Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vamp
senior tag
válasz
Topiccsendőr #27 üzenetére
Csatlakozom. Bár nekem nem adatott meg (elsősorban anyagiak miatt), de tanárnál célszerű kezdeni.
Fogod magad, bemész bármilyen zeneiskolába a közelben, és megkérdezed lehet-e leehetőleg szerkón dobolni. Kezdetben elmondják az alapokat. 4/4, 3/4 ütemek, nyolcadok, 16-odok, stb. Vesztek full alap kottákat, átfutjátok őket.
Először elkezdtek pergőn gyakorolni. Megtanulod rendesen fogni a verőt, kialakítjátok az ütéstávolságot, néztek alap dinamikát. Bemelegítő gyakorlatokat (papa-mama, váltottkéz, csak jobb csak bal, stb). Ez eltart majd jó egy hónapig. A hónap végére már tudsz majd valamennyire kottát olvasni, abból játszani. Bejönnek a negyed, a nyolcad, a tizenhatod ütemek, később a páratlan ütemek (7/8, 19/16, stb...), ezek számolása. Végigveszitek a legjobb kottákat (Nesztor, Solti-féle oktatókották). Közben elkezdtek szerelésen is játszani. Az már jobb móka lesz. Az a legfontosabb, hogy kezdetben rengeteget gyakorolj. Nekem hamar eltelt minden nap az a nyolc óra, amit a szerkó előtt ültem. Először azt sem tudtam hogy mi van. Tudtam mi micsoda, de fingom nem volt, hogy kell ütni, milyen sorrendben. De belejön az ember, csak össze kell szednie magát.
Az első próba előtti nap kaptam meg életem első szerelését. Másnap egy számot játszottunk, Metallicától a Four Horsement, hát király volt... Aztán eltelt 4 év, most Opethet tolok, meg Dream Theatert, Symphony X-et, Pain of Salvationt, ilyen finomságokat. Így visszatekintve, korábban ami sokkal bonyolultabbnak tűnt, most már egyáltalán nem az. Medg kell tanulni vizualizálni a nagy dobosok játékát, ez a legalapja a fejlődésnek. Hálistennek, nekem ez tanár nélkül is elég jól ment, más kérdés, hogy pl. jazzben meg funkyban minimálisan mozgok csak. Szükségem lenne egy jó tanárra.
Nem fogsz azonnal Slayereket játszani, meg Dream Theatert kopizni, mert fizikailag leszel képtelen rá. Az agyadnak meg kell tanulnia tudatalatt számolni, mint a gép. De belejön, ne aggódj.
Rágd apuciék fülét, küldjenek be dobtanárhoz. Mond, hogy dobolni szeretnél. Tényleg ennyi kell csak, meg sok-sok türelem
-
frame>24
addikt
válasz
Topiccsendőr #27 üzenetére
(Nálam kicsit spéci volt, mert én a tesótól tanultam párhuzamosan, ő meg egy jazz-dobostól.) Gondolom megvan a zenei stílus, ami érdekel (valszeg ez a rock, a jazz, esetleg metal
nagyobb gyűjtőkategóriákba fog esni nálad is), ezt elmondod a tanárnak. Mondjuk az alap amúgy is a klasszikus rock&roll 4 negyedes ritmusvilága. Nem árt, ha előzőleg ismerkedsz a dobszerkó alapvető részeivel, erre számtalan netes (google)keresés elvezet. És megállapodsz magadban, mennyi pénzed és főleg időd van rá (ez utóbbiból bazi sok rászánás kell). Fentieket átgondolva szvsz nyugodtan odaléphetsz egy tanár elé. Vamp majd kiegészít
mod: és lelkiekben készülj fel, h minden végtagod mást fog majd csinálni. (függetlenítést megtanulni jó kis móka) Csodás érzés lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Androidos fejegységek
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Black & Decker töltőt keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest