Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudY
addikt
válasz
Teodor52
üzenetére
iMediaShare a mini pc-re fölösleges, azon van gondolom akár többféle videolejátszó is. A telefonokra viszont javasolt, sokkal könnyebb "kivetíteni" a tv-re.
A felhőnek több fajtája is van, leginkább az esővel hozható kapcsolatba, vagy a báránykákkal
Komolyra fordítva, online tárolásra használatos szolgáltatások, pl. GoogleDrive Ide felölthetsz akár fotókat, videókat stb. Vagy nyilvánossá teszed az anyagot, vagy csak megosztod egy link segítségével, amit pl. az otthoniak megnyitnak, letöltenek, megnéznek. -
RudY
addikt
válasz
Teodor52
üzenetére
A rögzített és elmentett videót fölösleges átküldeni másik telefonra, mehet akár felhőbe is, ahonnan a mini pc már simán le tudja játszani. Illetve, ha csak egy másik telefonra küldöd, akkor az is le tudja játszani a tv-n, ha az a hálózaton van. Ezzel pl. lényegesen könnyebb és egyszerűbb: iMediaShare
-
Teodor52
senior tag
Volna egy nem 100%-os megoldás!
Rögzítünk egy videót a telefonon elmentjük a külső tárhelyre és azt viberen átküldjük másik telóra mi otthon van.Majd az otthoni telóról, ha lehet MXR mini pc-re küldenénk aminek a segítségével szintén ha lehet megjeleníttetnék a tv képernyőén!
Van erre megoldás?
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem multimédiás anyagok átvitele kapcsán!
Volna egy Samsung UE40EH6030-as led tv-ém hozzá MXR 4K Mini pc egy Samsung galaxy S4 Mini i9195i,vagy egy Lenovo A1000.
Azt szeretném eléri, hogy ha viberezünk, akkor az említett telefonokról átküldhető legyen pl a videóhívás képanyaga a tv kijelzőjére vagy először a mini pc-re és onnan a tv-re!
Tudtok segíteni?
-
suste
veterán
a tábla alapján egyértelmű hogy csak az "N"-es 5Ghz-et tudja, de az nem derül ki, hogy hány csatornát tud (20/40mhz)
ha nincsen túl messze a megfelelő router, és van 40mhz-300Mbit-es kapcsolat, akkor bőven elégnek kellene lennie a fullHD anyaghoz
viszont mivel wifi, így nem lehet biztosat mondani (még pontos távolság és eszköz ismeretében sem)
és egyébként is illik kábellel csatlakoztatni a médialejátszót! -
egnatt
csendes tag
Hello,
Egy kis szakértői segítséget szeretnék kérni az alábbi problémára:
Van egy LG 32LF580V típ. smart TV-m, amit a Smart Share programmal használok, de a full HD filmek nézhetetlenül akadnak rajta. Valószínű a régi TP-LINK TL-WR740N típ. routerem a ludas, mert csak 150Mbit-es. Modern "AC" szabványú 5Ghz-es routerben gondolkodom, de elbizonytalanodtam, mert a TV adatlapján fel van tüntetve, hogy tudja az 5Ghz-et, de az ac szabvány nincs rajta. Szerintetek menne a TV 5Ghz-en, vagy vegyek egy erősebb pl 450Mbit-es sima 2,4Ghz-es routert?
Ez a tábla van a TV könyvében: https://mobilarena.hu/dl/upc/2016-08/31/623053_i5zioiq3tawdfxtv_lgtv_wifi.jpg -
pulpi
csendes tag
Sziasztok
Kezdő vagyok a témában és egy két dolgot meg szeretnék tudni erről a DLNA-ról. Szóval adott egy TV Samsung UE48H6400-as ami tudja a DLNA-t. Van egy routerem Xiaomi mini amin egy OpenWrt pandorabox fut most. Erre van rákötve USB-n keresztül egy vinyó, és a routeren fut egy transmission.
Meg szeretném osztani azt a mappát hogy a TV lássa DLNA-n keresztül, hogy ne kelljen a vinyót ki-be dugdosom a tv és a router között. Hogy tudom ezt megvalósítani, mit kell állítanom a routeren hogy megossza a mappát illetve a TV-n hogy találom meg a hálózati meghajtót.
Köszönöm a segítséget, akár itt is akár privátban is. Az sem baj ha kapok egy pontos leírást hogy mit állítsak a TV-n illetve a routeren.Köszi
Pulpi

-
energomatt
őstag
válasz
RaveForce
üzenetére
Mindenki azt a Win verziót használja, amivel a legkevesebb gondja van. Vagy mégsem?
Ilyenkor a kályhától kell elindulni. Alap Win telepítés, ha azzal működik, akkor meg kell figyelni, rendszeres ellenőrzéssel, hogy mitől romlik el és az előző mentett állapotot mindíg viszza lehet állítani.. -
RaveForce
veterán
hátha vkinek valami tipp, win10es ultrabook egy routeren a TV-vel, jobb gomb,átvitel eszközre, és a TV válasza hogy nem támogatott fájlformátum, ami csak azért vicces, mert olyan filmeknél írja ki ezt, amiket már rengetegszer néztem ugyanezzel az ultrabookal-tv-vell-routerrel hálózattal, TV nem lett frissítve, max a win10, tippek hogy mitől mondhatta be az unalmast? retkes win10 csak a gond vele mindig...
természetesen ha telefonról küldöm át ugyanazt a fájl-t ugyanazon a routeren át ugyanarra a tv-re, simán viszi... -
Farkash
csendes tag
válasz
energomatt
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!

-
energomatt
őstag
válasz
Farkash
üzenetére
Saját tapasztalatom szerint gépfüggő. A saját rendszeremen hibátlanul működik hosszú ideje, egy másik laptopon pedig, amit szintén én telepítettem, néhány program telepítése után már nem működik.
Kétségtelenül határozottan jobb megoldás, mint egy külső program media szerverét használni, de ebben az esetben valóban nem marad más. -
Farkash
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene! Film lejátszás gondom van...
A számítógépemre feltettem a win10-et és azóta a filmnézésnél a jobb klikk --->átvitel tv-re funkció nem működik!
Azt írja a hogy nem támogatott fájlformátum... Win 8.1 alatt nem volt gond a filmek lejátszásával...
Van valami ötletetek, hogy ezt mivel lehetne megoldani? Esetleg van valami beállítás amit nem vettem észre?
Előre is köszönöm a segítséget! -
djerek
újonc
Szia!
Ha még érdekel a médiaadatfolyam-továbbítás bekapcsolása, akkor ha jól emlékszem a következőt kell tenni: Futtatás - services.msc, majd Windows Search kikapcsolása. Utána be lehet kapcsolni. Nekem is Panám van és egy csomó progit kipróbáltam, de messze ezzel a megoldással a legjobb.
-
dzudzu
tag
Sziasztok,
Valakinek van ötlete, hogy mi okozhatja az alábbi jelenséget?

Adott egy dlna szerver, illetve egy samsung, továbbá hyundai smart tv.
A samsung TV gond nélkül lát és lejátszik is minden media tartalmat a szerverről, viszont a másodlagos hyundai tv ugyan lát minden mappát, viszont alig lát azokon belül media tartalmat, így nyílván lejátszani sem tudja azokat (üresnek látszik a mappa). Azok között a fájlok között sem találok összefüggést ami lát (pl.: adott film esetén van hogy a sample fájl látja és játssza, magát a filmet viszont nem)......és most jön a csavar....ugyanezeket a media fájlokat telefonos app segítségével (ArkMC) rá tudom küldeni a szerverről a tv-re, tehát nem a telefon streameli, hanem csak összekapcsolja a tv-t a szerverrel.
Szerintetek mi lehet az oka, hogy a TV önállóan nem látja ezeket a filmeket?
-
blakey
titán
-
gringoka
aktív tag
Köszi a választ.
Egy samsung bluray llejátszóm van elvileg kezeli az isot .
Megúntam az újraírható lemez írogatást sok idő is , meg van amikor megáll a lemez
Lehet , hogy régi már , de most nem akarok beruházni bdrw50 lemezekre mert elég
Drágák.
Ezért keresek egy alternatívát.
Azt le tudnád érni , hogy mi az a SMB? -
blakey
titán
válasz
gringoka
üzenetére
Milyen Blu-ray lejátszóra? Nem mindegyik kezeli az ISO-t, de amelyik igen arra SMB jobb megoldás, ha DLNA-n szeretnéd akkor az ISO-kat ki kell csomagolni és pl. egy Samsung Blu-ray lejátszó megnyitja a könyvtárakat és el is lehet indítani, Servvio-t meg lehet próbálni, hogy mire képes, sok beállítási lehetőség van, még ISO-ra vonatkozóan is.
-
gringoka
aktív tag
Helló.
Létezik olyan dlna szerver ami átküldi a bdiso-t bluray lejátszóra -
pante1
újonc
"Ráadásul sajnos az egyes gyártók DLNA megoldásai nem mindig kompatibilisek egymással"
Naivan azt hittem, hogy ez valamilyen egységes szabvány és nem lesz kompatibilitási problémám
Samsung AllShare-jét már próbáltam, de ahhoz bekapcsolva kell hagynom a gépemet, szóval mégsem annyira jó mint egy hálózati meghajtó routerre kötve.
Esetleg van valamilyen ötleted vagy javaslatod, hogy ha DLNA-val nem is, de máshogy meg tudnám-e oldani ezt a gondot?
Illetve olyat be lehet-e állítani, hogy külső meghajtó helyett egy másik hálózatra kötött pc a tárhely, arról is megy a lejátszás (a pc-n lévő media player programmal) és a tv-re csak a képet/hangot kapom hálózaton keresztül? (mert DLNA esetén a tv "programja" játssza le a média tartalmakat és van olyan kódolású, amit tv nem tud kezelni, viszont a pc "mindent visz")
-
suste
veterán
Arra figyelj, hogy a PC (és más kliensek) valszeg SAMBA-n (is) látja a megosztást (de persze látja a DLNA-t is megfelelő szotfverrel), a TV viszont csak DLNA-n látná.
Ráadásul sajnos az egyes gyártók DLNA megoldásai nem mindig kompatibilisek egymással (látja a média szervert a hálózaton, viszont nem listázza ki a tartalmát vagy üresnek érzékeli) -
pante1
újonc
Sziasztok!
Van egy TP-Link TD-W8970B adsl2+ modem routerem, illetve egy Samsung UE40D6530 smart tvm.
A router támogatja, hogy külső meghajtót lehessen csatlakoztatni rá usb-n keresztül, amit az egész hálózatból el lehet érni, illetve engedélyeztem a média szerver opciót is.A problémám az, hogy a tv-m látja a média szervert a hálózaton, viszont nem listázza ki a tartalmát vagy üresnek érzékeli. (ezt nem tudom pontosan)
Azt szeretném megoldani, hogy routerre kötött külső tárat hálón megosztom, hogy tv-n tudjak filmet nézni. Tudtommal ez a DLNA kérdésköréhez tartozik. Azt nem tudom, hogy ha ezt nem sikerül megoldanom, az a tv vagy a router hibája.
A hálózati meghajtót pc-ről el tudtam érni, láttam rajta a fájlokat, meg tudtam nyitni őket.
A tv nem érzékeli valahogyan...Köszönöm előre is a segítséget!
-
blakey
titán
válasz
janagawa22
üzenetére
-
blakey
titán
válasz
janagawa22
üzenetére
Serviioban van ilyen lehetőség.
-
janagawa22
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy online adást hogyan tudok wifin küldeni tv-re?
Olyan megoldás érdekelne ami nem tablettel vagy külön telefonnal működik hanem bármilyen megosztással stb.Köszönöm!
-
haly
őstag
De ha nem elérhető úgy a film?
Pl. a képen látható jobb oldali film nem érhető el HD-ban más csapattól. Csak fullHD, amire annyira nem elég a net, illetve Xvid, amit nem vagyok hajlandó fullHD-s TV-n nézni.
blakey: Be van állítva, de így sem működik.

Egyébként ha nincs rá jó módszer, akkor marad az eddigi, azaz, hogy letöltök 2-3 sample-t 2-3 csapattól, aztán megnézem melyiket szereti a TV.

-
blakey
titán
Nos, ha a tv-d nem boldogul önnálóan a fájllal akkor lép életbe az átkódolás, személy szerint nem szeretem és többnyire nem is használom, de vannak olyan tv-k, rendszerek amik csak úgy működnek. Ha Plex-et használsz és android vagy iOS-szen próbálkozol akkor kizárólag átkódoklással (Transcoding) működik.
Egyáltalán nem vagyok híve fő rendszeren a tv lejátszó használatának, szerintem nagyon gyenge minden szempontból. Egy normális asztali lejátszóval sokkal könnyebb a lejátszás és ott semmilyen gond nem merül fel.
Esetleg próbálj meg egy másik "rilízt".
-
-
haly
őstag
Felraktam, működik rendesen.
Még egy kérdés:
TV pár videót nem akar lejátszani. x264-es kódolású mkv fájlok között válogat. Van amit lejátszik, van amit nem.
Hogy tudnám megnézni, hogy mit játszik le és mit nem? Mármint a gépen csak annyit látok, hogy x264-es mkv HD film. SPARKS féle filmeket például hang nélkül játssza le.
-
haly
őstag
Pont ezt szerettem volna kikerülni, a plusz programokat.

Az a baj, hogy előtte simán működött, nem értem, hogy most miért nem.
Megosztott mappa sem működik egyébként, azt már próbáltam. Minden engedélyt megadtam neki. Illetve normális routerünk van, nem rég vettem.
-
energomatt
őstag
Meg kell osztani a kívánt mappát és ahhoz a megfelelő engedélyeket kell beállítani, nem okvetlen egyszerű és win verziónként is eltérő. Annak idején sokat szenvedtem vele, amíg nem váltottam a megfelelő routerre, ami most a DLNA megosztásomat kezeli és független a PC-től.
-
haly
őstag
Sziasztok!
Adott egy Panasonic Viera TX-40CS620E televízió.
Hálózatra van kapcsolódva a TV. Asztali gép kábellel routerhez van kötve, televízió meg vezeték nélkül.
Régebben be tudtam állítani, hogy a TV-ről tudjam elindítani a számítógépen lévő filmeket.
Egy megosztásra kijelölt mappába tettem bele a filmeket és azokat mindig látta a TV.
Történt azóta egy újratelepítés. Most valamilyen oknál fogva nem engedi bekapcsolni a médiaadatfolyam-továbbítást.

Ezt az üzenetet kapom.
Van valami ötlet, hogy hogy tudnám megoldani?
-
Gézengúz
addikt
Nem vagyok benne biztos, hogy a jó topicba írok. Régi buta lcd-tv-t szeretnék okosítani DLNA lejátszóval, erre gondoltam.
Semmi extrára nem lenne szükség, csak hálózaton keresztüli lejátszásra és még a YT.
Van esetleg valami jobb a kategóriában?
-
sbazsi
veterán
Adott egy Panasonic G30 tv, és egy Synology ds211j nas.
És pár x264 kódolású film, amit nem tudok lejátszani/szaggat.
Ilyenkor a TV-t kell lecserélni, vagy a nas?
-
blakey
titán
Ha a gép HDMI-vel van összekötve akkor telepitsd a Kodi-t, vedd fel a könyvtárakat és indítsd el a lejátszást, a tv megfelelő bemenetén megjelenik a lejátszandó anyag. Ennyi, itt nincs szükség semmilyen DLNA-ra, ez egy egyszerű lejátszó/megjelenítő kapcsolat. Nálam is van ilyen kapcsolat, annyi különbséggel, hogy gép helyett médialejátszó(k) vannak.
Jelenleg van HDMI a gép és a tv között? Ha igen akkor a korábban linkelt topikban folytasd. Amennyiben a gép és a tv is egy hálózaton lóg de nincs köztük HDMI kapcsolat akkor megoldható a DLNA kapcsolat és jó helyen érdeklődsz. -
huan
őstag
Nem igazán értek ezekhez az átviteli módokhoz, nevekhez.
A rajzon próbáltam lerajzolni a helyzetet. Hdmi-kell biztosan, mert máshogyan nem csatlakozik a TV a pc-hez,hálózathoz. A lejátszás jelenleg így megy:
Ezt a lejátszót szeretném lecserélni, ha lehet Kodira...bármire.(#1447) blakey : Igen, keverem a dolgokat.
-
suste
veterán
válasz
energomatt
üzenetére
csak hogy nem úgy írta, hogy ha HDMI-t használsz......, hanem fordítva
és úgy nem igaz
egyébként meg DLNA topic-ban vagyunk....(#1444) blakey
a vázolt fícsőr a DLNA egyik + szolgáltatása, nem kevertem ide mást
bármelyik DLNA kliens tudja (win, android,stb)(#1445) huan
a legfontosabb kérdés, hogy pontosan hogyan játszol le
egyébként elég egyértelmű, mert ha nincsen bedugva a HDMI, akkor DLNA-n nézed
"Átvitel eszközre"
Nem ismerem a win mediaplayert, de arra tippelek, hogy azzal próbálod, és akkor ez egyértelműen DLNAha legközelebb kérdezel, akkor írj le minden infót (mit, hogyan, mivel -PONTOSAN!), mert egyébként totál félrevezeted azokat akik segítenének

-
blakey
titán
-
energomatt
őstag
-
huan
őstag
Az első része érdekelne engem.
A gépen szeretném indítani a filmet, de a TV-n megjeleníteni, mint a film fájlok helyi menüjében megjelenő "Átvitel eszközre" -vel, csak ott a MediaPlayer-el továbbítja a TV-re. (ez mondjuk a tv-medialejátszóját használja) A Pc-s mediaplayer helyett szeretnék másikat. -
blakey
titán
A DLNA-hoz nem kell HDMI, ha HDMI-vel kötöd össze a gépet a tv-vel akkor a gépen indítod a filmeket, a tv csak megjelenítő és ha ezt a megoldást meg tudod oldani akkor ez a legjobb, a tv-k beépített lejátszói nem a legjobbak.
DLNA esetén a számítógépen futtatni kell egy programot, pl. Serviio, Plex, Universal Media Server (UMS) TwonkyMedia, ezeken beállítod a megosztott mappákat, a tv-t LAN-on vagy WIFI-n a hálózathoz csatlakoztatod és betallózod a DLNA szervert és kiválasztod a megfelelő anyagot.A fő kérdésedben egy egyszerű lejátszó és megjelenítő közti csatlakozási mód szerepel.
-
blakey
titán
-
huan
őstag
Sziasztok!
Lehetséges asztali PC-n futó kodival filmet lejátszani HDMI-vel összekötött TV-n?
Ilyen a felépítés:
-
Beni2360
félisten
Valaki segítsen már. miért nem tudom elérni a NAS-t wifin keresztül a KIDIBAN ? Conection time out . és sikertelen csatlakozás a kiszolgálóhoz. Lanon minden ok. Előre is köszi a válaszokat.
-
blakey
titán
válasz
superecneB
üzenetére
Próbáld ki a Serviio-t, Universal Media Servert, TwonkyMedia-t. TwonkyMedia annyira fapados mint maga az SMB, azaz csak megosztja az anyagokat, a másik kettő "komolyabb". NAS-ról TwonkyMedia-t használok DLNA szerverként és minden eszköz hibátlanul látja.
-
suste
veterán
válasz
superecneB
üzenetére
Ez sajnos ismert hibája a dlna-nak.
Vagy rosszul azonosítja be a kodeket a server, vagy a tv fw-ben más kodolasokat engedelyeztek dlna-ra, mint közvetlen usb-s lejátszásra (jó kérdés, hogy vajon miért?).
Ezért is lenne jó, ha minden tv a samba-t (is?) támogatná! -
superecneB
őstag
Sziasztok.
Olyan problémám van hogy adott egy .avi, melyet pendriveról simán lejatszik a tv, de ugyan ezt dlnan keresztül nem tudom.
Mi lehet a gond? Egy mappában több sorozat rész is van, de néhánynál gondja van a tvnek.
Lg lf652 + lg Smart Share -
-
Allshare-t anno próbáltam. Azzal se ment. És gyanúzok h nem maga a szerver a gond, mert a serviio eddig tette a dolgát rendesen. Igaz pár hónapja az is kapott egy új felületet ami számomra megint csak egy tökön rúgás volt, mert causal júzerre lett egyszerűsítve és persze a support állítja h mén a felirat elég csak azonos néven mellé másolni, de pl mkvnál már eddig is kérdéses volt.
-
-
suste
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Csak kíváncsi vagyok mit tudnak vagy éppen mit nem tudnak a mai samuk, ha majd új tv kell.....
Amikor én vettem, akkor nem volt más alternatíva, de most már a többi gyártó is felzárkózott, sőt be is előzött (pana - samba).
Nekem csak az a fontos, hogy menjenek a filmek, akár felirattal, és minél több formátumot kezeljen. Kezelőfelület nem érdekel, ha kell akkor mobilról elinditom.....
Samsung mostanában már mindent le akar tiltani
. -
-
-
suste
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
A tv-t frissítetted?
Ha igen akkor miért?
Tudom, hogy most ez nem segít, de sosem értettem, hogy miért frissítgetnek valamit az emberek, ha az jól működik
Nekem van "B" és "C" -s samum is, de nalambsosem kapnak új fw-t az tuti, mert az újabbak mind le vannak korlátozva
.Pl gondolom a tiéd sem enged downgrade-et?
Esetleg jelezd a hibát a samsungnak, volt már példa rá, hogy javítottak feliratkezelest...
-
Szasztok!
Ide is bepöttyintem hátha találkozott vele vki. Sami teve ue40f6500 legfrisebb fw-vel. Serviio, szintén a legfrissebb. Elfelejtették az fw frissítés után így alles zusammen a feliratokat. Javaslat mit tegyek vele az emeletről kihajigáláson kívül?
-
vycman
tag
Nálam az volt a gond, hogy frissitettem a TP-Link firmware-t. A changelogban az volt hogy: IGMP improved. Namost ez az improve arra jó, hogy utána nem működött a dlna, nem látta a tv-m a szervert. Valahonnan kitúrtam, hogy másnak chromecasttel is volt ilyen baja, úgyhogy dowgradeltem az fw-t, és azonnal elkezdett működni.
-
blakey
titán
válasz
energomatt
üzenetére
Oké, mindenki vonja le magának a következtetést, nálam ez volt a megoldás, ennyi.
-
blakey
titán
válasz
energomatt
üzenetére
Nézőpont kérdése, mert ugye nálam a csere után minden tökéletes, minden eszközöm ua., IP-k ugyanazok, tehát a router volt a hibás. Mint írtam nem kerülgettem a problémát hanem megoldottam, OpenWRT-vel a WDR3600-as már stabil volt de ettől még előjött (kábelen) az ütközés egy eszközzel. Amikor kicseréltem a routert akkor még nem tudtam, hogy minden megoldódik, de reménykedtem benne és nem emiatt lett lecserélve. 2 hónap elteltével kijelentem, hogy a router volt a hibás, azóta semmilyen ütközés nem lépett elő. Persze nem kizárt, hogy bármikor lesz egy másik eszközzel valami hasonló. Az egész mondandómnak a lényege, hogy nem volna helytálló kizárni, hogy nem a router a hibás.
-
suste
veterán
Simán lehet bármelyik eszköz a hibás, hiszen mindegyiknek van szoftvere.

És az is biztos, hogy minden routernek vannak hibái, és nem kedvelt kliensei!Az a nagy szerencse, hogy a különböző márkák és fw-k nem ugyan arra érzékenyek.
De sajnos simán belefuthatsz te is egy kliens csere után, hogy valami nem lesz ok a hálózatban. De a tárgyalt esetben is megoldás lehet pl egy tv fw csere. -
energomatt
őstag
Ez logikai kérdés és eltérő logikával, különféle, egymásnak ellentmondó következtetéseket lehet levonni . A gyakorlat viszont az, hogy senkinek sincs róla konkrét fogalma, hogy adott esetben mi okozza a hibás működést. Ez ügyben tettem már néhány kört. Azzal, hogy csereberélteteted az eszközöket, az adott problémát csak megkerülöd.
-
blakey
titán
válasz
energomatt
üzenetére
Simán lehet a router, TP-Link eszközökkel elég gyakran elöfordulnak ilyen banális "ütközések". Én csak leírtam, hogy nálam a router volt a gyenge láncszem.
-
blakey
titán
válasz
Mocsokba
üzenetére
Nálam is voltak érdekességek a WDR3600-al, igaz az áldozat egy Dune volt valamint gyári fw-rel hetente egyszer dobta a 2,4 GHz-et, a wifi dobálást az OpenWRT megoldotta de a médialejátszóval továbbra sem volt jóban, néha nem látta a lejátszó a netet. Lecseréltem egy AC56U-ra és azóta minden gondom a múlté, szóval én nem esküdnék meg, hogy nem a router a hibás, szerintem nem szeretik egymást a tv-vel.
-
energomatt
őstag
válasz
Mocsokba
üzenetére
Hasonló a helyzet nálam egy Sony TV-vel. Egy ideig úgy tűnt, hogy találtam valami megoldást, ezt ajánlom, hogy próbáld te is ki, hátha bejön. Sajnos egy bizonyos idő elteltével már ez sem működik. Nézd meg, hogy vannak-e a megosztott állományban ékezetes karakterek, akár a fálj, akár a könyvtárnevekben és azokat írd át ékezet nélküliekre!
-
vycman
tag
Sziasztok!
Van egy cisco modemem, és eddig erre volt switch módban csatlakoztatva egy tpl-link wifi router. Működött a DLNA wifin.
Ma kicseréltem egy itthon levő másik routerre, ami erősebb, de most nem bírom működésre bírni a DLNA-t. Gépemen fut a Serviio, Panasonic TV-m van, ami nem látja most.
Ha nem wifire csatlakozok a géppel, hanem a modem egyik lan portjára közvetlenül kábellel csatlakoztatom a gépről, akkor látja a szervert a tv...
Ergo az új router beállításaiban kell keresni a hibát, de nem jövök rá mi lehet. UpNP engedélyezve van.SPI firewall kikapcsolva. Tudnátok segíteni? Köszi -
Mocsokba
tag
Sziasztok!
Sajnos a korábbi problémám megint előjött és nagyon úgy gondolom, hogy a TV a ludas.
Adott egy WDR3600-os router, amin suste/headless@OpenWrt@0.8.1 Barrier Breaker 14.07 FW van. A TV-m egy Samsung UE40ES6100-es.
A TV már megint csak nagyon ritkán látja a routerre kötött HDD-t. Telefon és laptop simán látja. Álltalában, ha újra felrakom az FW-t a routerre, akkor megint működik minden (de ez sem 100%).
Nem is szeretném mindig ezt a megoldást választani ezért szeretnék egy megoldást találni erre.
Van valami ötletetek vagy valaki jár hasonló cipőben?
-
Binya70
tag
Sziasztok. Most készülök okostv-t venni és hallotam erről a dlna dologról!
Valaki szájbarágósan leirná milyen tv-t kellene venni hogy ne keljen a számítógépről állandóan usbre másolgatni a filmeket ha tv-n szeretném nézni?
Nehéz 1 ilyet össze hozni?
köszönöm előre is a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mesterséges intelligencia topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Házimozi belépő szinten
- Robotporszívók
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Valami baja van a tápomnak
- Projektor topic
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás, garanciális
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

természetesen ha telefonról küldöm át ugyanazt a fájl-t ugyanazon a routeren át ugyanarra a tv-re, simán viszi...