Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Sziasztok!
-os verbatim dvd lemezeket szeretnék venni mondjuk 10-et vagy 20at.Nem hengereset hanem normál tokosat.
kinéztem egyet,nemtudom hogy ez jó minőség e?:de nem értem hogy miért csak 8x a max írási sebessége.ez akkor azt jelenti hogy 4x sebességgel kell írni rá hogy jól sikerüljön minden?(egyszer régen vhol azt hallottam hogy ahányszoros a lemez,fele annyival kell rá írni)
vehetek ilyet nyugodtan?:
A lemez megtekintéséhez KATT IDE[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Köszi PPeter a választ!
hogy tudnám elkerülni hogy ha veszek ilyen verbatim lemezt akkor jó minőségű legyen ne a ritekes?hogy lehet ezt kivédeni?van valami ismertetőjel?Még valamiEC 4550a DVD írom van 1.09 es szoftverrel.
Csináltál teszteket erre vonatkozóan is,de nem igazán tudom kivenni belőlük a lényeget.
Tehát a kérdés az lenne hogy a nec 4550a hoz melyik a most kapható legoptimálisabb írható dvd lemez írásminőség szempontjából?(talán egyszer valaki mondta hogy a nec 4550a hoz a -os verbatim, és a +os philps a legjobb)nemtudom így van e még.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Van valami előnye a DVD-RAM-nak?
mikor és kinek érdemes iylet venni,ilyenre írni?
Régebben olvastam hogy több ideig tárolja az adatokat,megbítzhatóbb tároló mint a DVD -+R
Ez igaz?
-
flash-
veterán
válasz IRON STORM #6491 üzenetére
igen pont ezért kérdezem hogy érdemes e ezen tárolni a családi képeket.
kb hány év a tartóssága amig biztos nem tünik el róla az adat?
dvd+- nál asszem 5 év a garantált.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz IRON STORM #6494 üzenetére
ezt olvastam a wikipedián:
"Élettartam [szerkesztés]
Egy közönséges DVD élettartama, jó tartási körülmények közt 10-15 év. Érdemes fénytől védett, hűvös, páramentes helyen tartani őket. Léteznek archiválási minőségű DVD-k, ezek élettartama hosszabb (100 év). Áruk a normál DVD többszöröse (5-6X).
A DVD-lemezek élettartama igencsak szóródik. Az ismert NIST-tesztek szerint csupán a vizsgált termékek 47%-ának becsült élettartama van túl a 15 éven. A legrosszabb eredmény 1,9 év a becsült élettartamra"
Tehát ez a 10-15 év azt jelenti hogy utána eltünhet az adat róla?....
és ezek az archiválási dvd-k valóban jók?
-
flash-
veterán
válasz IRON STORM #6496 üzenetére
értem
szóval szerinted archiválásra a ram lemezek megbízhatóbbak mint ezek az archiválásra való dvd-k?Én azért misztifikálom a dolgot,mert haver járt úgy hogy kiirt jópár ricoh lemezt,aztán pár év és nem olvasta őket se az asztali,se a pc-s olvasó...
-
flash-
veterán
Sziasztok
Jó lemez a Verbatim DVD-R Ver2.1/1x-16x(Rev.6.0)???????
-
flash-
veterán
-
flash-
veterán
sziasztok
ha nec íróval írt lemez írását leet pontosan tesztelni? -
flash-
veterán
sziasztok
Neck 7261s dvd íróm van.
nagyon sok hozzászólás teszt van arról tudom hogy mik a jó lemezek,de nem nagyon értelmezem a tesztképeket,ezért kérek valakit hogy linkeljen nekem konkrét árut(tehát hogy mit melyik bolbtból)vagyem meg ami az ajánlott lemez.tényleg a philips lemezek a legjobbak,vagy egyéb?
más linkelt itt jvc,maxell lemezeket azok tényleg jók?
szóval mit érdemes venni?
tudom kínai indiai lemezeket érdemes elkerülni,ezért kérnék konkrét cimet ahonnan amit rendelek az tuti nem kinai-indiai gagyi.[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Amúgy dvd írásról tennétek be 1. hszbe egy kis infót?
kezdem:
-ajánlott írok
-nem ajánlott írók
-lista hogy mely íróhoz mely lemezek ajánlottak(nem ajánlottak)
-milyen oprendszer alatt(pl van olyan oprendszer ami alatt nem ajánlott írni)
-olyan pc beállítások,futó programok amik ronthatnak az írás minőségén..
-ata vagy sata kábel mindegy?
-iroknál melyik fw..
-milyen sebességgel írjunk
-ellenőrzést pontosan hogy végezzük[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
ha aránylag elfogadható minőségű írható DVD lemezt akarok venni valami nagyobb szupermarketben, vagy média áruházban mit ajánlotok?
író: Nec(Optiarc) 7261s
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
ilyen tesco ból,mediamarktból amit árulnak mit érdemes venni dvd, és audiocd írásra?
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz Ottó58 #15006 üzenetére
hát jó csak ha mégis úgy alakul hogy be kell szaladni a bótba venni, akkor totál mindegy?
teszkóba szoktam beszaladni, ők a + -os zöld slim tokos Maxellt árulják(RITEK-F16-01) ami pami5 egy régi hsz. alapján hozott jó eredményeket
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Hali
Én azt kerdeznem hogy akkor a Lightscribe lemezek teljesen megszüntek tehát a lightscribe iroval nem lehet semmire sem printelni már? A printable lemezekre sem? -
flash-
veterán
hali
dvd író alkalmazást melyiket használjátok?imgburn-t már ideje nem fejlesztik, mi mostanában az ajánlott?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest