Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  DVD film írás

Hozzászólások

(#1051) chelseafc


chelseafc
csendes tag

Sziasztok..sikerült filmet írni cdre...az volt a baj hogy túl gyorsan írtam....mert ha 8*(1200)kb/s sebességgel írom akkor jó.... :C :C :C :DD

Edge

(#1052) Balinov válasza chelseafc (#1051) üzenetére


Balinov
félisten

Grat! de nem ajánlotta már korábban vki,hogy esetleg írj lassabban? :DDD

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#1053) nyomika


nyomika
csendes tag

Sziasztok,

Létezik olyan program, amivel AC3 fájlok header-jét lehet szerkeszteni (már ha van neki, mint pl. az mp3-nak)?

Azért szeretném tudni, mert kölcsönkaptam egy valószínűleg rosszul authorizált DVD-t, amiben benne van a hangsáv (lejátszó programok ''látják'', lejátszás alatt választható, demuxolni is lehet), de nem játsza le semmilyen program és az asztali játékos sem. Olyan, mintha végig csend lenne.

Arra gondoltam, hogy lehet, hogy csak az AC3 headerje rossz, ezért először demuxolom, majd az editor progival kijavítom és ha működésre lehet bírni, akkor remuxolom.

Kérdezném, hogy mennyire lehet járható ez az út, és milyen programokra lehet szükségem, mert egy Magyarországon nem beszerezhető lemez elszúrt biztonsági másolatáról van szó, és az eredetihez nem tudok hozzáférni.

Köszi

(#1054) chelseafc


chelseafc
csendes tag

nem...újraírható cdvel próbálkoztam és 1szer végre sikerült!!!

Edge

(#1055) Gh0sT


Gh0sT
addikt

Remélem jó topikba írok.

Teljesen amatőr kérdés fog következni. :U Adott egy rakat eredeti filmem, eredeti DVD-n. Úgy döntöttem - több okból is -, hogy szeretném archiválni a meglévő gyűjteményemet a gépemre. Tudtommal ez még legális is és engedélyezett 1, azaz egy darab biztonsági másolat készítése (javítsatok ki, ha tévednék).

A filmeket nem akarom utána sem szerkesztgetni, sem kiírogatni, nem tömörítgetem, nem vagdosom meg őket, tehát valami olyan tárolási formát keresek, amit:
- le tudok játszani
- a teljes DVD tartalmát képes menteni menüvel, hangsávokkal, és minden egyébbel

Laikus módon az image készítés tűnik számomra a legkézenfekvőbb megoldásnak, amit utána Daemon Tools-szal bemountolnék és lenne nagy öröm és bodottá.
Kérdés: jól gondolom? Ha igen, akkor mit használjak ezen célra? Mivel az összes DVD-m eredeti, ezért gondolom el vannak látva valamilyen védelemmel. Ha ezt megkerülöm akkor mi van?

Kb. ennyi... Bocs, ha nagyon alap dolgokat kérdeztem volna...

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#1056) PPeter válasza Gh0sT (#1055) üzenetére


PPeter
addikt

Saját célra zenét és filmet úgy és annyit másolsz le magadnak amennyit akarsz, feltéve ha közben nem töröd fel a másolást akadályozó technikai korlátozást (másolásvédelmet) az eredeti, másolandó kiadványon (nem kell, hogy a sajátod legyen az eredeti). Mondjuk ez sem igazi akadály, mert a már lemásolt (másolásvédelem nélküli) anyagra azt is mondhatod, hogy nem te törted fel, hanem a netről szedted le már feltört állapotban. A letöltés ugyanis teljesen legális film és zene estén, ha magáncélú felhasználás keretei között történik. A megosztás már problémás, a másoknak történő továbbmásolás meg egyértelműen ejnye-bejnyét vonhat maga után.

Jól gondolkodsz, az image készítés a legegyszerűbb. DVD Decrypter megoldja. Újabb kiadványok esetén más trükkökre is szükség lehet, az elmúlt egy hétben (és korábban többször is) mindent kitárgyaltunk a topikban ez ügyben.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#1057) Gh0sT válasza PPeter (#1056) üzenetére


Gh0sT
addikt

Köszönöm a választ, utánaolvasok a topikban a technikának!

Még egy dolog: jól gondolom, hogy hiába rendelkezem az eredeti kiadvánnyal, hiába tudom blokkal és egyéb papírokkal igazolni, hogy a vásárlás ténye megtörtént, ha másolásvédett példányt teszek fel a HDD-re, akkor törvényt sértek?! Igazából csak egy joghézagon és a leleményességemen múlik az, hogy esetleg ki tudom magyarázni magam egy ellenőrzés során?

Tények:
a.)
- megvettem, igazolni tudom,
- lemásolom kizárólag biztonsági és kényelmi szempontok miatt és ezzel törvényt sértek.

b.)
- nem vettem meg, letöltöm
- ha nem osztom vissza, nem árulom pénzért, akkor nem lehet semmi következménye

c.)
- megvettem, igazolni tudom
- tiszta maradok, ha azt mondom, hogy letöltöttem a tört verziót

Háááát, nem tetszik sem a b.), sem a c.) verzió.



Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#1058) PPeter válasza Gh0sT (#1057) üzenetére


PPeter
addikt

Márpedig az a.) törvénysértés, amennyiben a másolvédelem megkerülése, feltörése kellett hozzá.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#1059) _stick_


_stick_
őstag

Sziasztok!
Van egy filmem dvd9-es formában a gépemen. Szeretnék belőlle 5-ös dvd méretűt összehozni. Van egy egyszerű programom, dvdshrink a neve. Sem menü, sem extrák, sem egyéb sallang nem érdekel, csak a film és angol/magyar felirat/hang.
Létezik-e olyan program, amivel mégjobb minőségű képtömörítést érhetek el, mert a mostanival nem vagyok megelégedve.

(#1060) erdoke válasza _stick_ (#1059) üzenetére


erdoke
titán

Ingyenes megoldás lehet, ha a Shrinkkel előbb tömörítés nélkül kiveszed a filmet és eltávolítod a szükségtelen hang- illetve feliratsávokat (Reauthor Mode), majd DVD Rebuilder + HC Encoder segítségével áttömöríted DVD5 méretre. Ha kétmagos procid van, egy kis trükkel megoldható, hogy egyszerre két HC dolgozzon, és akkor már nem is olyan lassú a művelet.

A legjobb aláírás a héten

(#1061) _stick_ válasza erdoke (#1060) üzenetére


_stick_
őstag

A DVD Rebulider és a HC Encoder két ingyenes progi?

(#1062) blattida válasza _stick_ (#1061) üzenetére


blattida
nagyúr

Jaja. Ráadásul a HCE része a Rebuilder-nek.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1063) _stick_


_stick_
őstag

Rajta vagyok, köszönöm! :R

(#1064) gépészoli


gépészoli
csendes tag

Sziasztok!

Valaki remélem tud nekem segíteni. Kaptam egy lagzis felvételt DVD-n (sima Verbatim dvd-re írva) és az a problémám hogy van rajta valami védelem és az író egyáltalán nem is látja a lemezt (Pioneer DVR-109-es DVD íróm van). (Asztali DVD lejátszó viszi de az nekem nincs.) Kérdésem hogy lehetne átmásolni, felismertetni, megnézni, (feltörni) vagy valamit kezdeni vele? Mi a különbség az asztali és a számítógép olvasója között?
Bocs ha nem ide szól de nem találtam neki helyet

(#1065) erdoke válasza gépészoli (#1064) üzenetére


erdoke
titán

Az olvasó között nincs érdemi különbség, a meghajtóprogram (firmware) és a telepített szoftveres környezetben annál inkább.
Ha ki tudod zárni, hogy fizikailag hibás a lemez (tehát asztaliban végigmegy akadozás nélkül), akkor IsoBusterrel másold át a DVD tartalmát a merevlemezre.

A legjobb aláírás a héten

(#1066) tommyp


tommyp
csendes tag

sziasztok. biztosan rossz helyre írok,de szeretném megkérdezni ,hogy 3gp-ből avit mivel csináljak.előre is kösz. :R

Az élet olyan,mint egy szappanbuborék.

(#1067) ssgt


ssgt
csendes tag

Hello!
Lenne egy filmem ami szétvan szedve 2 dvd-re. A kérdeésem az lenne,hgy milyen programmal lehetne összefűzni úgy, hogy egy DL-es lemezre tudjam kiírni és a menű is megmaradjon? Kösz a segítséget!

(#1068) erdoke válasza ssgt (#1067) üzenetére


erdoke
titán

DvdReMake Pro + egy kis hozzértés elég hozzá. Előbbi megszerzése kb. 45 $-ba, utóbbi nem kevés időbe kerül.

A legjobb aláírás a héten

(#1069) ssgt válasza erdoke (#1068) üzenetére


ssgt
csendes tag

Kösz! Esetleg tudnadni a program használatához egy kis segítséget?

(#1070) erdoke válasza ssgt (#1069) üzenetére


erdoke
titán

[link]

A legjobb aláírás a héten

(#1071) mfranky


mfranky
őstag

Sziasztok!

Lehet, hogy OFF, de ez az egyetlen aktív fórum itt DVD-kel kapcsolatban. Szóval ven egy Plextor 760-as DVD-író, szoftvernek a NERO 7-est használom. A kérdésem az, hogy lehetséges-e DVD-R DL-t túlírni??? Egy 8200MB-os anyagról lenne szó (ISO), de 8155-ig engedi írni, túlírás 4600MB-ig sima DVD-R-re lehetséges beállítás van a NERO-nak, de DL túlírásról egy szó sincs....

Bármilyen segítséget (link) megköszönök!

Üdv :R

PSN ID: Franky_Hun_33 -- S20+

(#1072) erdoke válasza mfranky (#1071) üzenetére


erdoke
titán

Az, hogy milyen beállítás van a Neroban, teljesen irreleváns a valós túlírással kapcsolatban.
Szerintem egyáltalán nem lehet túlírni DVD-R DL lemezt, de még nem próbáltam. Sőt, én mindig DVD+R DL-t használok. Igaz, csak DVD-Video-t írok kétrétegűre.

A legjobb aláírás a héten

(#1073) Bomc


Bomc
aktív tag

sziasztok! van egy gondom! WinAvi-val próbálok avi-ból DVD videót csinálni, viszont az asztali dvd-m nem játsza le :( simán el lépked a fejezetekig, és ott nem megy tovább csak mutassa a képet :( asztali PC-n gond nélkül le tudom játszani. lemezhiba nem lehet mert összes lemeznél ezt csinálja... nézegettem a fájlokat a DVD video formátumban és a vob fájloknak muszáj 0,99 GB-nak lenniük? kisebb vagy nagyobb nem lehet? vagy ez nem befolyásolja az asztali lejátszó működését? kipróbáltam már mindent, 4:3 arányt, PAL rendszert de az istennek se akarja lejátszani :( annyira bosszanó :( amikor amúgy is ''szar'' az asztali DVD-m, mert divx-et se játszik csak VideoCD-t meg DVD Videot... de ezekszerint az utóbbit nem :( vagy nincs valami WinAvi-hoz hasonló gyors DVD készítő?

(#1074) erdoke válasza Bomc (#1073) üzenetére


erdoke
titán

Nyisd meg az elkészített DVD-Video anyagot PgcEditben. :( Keresd meg a Trace módot, ez szimulálja a lejátszást. :( Lépésenként futtasd, és figyeld, hol akad el. Ha rájöttél a hiba okára, ott helyben ki is tudod javítani. :(
Esetleg próbáld ki a VSO ConvertXtoDVD nevű progiját. :(

A legjobb aláírás a héten

(#1075) mfranky válasza erdoke (#1074) üzenetére


mfranky
őstag

Szia

Ezek szerint még nem próbálta senki.... egyébként elírtam, nekem is dvd+r DL-t kellett volna túlirni, de egyszerűen lehetetlen...
Bomc problémájára én is a VSo ConvertXtoDVD-t ajánlanám, de ha már szóba került, hátha ebben a problémában tusz segíteni...
Szóval ezzel a progival, ha az avihoz van sub v. srt felirat, akkor hogyan tudom a DVD konvertálásakor azt is mellé rakni???
Átkonvertáláskor észleli a feliratot, de miután megcsinálja a DVD formátumot, sehol a felirat... valami beállítási gond? :F :R

PSN ID: Franky_Hun_33 -- S20+

(#1076) Bomc válasza mfranky (#1075) üzenetére


Bomc
aktív tag

megoldodott a probléma :) leszedtem a winavi legújabb verzióját :) tök jól megirja a filmeket... 1,35 GB-os aviból (Pókember 2 2:10 perc) csinált 1,7 GB-os dvd-t, a leggyengébb minőségbe állitottam be hogy hamar végezzen, de attól függetlenül tűéles a kép... és a feliratot is rárakta :)

(#1077) erdoke válasza mfranky (#1075) üzenetére


erdoke
titán

Mivel sok helyen ajánlották ezt a progit, így én is javasoltam. Viszont személyesen még sose láttam működni, én pl. avi-kkal szint egyáltalán nem foglalkozok. Szóval tippem sincs.

A legjobb aláírás a héten

(#1078) erdoke válasza Bomc (#1076) üzenetére


erdoke
titán

130 perc és 1,7 GB DVD-Video formában nagyon jól hangzik, szinte meg is győztél. :D

A legjobb aláírás a héten

(#1079) Bomc válasza erdoke (#1078) üzenetére


Bomc
aktív tag

miért csak ''szinte''? :)

(#1080) lazydog válasza Bomc (#1079) üzenetére


lazydog
addikt

Mintha némi iróniát éreznék fórumtársunk sorai közt megbújva. ;]

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#1081) Csipisz


Csipisz
tag

Meg tudná nekem súgni valaki, hogy PgcEdit-ben hogy lehet fejezeteket létrehozni egy 1 titleset-ből álló DVD video-ban? Megpróbáltam már sokféleképpen, elméletileg ott vannak a fejezetek, gyakorlatilag azonban mégsem.

[Szerkesztve]

XCapitol

(#1082) Lala6


Lala6
őstag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Van egy film, ami két DVD-n van (nem lett újra kódolva, gyárilag 1 lemezes), de a menü mindkettőn ott van, meg ugye a felirat is szétvan szedve. Szeretném újra összetenni és újrakórolni( dvd5 formátumba).
Hogy tudom újra összerakni, megcsinálja ezt nekem valamelyik progi? Természetesen a feliratok és a menü is kellene.

(#1083) erdoke válasza Csipisz (#1081) üzenetére


erdoke
titán

Fejtsd ki lszi, mit jelent pontosan az ''elvileg ott vannak a fejezetek''. Pontosan hol, és miként?

A legjobb aláírás a héten

(#1084) erdoke válasza erdoke (#1083) üzenetére


erdoke
titán

Visszaolvasol 15 hozzászólást...

A legjobb aláírás a héten

(#1085) _stick_


_stick_
őstag

Üdv!
#1059-re megválaszoltakat eljátszottam, a DVD rebuilder kb 2 és fél órán át csinálta, míg a shrink 15 percig. Kiírtam mind a kettőt, de asztali dvd-n megnézve különbséget gyakorlatilag nem láttam. Minden alaponbeállításon volt, mikor dolgozott a filmmel. Ennél jobbra ne is számítsak, vagy bele kellene egy picit mélyebben másznom? Mondjuk láttam hogy HC-n belűl lehet állítani, de akkor (még) lassabb lenne. Lehet meg se érné...

(#1086) erdoke válasza _stick_ (#1085) üzenetére


erdoke
titán

Sok tényező befolyásolja azt, hogy mivel érdemes tömöríteni. Ha viszonylag rövid a film, ha sok benne a sötétben játszódó jelenet, ha nincs sok hangsáv (és azok se DTS-ek), akkor tökéletes lehet egy transzkóder is.
A hosszas enkódolásnak akkor van értelme, ha nagyon hosszú a film (nagyon alacsony a kimeneti videó bitráta, 4000 kbps alatt), vagy nagy arányú a tömörítés (pl. 60 %-ra nyomod a képet).
Milyen paraméterei vannak a lecsupaszított filmednek? Hagyományos felbontású TV-n nézed?

A legjobb aláírás a héten

(#1087) _stick_ válasza erdoke (#1086) üzenetére


_stick_
őstag

A TV-m hagyományos, de a paraméterek alatt nem tudom mit értessz... :B

(#1088) Csipisz válasza erdoke (#1083) üzenetére


Csipisz
tag

A mentett fájlt visszajátszva pl. a PowerDVD-vel a fejezetpontok ott vannak, azonban mikor lépni szeretnék ugyanúgy 1 chapter az egész! Megkímélném egy könyebb megoldással magam a teljes szétszedés és újraösszerakás műveletétől!

[Szerkesztve]

XCapitol

(#1089) erdoke válasza _stick_ (#1087) üzenetére


erdoke
titán

Milyen hosszú a film, hány és milyen hangsáv van, milyen típusú film, stb.

A legjobb aláírás a héten

(#1090) erdoke válasza Csipisz (#1088) üzenetére


erdoke
titán

Ha a PgcEditben megnyitod a film PGC-jét, és ott az ''Edit PTT Table'' gombra kattintasz, az elvártnak megfelelően látod a chaptereidet?

A legjobb aláírás a héten

(#1091) _stick_ válasza erdoke (#1089) üzenetére


_stick_
őstag

~ 2 órás a film, két 5.1-es hangsávval és egy felirattal. A film a Ghost Rider, tehát vannak benne jócskán sötét részek is.

(#1092) Csipisz válasza erdoke (#1090) üzenetére


Csipisz
tag

Így csináltam, létrehoztam a program+chaptereket, majd elmentettem. Lejátszáskor a Power DVD-ben látom a fejezetpontokat, mégis egyben maradt a film.
Valszeg nem görcsölök tovább, szétszedem aztán megcsinálom Maestroval.

[Szerkesztve]

XCapitol

(#1093) erdoke válasza _stick_ (#1091) üzenetére


erdoke
titán

Ha 2 órás, 2 db 5.1-es hanggal, akkor a film bitrátája olyan 4200 kbps lehet, ami még nem vészesen kevés. Ezért látszik jónak a Shrink által összenyomott kép is, de valószínű, hogy komolyabb kijelzőn már látnál különbséget.

A legjobb aláírás a héten

(#1094) erdoke válasza Csipisz (#1092) üzenetére


erdoke
titán

Így messziről nem tudom megmondani, hogy miért nem működik. Akár a PowerDVD is lehet ludas, gyakran nem úgy viselkedik, mint az asztali lejátszók (mint ahogy a szabvány előírja). Én már nem is használom egy ideje. Persze azóta meg is javulhatott, de kétlem. :)

A legjobb aláírás a héten

(#1095) _stick_ válasza erdoke (#1093) üzenetére


_stick_
őstag

Értem. Van esetleg egy bitráta-határ, ami alatt már nem érdemes a shrinkkel csináltatni?

(#1096) erdoke válasza _stick_ (#1095) üzenetére


erdoke
titán

Ez filmtől, tömörítési aránytól és egyebektől is függ, de 4000 kbps alatt én semmiképpen nem használnám. Mozgalmas, fényes jelenetekben bővelkedő filmeknél 4500 alatt sem.

A legjobb aláírás a héten

(#1097) Csipisz


Csipisz
tag

Tudom egy kicsit elcsépelt, de én teljes mértékben CCE párti vagyok, ha tömörítésről van szó. :B Szerintem megéri a plusz időráfordítást az így kapott minőség. A mostani gépekkel meg pláne nem egy nagy dolog.

XCapitol

(#1098) erdoke válasza Csipisz (#1097) üzenetére


erdoke
titán

Akinek van 2000 $-ja egy CCE SP-re, az csak vegye meg. Alig van különbség a HC Encoder hátrányára, pedig több tesztet is futtattam ugyanazokkal a videórészekkel. Plusz időráfordítás pedig a HC-hez kell, ha nincs kétmagos procija a tömörgető emberkének. Két magon lehet párhozamosan kettőt futtatni, és akkor hasonló a sebesség is.

A legjobb aláírás a héten

(#1099) Bomc


Bomc
aktív tag

Az hogy lehet, hogy egy DVD-re DVD VIDEO formátumban csak 4,4 GB fér rá? 300 MB hova tűnik?

(#1100) Elmör


Elmör
senior tag

Helló!

DVD Shrink-nél mi a gond és hogy lehet megoldani, ha azt írja ki, hogy Invalid DVD navigation files? Ezzel eddig csak 2-3 filmnél találkoztam, a többivel nem volt gond. :))

Köszi a megoldást előre is! :R

RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  DVD film írás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.