Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zimi1991
aktív tag
Megpróbálom kicsit érthetőbben.
Szóval van egy fő gép amin plex media serverrel megosztok egy könyvtárat.
Ez a gép az A nevű routerbe csatlakozik ez a router osztja a bejövő net kapcsolatot és ebből a routerből megy a B jelűbe.
Az A jelű routeren működik a dlna megosztás, de már a B-n nem.
A net a természtesen át megy a B jelűbe is tökéletesen, de már a DLNA nem.Ha felcserélem a routereket akkor sem megy.
Teljesen biztos vagyok benne, hogy valami router beállítás lesz, de nem tudom, hogy mi lehet az. -
zimi1991
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy adott egy gép amin fut dlna megosztás és megy egy routerbe amin működik is rendben, de van egy másik router ami az első routerbe fut, de azon nem érhetők el a megosztott tartalmak...
Hogy tudnám megoldani, hogy mind2 őn menjenek a tartalmak?
A segítséget előre is köszönöm! -
energomatt
őstag
válasz
energomatt
üzenetére
Még annyit tennék hozzá, hogy persze a miniDLNA-t is meg lehetne úgy írni, hogy működjön ezekkel az eszközökkel is.
-
energomatt
őstag
Szerintem találkoztál, csak már elfelejtetted. Pl. A Sony Bravia TV-m, nagyon ritkán működött a mini DLNA-val, most sem működik éppen vele. Ugyanakkor hajlandó együttműködni pl. a Windows 10-el, minden külön program nélkül. Ehhez viszont futnia kell egy PC-nek. Tehát valószínűleg a Sony TV firmware nem tökéletes, a Sonynál azonban mereven elzárkóznak ennek elismerésétől, vagy bármiféle megoldástól.
Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy egy NAS + egy router drágább megoldás, mint csak egy jobb router, tehát nem egyértelmű, hogy az a jobb választás. -
blakey
titán
NAS-ra telepíthető DLNA szerver, de alapjáraton is van rajta.
(#1290) suste
Nem arról van szó, hogy a router támogatja-e vagy sem, hanem már én is találkoztam olyan tv-vel ami nem szerette a miniDLNA-t, ennyi. Az én routerem is támogatja a miniDLNA-t, de eszembe sincs használni mikor ott a Serviio, UMS, PLEX ami talán a legjobb erre a célra, persze a hozzátartozó klienssel együtt. -
suste
veterán
A miniDLNA-t mar eleg sok router tamogatja, sokan hasznaljuk, es nincsen vele gond...
Router-NAS: igenyfuggo. Ha turelmetlen valaki, es masolgatni akar nagy fajlokat, vagy 3-4 klienst egyszerre kell kiszolgalni, akkor NAS. Ha csak media beszerzes es dlna-n lejatszas a cel, amit nappal/este, csendesen, 1-2MB/s sebeseggel elvegez, akkor boven eleg a router.... -
blakey
titán
Ha a DLNA fontos akkor inkább NAS-ban vagy egy kis csendes gépben gondolkodnék. A routerekbe épített DLNA szerver nem minden esetben szolgál ki egy adott eszközt, tehát lehet, hogy az adott TV pl. nem szereti. Nem egyszer volt róla szó. A legjobb ha van egy csendes NAS-sod vagy géped erre a célra és arra olyan DLNA szervert telepítesz amilyet csak akarsz, nálam Plex és UMS fut, minden eszköz tökéletesen kezeli.
-
suste
veterán
1: milyen routert vegyek topic
2: a dlna-t valamiert nem szeretik dlna-nak hivni, legtobbszor egyszeruen mediaszervernek irjak
nagyon sok router kepes dlna szerverkent uzemelni, ahol a sajat usb-jere kotott hattertarrol oszt meg mediat, de ha kliens eszkozon levo tartalom megosztasahoz kell, ahhoz nem kell a routernek semmi extra dolgot tudni (pl: telefon - router - tv) -
gerdg
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen routert vegyek ami képes DLNA-ra és azzal wifi kapcsolaton keresztűl továbbítani filmek a tv-re. Természetesen USB port legyen rajta (már csak hab a tortán ha 3.0-ás)
kb olyan 20-25 ezer körül (plusz, mínusz) keresgélek.Már nagyon sok routert nézegettem, de a bűvős DLNA szó nagyon ritkán tűnik fel bármelyik leírásában, pedig a technika már "réginek" mondható.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
arnyekxxx
veterán
Kösz, FHD-t nem tervezek eleve nem olyan a tv

-
arnyekxxx
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, hogy a következő összeállítással megoldható-e a film tv-re juttatása:
Öregecskedő PC win 7sp1 (nincs csak 1 videokimenete amibe a monitor megy)
TP-link wr841 router ez dróttal van összekötve a pc-vel
ButalaposTV + valamilyen occó ebayes dlna/miracast/stb wifis hdmi stick
-
törölt tag
Sziasztok. Tudom és látom h.dlna topic, ennek ellenére vagy pont ezért kérdeznék.
Samu tv (ue32f6270) és android mobil párosítása. Wifi directtel létre is jön a kapcsolat a két eszközön, de amikor a mobilon kiválasztom és át szeretném küldeni mondjuk képet hibával kiakad és semmit sem csinál. Van még ugyan a tv-n 1 screen mirror-ing nevezetű akármi (értem mit jelent) de nem tudom mit és hogyan kellene csinálni hogy működjön.
Jól jönne némi segítség, ha lehet privátban...

-
suste
veterán
na akkor lehet észhez tértek a Tplinknél és lecserélték az ushare-t a minidlna-ra

akkor bocsesz ezért, de a többire akkor is figyelj, ha legközelebb kérdezel
csak úgy lehet segíteni, ha tudjuk hogy milyen eszközön milyen szoftver -rel van a gond
főleg ha egy általános topicban (DLNA) kérdezel, és nem az eszközödében (Tp-llink Archer C5) -
suste
veterán
-
YAN0U
csendes tag
válasz
energomatt
üzenetére
Köszönöm, jó lett.
.minidlna nekem nincs.
A router menüben az USB settings-nél, active pipa ki, majd vissza és lefrissültKösz
-
YAN0U
csendes tag
válasz
energomatt
üzenetére
Igen, wifi router. (TPlink archer c5, archer c7)
Leírnád bővebben légy szíves. A szolgáltatások között kell leállítanom a mediaszervert?
Hol törlöm le a miniDLNA adatbázis könyvtárát?
Köszönöm -
energomatt
őstag
"Kicsit" pontatlanul fogalmaztál, nem egy router usb portjára kötött eszközről? Ez nálam a következőképpen működik. Leállítom a media szervert, a beállítást mentem a routeren. Ezután letörlöm a mini dlna adatbázis könyvtárát. Újra indítom a szervert, akkor scanneli be az újra a teljes, megváltozott tartalmat.
-
YAN0U
csendes tag
Sziasztok,
Segítségre lenne szükségem. Mediafájlokat szeretnék megosztani wifi USB portján keresztül.
Rá is dugtam egy 32GBos pendrive-ot. A windows azonnal felismerte(multimédiás eszköz) tudok is tallózni a könyvtárak között, bár a videó és zene file-ok teljesen más mappákba kerültek.A problémám az, ha egy új filmet másolok fel rá, a könyvtárat látja de a benne levő file-okat nem. Egyszerűen nem frissül. MiniDLNA status böngészőablak szerint sem történt semmi (ugyanannyi file van fent mint a usb első csatlakoztatáskor) így a frissen felrakott videót a TV-m sem látja.választ előre is köszönöm
-
blakey
titán
válasz
Maksifül
üzenetére
Sajnos a Plexnél a 3D-s rész még nem tökéletes, arra a célra UMS-t használok, bár csak tesztelésre, mert 3D-t Blu-rayről nézek, nem Half SBS és OU-t. Szóval ha néha 3D-t is nézel akkor azt UMS-ről indítsd, egyéb esetben meg használd a Plex-et, egyszer lehet, hogy megjavítják ezt a részét is.
Nálam ez a két DLNA szerver fut és teszik a dolgukat, semmi akadozás, stb. -
-
energomatt
őstag
válasz
Maksifül
üzenetére
A net sebessége itt indiferens. Nálam Serviioval is akadásmentesen megy 5GHz-es wifivel, valószínűleg 2.4-en is így menne. Kb. 8 méter távolság, de szabad rálátás van az eszközök között. Azt most nem tudom innen megmondani, hogy nálad hogyan oldható meg pontosan, mert a routertől is, a TV vevőjétől is és a helyi körülményektől is jelentősen függ.
-
Maksifül
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére
Feltettem a Serviio-t, ez végre megjeleníti a feliratot is.
Azonban a 30GB körüli 3D-s filmek időközönként megakadnak pár másodpercre, nem tudja a tévé folyamatosan lejátszani őket.Erre van valami megoldást? Nem tudom UTP-vel összekötni a routert és a tévét, wifi-n kell megoldani.
Tp-link 1043ND router 80Mbit/8Mbit-as nettel. -
Maksifül
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére
Az a baj, hogy ez a tévé nem tudja az MKV-ben lévő feliratokat kezelni, megjeleníteni, vagy azok között válogatni. Ha pendrive-on, vagy külső vinyón is nézem a filmeket, akkor is mellé kell tenni egy használható feliratot ugyanolyan néven, máskülönben nem jelenik meg.
Nem igazán értem, hogy ezt az alapvető dolgot miért nem képesek megoldani a tévégyártók.. ahogy azt sem, hogy a Nero miért nem volt hajlandó évek alatt erre megoldást adni a temérdek felhasználónak, akik ez után sóvárognak, mert egyébként tök felhasználóbarát a MediaHome. -
energomatt
őstag
válasz
Maksifül
üzenetére
Írd be a fórum keresőjébe, hogy felirat (azért van) és mindjárt láthatod, hogy ez nem egy egyszerűen megoldható probléma. Vannak ajánlott szerverek amik erre képesek, de nem minden esetben működnek. Bele kell tenni a feliratot a konténerbe (1 perc), vagy ha az sem működne, végső esetben bele kell égetni a filmbe.
-
Maksifül
senior tag
Feltelepítettem a Nero MediaHome nevezetű programot, hogy ne kelljen pendriveon hordozgatni a filmeket a PC-ről a tévére, hanem oldja meg a wifi-s routeren keresztül a filmek lejátszását. De ez a szar Nero nem képes megjeleníteni a feliratokat a filmek mellé, még úgy sem, hogy ugyanabban a könyvtárban vannak és ugyanaz a file neve. A Nero nem is foglalkozott a felhasználók ilyen igényeivel, ahogy olvastam.
Tudtok valami alternatív megoldást erre a problémára? Egy olyan programot, ami ugyanezt tudja, de .sub meg .srt feliratot is megjeleníti, ha a TV-re streamelek mondjuk egy MKV filmet, s mellette van a könyvtárban a felirat file?
Köszi a válaszokat!

-
G-Bali
senior tag
Sziasztok,lehet másnak egyértelmű a kérdés ,de nem tudom mért a média szerveren az avi fájlokba nem tudok meletekerni és elöszor letölti és utána akarja lejátszani ,ami egy 2GB-os fájlnál elég hosszadalmas amikor bekapcsolom a akkor Routeren mért eredmény:

És a Tablán meg ez

de az mkv-nél semmi csak onnan nyitja meg és bele is tudok tekerni ,mi lehet az oka ???
Köszönöm
-
yodee_
őstag
[2015/09/21 18:04:07] sql.c:41: error: SQL ERROR 19 [UNIQUE constraint failed: CAPTIONS.ID]
INSERT into CAPTIONS (ID, PATH) VALUES (1611, '/mnt/torrent/The.Lazarus.Effect.2015.1080p.BluRay.x264-iNFAMOUS/the.lazarus.effect.2015.1080p.bluray.x264-infamous.srt')Ez a hibaüzi. Milyen kódolást próbáljak ki, illetve hogyan tudom változtatni a kódolást?
-
blakey
titán
válasz
Bozso68
üzenetére
A szolgáltatói, ráadásul beépített antennás HGW-k gyenge wifi-vel rendelkeznek, tehát szinte az összes router stabilabb kapcsolatot tud biztosítani így a HGW-hez közelebb lévő eszközök valamivel stabilabbak kapcsolatra képesek. Ha a HGW mellé egy erősebb routert teszel akkor sokkal jobban lefedi a lakást.
-
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Kétszintes családi házban az emeleti folyosón van egy UPC wifis router. A család laptopjait az egész házban jól kiszolgálja. Torrent 8-9MB/s-al tölt le.
Az emeleti hálószobában levő laptopról wifin keresztül szeretünk az ugyanott levő LG LB650-es TV-n filmeket nézni. Nincs nagy távolság (4-5m) a laptop-router, illetve a router-tv között gipszkarton falon keresztül. Eddig iszonyat kínszenvedés volt egy filmet lejátszani, a TV sokszor instabil kapcsolatot jelzett, a servereket (LG SmartShare, Serviio) simán dobálta. ha egy film elindult, akkor viszont többnyire végigvitte becsülettel.
UtP kábelt elvezetni bonyolult lenne kulturáltan, így kértem kölcsön egy TL-WA854RE wifi jelerősítőt. Beraktam az emeleti szobába, a laptopomat és a TV-t ennek a jelére állítottam rá. Azóta tökéletesen játszik mindent, még a 3D-s Avatart is végig tudtuk nézni röccenés nélkül. Sőt, azóta a földszinten levő LB671-esen is kifogástalanul megy a 3D tartalom.
Mitől lehet ez az ugrásszerű változás? Ilyenkor a film adatforgalma csak a jelerősítőn megy át, és a UPC router kihagyja?
Egy gondom azért van: érzésre mintha lassabb lenne a jelerősítőn keresztül a net, a torrent sebessége is mintha kisebb lenne. Ez természetes hozomány? Ha igen, mire számíthatok? Ha a normál router wifijét használom, és bedugva hagyom a jelerősítőt, akkor csökken a sávszélességem? Vagy mindig húzzam ki az erősítőt, ha nem kell?Tudom, sok a kérdés, kérem segítsetek bennük.
Köszi előre is: Zsolt
-
yodee_
őstag
Igen. A minidlna.log -ba ezt találom a felirattal kapcsolatban:
[2015/09/21 07:12:41] sql.c:41: error: SQL ERROR 19 [UNIQUE constraint failed: CAPTIONS.ID]
INSERT into CAPTIONS (ID, PATH) VALUES (1615, '/mnt/torrent/Fear.The.Walking.Dead.S01E04.HDTV.x264-KILLERS/Fear.The.Walking.Dead.S01E04.HDTV.x264-KILLERS.srt') -
blakey
titán
A Samsung, de más gyártóknál is előfordult, hogy nem szeretik a miniDLNA-t, Samsunghoz Plex-et ajánlok, annál jobb nem kell. Mondjuk ehhez egy kis gép kell vagy NAS. Ha ubuntu alá tudsz Plex-et telepíteni akkor azt használd, tv-re meg a store-ból telepítsd a Plex app-ot.
-
yodee_
őstag
Üdv újra. Próbálgatom a dlna szerverem és valamiért nem tudom rábírni hogy a külső feliratokat lejátssza. Tehát ha van egy .avi, vagy .mkv vagy .mp4 és mellette .srt felirat akkor nem tudom a tv-n megnyitni. Ha ugyanezeket a fájlokat rádobom egy pendrivera akkor szépen megnyitja és le is játssza tehát nem a típussal van a gond. Valakinek valami ötlet? Nem kell valami plugin vagy valami?
Köszi
-
yodee_
őstag
válasz
gubolaa
üzenetére
Ki kell deríteni milyen wifi van a tvben. Mert hiába veszel akár AC1900-as routert, ha a tvben csak 150 megabites van. Sajnos a nagy kiterjedésű hd anyagnak a 150 mbit kevés, mivel ott nem a tényleges 150 mbit. A 100 megabites lan kapcsolat elég lenne, de a kábel ugye nem játszik. Ha a tv wifije támogatja mondjuk a 300 megabitet akkor kell egy olyan router. Szerintem :-) Bár én ilyen téren nem bízom a wifiben. Kábel való az ilyen dologra
-
gubolaa
tag
Sziasztok. Próbáltam okosodni a fórumból és sok újdonsággal találkoztam de sajna nem tiszta minden. Nekem adott egy lg lb650v okos tv - TP-Link - TL-WR720N router /150 mb/ és - laptop ami szinten 150 megás wifivel rendelkezik. / Net digi 100/10 azthiszem./ A gondom hogy a 2 gigás filmek jól mennek bármilyen dlna szerveren de a 3d /pl 8-20gb / már akad. A plex volt az egyetlen ahol tálaltam feltöltési sebesség állítást és így a 8 gb-os film csak néha akadt meg, de így is sz...r nézni.
Erre mi lenne az orvosság? router csere? laptop csere? vagy mind a kettő? sajnos kábel nem jó mert nem egy szobában vannak az eszközök.
Olvastam itt dlnas routert is de ahoz kellene vennem külső winyót is és az már úgy elég húzós.
Ami biztos lenne az a külső winyó kapcs tv vel, de sajna nem 3.0s usbm van és egy 20gb-os filmet egy napig másolná...
Valaki segítsen légyszi.Köszönöm.
-
Hina
aktív tag
Serviio. Ubuntun is megy szerintem. Én redhat enterprise serveren futtatom, macera volt beüzemelni, de miután mindent megcsináltam nagyon tuti. Én megvettem a pro kulcsot is nem nagy összeg.. talán 4000 forint volt??..
De most már megy a mediabrowser is, bárhol bármikor hozzáférek minden médiatartalmamhoz, mint a youtube... -
yodee_
őstag
válasz
energomatt
üzenetére
Te használod ez? Ha jól látom 15 napos próbaverzió
-
yodee_
őstag
Üdv Mindenki!
Szeretném a hozzáértők segítségét kérni. Van itthon egy ubuntu szerver gépem amin vannak filmek és ezeket szeretném lejátszani a samsung tv-men. Annyit tudok hogy egy dlna szervert kell csinálnom de nem tudom hogy milyen programmal. Fullhd filmeket szeretnék streamelni.
Köszönöm
-
suste
veterán
válasz
energomatt
üzenetére
Jo, persze ha a sony kulonckodik, akkor lehet azzal nem megy a minidlna most. Ilyen volt a samsung is, de aztan ragyurtak a minidlnasok, es megoldottak. Valszeg ez lesz a sonyval is, ha sokan panaszkodnak (sok tv-t eladnak).....
-
energomatt
őstag
Kérdés, hogy van-e VAIO tanúsítványa? Ugyanis a Sony TV leírásában az szerepel, hogy minden ilyen szerverrel együttműködik.
A Serviio mindhárom DLNA kompatibilis eszközömmel működik a Sony-val is. Tehát jogos a gyanú, hogy a mini dlna lehet a problémás. Nálam is együttmúködik vele két másik eszköz, tehát ez önmagában nem igazolja, hogy ezzel minden rendben van. Szerinted van annak jelentősége, hogy más az FW, ha a benne lévő szerver azonos? A neten rákeresve mások is felvetettek hasonló tapasztalatot, de megoldási javaslatot nem látok. -
suste
veterán
válasz
energomatt
üzenetére
pedig a minidlna egy kimomdottan jó szerver!
sok rosszabb van...nekem semmi bajom vele, több eszköz is szépen együttműködik vele, igaz openwrt alatt..... -
asturel
őstag
Serviio elvileg tud SSA-t viszont valamiért mégse megy át, elvileg WebOS is támogatja (LF652V), valami ötlet? 3D feliratot akartam varázsolni.
-
energomatt
őstag
Két kérdésem lenne:
1. Egy gigabites switch közbeiktatása esetén, streamelt video/audio tartalmak garantáltan akadásmentesen képesek-e átmenni? A switchre kötött készülékek közül általában csak egy használná egyidőben a bejövő kapcsolatot.
2. Asus RT-AC56U routeremen lévő mini dlna két készülékemmel együttműködik, de egy Sony Bravia TV-n csak hébe-hóba képes működni. A PC-n lévő Serviio szerverrel viszont jól együttműködik. Esetleg nem lehet a routerre varázsolni egy ilyen szervert a mini dlna helyett? (Mini Serviio ? :-)) -
Hina
aktív tag
válasz
peternac
üzenetére
A helyzet az, hogy egy kicsit bonyolult, a megértéséhez kicsit részleteznem kell.
Szóval a médiatartalmak egy linux (CentOS) szerveren vannak, minek a feladatköre nem csak a médiatartalmak tárolása. A linux szerver fájlmegosztása Samba file sharing SMB1.50-es protokollal üzemel. A Serviio-t pedig Windows 2012 R2 szerverre telepítettem, ami Active Directory üzemel.
Korábban a MiniDLNA-t használtam a linux szerveren, de az azzal nézett film 7-15 perc nézés után elszállt, a TV azt magyarázta, hogy megszakadt a kapcsolat a TV és a DLNA szerver között...
Ennek köszönhető az, hogy a Serviio-t a Windows szerverre tettem és nem a linuxra. A Windows szerverről futtatott lokálisan tárolt médiatartalmat a Serviio DLNA szerverrel a TVn gond nélkül lejátszottam.
A Windows szervernek teljes hozzáférése van a linux szerver meghajtóihoz. A Serviio ennek ellenére sem fért hozzá, mindegy, hogy a Serviio szerviz helyi szervizként, vagy az adott felhasználó nevével, jelszavával futott.
Megelégeltem az egészet, és tegnap feltettem a Serviiot a linux szerverre, és ott egy nap konfigurálgatás után most fut és látja a fájlokat.
Este kipróbálom, hogy ez is megszakad, vagy sem. -
peternac
tag
hálózati meghajtót még nem adtam hozzá forrásnak serviio alatt, nekem minden helyi lemezekről megy, ahol fut a serviio szerver
esetleg próbáld meg úgy (nem szép megoldás), hogy az ntfs jog és a megosztás is everyone full control legyen, majd ezt a megosztást csatold fel egy meghajtónak, hátha... -
ovince
csendes tag
Sziasztok!
Még az sem biztos, hogy ez a megfelelő topik, ez esetben bocsánat.
A jelenség, amit nem értek, hátha valaki tudja az okát:
- adott egy 1080p (3D SBS) mkv file.
- Philips 47PFH6309/88 TV pendrive-ról simán és szépen lejátsza. (TV és kódolás OK)
- ezt a fájlt felmásoltam egy NAS-ra (TP-Link WR1043ND v2 router OpenWRT+USB HDD+minidlna)
- a PC-n a VLC simán és szépen lejátsza DLNA-n keresztül (router stream sebesség OK)
- a TV lejátszás a DLNA-n keresztül meg-meg akad !
Vajon miért is?Látott már valaki ilyet?
Egy AVI fájlt (ne kérdezd, nem néztem a kódolását vagy felbontását) gond nélkül megnézhetek. Másik 3D/mkv fájllal még nem próbáltam ki.Mit nem próbáltam ki? Merre keressem az okot?
Köszi, Vince
-
Hina
aktív tag
válasz
peternac
üzenetére
A lokálisan tárolt médiatartalmat látja a seriio. Ellenben a hálózati meghajtón lévőt nem.
A log így néz ki:2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\-= Anime =-' is not currently available. Deferring all operations for later.
2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\-= Bud Spencer & Terence Hill =-' is not currently available. Deferring all operations for later.
2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\-= DivX =-' is not currently available. Deferring all operations for later.
2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\-= DVD =-' is not currently available. Deferring all operations for later.
2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\-= Ismeretterjeszto =-' is not currently available. Deferring all operations for later.
2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\-= Rajzfilm =-' is not currently available. Deferring all operations for later.
2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\-= Sorozat =-' is not currently available. Deferring all operations for later.
2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\-= Torna =-' is not currently available. Deferring all operations for later.
2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\DOWNLOAD' is not currently available. Deferring all operations for later.
2Igazából a fórumban jogosultségi problémát magyaráztak. Az ott felsorolt ötletek egyike sem segített. Állítottam a szervizt már olyan jogosultságu felhasználóra, mivel be vagyok jelentkezve és a hálózati meghalytók fel vannak csatolva, és írás olvasás jogom van a meghalytóra, szóval több ötletem nincs...
-
peternac
tag
meg kell várni, hogy beindexeljen mindent
majd be kell konfigolni:
- a Library oldalon a Shared folders alatt legyen bepipálva, hogy mi van az adott mappában (audio, video, kép)
- a Presentation oldalon pedig ki lehet választani, hogy milyen kategóriák jelenjenek meg
a fentieket nézd át első körben, illetve lehet kényszeríteni is az indexelést pl. a Library oldal/Shared folders/Keep library automatically updates pipa be és Force refresh gomb
illetve a Metadata oldal is elég hasznos, az itt megadottak alapján ismeri fel a fájlokat és látja el infóval (film címe, év, zeneszám címe és előadója stb.) és borítóképekkel stb.
amúgy a serviio tud magyarul is+hasznos rész a serviio oldal alján a Quick Support alatti linkek (fórum, getting started stb.) -
Hina
aktív tag
-
Hina
aktív tag
Sziasztok
Van e valami média fájl mennyiségi korlátja a DLNA-nak?
Vagyis jelentkezik e hátránya annak, ha nekem a DLNA szerver által látott mappában 80ezer zene, 7ezer video és 200ezer fénykép van? -
peternac
tag
válasz
asturel
üzenetére
ajánlom a serviio DLNA szervert
java-s, fut mindenen, 99%-át felismeri a letöltött filmeknek/sorozatoknak, borítóképek+elnevezés és kategorizálás automatikusan
amit meg nem ismer fel, arra ott van a folder nézet, abban bármit ki lehet tallózni
nekem LG LB670V-n (webOS1) viszi a külső és a belső feliratokat is (a legújabb, nem publikált firmware-rel pedig a hangsáv váltás is megy már DLNA-n keresztül is) -
asturel
őstag
Windowsra (10) szeretnék DLNA szervert, WMP, Plex-et már próbáltam, viszont itt egyes videókat
nem jelenített megegyszerűen nem is látta (ez a kliens/eszköz hibája vagy a szerveré?), míg wmp simán lejátsza őket (mkv container, h264, audio codecet nem néztem, de még a releaser is ugyanaz csak a csatorna más amiről felvették). Illetve a külső felirat "megjelenítését" hogy lehet megoldani? transcodeval bele kell nyomni a containerbe vagy van más megoldás is? Melyik az a lejátszó ami lightweight (nem kell flancos gui sem) és tud külső feliratot (ha van ilyen)? MiniDLNA natív portot próbáltam de nem nagyon működik jól (videót még nem sikerült lejátszani..), cygwinnel fordított binárist meg nem találtam :/
A TV LG 50 LF652V, webos 2.0 -
blakey
titán
A Samsung nem kommunikál SMB-n, ezért a routerre valamilyen DLNA szervert kéne telepíteni és akkor elviekben látná, azért elviekben, mert van amit nem szeret a Samsung, talán a miniDLNA-t, de nem vagyok biztos.
(#1205) farkas-j
Ahogy már korábban is írtam. Panasonic SMB-n is kommunikál.
Semmi Android, Firefox, stb. -
pulpi
csendes tag
Sziasztok!
Nemtudom jó topikba írok e, ha nem akkor bocs előre is.
Szóval van egy Samsung UE48H6400as tv. Amin hálózatról szeretnék lejátszani filmeket. Számítógépet felismeri azzal nincs gond, de a modememre USB keresztül lehet kötni külső tárolót amit bárhonnan el tudok érni, telefin-tab stb. Viszont a TV-n nem tudom hogy tudnám látni ennek a tartalmát. Modem: Xiaomi Wifi mini (http://en.miui.com/thread-91292-1-1.html). Valahogy meg lehet oldani hogy a TV- lássa a megosztott mappákat rajta Wifi-n keresztül vagy ezt teljesen halott ötlet.Köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Okos Otthon / Smart Home
- Mikrotik routerek
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest