Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Huntszy

tag

Sziasztok!

Nemrég üzemeltem be az első okos tv-et ami DLNA képes (lg-70UM7450PLA). Sikerült beállítanom, hogy lássa a kiválasztott mappákat a win 10 pc-n, szépen le is játsza a tartalmakat azonban a feliratokat nem sikerül beállítanom sehogy sem. Mármint a külső file-ban lévő feliratokat.

Elég sok mindennel próbálkoztam de még mindig ott tartok, hogy ha feliratosan szeretnék megnézni valamit (ami elég gyakori mivel nyelv gyakorlás miatt már jó ideje semmit sem nézek szinkronnal csak eredeti szinkronnal és angol feliratta) a gépemről akkor először bele kell raknom az mkv-ba az srt-t a Mkvtoolnix-al, tehát gyakorlatilag duplikálnom kell a filet, egyenként ki kell választanom, hogy melyik mkv melyik srt-t kapja meg (ami egy filmnél nem para egy 5-10 évados sorozatnál annál inkább) és meg kell várnom míg a gép feldolgozza (mondjuk ezzel van a legkevesebb bajom).

Amit próbáltam:
    - ugyan abban a mappában, ugyan azzal a névvel legyen mind az mkv mind az srt file.
    - beépített windows 10 media streaming helyett Emby-t
    - beépített windows 10 media streaming helyett PlayOn

A fentiek közül egyik sem működött. Továbbra is csak akkor tudom lejátszani a videót felirattal ha az benne van az mkv-ban, ha mellette van nem.

Van erre valakinek valamilyen megoldása DLNA-án belül vagy marad az, hogy mergelgetem a fileokat/máshogy küldöm el a mediát a TV-re a gépről.

Új hozzászólás Aktív témák