Hirdetés
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Google Drive csatolása szerveren / Nextcloud integráció
- Ketogén étrend
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- talmida: My Art II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vamp
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Csatlakozom. Bár nekem nem adatott meg (elsősorban anyagiak miatt), de tanárnál célszerű kezdeni.
Fogod magad, bemész bármilyen zeneiskolába a közelben, és megkérdezed lehet-e leehetőleg szerkón dobolni. Kezdetben elmondják az alapokat. 4/4, 3/4 ütemek, nyolcadok, 16-odok, stb. Vesztek full alap kottákat, átfutjátok őket.
Először elkezdtek pergőn gyakorolni. Megtanulod rendesen fogni a verőt, kialakítjátok az ütéstávolságot, néztek alap dinamikát. Bemelegítő gyakorlatokat (papa-mama, váltottkéz, csak jobb csak bal, stb). Ez eltart majd jó egy hónapig. A hónap végére már tudsz majd valamennyire kottát olvasni, abból játszani. Bejönnek a negyed, a nyolcad, a tizenhatod ütemek, később a páratlan ütemek (7/8, 19/16, stb...), ezek számolása. Végigveszitek a legjobb kottákat (Nesztor, Solti-féle oktatókották). Közben elkezdtek szerelésen is játszani. Az már jobb móka lesz. Az a legfontosabb, hogy kezdetben rengeteget gyakorolj. Nekem hamar eltelt minden nap az a nyolc óra, amit a szerkó előtt ültem. Először azt sem tudtam hogy mi van. Tudtam mi micsoda, de fingom nem volt, hogy kell ütni, milyen sorrendben. De belejön az ember, csak össze kell szednie magát.
Az első próba előtti nap kaptam meg életem első szerelését. Másnap egy számot játszottunk, Metallicától a Four Horsement, hát király volt... Aztán eltelt 4 év, most Opethet tolok, meg Dream Theatert, Symphony X-et, Pain of Salvationt, ilyen finomságokat. Így visszatekintve, korábban ami sokkal bonyolultabbnak tűnt, most már egyáltalán nem az. Medg kell tanulni vizualizálni a nagy dobosok játékát, ez a legalapja a fejlődésnek. Hálistennek, nekem ez tanár nélkül is elég jól ment, más kérdés, hogy pl. jazzben meg funkyban minimálisan mozgok csak. Szükségem lenne egy jó tanárra.
Nem fogsz azonnal Slayereket játszani, meg Dream Theatert kopizni, mert fizikailag leszel képtelen rá. Az agyadnak meg kell tanulnia tudatalatt számolni, mint a gép. De belejön, ne aggódj.
Rágd apuciék fülét, küldjenek be dobtanárhoz. Mond, hogy dobolni szeretnél. Tényleg ennyi kell csak, meg sok-sok türelem

Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1255U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- AMD Ryzen 7 Gamer! Ryzen 7 5700X / B550 Aorus Elite/RX 6600 XT 8GB OC / 500GB M.2 SSD+HDD /700W/LED
- Ryzen 5 Gamer! Ryzen 5 3400G PRO / 16GB DDR4 / Nvidia GTX 1660 Ti 6GB OC / SSD+HDD / 600W /RGB LED!
- 6.Gen i7-es Gamer! Core i7 6700 / 16GB DDR4 / Nvidia GTX 1660 Super! 6GB OC / SSD+HDD /600W/FULLRGB
- 9.Gen i7-es Gamer! Core i7 9700K / 16GB DDR4 /Nvidia RTX 2060 Super! 8GB OC /500GB SSD+HDD/600W/RGB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! LG UltraGear 27GL850 144Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest