Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isendel
csendes tag
Sziasztok!
Nas on beállítottam a médiaszervert, és az lg tv gond nélkül kezeli.
De, a samsung qe55q70 tv-m nem látja a források között. A pc médiamegosztást látja, de a nasét nem. Kell a samsungnak valami külön dlna beállítás hogy onnan játszon le? -
energomatt
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #1838 üzenetére
Túlságosan leegyszerűsíted.. Akkor azt is kérdezhetnénk, hogy mit szeretett szerdán, amit csütörtökön már nem? Ha egy másik prgrammal kezeled az átvitelt és úgy jó esetben működik majd, akkor mégis szereti?
-
válasz
energomatt #1837 üzenetére
"otthoni rendszer" ezt nehéz értelmeznem, van egy win10 pc, egy hálózat meg egy tévé és ennyi. A wifin csücsül még pár mobil. Tehát igazából arról lenne szó, hogy a tévé mit szeret?
-
energomatt
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #1836 üzenetére
Nem tudom ajánlani, minden egyes otthoni rendszer más és más. Kísérletezni lehet ezzel, azzal. ami másoknál bevált. Én nem tudom helyetted kipróbálni.
-
válasz
energomatt #1835 üzenetére
Köszönöm!
Érdemes kipróbálni a plexet? jobb mint a win10 gyári? Vagy tudsz jobbat ajánlani?
Tényleg nem akarok semmi extrát, user/videók mappába letöltök ezt-azt és a tévén legyen elérhető a hálózaton keresztül. Ha nme ömlesztve lenne hanem mappa nézetben már annak örülnék. -
energomatt
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #1834 üzenetére
-
Sziasztok!
Sima Win10-es fájlmegosztós DLNA soakt szívózik mostanában.
Ha a tv-n a mappanézetre megyek azt mondja nincs szerver. Ha a minden videóra, akkor látja ömlesztve, de nem frissül, ha mondjuk a gépen letöltök valamit, akkor sem, ha megnyomom a frissítés gombot. Csak akkor frissül, ha kihúzom a tévét majd visszadugom.
Érdemes lenne plexet vagy más 3rd party programot felrakni inkább? -
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hátha:
Gép win 7 64bit, dlnaval megosztva filmek, videók, képek, stb. A tv egy panasonic akármi, ismeri a dlnat. A probléma, hogy a tv látja, tudok böngészni is, de a tartalom 80%-a nem jelenik meg. Miért?Kipróbált egy win 10-es gépen is, ott lát mindent a tv. Rá tudom venni a win 7-et, hogy minden mappát mutasson?
-
r0b3r
senior tag
válasz
warlward #1827 üzenetére
Szia!
Egy Asus router (pl. N18U) USB 3-on keresztül hozzá csatlakoztatott HDD-vel tökéletesen kiszolgál két Samsung TV-t FullHD-ben, t. letöltés közben. Plusz egy DLNA zenelejátszó is mehet róla, ha szükséges. Letöltés webes felületen, műsorindítás TV távirányítóról, vagy android alapú mobiltelefonról. Ha esetleg nem ragaszkodsz a NAS-hoz. Beállítása minimális, a router gyárilag mindent tartalmaz.
-
RudY
addikt
válasz
warlward #1827 üzenetére
Általában mindenki azt javasolja, amit saját maga is használ, hiszen ezzel van tapasztalata, de sokan szeretik felültervezni, amit végül nem is használnak ki.
Sok évvel ezelőtt a legegyszerűbbnek tűnő, és a legolcsóbb megoldásokkal kezdtem (android box, külső HDD a router-en, legolcsóbb NAS stb.). Visszatekintve rohadtul nem jártam jól, mert kismillió bosszúságtól és elpazarolt óráktól megkíméltem volna magam.
Táphalott Zyxel NSA310 után Synology DS118 került beállításra (egy lemez, nemrég lett cserélve a 3TB 8TB-ra), plusz lóg rajta USB-n egy 3TB-os külső HDD is.
Ezernél több film van rajta, a Plex is cserélve lett Emby-re (sokkal egyszerűbb és lényegesen kevesebbet zabál). 10 torrentnél többet nem engedek rá egyszerre.
Röhögve kiszolgál 2 TV-t is egyszerre (CAT7 kábeleket használok, UHD tartalommal sincs gond), mobilokat (akár távoli és külső eléréssel is), médialejátszót stb.
A torrent csak letöltésre és/vagy böngészőbeli bedobásra kerül és akár már húzza is le.
Ha a TV, vagy a médialejátszásra használandó eszközök egyébként is jól bírják, akkor fölösleges bivalyerős NAS és az átkódolás erőltetése.
Úgy általában a Synology nagyon jó és folyamatos támogatást kap, plusz a mobilos alkalmazásaik is remekül használhatók. -
warlward
újonc
Sziasztok.
Teljesen amatőr vagyok a témában lehet nem is jó helyen teszem fel a kérdésem.
Tudnátok ajánlani egy NAS t amit otthoni mediaszerverként tudok használni?
amit szeretnék torrent használat letöltött filmek elérése samsung TV-n (lanon keresztűl) a torrentes tartslmak letöltését telefonról (alkalmazás vagy html) tudjam irányítani.
olyan kellene amit csak megveszek és minimális beállítással működésre bírom .
Előre is köszönöm segítségeteket. -
cocka
veterán
válasz
littleNorbi #1825 üzenetére
Mivel DLNA-ról beszélünk, ami elsősorban helyi hálózaton megosztott fájlok lejátszására való, feltételeztem, hogy talán a videófájljaid nincsenek rendben és lehet, hogy a problémát az okozza, hogy nincs normálisan indexelve az adott videófájl és akkor keletkezhetnek ilyen anomáliák, amiket az adott tévé/lejátszó próbál valahogy orvosolni.
Tehát nyilván arra gondoltam, hogy PC-n nézz ennek utána.
-
cocka
veterán
válasz
littleNorbi #1823 üzenetére
Az indexei rendben vannak? Általában a webről letöltött videók esetén szokott az lenni, hogy hibás az index és nem lehet normálisan beletekerni vagy ugrik a kép egy másik időpontra stb..
Egy ffmpeges remux szokott segíteni. Ha pedig a generált fájl teljesen ugyanaz, mint amit inputként adtál neki, akkor passzolom. Akkor lehet a tévé lejátszója bugos.
kb. ez a parancssor:
ffmpeg -i amitatalakitasz.vmi -c copy amireatalakitod.vmi
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Serviioban ki lehet kapcsolni azt, hogy amikor kimerevítem a képet a TV-n, és mikor újra elindítom a videót, akkor ne tekerje vissza pár másodpercet? Ez magában nem is lenne gond, csak így nem indul el rögtön a felvétel, hanem tölti pár pillanatig. -
Huntszy
tag
Sziasztok!
Nemrég üzemeltem be az első okos tv-et ami DLNA képes (lg-70UM7450PLA). Sikerült beállítanom, hogy lássa a kiválasztott mappákat a win 10 pc-n, szépen le is játsza a tartalmakat azonban a feliratokat nem sikerül beállítanom sehogy sem. Mármint a külső file-ban lévő feliratokat.
Elég sok mindennel próbálkoztam de még mindig ott tartok, hogy ha feliratosan szeretnék megnézni valamit (ami elég gyakori mivel nyelv gyakorlás miatt már jó ideje semmit sem nézek szinkronnal csak eredeti szinkronnal és angol feliratta) a gépemről akkor először bele kell raknom az mkv-ba az srt-t a Mkvtoolnix-al, tehát gyakorlatilag duplikálnom kell a filet, egyenként ki kell választanom, hogy melyik mkv melyik srt-t kapja meg (ami egy filmnél nem para egy 5-10 évados sorozatnál annál inkább) és meg kell várnom míg a gép feldolgozza (mondjuk ezzel van a legkevesebb bajom).
Amit próbáltam:
- ugyan abban a mappában, ugyan azzal a névvel legyen mind az mkv mind az srt file.
- beépített windows 10 media streaming helyett Emby-t
- beépített windows 10 media streaming helyett PlayOnA fentiek közül egyik sem működött. Továbbra is csak akkor tudom lejátszani a videót felirattal ha az benne van az mkv-ban, ha mellette van nem.
Van erre valakinek valamilyen megoldása DLNA-án belül vagy marad az, hogy mergelgetem a fileokat/máshogy küldöm el a mediát a TV-re a gépről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest