- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Poco X7 Pro bemutató (videó)
- Érdekes YouTube videók
- Internet fejlesztés országosan!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem a hasonlatom nagyon is találó.
"ilyen alapon a hatóságok is felszámolhatnák a levelezési költségeket (rendőrség, Bíróság stb.)"
Ezen helyeken nincs lehetőség személyes átvételre. És egy ingyenes lehetőségnek lennie kell. Személyinél a hivatalban való átvétel minden esetben ingyenes. A postázás luxus szolgáltatás, ugyanúgy mint a pesti parkolásdíj telefonnal való fizetése. (Tanultak Karácsonytól) -
RR-13
őstag
A példát azért rendkívül rossz, és semmi köze egy hatósági eljárásnak egy webshop kereskedelmi gyakorlatához, mert ilyen alapon a hatóságok is felszámolhatnák a levelezési költségeket (rendőrség, Bíróság stb.), de egy jogállamban ezt nem lehet.
A személyi igazolványok kiállítása ingyenes az általad hivatkozott esetekben, DE azoknak a postázása sem díjmentes, hanem szintén 2.000 Ft, ami külön visszás.
Mivel mindig is ingyenes volt az igazolványok postázása (ha valaki nem személyesen veszi át), és postai kézbesítése, ezért ezen joggyakorlattal szembe megy a mostani döntésük.
Nagyon jó az a jelenlegi hatályos "példa" erre, hogy a jogosítvány postázásáért jelenleg sem kérnek semmilyen díjat, azért mert másik miniszterhez tartozik. Ugye milyen érdekes ez -
-
RR-13
őstag
Most ezt komolyan megkérdezted
Én nem a saját érintettségem miatt vagyok fennakadva, mert én amúgy sem fogok fizetni ilyenekért 2 ezret, de nem is a különbség a lényeg ebben a 2 ezer és az 1.558 Ft között, hanem az elv, hogy eleve miért kérnek egy díjköteles szolgáltatás mellett postai díjat is, éppen elég a 7.700 Ft-os személyi pótlási díj, ami szintén el van túlozva a korábbi 1.000 Ft helyett, ha az adott évben másodszor kért pótlást valaki.
(Amúgy nem iszok, így nem is veszek colát, mert iszonyú ára van, és amúgy is egészségtelen.) -
-
RR-13
őstag
A 960 Ft-os díjat a tavalyi árak alapján írtam még (és abból kimaradt a tértivevény díja), de biztos vagyok benne, hogy nem fizet érte többet a Postának az állam, mint 960 Ft, akkor sem, ha egyébként az idei árak már magasabbak.
Amennyiben valóban hivatalos iratként adják fel az igazolványokat (bár ilyen jelzés nincs a borítékon) de akkor sem 2.000 Ft-ba kerül, hanem "csak" 1.585 Ft-ba, ugyanis nincs saját kezébe jelzés az ilyen levélen, azokat más is átveheti, és ez tapasztalat is. -
RR-13
őstag
Ja hát ez a 2 ezres díj felháborító.
A 2 ezres postaköltségbe talán belevették a boríték árát, a nyomtatási díjat, és a reggeli kávé költségeit is.
Azzal, hogy sokan nem fogják kérni a postázást, mert irreális a díja, ezért még többen lesznek majd az okmányirodában, és még jobban nem fognak haladni az ügyekkel.
(Ez csak 1 embernek jó..., a kabinetirodában.)
-
-
RR-13
őstag
válasz
Zsolt,72 #718 üzenetére
Igen 2025. február 01. napjával változott mindenkinek, aki cseréltet, vagy pótoltat személyit, annak a postai (ajánlott tértivevényes levélben történő) küldésért 2.000 Ft-ot számolnak fel, akkor is, ha a csere egyébként díjmentes volt.
És a lakcímkártya postai kiküldésért is 2.000 Ft-ot számolnak fel. (gondolom online pótláskor, mert azt személyesen át lehet venni azonnal)
-
DarkByte
addikt
válasz
Zsolt,72 #701 üzenetére
Félreértitek. Ingyen van a csere. (60 napon belül legalább is biztosan) Azért kell 2 ezret fizetni ha nem akarsz másodjára is bemenni és postán kéred hogy kézbesítsék.
PitLee: pff, akkor inkább nem írok semmit mert úgy látom ügyintézője válogatja hogyan tudja mi lehetséges.
[ Szerkesztve ]
-
-
PitLee
őstag
Szelfis azonosítás kicsit másképp
-
PitLee
őstag
Az árak lehet változtak, de a normál csere továbbra is ingyenes ha jól olvasom.
1992. évi LXVI. törvény a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról
https://njt.hu/jogszabaly/1992-66-00-00"36/A. § (1) A személyazonosító igazolvány kiállításáért, pótlásáért igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni, kivéve
a) a korábbi állandó személyazonosító igazolvány érvényességének lejárta miatti új okmány igénylésekor,
.
.
.
"Nem hivatalos oldalak
https://tudastar.money.hu/hir/20250211/valtozas-az-okmanyoknal-tudtad-hogy-egy-lejart-igazolvanyon-is-elcsuszhat-a-hitel/ -
válasz
Peter.70 #707 üzenetére
A “Legutóbbi dokumentumok” között fogod látni, rákattintva pedig le tudod tölteni. [kép]
Ezután a nyomtatás is lehetséges, azt viszont ott kérdezd meg, ahol kérték, hogy elfogadják-e.
Szerk.
Nyomtatva nem érvényes! Ellenben mindenki köteles elfogadni a digitális verziót. Lásd: [kép][ Szerkesztve ]
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
A DÁP mobil alkalmazáson igényelt erkölcsi bizonyítványt milyen formában kapom meg? Ki lehet nyomtatni? Illetve ha kinyomtatom akkor " hiteles " ?
-
PitLee
őstag
Digitális aláírás kicsit másképp
coub -
PitLee
őstag
Lehet félre értettél valamit, a zöldet ott a kezembe nyomták és az ügyintéző tőlem megkérdezte, hogy ha most nála leadom a régi személyit, akkor kipostázzák és nem kell még egyszer befáradnom.
Ui: ingyen kipostázták (már a 60 napon belül voltam a lejáratig)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest