Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
Új hozzászólás Aktív témák
-
torim
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne hogy az lg lb671-es tv nem képes kikapcsolni a feliratot a filmeknél, ha nasról nézem. USB-nél szokott sikerülni, de nem mindig volt h a szerviz szerint beragadt a szoftver és gyárilag újra kellett indítanom. Az lg elvileg nem támogatja a nast de mégis le tudok gond nélkül játszani csak a feliratokat is lejátssza és nem lehet kikapcsolni sehogy. Ez utóbbi is egyszer sikerült azóta a tv nem engedi! Volt vkinek hasonló gondja?Feri
-
suste
veterán
válasz
milchiboy
üzenetére
vannak érdekes dolgoka DLNA-val sajna
régebbi openwrt-vel wifi-n továbbszórva teljesen nyitott tűzfallal is blokkolta valami
most már WDS esetén átmegy, de pl repeater-relayd -del (teljes híddal) még mindíg nem....mondjuk egy sima switchnek nagyon nem kéne beleszólnia az biztos
-
milchiboy
csendes tag
Figyelem!
Aki esetleg eddig nem tudta, a Zyxel GS-105S switch blokkolja a DLNA-t! Hihetetlen, de igaz!
Nem tudom, új-e az infó, de én órákat szívtam vele, és hetekig nem tudtam használni a DLNA-t emiatt a fos switch miatt.
-
hazock
csendes tag
Üdv!
Sikerült megoldani a rádió stream DLNA-n keresztül problémámat. Root jog kellett a tabletre, hogy elinduljon az Allstream nevű app. Ezzel már akár a sima TuneIn-en futó online rádió hangját is lejátszhatom a kívánt DLNA eszközökön. Közben megérkezett a kemény 4ezer Ft-os kis wifi dlna streamer eszköz kínából, így már csak rá kellett kötni egy hangszórót + tápot és oda viszem a házban, vagy ház körül, wifi hatókörön belül, ahová csak szeretném.

-
Evome
senior tag
Oké néztem videót mit kell alkotnom, a program látja a tv-t raktam be mappát amiben bent van a film is. De ezek után mit kell csinálnom hogy a tv csatlakozzon a géphez ? Vagy automatikusan egy kis hoki megkéne hogy jelenjen a tv-n ?
Mert gondolom a tévében választom ki a filmet és ott indítom el, nem pedig a PC-n -
suste
veterán
-
Evome
senior tag
Hello
Tudna valaki segíteni ?
Tegnap lett egy új TV véve (LG 42lb650v) és valahogy a gépről szeretném ugye megosztani neki a filmeket.
Maga a TV ajánlotta hogy innen töltsek le smart share programokat, de a DLNA emblémás 160 megát 1-4 KB-al tölti, a másik program meg felrakom és nem lehet megnyitni...Tud valaki valami okosságot javasolni nekem ?
Remélem jó topikba kérdezek. -
hazock
csendes tag
Sziasztok!
Ha lenne néhány szabad percetek, kérnék egy kis segítséget.

Egy kisebb itthoni média rendszeren kísérletezek az elmúlt hetekben és eddig egész jól haladok. A házban adott részben vezetékes és wifi hálózat. Vezetékes hálózaton csatlakozik 2 PC, egy kicsi Lenovo PC-ből kialakított OMV-t futtató NAS (torrent, DLNA, Samba) és egy Amiko 8260+ set top box-al "okosított" tv. A wifit a telefonok és egy Androidos tablet használja. Ebay-ről már úton van egy DLNA hálózati zenelejátszó is a konyhába.
Jelenleg a NAS-t irányíthatom webes felületen a PC-kről, a tableten (DMC) tallózhatom a szerver tartalmát és a zenéket, videókat lejátszhatom a tv-re (DMR). Ha megérkezik a hálózati zenelejátszó, bízom benne, hogy majd az is le tudja játszani a szerveren található zenéket.
A teljességhez már csak az internetes rádióadások lejátszása hiányzik. Szerintetek lehetséges? Elég szűkszavú a google a témában és sajnos az angol sem az erősségem. A tableten Mezzmo-t használok, nagyon jól bevált, kezeli is az m3u, pls lejátszási lista formátumokat, de csak akkor, ha valós zenefájlokat tartalmaz.
A rádió stream elérési utak lejátszására van valami lehetőség DLNA-n keresztül?Köszönöm!
-
ra^ven
senior tag
Na köszi, akkor érted mit szerettem volna.

Utólag elolvasva jól megkevertem tény.
Akkor itt DLNA korlát lesz valószínűleg.
Viszont az érdekelne, milyen módon lehetne belenyúlni a TV-be.Az a baj, hogy nem tudom pontosan mit visz a TV és mit nem. MKV-vel alapból nincs gondja, de volt olyan MKV amire azt írta, hogy "fájltípus nem támogatott"
Anno a DVD lejátszónál kiderült, hogy GSPOT-tal meg kellett nézni a videókat és ami OPEN DML AVI volt azt nem vitte. -
suste
veterán
jól megkeverted

ráadásul önmagadnak is elllentmondasz:
Van olyan lehetőség telefon-ra esetleg, hogy ott működne a server (wifin leszedné az adatokat) majd a telefonra telepített lejátszónak a képét kivetíteném TV-re?
A lényeg az lenne, ne a TV beépített médialejátszóját használja.Na ez pont 2 külön dolog:
1: telefon képét "kivetíteni" lehet, ha a támogatja a tv és a telefon is (direkt wifi), de ilyenkor a telefon a lejátszó, a tv csak megjelenítő
2: ha a tv a lejátszó, akkor már DLNA-ról beszélünk, mert ilyenkor csak adatot kap, és sajnos a DLNA nem mindenevő
(szerencsés esetben beüzemelhető a SAMBA, és azon keresztül többféle formátumot lejátszhat a tv, de ehhez a tv szoftverében kell turkálni)Konkrétan mp4 mellé még nem próbáltam, de mkv és xvid mellé viszi nálam a tv a feliratokat.
Egyébként ha kicsit szánsz rá, akkor beszerzel egy NAS-t vagy egy USB-s routert, és akkor nem kell se laptop, se telefon. (Persze a DLNA korlátai akkor is megmaradnak.)
-
ra^ven
senior tag
Üdvözlet!
Mivel nincs külső médialejátszóm, se laptopom, eddig úgy néztem filmet, az asztali pc volt a server. (serviio) majd DLNA-n a TV-re.
Viszont van egy két sorozat, régebbi film, aminek a kódolását nem szereti a TV, így nem tudja lejátszani.
Van olyan lehetőség telefon-ra esetleg, hogy ott működne a server (wifin leszedné az adatokat) majd a telefonra telepített lejátszónak a képét kivetíteném TV-re?
A lényeg az lenne, ne a TV beépített médialejátszóját használja.
Vagy DLNA nem támogat bizonyos formátumokat?Konkrét példa, hogy a TV-n lejátszott film MP4 formátumú, tartozna felírat hozzá, de a felírat meg sem jelenik a beállítási lehetőségek között (szürke)
Köszönöm előre is.
Remélem nem írtam le zavarosan.

-
RudY
addikt
válasz
1frencsy1
üzenetére
Ha se WiFi, se UTP, se USB, akkor sehogy. Egyébként pl. ezzel is lehetne [iMediaShare]
-
1frencsy1
újonc
Űdv! van ez a telóm:thl t6s
android 4.4.2
cpu mt6582m
1.3 ghz frequency
Kérdésem, milyen módon tudok filmet és képeket zenéket a tévémen keresztűl telómról lejátszani?
A tévén, csa HDMI bemenet van
Köszi válasszotok
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok
már lassan fél éve használok Universal media Servert. most frissült 5.0-ra. kisebb nagyobb optimalizálásokon esett át.
nekem egyébként ez jött be a legjobban. (serviio,plex,mezzmo-t próbáltam). ráégeti az srt-t. a streamre (de csak ezért). illetve lehet állítani a felirat minden tulajdonságát stb.
wifin használom (bravia w828-cal) -
Almost01
csendes tag
Sziasztok!
Egy Panasonic DMP-BDT160EG típusú Bluray lejátszóval szeretnék lejátszani DVD filmeket a PC-ről Serviio-val megosztva. Ha ki vannak bontva a DVD-k (Video TS, stb) akkor azokat a fájlokat is látja, csak külön-külön kell elindítgatni őket. Milyen formátumba tegyem át, lehetőség szerint veszteségmentesen, hogy 1 db fájlban legyen a DVD? Iso-t nem látja. Legyen mkv?
Köszönöm
-
suste
veterán
válasz
tibikomu
üzenetére
a 3600 gyári szoftverében lévő DLNA szerver (ushare) elég megbízhatatlan

openwrt fw-vel (és a miniDLNA használatával) 99% hogy megoldódik a problémád
vargalexé is openwrt, meg sok fajta másik verzió van (pl nekem is), a lényeg, hogy neked a miniDLNA kell, tehát érdemes olyat választani, amibe ez bele van építve
de persze utólag is telepíthető, ha valamiért másik verzió tetszene meg -
tibikomu
csendes tag
Kérem segítsen valaki!
TP LInk TL WDR 3600 routerre csatlakoztatott HD meghajtón levő filmeket szeretném megnézni egy LG LB5700-as Smart tv-vel-
A tv csak a könyvtárat látja de a benne levő file-okat nem, tehát nem tudok filmet lejátszani.
Ugyan ez a helyzet a zenés mappákkal is.
Ha fényképeket tartalmazó mappát nézek, minden gond nélkül le játsza a képeket.
Ugyan ezt a meghajtót más eszköz, pl. Androidos TV-box kifogástalanul használja.
Az LG support azt írta, hogy a TV hivatalosan nem támogatja a NAS elérhetőséget.
A routeren még a gyári szoftver van. Ha lecserélném másikra, pl. VARGALEX-re, az megoldaná a problémát.
Esetleg a routeren nincs valami jól beállítva?
Olvastam egy előző hozzászólótól, hogy nem mindegy, hogy a kiszolgáló csak síma DLNA profilt, vagy TV specifikusat küld át. Ez hol állítható?
Bármi ötletet örömmel fogadnék!
Köszi! -
sinick
senior tag
Sziasztok!
Van egy 50GT60-as plazmám, amin használom a HDD-re való adásrögzítés funkciót. Más eszközön ugye a tévé DLNA szolgáltatásán keresztül tudom megnézni a rögzített műsort. Mivel a HDD-t kisajátítja a tévét szükség lenne arra, hogy néha a felvett műsort más eszközre lementsem (helyi körzeti tévéadás vagy néhány reklámmmentes ritka film, amit szülkeim esetleg el is kérnének tőlem).
Ezt jelenleg csak VLC media playerrel tudom megoldani, de abban picit macerás. Tud valaki olyan alkalmazást, amivel DLNA streamet tudok menteni?
Tudom, hogy picit OFF, de azért itt teszem fel a kérdést, mert első körben 60-as tulajoktól érdeklődtem a plazma topikban, de ott nem igazán kaptam választ (még!), ezért jöttem át ebbe topikba!

Köszi:
sinick
-
suste
veterán
válasz
trebrona
üzenetére
Szerintem is a TV-vel van a baj.
Vagyis jobban mondva a TV DLNA szoftverével.
Nálam a régebbi samu tv-met meg tudtam piszkálni, és így kezeli a SAMBA-t is, és azon keresztül már simán megy minden, ami DLNA-n problémás. Már a betöltés is sokkal gyorsabb.
Kár hogy a DLNA mellett nem választható a SAMBA a tv-ben (hiszen csak szoftver kérdése). Igaz hogy kevesebb + szolgáltatást tud, viszont normál fájlmegosztásban sokkal jobb. -
dorika87
őstag
Sziasztok. Talán tud valaki segíteni. A következő a problémám: van egy 2013-as LG LA620S típusú tv-m és egy zyxel 325v2 NAS. Egyelőre semmilyen módszerrel nem tudtam megoldani azt, hogy a tv tudjon hangsávot váltani, mivel általában az alapértelmezett az angol hang.
Eddig úgy próbáltam, hogy serviio fut a notebookon, de azzal se a felirat se a hangsávváltás nem működik.
Minidlna fut a NAS-on, itt a felirat megjelenítés már működik, de a hangsávokat még mindig nem jelenítni meg.
Aki szintén lg tv-t használ mint én, hogy oldja meg ha 1080p-s hd filmet néz amelyben több hangsáv van?
Eddig külső hdd-vel oldottam meg, amivel semmi probléma nem volt. Kezelte szépen a hangsávokat.
Csak most az lenne a cél, hogy a NAS kiváltsa a külső hdd-t, de úgy látom egyelőre nem fog menni... hacsak nem tud rá valaki valamilyen megoldást? Köszönöm. -
muranyig
tag
válasz
muranyig
üzenetére
Na, újraindexálással eljutottam oda, hogy végre látta a movies mappát a benne lévő filmekkel, és le is tudtam játszani őket. Gondoltam, ok, bemásolok mé 2 filmet ugyanebbe a mappába. Na innentől megint nem lép be a movies-be, csak teker a kör középen, hiába indexálok újra, semii változás... NA MOST KOMOLYAN EZ MI????
-
muranyig
tag
válasz
muranyig
üzenetére
Beállítottam végre a routereket!
...mindenki nagy örömére
Mégegyszer köszönöm annak aki segített!
Viszont nem értem el a kívánt eredményt... A lényeg most a DLNA LG BH6420p-n. Ha rámegyek a Synology ikonra akkor a továbblépésnél csak teker egy kör a tv közepén, nem lép be a filmekhez..., viszont a PC-n van sony playmemories app, az működik LG-vel... DE nekem a lényeg az lenne, hogy a NAS, mint médiaszerver menjen, és egyenlőre ez így kuka... ötlet esetleg?
Köszi! (NAS-on a gyári szerver van, mit kéne ott beállítani, vagy router - port beállítás?) -
Laca0
addikt
válasz
juhasz406
üzenetére
Ha csak a médiatovábbítás van bekapcsolva, mint windows funkció, az nem kezeli az mkv-t. Az a gyanúm, hogy az egyik gépeden van fent valamilyen média szerver program. Ebből elég sok van.
Megoldás, hogy a másik gépedre, amin most nem megy az mkv, tegyél fel egy Plex-et, vagy - amit mostanában preferálok,- Universal Media Server-t. Ez utóbbi full free, nincs túl nagy erőforrásigénye, egyszerű a beállítása, optimalizálható a stream-elése többféle hálózatra. -
Froclee
őstag
válasz
juhasz406
üzenetére
Nálunk Sharp tv-n volt tökugyanez, PLEX-el is ráadásul kizárólag mp4-eket látott. Feltettem a PS3 media servert és működik minden.
Egyébként a Sharp beépített lejátszója buta, mkv-t se visz, de a PS3 media server átkódolja real-time és úgy lejátsza azt is.
szerk.: bd3d viszont nem vagyok benne biztos, hogy dlna-n működik.
-
juhasz406
tag
Tehát adott egy SMART tv és 2 PC a számítógépeken médiafolyam továbbítás bekapcsolva majd hozzáadom a mappát amibe filmek vannak vegyesen 3d. HD, mp3.avi MVK. A tv az egyik számítógépről játszik mindent még MKV-t is. win gyári dlna-val. de a másik gépen ugyanezen beállítással nem látja a tv az MKV fájlokat.
-
Laca0
addikt
válasz
juhasz406
üzenetére
Mert valószínűleg windows media player-el akarod nézni, ami nem támogatja az mkv.
Ha régebbi avi-t, mpg-t, ts fájlokat látja, akkor erről van szó.
Sajnos még én sem találtam olyan kliens programot windows-ra, ami minden formátumot kezel... Androidra 100 ilyen program van...
Mi a server? -
juhasz406
tag
Érdekes az MKV fájlokat nem jeleníti meg, a többit mp4-et látom és a tv is. Akkor úgylátszik jó a megosztás csak az mkv-t nem látja.
-
juhasz406
tag
válasz
muranyig
üzenetére
Jó estét!
Nekem is ez a problémám.
Van 2 PC média megosztással. win.8.1 Egyik gép tökéletesen olvassa a megosztott mappákat de a másik gép már nem látja csak a mappákat a benne lévő tartalmakat nem. Smart tv is csak mappákat lát. Pedig a számítógépen ugyan olyan a beállítás a media playerben. Valaki találkozott hasonlóval? -
muranyig
tag
Sziasztok, kéne egy kis help a szakiktól. T-home Cisco EPC3925 router volt idáig a központ, IPTV, nas (synology ds213j, gépek, wifi, stb, sok gondom volt vele (remélem legalábbis, hogy tényleg vele
: DLNA, port forwarding, általános sebesség, stb...)
Gyári resetet csináltam a cisco-n. Innentől nem tudom hogy fogjak hozzá, mert amit szeretnék az a következő:
1. Cisco lenne az alap, innen menne az IPTV, telefon.
2. Rákötném a TP-link 1043ND routeremet (ugye a tplink wan portjára?), és innen menne a wifi, rá lenne kötve a nas, a pc (kábelen), és az LG DLNA képes házimozi szintén kábelen.
3. Mit állítsak be a két routeren, hogy minden jól menjen: pl: DLNA lejátszás a házimozin, IPAD, Iphone, MAC (WIFI szinkronizálás, stb), NAS-t elérni kívülről/belülről egyaránt, torrentek a nason...
Ennél kicsit elveszve érzem magam, na jó nagyon
Azt szeretném, hogy minden jól, stabilan működjön!
Köszi a segítségeket előre is! -
suste
veterán
válasz
muranyig
üzenetére
és az milyen server?
pl tplink routerekben gyárilag az "ushare" van, ami sok tv-vel (és más eszközzel) nem kompatibilis
igaz ennél látja a fájlokat a klines (pl a tv), de mindegyikre azt mondja, hogy nem támogatott formátum
de pl ha openwrt-t tesz az ember a routerre, és felteszi a "minidlna"-t, akkor azzal meg simán lejátsza a tv ugyan azokat a fájlokatde lehet hogy a NAS-odon egy egyszerű adatbázis frissítés kéne csak
-
-
muranyig
tag
Sziasztok, miért van, hogy a movie mappát látja dlna-s lg házimozi, de a benne lévő filmeket nem? Ott azt írja: üres. Pedig van benne vagy 6 film... Syno213j

-
htc07
addikt
Sziasztok, a program promók témában találtam ezt, gondoltam megosztom itt is, hiszen releváns a topikba
[link] -
RudY
addikt
-
suste
veterán
válasz
lacika0926
üzenetére
Routerre csatlakozik mindegyik, telefonon Dlna-n megosztod a tartalmat, tv-vel meg rákeresel és indítod.
Ennyi. -
lacika0926
tag
Philips 5500 series Smart LED TV 46PFL5507H
+ xperia S-el lehet valahogy wifin keresztül képet és hangot küldeni? -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Tudtok valamilyen programot ajánlani Window7-re (vagy 8-ra), amivel DLNA szerverről lehetne MKV filmeket lejátszani PC-n?
Mert a Windows Media Player nem támogatja és amúgy is kicsit nyűgös vele minden. -
kungzi
veterán
Üdv
vettem egy tp-link wdr3600 router-t. Na már most eddig upc-s modem/router-el nyomtam, amivel simán ment a samsung allshare progi beállítása, de most ez cuccal nem akar sikerülni. Nem találja a tv routert, de a router mutatja a tv-t a progiba. Valaki help pls
-
Geryson
addikt
Ha van otthon Wi-Fi routered, akkor a TV-vel meg fogod tudni találni azt, de még ha DLNA-s is a TV, akkor sem nagyon fogsz tudni filmeket nézni szerintem. Én anno Wi-Fi-n csak sima xvid videókat tudtam megnézni és azok is be-beakadtak néha, ezért bekábeleztettem a házat LAN-kábellel, azóta simán nézem a full HD filmeket bárhol.
RudY: Köszi! Hát ez tényleg érdekes, hogy vannak filmek, amik mennek és vannak, amik nem. Megpróbálom valahol megkeresni ezt a beállítást és átlövöm "Generic"-re.
-
suste
veterán
A DLNA amire szükséged van, de ezt ha jól tudom , akkor csak a SMART-okba teszik bele.
A SMART legértelmesebb része ez, így lehet sokan nem vennének SMART-ot, ha az olcsóbb szériákban is benne lenne
.
De mivel ehhez is kell hálózat, így gondolom ezért kötik össze a többi SMART-os dologgal. Ha már van ethernet vagy wifi, akkor úgyis feltörnék és beleoperálnák ügyes emberek utólag is a teljes SMART-ot....
Ha jól gondolom, akkor elég az ethernet csatit nézni a tv-n, mert ha az van, akkor lennie kell DLNA-nak is.
DE EZ NEM 100%!!! Szóval keresd a hivatalos DLNA logót is! -
aneda
senior tag
Üdv Urak,
Vennék LCD TV-t, de nem tudom milyenre lenne szükségem.
Ami miatt ide írok: egy NAS-ról szeretnék filmeket nézni a TV-n, ehhez milyen TV-t kell vegyek, kell mindenképpen Smart TV? -
Geryson
addikt
Sziasztok! A házam be lett LAN-ozva és vettem egy kis NAS-t, ami szépen ketyeg, teszi a dolgát. Ami furcsa, hogy vannak filmek, amiknél viszont egyszerűen nem szól a hang. Sima .mkv-k és ha elindítom a TV-n (kettőn is), akkor nincs hang, csak kép. Több filmnél is van ilyen. Ilyenre mi lehet a megoldás?
Szerk.: Ha a NAS-t egy laptopról "felhívom", akkor ott meg tudom nézni a filmet és hang is van.
-
kangool
tag
Hali!
Gépem - win7 64 bit
router - dlink dir600
dlna eszköz - wd tv play
programok: avira free, tinywall, mezzmo
frissítve az összes illesztőprogram, vírusírtás, kémprogram törlés megvolt. elvileg minden rendben, viszont a gondom a következő:
elindítok egy filmet és kb. 30.perc környékén megáll, dlna konnekt megszakad, mezzmo servert nem látja a wdtv. Wd tv-t ki kell húznom áram alól, majd vissza, újra feláll a rendszer, mezzmo-nál médiakiszolgáló újraindít, ezután elindítom a filmet, beletekerek kb. 30. percig, majd nézem tovább a filmet, de kb. 30 perc elteltével megint megszakad minden és így tovább. Serviio-t kipróbáltam ugyanezt produkálja. Ezt pár napja csinálja, előtte minden frankó volt. Nem tudom mi változott. Nincs ötletem. Mit próbáljak még meg? -
Sziasztok,
Hogyan lehetne androidos mobilról smart tévére filmet úgy kiküldeni, ,hogy a felirat is megjelenjen?
Próbáltam már több progit is, de csak a telefonon jelenik meg a felirat. -
cekkk
veterán
Sziasztok!Felraktam a servio-t, miért van az, hogy a kijelölt mappát üresnek látja és nem lát benne tartalmat? Mit kellene még beállítanom?Megoldottam.

-
q13579
senior tag
Jogos.
Sajnos legalább 3 kliens egyszerre biztosan használja a 300mbit/s-es routert, illetve elég sok wi-fi hálózat van a társasházban, ami gondolom szintén bekavarhat.
Túl sok a változó sajnos a wi-fi esetén, aminek kiküszöbölése sokkal több energiabefektetéssel járna a jelek szerint, mint berakni egy NAS-t mondjuk, ami vezetékes kapcsolatot jelentene...
Köszi a segítséget.
-
suste
veterán
még mindig nem válaszoltál a leglényegesebb kérdésekre!!!
így Nálad fogalmam sincsen, hogy mit lehet kihozni belőle
de egy kis általános számolgatás a legideálisabb helyzetről:
ha: router= N (300Mbit/s, 40Mhz) + kliens= N (300Mbit/s, 40Mhz) + szerver=N (300Mbit/s, 40Mhz) -> kapcsolati sebesség mindenhol= 300Mbit/s
akkor lehetséges: valós sebesség 1db kapcsolatnál kb 120Mbit/s = 15MB/s -> 15 x 60 x 90 = 81000MB/90perc = 81GB/90perc
Ha a szerver vagy a kliens kábelen csatlakozik, akkor simán belefér a legnagyobb HD film is.
DE ha minden wifin csatlakozik, akkor már lehetnek gondok, hiszen a router csak egyszer képes 300Mbit/s-ot kiszolgálni, ahány eszköz van rajta, annyifelé oszlik a sebesség.DE!
rengeteg dolog beleszólhat még ebbe is
-router/kliens wifi adapter mennyire "szeretik" egymást?
-menniyre lesz stabil ez a 120Mbit/s? (még 100 is bőven jó lehetne, de ha 50-100 között ugrál, akkor már nem biztos)
-a szerver képes-e kiszolgálni a szükséges sebességet?
-a routeren milyen szolgáltatások futnak, hány kliens van rajta, és azok mit csinálnak?
-stbstbNa ezek miatt nem lehet soha biztosat mondani a wifire.
SOK szerencse, utánaolvasás, és tapasztalat kell, hogy összejöjjön
. -
q13579
senior tag
Tegnap teszteltem a sebességet. Notira felraktam egy "server" file-t, és telefonról mértem feltöltési és letöltési sebességet. 10 mbyte adatmennyiséget 4 másodperc alatt töltött le és fel. Ez ha jól matekozok 2,5 mb/s.
Ez egyrészt alacsonynak tűnik ahhoz képest, hogy letöltésnél pl. a valós sebesség be szokott állni 3,5 mb/s-re. Viszont ha valós a 2,5-3, akkor úgy érzem emiatt lehet akadás.
Össze lehet egyáltalán állítani olyan infrastruktúrát reális áron, ami képes wi-fi-n keresztül is problémamentesen átlőni akár 720p, vagy 1080p-s filmeket?
-
suste
veterán
-
RudY
addikt
Elméletileg elég, de a gyakorlati tapasztalatok alapján ez nem igaz. A Wifi-t lehet még valamennyire optimalizálni (pl. andriodos app [Wifi Analyzer]), de a kábelen kívül nincs jobb megoldás.
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Laptop-on lévő 720p filmet szeretnék lejátszani smart tv-n. A DLNA működik tökéletesen, látom a megosztott tartalmakat, kisebb felbontású filmeket gond nélkül meg tudom pl nyitni tv-vel a laptopról, amit szépen akadásmentesen visz is.
Viszont a 720p, vagy fölötti filmekkel gond van, szaggat a kép. Kevés lenne a sávszélesség? Elméletileg nincs terhelés a laptopon, nem töltök fel semmit. A router N-es, illetve a laptopban is N-es wi-fi adapter van.
Elméletileg elég kellene, hogy legyen a sávszélesség wi-fi-n is egy 720p-hez, nem értem miért szaggat a képe.
Tudnátok ötletet adni esetleg?
-
RudY
addikt
válasz
Geryson
üzenetére
Inkább a tv típusától függő topik lehetne. Azt kell előbb tisztázni, hogy a tv stabilan részesüljön a vezetékes hálózatból, addig a többi csak kapkodás és később lesz még millió bosszantó probléma.
A DLNA részből annyit, hogy most akkor a NAS végzi a megosztást vagy más eszköz (Win7)? Nem érdemes összekeverni a megosztásokat, ebből is csak katymasz lehet. Ahogy megoldódik a hálózati része, látni fogja rendesen a NAS tartalmát is, de ott sem árt belenézni, hogy milyen profilt kap tőle. Lehetőleg tv specifikus legyen, ne csak generic DLNA. -
Geryson
addikt
Mesterek! Egy újabb Smart TV-vel bővült a család, amibe kábeles netet csatlakoztattam. Az IP-címet kiosztotta, ámde sem a net, sem a DLNA nem aktivizálódik, ugyanis nem látom az itthoni kis NAS-t. A korábbi TV-ket sajnos nem én csatlakoztattam, ezért nem tudom, hogy mit kell beállítani ilyenkor, ezért kérdezek.
Ami érdekes, hogy ha Wi-Fi-n csatlakoztatom a TV-t, akkor megy a net is és a DLNA is, tudok szépen lépkedni a mappák között. A kábel is tutira jó, mert ha tegnap még a régi Smart Boxot kötöm be, akkor megy a net és a DLNA azon keresztül.
A hálózatban itt PC-n megjelent a TV a médiaeszközöknél (mondjuk most éppen nem akar). Nyomtam neki egy jobb gombot és azt mondtam, hogy osszon meg mindent vagy valami ilyesmit (Win7).
Vagy ez inkább hálózatos kérdés?

-
Magga
aktív tag
Én tudtam használni az mx playert is, ha rákattintottam a fájlra, kidobott egy listát, hogy mi játsza le...
Nem kell külön kódolni a mezzmo dlna szerver pl tud transkódolni, ez kb annyi, hogy a szerveren beállított eszköznek megfelelő tartalmat generál automatikusan! Régebben sokat használtam ezt a felállást, nekem működött rendesen! -
saelin
veterán
Akkor ez a módszer felejtős, nem szeretnék konvertálgatni (amúgy az mx fent van, csak nem engedi kiválasztani). Lehet marad a webdav server-es megoldás. Mert az is szempont, hogy ne kelljen n+1 alkalmazás, hanem simán vigye mx, vlc és a többi player. Most nézem, hogy a tekerés működik... csak valami iszonyat lassan, 25-30 mp mire ugrik a videóban. Ez net függő vagy orvosolható? Bocsi, ha totál hülyeséget kérdezek, de sosem foglalkoztam még ilyennel... mondjuk azt, hogy tanulófázisban vagyok.

-
Magga
aktív tag
Azt is írja, hogy ezt az eszközön lévő semmilyen lejátszó nem támogatja az adott média típust!
MX Player nagy valószínűséggel lejátsza, telepítsd, utána ki tudod választani, melyik lejátszó játsza le.Sajnos sokszor előfordul, hogy pl nem megjeleníthető, ezért át kell kódolni a fájlt, erre nem minden szerver képes!
-
Magga
aktív tag
-
saelin
veterán
Remélem a jó topicba írok...
Lenne egy androidos tablet, amit be szeretnék fogni dlna szervernek (no meg másnak is, de az most mellékes), viszont a világért sem akar összejönni. A Server Ultimate Pro-val próbálkozom, eddig csak webdav-ot, ftp-t tudtam vele összehozni (webdav-on le is játsza, csak nem lehet beletekerni a videókba).Csinált már valaki hasonlót?
-
RudY
addikt
válasz
Alkarcsont
üzenetére
Érdemes kipróbálni a Philips saját médiaszerverét is [link], de van még bőven alternatíva

-
Magga
aktív tag
válasz
Alkarcsont
üzenetére
-
suste
veterán
válasz
Alkarcsont
üzenetére
WINMP-ben engedélyeted a médiaserver-t?
a TV nem látja a sima hálózati megosztást (samba), csak a DLNA-t! -
Alkarcsont
senior tag
Sziasztok!
Van egy Philips 5609/88-as Smart Tv-m tud WiFi-t. Váráoltam egy DS-Ling DS-WE 302N 300Mbps WiFi Routert (b/g/n). A TV-n wifi-n keresztül tudtam csatlakozni netere. Youtube-on 2K-s Gravity trailert szépen hozta. A PC-n megosztott video file-amat viszont nem látja Win7-ről van szó. Felismeri a számitógépet, de nem lát megosztott tartalmat.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Magga
aktív tag
válasz
muranyig
üzenetére
Én a Mezzmot és a Plex-et is használom!
Mezzmo:
- fizetős
- olyan lejátszási listákat készítesz, amilyet csak akarsz, szinte mindent be lehet állítani rajta (pl. egy adott mappát le lehet tiltani ip alapján, így pl a gyerekek csak a nekik való tartalmat érik el)
- be lehet állítani, melyik kliens mi is valójában és ennek megfelelően akár transkódolja is a tartalmakatPlex:
- alap esetben ingyenes
- Samsung TV-re van kliens program, ami sokkal tetszetősebb, mint a beépített lejátszó (de azzal is használható)
- van hozzá Plex Home Theater (én ezt használom), ami xbmc szerű kliens pc-reMindkettő jó, ha a tv beépített lejátszóját használod/megfelel neked, a Mezzmo-t javaslom!
(a Facebookon érdemes utána nézni, mert szinte mindig van valami akció!!!)
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

nagyon jó ez a program ezer köszönet

Mégegyszer köszönöm annak aki segített!

: DLNA, port forwarding, általános sebesség, stb...)