott konfigurációs beállításokat is (pl. hálózati beállítások).

Nekem ebből az jött le, hogy egyrészt a winyó egyik partícióján is van egy win7 a már előre telepítetten kívül, amiből aztán helyre tudom állítani, valamint ha lenne külső ODD-m, akkor a mellékelt lemezről is helyre tudnám állítani az OS-t.
    Ezek után szerintem nem kell ghostolni, és semmilyen módon lementeni az előre telepített OS-t.

Javítsatok ki, illetve aki ért hozzá vagy van ilyene kérem szóljon hozzá, mert kicsit tanácstalan vagyok, hogy akkor indíthatom-e a kicsikét.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés