Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
Csak kár, hogy nincs élet itt. Azért bedobok egy kérdést, hátha. Nem rég kipróbáltam a próbateremben a társbérlő lábgépét, és olyan könnyed volt vele játszani, hogy csak na. Az enyémmel sokkal nehezebb, erőigényesebb. Ha meg a rugón állítok, akkor meg nem lesz olyan fürge. Aztán lemértem, és kiderült a turpisság, a noname pedál noname ütőfeje sokkal könnyebb(rövidebb is és a szára is vékonyabb), mint ami nekem van. Konkrétan 63g, míg a gyári Gibraltar fejem 93g, míg a nem rég vett Pearl DB100-asé meg 88g. Ki milyen fejet ajánlana, ami könnyű, de nem horror árú. Vagy gyúrjak inkább lábra?
-
bigrock
addikt
Jajdejó, hogy ide találtam! Hiánypótló topic
-
kiszi07
senior tag
Valaki él még a topicban? Egy kis kedvcsináló
-
lakisoft
veterán
Sziasztok srácok,
Nem nagyon pörög a topik.
Jönnék egy komoly kérdéssel:
A kisfiam (4 éves) mellé keresek dobtanárt Debrecenbe.üdv,lakisoft
-
törölt tag
válasz
presbazsi #72 üzenetére
Hunor nagyon jó fej !
Megvan még nekem is, de igazából nincs ez elhasználódva csak a coated réteg kopott le. A sima bőrt sokkal tovább is használják az emberek, mert azon nem látszik ennyire a használat.
Ez most éppen a falra van kiakasztva, de ha van ilyen azt mindig elteszem. A gyakorlócuccra próbára tökéletes !
-
-
törölt tag
válasz
presbazsi #70 üzenetére
az a tuti hogy kb 1 évig abban a hitben voltam hogy Tölgy
Játszottam a beatriche előtt megtetszett Hunornak ( Feró fia , dobos) mondtam neki próbálja ki, és ezzel nyomta le a koncertet.
El volt használódva a bőr, játszottam a zanzibár előtt, mondom írjátok már alá. Erre nem az is lenyúlta a koncertre
Tiszta sztár pergő.Ja és végre szereztem a frontbőrre két karikát. De erről nincs képem
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #67 üzenetére
a dobos az már nem közönség de még nem zenész.
a színpad meg olyan mint a sakktábla: hátul a király, elől a parasztok
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Lehet kihalt a topik?
Megosztom, hátha érdekel valakit:
Progresszív metál zenekarhoz keresünk Budapesti 28-36 körüli dobost (gitár és basszus). Kottaolvasás és duplázó használat fontos tényező.
Akár gitár-dob közös számírásokhoz is nyitott embert keresünk. Témák, ötletek, vannak, kérésre szívesen küldök felvételt.
Terem, dob biztosított. A komplex és egyszerűbb témák keverése az irányvonal, a lendület és az energia ne vesszen ki a zenéből.
Komoly hozzáállású embert keresünk, de azért nem kell összetörni magad...üdv:
Petee -
törölt tag
válasz
freelanced #63 üzenetére
Én szoktam ide írni
Amúgy a " világ legjobb dobosa" címtől messze van ez a csávó.
Amugy nagyon zsírú nyomja -
freelanced
addikt
Na pár hónapja kihalt a topik
Nem rossz a csávó [link]
-
Tomaaasz
aktív tag
válasz
Bjørgersson #56 üzenetére
Báze, ezeket soha nem értettem, mi a jó, meg zeneiség, hogy tátátátátátátátátátátátátátátátátátátátátátátátátátá.
Nagyon szép, hogy gyors meg minden. Az, hogy valaki gyorsan tud dobolni, az nem kunszt, nagyon sokan tudnak gyorsan dobolni, Magyarországon is tudnak nagyon sokan gyorsan dobolni, Amerikában meg rengetegen tudnak, meg még jól is. Ez a gyorsaság, önmagában szart sem ér, hogy ha nem párosul hozzá zenei intelligencia...
-
Bjørgersson
félisten
Látom csak én járok ide spammelni.
James Payne - Hour Of Penance - Enlightened Submission
Sick Drummer 2012 Year in Review Compilation - Midwest - Part 1 of 2 -
Bjørgersson
félisten
Born Of Osiris - Singularity Drum Cover
Most nézem, hogy az előző is Born Of Osiris, de sebaj.
-
Bjørgersson
félisten
On is legyen már: Born Of Osiris - Devastate Drum Cover
-
Tomaaasz
aktív tag
válasz
Bjørgersson #51 üzenetére
Kareszt?
-
SOAD19
addikt
Valaki nem tudna Debrecenben egy jó tanárt? Olyan valakire gondolok, akinek van tapasztalata (szóval lehetőleg 30-tól felfele), tud és szeret tanítani, nem "csak" egy jó dobos.
Nem túl pörgős a topik, de hátha...Köszi!
-
törölt tag
-
Olavi
tag
válasz
ígyvanferi #44 üzenetére
Gyakorlatról nem tudok, mivel én magamtól tanultam dobolni, de szerintem gyakorlással el lehet érni nagyon sok mindent
. Zongora tapasztalattal pedig különösen könnyű dolgod lesz (szerintem), mivel ott is elég szépen szét kell választanod a 2 kezed.
Sok sikert! -
ígyvanferi
addikt
Van valami technika, gyakorlat, amivel fejleszthetem a képességet, hogy különböző dolgokat csináljanak a kezeim, lábaim (egyáltalán, hogy eldönthessem, képes vagyok-e ilyesmire)?
Mivel pár hete Mike Portnoy kivált a Dream Theaterből, gondoltam, ha gyorsan megtanulok dobolni, lehetnék én az új dobosuk. Na jó, ennyire nem vagyok ambíciózus, de szeretnék elkezdeni dobolni. 10 év zongora gyakorlattal teljesen nem vagyok analfabéta a zenéhez. -
Olavi
tag
Köszi a felvilágosítást
. VÁÓ . Lehet ott voltam xD. Ha koncert van, szinte mindig ott vagyok
. Melyik zenekarban játszol?
-
presbazsi
tag
Szia!
Igen metronómot használ olyankor a dobos, egész pontosan egy tak jelet hall. Ettől lesz baromi pontos az egész zene, mert ugye ha a dob pontos, akkor a többi hangszer is elméletileg az kell hogy legyen. Ezt a módszert stúdióban alkalmazzák ahol a hangszereket külön sávokra veszik, és mivel a dob az alapja mindennek, ezért annak pontosnak kell lennie. Manapság már egyre többen használják koncerten is ezt a módszert, aminek a sok előnye mellett hátránya is van...pl hogy nagyon nehéz élesben takra dobolni, sok gyakorlást igényel, és jobb ha nem hibázol mert nem olyan egyszerű visszatalálni. A tak jelet pedig simán meg tudod írni, csak a tempóval és azzal kell tisztában lenned, hogy miből hány taktus van (gyors-lassú váltások) miből mennyi...én személy szerint koncerten nem használom ezt a technikát, stúdióban meg kénytelen vagyok, nem őrdöngősség, nagy nagy odafigyelést igényel. Tavaly voltam felétek is a Munkásban, egy koncert erejéig
-
Olavi
tag
Sziasztok.
Esetleg, ha olvassa valaki a topicot:
2-3 éve dobolok, 1 éve zenekarban. Kocsmákban zenélgetünk, és még mindig nem tudtam rájönni, hogy a legtöbb doboson minek van fejhallgató?. Egyesek azt mondták, hogy csak hang tompításnak van a fejükön, mások pedig, hogy a metronóm jelet hallják benne. Az még logikus is lenne, de nem értem, hogy mondjuk egy olyan számba ahol van 2-3 ritmus váltás, akkor ott, hogy van megoldva?
. Várom az ötleteket
.
-
presbazsi
tag
Üdv mindenki!
Szintén zenész...'93 óta
Remélem minél többen összejövünk itt, hogy segíthessük egymást!
-
törölt tag
én dobolok és nagyon szeretek
-
SOAD19
addikt
Hello!
Mi a különbség a standard és fúziós méret között.
Köszi, ha vki betévedne és tudná is a választ.
-
Froclee
őstag
Ma voltam a ceglédi dobmúzeumba. Érdemes elmenni, nagyon jó volt.
-
SOAD19
addikt
A tanárom nekem azt mondta, h kb. 130 környékén már lehet venni egy elfogadható minőségű dobszerkót, amivel jó pár évig ellehetek, de mivel te jóval olcsóbban szeretnél venni, szerintem valami jó állapotú használtat kellene elcsípned. Nekem is mondta, ha látok egy használtat, ami megtetszik szóljak neki és eljön velem megnézni, h jó állapotban van-e. Nem nagyon értek a dobokhoz, mivel csak pár hónapja kerültem közelebb a témához. Mondjuk én még nem láttam 80-90k-nál olcsóbb szerkót, de hátha találsz.
Fentebb vki a ritmusdepo.hu-t írta, h az apróhirdetéseiben szoktak lenni jó állapotú használtak dobcuccok. Na megyek gumilapozni.
Sok sikert! -
FGyörke
csendes tag
Sziasztok! A nyárra szeretnék venni egy minél olcsóbb dobszerkót. Gyakorlásra kell. Ha újat veszek, (~50-60k-ért szeretnék) mire kell ügyelni, hol lehet kapni (ki tud egy olcsó és jó boltot?) ha olcsóbbat, akkor mi a teendő?
-
SOAD19
addikt
"Az a legfontosabb, hogy kezdetben rengeteget gyakorolj. Nekem hamar eltelt minden nap az a nyolc óra, amit a szerkó előtt ültem."
Vazzeg, nem kicsit voltál szorgalmas! Én pár hónapja kezdtem el zajt kelteni, sajna nincs dobszerkóm, így csak gumilapon nyomom napi kb. 1-2-3 órát. De téged olvasva, ennyi elég gyér, megyek is gyakorolni. Azt hittem a napi 1-2 óra már elegendő.
-
rootkiller
őstag
Reméltem hogy van dobos topic.
Amúgy festik a Gustavito testjeimet, egy hónap múlva lesz dobom.
-
Vamp
senior tag
válasz
Topiccsendőr #30 üzenetére
Gyakorolni hát!
Csak tudd magadban felépíteni a dolgot, mert ha rosszul rögződnek be az alapok (mint pl nálam), akkor nehéz lesz újraírni a forgatókönyvet (mint pl nálam
).
-
Vamp
senior tag
válasz
Topiccsendőr #27 üzenetére
Csatlakozom. Bár nekem nem adatott meg (elsősorban anyagiak miatt), de tanárnál célszerű kezdeni.
Fogod magad, bemész bármilyen zeneiskolába a közelben, és megkérdezed lehet-e leehetőleg szerkón dobolni. Kezdetben elmondják az alapokat. 4/4, 3/4 ütemek, nyolcadok, 16-odok, stb. Vesztek full alap kottákat, átfutjátok őket.
Először elkezdtek pergőn gyakorolni. Megtanulod rendesen fogni a verőt, kialakítjátok az ütéstávolságot, néztek alap dinamikát. Bemelegítő gyakorlatokat (papa-mama, váltottkéz, csak jobb csak bal, stb). Ez eltart majd jó egy hónapig. A hónap végére már tudsz majd valamennyire kottát olvasni, abból játszani. Bejönnek a negyed, a nyolcad, a tizenhatod ütemek, később a páratlan ütemek (7/8, 19/16, stb...), ezek számolása. Végigveszitek a legjobb kottákat (Nesztor, Solti-féle oktatókották). Közben elkezdtek szerelésen is játszani. Az már jobb móka lesz. Az a legfontosabb, hogy kezdetben rengeteget gyakorolj. Nekem hamar eltelt minden nap az a nyolc óra, amit a szerkó előtt ültem. Először azt sem tudtam hogy mi van. Tudtam mi micsoda, de fingom nem volt, hogy kell ütni, milyen sorrendben. De belejön az ember, csak össze kell szednie magát.
Az első próba előtti nap kaptam meg életem első szerelését. Másnap egy számot játszottunk, Metallicától a Four Horsement, hát király volt... Aztán eltelt 4 év, most Opethet tolok, meg Dream Theatert, Symphony X-et, Pain of Salvationt, ilyen finomságokat. Így visszatekintve, korábban ami sokkal bonyolultabbnak tűnt, most már egyáltalán nem az. Medg kell tanulni vizualizálni a nagy dobosok játékát, ez a legalapja a fejlődésnek. Hálistennek, nekem ez tanár nélkül is elég jól ment, más kérdés, hogy pl. jazzben meg funkyban minimálisan mozgok csak. Szükségem lenne egy jó tanárra.
Nem fogsz azonnal Slayereket játszani, meg Dream Theatert kopizni, mert fizikailag leszel képtelen rá. Az agyadnak meg kell tanulnia tudatalatt számolni, mint a gép. De belejön, ne aggódj.
Rágd apuciék fülét, küldjenek be dobtanárhoz. Mond, hogy dobolni szeretnél. Tényleg ennyi kell csak, meg sok-sok türelem
-
frame>24
addikt
válasz
Topiccsendőr #27 üzenetére
(Nálam kicsit spéci volt, mert én a tesótól tanultam párhuzamosan, ő meg egy jazz-dobostól.) Gondolom megvan a zenei stílus, ami érdekel (valszeg ez a rock, a jazz, esetleg metal
nagyobb gyűjtőkategóriákba fog esni nálad is), ezt elmondod a tanárnak. Mondjuk az alap amúgy is a klasszikus rock&roll 4 negyedes ritmusvilága. Nem árt, ha előzőleg ismerkedsz a dobszerkó alapvető részeivel, erre számtalan netes (google)keresés elvezet. És megállapodsz magadban, mennyi pénzed és főleg időd van rá (ez utóbbiból bazi sok rászánás kell). Fentieket átgondolva szvsz nyugodtan odaléphetsz egy tanár elé. Vamp majd kiegészít
mod: és lelkiekben készülj fel, h minden végtagod mást fog majd csinálni. (függetlenítést megtanulni jó kis móka) Csodás érzés lesz!
-
frame>24
addikt
válasz
Topiccsendőr #25 üzenetére
Hát hogy érted? Tanár mindenképp kell. Ha van lehetőséged rá, akkor persze jó egy saját alap dobszerkó gyakorolni: pergő, lábdob, lábcin (ezek már elegek), + beütő, kísérő, 2-3 tam. Csak ehhez kell vmi próbaterem-szerűség, ahol kedvedre keltheted a zajt (meg $). Kezdetnek ennyi. Vagy bérled rendszeresen a próbatermi cuccot.
-
frame>24
addikt
válasz
Topiccsendőr #23 üzenetére
hát egy dobtanár és egy pár dobverő. (Vamp: jók a vidiók, 4 év alatt ez nagy fejlődés!)
-
máyköl
veterán
Bocs hogy 2-szer írtam be véletlen volt!
-
máyköl
veterán
Ez sikers topic?
-
máyköl
veterán
Ez sikers topic?
-
Vamp
senior tag
Az a baj h még mindig nem jött meg, már tiszta ideg vagyok.... 3 hónapja jön USAból, de 5én már Magyarországra érkezett, csak a vámosok b*szakszanak.
Nem tudom, inkább eladnámDe ha közel laksz kölcsön is adhatom, persze csak ha megjött az új
Olyan 15K körül nyomnám el, nem tudom mennyi a reális ár. Merre laksz?
Apróhírdetés ebben a topicban rulzz! -
Smallfont
tag
válasz
Renegade88 #13 üzenetére
Háj! Kollégák vagy jövendő beli kollégák! Végre van itt is dobos topic!!
Már 8 éve megszállott vagyok ebben a hangszernemben.. Nah a kérdésedre válaszolva www.ritmusdepo.hu címen az apróhírdetésekben találsz sok jó használt felszerelést vagy újat akár. Mindenesetre nekem van egy ealdó Magnum duplázóm ha kell valakinek. Kpott külső de fasza mozgása van. Kb 2 éves. És 2 új pearl fejjel van szerelve. Csapágyak teljesen átzsírozva.Nekem már nem kell... Ára 23000 ft Van egy Gibraltar 9611 Intruderem
Minden kedves dobospalántának sok sikert ha kérdésetek van és esetleg válaszolni is tudok csak nyugodtan tegyétek fel!!
-
C4mp3r
addikt
válasz
Renegade88 #11 üzenetére
Hogy érted, hogy reális cuccot?
-
Renegade88
tag
Vki nem tud vmi jó, ''reális'' cuccot a neten?
-
Renegade88
tag
Én is imádom a dobokat, bár nincs lehetőségem rá.....
A neten sok cuccot találtam [link]
Ez nem olyan, mint az igazi, de azé ez is megteszi
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
Re!
Hát én alapokat tudok, meg mikor alkalmam van, akkor tuti dobolok egy fél órát. Nagyon tetszik, érdekes dolgokat lehet kihozni egy dobszerkóból.
Amúgy mostanság inkább basszusgitáron nyomom.
mod: Vamp: a videókon te vagy?
[Szerkesztve] -
Vamp
senior tag
Nah csak dobol vki PH-ról...
-
Vamp
senior tag
Némááá milyen topic!!
Egy kis önfényezés. Pár videó itt:
[link]
[Szerkesztve] -
GombócArtúr
senior tag
Én egy barátomnak keresek jó dobtanárt!
HA tud valaki... feltétlenül megnízható és megfizethető tanárt, írjon. Köszi! -
xcsab
aktív tag
a minap volt alkalmam megszolaltatni egy dobot, es hat nagyon tetszet
.... es mivel a topicok kozott nem talaltam ezzel kapcsolatosat ezert inditottam. Tanacsokat szertnek kerni, hogy milyen dobot erdemes venni illetve erdemese csak ugy hobbybol, szorakozasbol ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest